Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#857827 Εδώ, πρωτοσέλιδο. Σηκωθείτε να χειροκροτήσετε μωρέ, τι περιμένετε;
Ακρίβεια: Μειώσεις από 14% έως 17% σε επτά κατηγορίες προϊόντων δείχνουν οι νέοι τιμοκατάλογοι
Τι δείχνουν οι νέοι τιμοκατάλογοι - Στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα η εξειδίκευση των νέων μέτρων του υπουργείου Ανάπτυξης

https://www.protothema.gr/economy/artic ... katalogoi/
Μειώσεις τιμών μεταξύ 14% και 17% δείχνουν οι νέοι τιμοκατάλογοι σε επτά βασικές κατηγορίες προϊόντων που κοινοποίησαν βιομηχανίες και χονδρεμπορικές εταιρείες στα Σούπερ Μάρκετ εφαρμόζοντας τα νέα μέτρα του υπoυργείου Ανάπτυξης που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από αύριο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι μειώσεις αυτές αφορούν ως 2000 κωδικούς προϊόντων που έως σήμερα εμφάνιζαν φουσκωμένη τιμή αλλά συνοδεύονταν από γενναίες προσφορές ως “τυράκι” στους καταναλωτές. Συγκεκριμένα πρόκειται για:

- απορρυπαντικά ρούχων,
- απορρυπαντικά πιάτων,
- βρεφικές – παιδικές πάνες,
- καθαριστικά παντός είδους,
- οδοντόκρεμες,
- σαμπουάν – αφρόλουτρα - conditioner και
- σαπούνια.Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των συνολικών εκπτώσεων – παροχών των προμηθευτών προς τα Σούπερ Μάρκετ κατά 30% με αντίστοιχη μείωση των αρχικών τιμών των προϊόντων αυτών στα ράφια. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο αρχικά θα εφαρμοστεί στις παραπάνω κατηγορίες που σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού παρατηρήθηκαν αποκλίσεις. Ωστόσο πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι εξετάζεται η επέκταση του και σε άλλες κατηγορίες, όπου συνήθως οι «παροχές» προς τα Σούπερ Μάρκετ είναι πολύ μεγάλες.

Την ίδια στιγμή πάντως «αγκάθι» παραμένουν τα τρόφιμα, που συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, αν και πλέον με σαφώς μικρότερο ρυθμό. Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το υπουργείο Ανάπτυξης προκύπτει ότι τον τρέχοντα μήνα μόλις το 20% των επιχειρήσεων που είχαν προβεί τον Φεβρουάριο του 2023 σε ανατιμήσεις προχώρησε σε αντίστοιχη κίνηση και φέτος. Τον Ιανουάριο από την άλλη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η χώρα μας εμφανίζεται να κάνει σοβαρό πρωταθλητισμό στην Ευρώπη των «27», κατακτώντας συνεχώς αρνητικές πρωτιές ειδικά στον δείκτη τιμών των τροφίμων, που σκαρφαλώνει παρά την πτώση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.


Μπράβο, μιλάμε για εξαιρετικής ποιότητας σανό. Πασάρουν σαν μείωση τιμής, την απαγόρευση πώλησης προϊόντων σε προσφορά με μειωμένη τιμή.
Από μένα είναι ΝΑΙ. Το 41% των ψηφοφόρων, δεν γίνεται να μην έχει δίκιο, σωστά; :s_gamer :s_dance

A, και η λεπτομέρεια πως τα τρόφιμα ακριβαίνουν, καλά κάνει και περνάει στα ψιλά. Καιρός να κάνετε και δίαιτα κάποιοι. :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By markvag
#857880 Εντωμεταξύ το μόνο που σκέφτομαι όταν διαβάζω ανοησίες σαν την παραπάνω είδηση, είναι τι θα έλεγαν πολλοί εδώ μέσα αν επί συριζα το υπουργείο έκανε τέτοιες παρεμβάσεις στην αγορά (τιμοκατάλογοι να τους εγκρίνει το υπουργείο;;; να απαγορεύσει το υπουργείο κάποια εμπορική πολιτική;;;)

Πέρα του ότι τα μέτρα αυτά είναι αστεία και άνευ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ουσίας και στην πράξη συντηρούν την ακρίβεια, δίνοντας απλά ένα άλλοθι σε όλους τους εμπλεκόμενους, μιλάμε για καραμπινάτες παρεμβάσεις στην ελεύθερη αγορά, που δυσκολεύομαι να δω πως ένας υπέρμαχος της δικαιολογεί! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#858331 Αυτό είναι ευκολάκι, απλά επειδή εσύ ψωνίζεις μόνο από τα Marx & Spencer δεν έχεις πάρει μυρωδιά του πώς δουλεύει η αγορά του πολιτικού σανού:

Όταν κάνει ο Τσίριζα παρεμβάσεις στην αγορά, είναι επικίνδυνοι ιδεοληπτικοί και πρόεδροι 15μελούς που δεν έχουν ιδέα του πώς δουλεύει μια ανοιχτή market economy και θέλουν να μας μετατρέψουν σε Γιουγκοσλαβία του Τίτο.

Εμείς σεβόμαστε την αγορά και κάνουμε μόνο αναγκαίες και στοχευμένες παρεμβάσεις, για να προστατέψουμε τους καταναλωτές από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Το αποτέλεσμα φαίνεται στη πράξη, στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών:Γκέγκε;

ΥΓ:
https://www.sainsburys.co.uk/gol-ui/Sea ... 67549/sort:

Εικόνα

Με τον Κιλομίτερ ετοιμαζόμαστε να εξάγουμε ελαιόλαδο και φέτα στην Ελλάδα. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#862024 Να ζητήσω συγνώμη προκαταβολικά, μιας και το μέσο δεν είναι εγκεκριμένο, αλλά θα ζητήσω να σταθούμε στα πινακάκια από την Eurostat.

Ελλάδα, το μόνο κράτος στην Ε.Ε. του οποίου το ΑΕΠ σε σταθερές τιμές το 2023 ήταν χαμηλότερο του 2009!

Εικόνα

:inlove: :inlove: :inlove:

Βάστα γερά κτλ! :inlove: :inlove:

Όλα σωστά, ΤΙΝΑ! :inlove: :inlove: