Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#845200
edmond έγραψε:Πόσα άλογα έδωσε η αλυσίδα; :shifty:
Ένα άλογο είναι περί τα 760W οπότε τα 1-2W βελτίωσης τα υπολογίζω κάπου σε 1 αλογότριχα και μια αλογοβλεφαρίδα. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#845489
Zorz έγραψε:Τις αλογότριχες μην τις υποτιμάς:
Καθόλου δεν τις υποτιμώ τις αλογότριχες. Ιδιαίτερα αυτές που μας δείχνεις από ουρά άσπρου αλόγου από τη Μογγολία.
Αυτές που λέω εγώ είναι από άλογο μαύρο και ελληνικό, πιο βαρβάτη αλογότριχα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#846391 Ενέδωσα στις μειωμένες τιμές της μαύρης Παρασκευής και παράγγειλα διάφορα.
- Μανίκια (προσφορά σε Gore) που είναι χρήσιμα όταν πχ ξεκινάς πρωί που κάνει κρύο αλλά μετά ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία και ζεσταίνεσαι. Μπατζάκια δεν χρειάζομαι, τα μπουτάκια αντέχουν στο κρύο.
- Ποδηλατικά παπούτσια προσφορά από Merida (η οποία έχει τεράστιο ποσοστό της Specialized οπότε χρησιμοποιείται κοινή τεχνογνωσία και εργοστάσια) προτιμώ ΜΤΒ γιατί περπατιώνται σχεδόν κανονικά και κλιπάρουν-ξεκλιπάρουν πιο εύκολα κάτι που βολεύει στη χρήση σε πόλη με πολλά σταμάτα ξεκίνα. Τα παλιά μου είναι πια σχεδόν 3 χρονών και καλύτερα να υπάρχει έτοιμος αντικαταστάτης προτού ξεμείνω.
- Σαμπρελίτσες TPU από την Κίνα (ελπίζω να έρθουν σε 2-3 βδομάδες) αλλά δεν βιάζομαι να τις τοποθετήσω, θα περιμένω μέχρι την επόμενη τρύπα (βρίσκω βαρετό και κοπιώδες και τελείως ενοχλητικό το να βγάζω/βάζω ρόδες-λάστιχα και το αποφεύγω όσο μπορώ).
- Θερμαστήρι για κερί (από αυτά που ετοιμάζουν κερί για χαλάουα, τέτοια χρησιμοποιούνε οι περισσότεροι για τις αλυσίδες, με αφαιρούμενο μεταλλικό κουβαδάκι για το κερί και ένδειξη θερμοκρασίας)
- Kαλή αλυσίδα Connex Wippermann 11Sx της οποίας το quick link το ανοιγοκλείνεις με το χέρι, δεν θέλει εργαλείο. Θέλεις να έχεις μερικές ώστε να τις κερώνεις όλες μαζί, μια κι έξω και μετά τις χρησιμοποιείς μία μία μέχρι να ξαναθέλουν όλες κέρωμα. Ιδανικά θα βόλευε να έχω και να εναλλάσσω και τις 4 αλλά δεν θέλω να παίζουν καινούργιες με μτχ μαζί οπότε θα πάνε 2 τώρα και 2 μετά. Οπότε όταν μου τελειώσουν οι 2 μτχ αλυσίδες που έχω (Shimano 105 και KMC) θα παίξει το επόμενο ζευγάρι (Shimano Ultegra που έχω καβάντζα και Connex που θα έρθει).
Αν η ιστορία με το κερί λειτουργήσει όπως λένε τότε δεν θα χρειαστεί να ξαναγοράσω αλυσίδα για τα επόμενα μερικά χρόνια...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#846470 Όπως ανέφερα σε άλλη δημοσίευση, ψάχνουμε ποδήλατο για τον 7 ετών γιό μας (130εκ ύψος). Η έρευνα αγοράς μας οδήγησε στις πιο κάτω επιλογές:

Orient Snake 24 στα 200€
BERETTA TRX-100 24'' στα 219€
Energy thunder 24 στα 189€
BALLISTIC 24 berg με σκελετό αλουμινίου στα 275€
Clermont tribal 24 στα 240€

Tείνουμε προς το Ballistic. Θεωρείτε ότι αξίζει τα χρήματά του; Δειγματοληπτικά κάποια περιφερειακά του που συγκρίναμε με το Clermont είναι λίγο πιο ακριβά.
Άβαταρ μέλους
By nikos
#846474
Serf έγραψε:Όπως ανέφερα σε άλλη δημοσίευση, ψάχνουμε ποδήλατο για τον 7 ετών γιό μας (130εκ ύψος). Η έρευνα αγοράς μας οδήγησε στις πιο κάτω επιλογές:

Orient Snake 24 στα 200€
BERETTA TRX-100 24'' στα 219€
Energy thunder 24 στα 189€
BALLISTIC 24 berg με σκελετό αλουμινίου στα 275€
Clermont tribal 24 στα 240€

Tείνουμε προς το Ballistic. Θεωρείτε ότι αξίζει τα χρήματά του; Δειγματοληπτικά κάποια περιφερειακά του που συγκρίναμε με το Clermont είναι λίγο πιο ακριβά.


