Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#816795 Τι σημαίνει όφελος ανταλλαγής όμως; Αν πρέπει να τους δώσεις και αμάξι, δεν είναι και τόσο καλή η τιμή. Επίσης, δεν ξέρω τι εξοπλισμός είναι ο Titanium.
Θεωρώ πως τα Ford έχουν πάψει εδώ και καιρό να είναι VFM, ζητάνε πιο πολλά λεφτά από τον ανταγωνισμό και απορώ πως ακόμη πουλάνε σχετικά ικανοποιητικά αν το σκεφτείς.
Η γκάμα τους επίσης είναι μη συμβατή για την ελληνική αγορά, μόνον το Puma ταιριάζει (αφού το Fiesta έχει αφεθεί στην μοίρα του, το Focus πουλάει ελάχιστα, το Kuga σχεδόν καθόλου).
Όπως και να 'χει, ωραίο αμαξάκι και αναρωτιέμαι αν το αυτόματο μπορεί πλέον να μπει στο κάδρο ή θα πρέπει να αποφεύγεται.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#816796 Το όφελος ανταλλαγής είναι μια καλή απορία. Θυμάμαι παλιά το έδιναν με κάποιο τρόπο ακόμη και αν δεν έδινες αμάξι. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso

Πολύ ωραίο αυτοκίνητο αλλά:

1) ημιάκαμπτο πίσω
2) 30,5Κ τιμή πλέον για 1λτ και 155 ίππους με ήπιο υβριδικό
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#818541 και εμεις περιμενουμε να γινουν φθηνα τα ηλεχτρικα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimviii έγραψε:και εμεις περιμενουμε να γινουν φθηνα τα ηλεχτρικα.
Μπορεί να γίνουν αλλά μπορεί να ακριβυνουν τόσο τα θερμικά που να προτιμάμε τα ηλεκτρικά, το οποίο θεωρώ πιθανότερο

.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#818699 τότε θα έχουμε "κιλοβατώρα κίνησης" , μην ανησυχείτε, όλα έχουν προβλεφθεί :s_empathy

ΥΓ 34 χιλ το Astra με 130 ίππους και αυτόματο κιβώτιο σε καλό εξοπλισμό. Το Όπελ.Το Άστρα. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#818724 Τώρα έρχεται και το euro7, επιπλέον κόστος 2000+3000€
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#828896 Ομολογώ πως δεν είχα πάρει χαμπάρι πως υπάρχει τρελή γκρίνια για αναξιοπιστία του Ford Ecoboost 1.0. Διαβάζω για πρόβλημα στον ιμάντα (wet belt) που έχει ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο. Κανείς γνωρίζει περισσότερα ή είναι υπερβολές;

https://www.facebook.com/groups/FordEcoboostNightmare/
:lipsealed:
To χειρότερο είναι πως όταν οδήγησα ένα Fiesta με αυτό το μοτέρ, το είχα λατρέψει! :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By zisis
HighFidelity έγραψε:Ομολογώ πως δεν είχα πάρει χαμπάρι πως υπάρχει τρελή γκρίνια για αναξιοπιστία του Ford Ecoboost 1.0. Διαβάζω για πρόβλημα στον ιμάντα (wet belt) που έχει ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο. Κανείς γνωρίζει περισσότερα ή είναι υπερβολές;

https://www.facebook.com/groups/FordEcoboostNightmare/
:lipsealed:
To χειρότερο είναι πως όταν οδήγησα ένα Fiesta με αυτό το μοτέρ, το είχα λατρέψει! :lipsealed:
Το ίδιο πρόβλημα με τον ιμάντα (wet belt) αντιμετωπίζει και ο 1.2 της PSA αλλά δεν ξέρω αν έχουν συγγένειες στη σχεδίαση

.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#830282 Γνωρίζω για τον ιμάντα με λάδι,αλλά δεν ήξερα γιατί δεν διάλεξαν αυτόν και όχι τον κλασικό ιμάντα η καδενα έστω.Δεν έχω μάθει για γκρίνια η προβλήματα γενικότερα λόγω wet belt,ίσως είναι μεμονωμένα,ο καθένας βέβαια απλά λέει την προσέγγιση του.Η διαδικασία αντικατάστασης είναι αρκετά χρονοβόρα όπως διαβάζω.

Wetbelt strip down process

Remove coil packs, fuel rail and rocker cover
Remove AC compressor, AC pipes, alternator and catalytic converter
Drain engine oil, drain coolant, remove drive shaft, starter motor and sump
Remove water pump and aux belt tensioner
Rotate engine to TDC and fit crank timing tools and flywheel locking tool
Fit camshaft timing tools
Remove crank pulley using a Torque Multiplier
Remove front engine cover
Remove wetbelt, oil pump belt and oil pump and inspect

https://www.aaronsautos.co.uk/another-e ... t-in-time/
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#846430 Ήρθε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου !!

Ναι , ναι , να βάλω χρήματα για το όχημα :yahoo: :lol:

Συγκεκριμένα, απο το κοπάνημα και μόνο , εκτός των ετών που έχουν περάσει , καταλαβαίνω οτι θα χρειαστώ 4άδα αμορτισέρ.

Βρίσκω μια τιμή μέσω οτοντοκ , στα 175 Ε όλα αλλά θέλω να είμαι σίγουρος.

Έχουμε κάποιο site για κωδικούς OEM να το σιγουρέψω ?

Το Sport Fiesta 1.6 είχε ελατήρια μειωμένα κατα 1 εκ ή και πιο εξειδικευμένα αμορτισέρ σε σχέση με το πχ Titanium ?

ΥΓ και δισκόπλακες + τακάκια βάλε κυρ Στέφανε :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#846673 Απορώ γιατι δεν τα εχουμε δωσει ακομα.
Αμορτισερ αλλαξα πριν 2 χρονια. Δεν θυμαμαι τι εχω βαλει.
Εξ οσων θυμαμαι εχουμε πιο χαμηλα ελατηρια κατα 3mm σε σχεση με τις υπολοιπες εκδοσεις.