Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#835736 Εντωμεταξύ, οι ίδιοι άνθρωποι πουλάνε πως συμφέρει η Ελλάδα να πουλάει ενέργεια από φωτοβολταϊκά στον βορρά, αλλά επίσης πως συμφέρει, να εισάγουμε ενέργεια από φωτοβολταϊκά από την Αίγυπτο!
Καταπληκτικό ε;
Άβαταρ μέλους
By otso
#835786 Η ΔΕΗ για αλλαγη ονοματος ζηταει πιστοποιητικο ηλεκτρολογου σωστα; Απ οτι βλεπω με ενα απλο γκουγκλαρισμα 30ε και πανε παντου αττικη .
Στην περιοχη μου ομως πηραν αποφαση ο κατατρεγμενος και αναξιοπαθων κλαδος των ηλεκτρολογων και θελουν 150ε υπερ του συλλογου που εφτιαξαν ( συλλογο οχι σωματειο ) συν οτι
τους κατεβασει η γκλαβα τους εκεινη την στιγμη . Συνηθως 80 με 100 .
Γι αυτο ψηφιζω με χιλια ΗF για την αποψη οτι μονο οι μαλακες μενουν επαρχια , και οτι το κοστος ζωης ειναι πολυ μεγαλυτερο απο Αθηνα .
Άβαταρ μέλους
By rafi
otso έγραψε:Η ΔΕΗ για αλλαγη ονοματος ζηταει πιστοποιητικο ηλεκτρολογου σωστα; Απ οτι βλεπω με ενα απλο γκουγκλαρισμα 30ε και πανε παντου αττικη .
Στην περιοχη μου ομως πηραν αποφαση ο κατατρεγμενος και αναξιοπαθων κλαδος των ηλεκτρολογων και θελουν 150ε υπερ του συλλογου που εφτιαξαν ( συλλογο οχι σωματειο ) συν οτι
Γι αυτο ψηφιζω με χιλια ΗF για την αποψη οτι μονο οι μαλακες μενουν επαρχια , και οτι το κοστος ζωης ειναι πολυ μεγαλυτερο απο Αθηνα .
Δεν είναι καθόλου απλή δουλειά το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου και η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη. Επιπλέον πρόκειται για την ασφάλεια του χρήστη της εγκατάστασης.

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
otso έγραψε:Η ΔΕΗ για αλλαγη ονοματος ζηταει πιστοποιητικο ηλεκτρολογου σωστα;
Ναι αλλά νομίζω δεν είναι επείγον, έχεις περιθώριο 3-6 μηνών μέχρι να τους το πας.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#836242 Εγω οταν ειχα αλλαξει το ονομα στο λογαριασμο οταν πηγα στη Ζενιθ μου ειχαν στειλει ενα μηνυμα οτι πρεπει να βγαλω ενα χαρτι απο ηλεκτρολογο (λογικα αυτο που λετε). Μαλιστα μου ειχε πει και η Ζενιθ οτι αναλαμβανει να βγαλει το χαρτι με 80-90€ αν θυμαμαι καλα. Τους εγραψα στα @@ μου και δεν εκανα τιποτα. Παει 1.5 χρονος απο τοτε και ουτε με ξαναενοχλησε κανενας :s_cool
Άβαταρ μέλους
By bebes
otso έγραψε:Η ΔΕΗ για αλλαγη ονοματος ζηταει πιστοποιητικο ηλεκτρολογου σωστα; Απ οτι βλεπω με ενα απλο γκουγκλαρισμα 30ε και πανε παντου αττικη .

Εχει ανταγωνισμό στην Αθήνα, ενω στην επαρχια ειναι λιγοι και συνεννοούνται πιο ευκολα.

Αν χρειαστεις κατι αντιστοιχο για τα παιδια, πες
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#836398 Μιας και έκανα πρόσφατα κάποιες συναλλαγές τέτοιου είδους:

1) Για αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ χρειάζεται να γίνουν νέα συμβόλαια (και 100 ευρώ για το πρώτο, το 2ο δωρεαν), δε χρειάζεται να κατατεθούν νέα σχέδια ηλεκτρολόγου (τα οποία λήγουν κάποια στιγμή).

2) Νέα σχέδια χρειάζεται ο ΔΕΔΔΗΕ αν αλλάξουν τα τετραγωνικά, αν αλλάξει η παροχή, αν γίνει διαχωρισμός ή/και ενσωματωση, αν γίνει επανασύνδεση σε ισχύουσα ή/και αποξηλωμενη παροχή (στην επανασύνδεση μετράει πιθανόν η ημερομηνία λήξης των σχεδίων που υπάρχουν ήδη)...

Ίσως αυτά αλλάζουν από περιοχή σε περιοχή αν και δεν το νομίζω...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#836448 Καινούργια νοικιάρισσα που πήγε να πάρει τη ΔΕΗ στο όνομά της το πήρε αλλά της είπανε να προσκομίσει εντός εξαμήνου τη σχετική βεβαίωση από ηλεκτρολόγο. Ενημερώθηκα γιατί ως ιδιοκτήτης θα πρέπει να το πληρώσω.
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#836473 Όχι βέβαια. Είναι ευθύνη καθαρά του ιδιοκτήτη και συνοδεύει το ακίνητο και όχι την χρήση του.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#836482 Λήγει κάθε δέκα χρόνια και θέλει ανανέωση

.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
sknipper έγραψε:Καινούργια νοικιάρισσα που πήγε να πάρει τη ΔΕΗ στο όνομά της το πήρε αλλά της είπανε να προσκομίσει εντός εξαμήνου τη σχετική βεβαίωση από ηλεκτρολόγο. Ενημερώθηκα γιατί ως ιδιοκτήτης θα πρέπει να το πληρώσω.
Νέα σύνδεση ή απλά αλλαγή στο όνομα δηλαδή νέο συμβόλαιο;