Νομίζω το ballistic αξίζει αν έχει διαφορά και στο βάρος γιατί θα το χειρίζεται πιο εύκολα.
Αν δε το επιλέξεις μετά όποιο πάρεις τα ίδια είναι πάνω κάτω.
Εγώ έχω πάρει το beretta που εβαλες.
Μήπως όμως για κάνα χρόνο να του έπαιρνες κάνα μεταχειρο bmx λόγω ύψους?
Ώστε να έχει όρεξη να κάνει και να μη το βλέπει σαν αγγαρεία
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#846476 Αποκλείεις τα σιδερένια, το δικό μου είναι 10κιλά της κόρης μου 26άρι είναι κάτω από 9 και θες να δώσεις σε 7χρονο ποδήλατο 14 κιλά!!! Αυτό είναι το πιο σπουδαίο σε αυτή την ηλικία, να είναι ελαφρύ. Ταχύτητες, αναρτήσεις και σιδερένια απλά προσθέτουν βάρος, δεν βοηθάνε πραγματικά. Άσε που θα σου πέσει η μέση αν πρέπει να το σηκώνεις.
Καλό θα είναι κάποιο που να έχει πεντάλια/βραχίονες (δεν μπορεί να είναι 170, τόσο έχω εγώ, θέλει κάτι πολύ μικρότερο 150 κλπ), τιμόνι λογικού πλάτους και μοχλούς φρένων διαστάσεων κατάλληλων για παιδάκι. Μερικές μάρκες το προασέχουν αυτό, άλλες απλά βάζουν τα ίδια με των ενηλίκων ή τραγικής ποιότητας.
Τι 3χ6, τριπλά γρανάζια εμπρός, δεν είμαστε καλά, δεν σου χρειάζονται εμπρός ταχύτητες τα παιδάκια μπορούν να σπινάρουν πολύ, 6-7 σχέσεις πίσω φτάνουν.
Για μένα το Berg μου φαίνεται να κερδίζει αλλά πολύ λίγα στοιχεία έχουμε, αν δεν τα δεις από κοντά....
Ίσως αξίζει να κοιτάξεις και μτχ πιο καλής μάρκας που μετά θα πουλήσεις στα ίδια λεφτά.
Επίσης είστε σίγουροι για το είδος ποδηλάτου; Αν είναι να κυκλοφοράει κυρίως σε άσφαλτο τότε ένα ποδήλατο πιο δρόμου με λιγότερο άγρια λάστιχα ή με γυριστό τιμόνι θα είναι πολύ πιο γρήγορο. Εμένα η κόρη μου δελεάστηκε από την ταχύτητα, μετά το πρώτο ποδήλατο της 14 ή 16 δε θυμάμαι, προτίμησε και της πήρα 20άρι με λεία λάστιχα που την έκανε πιο γρήγορη από τους φίλους της και μετά 26άρι κουρσάκι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#846493
Serf έγραψε:Όπως ανέφερα σε άλλη δημοσίευση, ψάχνουμε ποδήλατο για τον 7 ετών γιό μας (130εκ ύψος). Η έρευνα αγοράς μας οδήγησε στις πιο κάτω επιλογές:

Orient Snake 24 στα 200€
BERETTA TRX-100 24'' στα 219€
Energy thunder 24 στα 189€
BALLISTIC 24 berg με σκελετό αλουμινίου στα 275€
Clermont tribal 24 στα 240€

Tείνουμε προς το Ballistic. Θεωρείτε ότι αξίζει τα χρήματά του; Δειγματοληπτικά κάποια περιφερειακά του που συγκρίναμε με το Clermont είναι λίγο πιο ακριβά.

Απαντω στην τελευταια ερωτηση. Οχι, κανενα δεν αξιζει τα χρηματα του. Γιατι μιλαμε για ποδηλατο μαξιμουμ 4 ετων. Μετα ειτε θα θελει μεγαλυτερο ειτε θα το εχει παρατησει λογω αδιαφοριας.
Εδω αξιζει να βρεις ενα μεταχειρισμενο, αλουμινενιο, γιατι θα το παρεις στα 150€ πχ και δεν θα σε νοιαζει το μετα. Αν βαριεσαι το ψαξιμο, το Ballistic

Εμενα ο γιος περασε απο 20" στις 26" και σε δεκα μερες του ειχε παρει τον αερα και το εδενε κομπο, σουζες, εντο, κολιδια, σκαλια, κλπ κι ας ηταν ενα σιδερενιο mountain Bullet. Στα 13 πηρε το δικο μου 26" mountain Ideal το οποιο του επεφτε μεγαλο αλλα μια που το καβαλησε και μια που εκανε τα ιδια με το δικο του :lol:

Οποτε αν ο γιος σου μοιαζει ή ειναι Ταλιμπαν οπως ο δικος μου :lol: , παρε του οτιδηποτε, θα το κουμανταρει ανετα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#847151 Τελικά αγοράστηκε το Ballistic. Είναι δώρο των παππουδων, οπότε μεταχειρισμένο δεν έπαιζε. Χθες κι σήμερα το έχει λιώσει στις βόλτες. Εικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#847174 Σε τέτοιες ηλικίες παίρνεις σιδερένιο, δεν έχει νόημα κάτι πιο ακριβό, εκτός αν δε σε νοιάζουν τα λεφτά. Τα παιδιά, και δη αυτά που θέλουν να κάνουν ποδήλατο, και με μπετό να είναι φτιαγμένο, θα κάνουν. Δεν έχω ακούσει στη ζωή μου, από τοτε που ήμουν παιδάκι έως τώρα στα 45 μου, κανένα παιδί να λέει: δε κάνω ποδήλατο γιατί είναι βαρύ. Αυτά είναι κολλήματα των μεγάλων.