Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#835661 Ε δε θελουν χρόνο για να μεγαλώσουν και να κανουν σκιά; Αν πρόκειται για έργο που θες να μεινει 30 χρόνια, υποθέτω αν δεν έχουν σκια αμέσως δε χάλασε κι ο κόσμος.
Άβαταρ μέλους
By leobsch
#835666 Μια πιθανή παρενέργεια: θα αυξηθεί η ζήτηση στη Γλυφάδα άρα και οι τιμές ενοικίων και αγοράς.
Ο δήμαρχος δεξιός διαβάζω..
Άβαταρ μέλους
By edmond
#835674 Για να καταλάβω...
- αν κάποιος θέλει ν' αγοράσει στην Γλυφάδα*, θα τον νοιάξει ή όχι η νέα παραλία;
- όταν λέμε παραλία, εννοούμε την βόλτα έτσι; και ουχί την ποιότητα του νερού που βουτάς φαντάζομαι. :s_dunno

* Να πω και γω τον καημό μου. Αν είχα τα γκαφρά, μάλλον θ' ανηφόριζα προς Κεφαλάρι μεριά, ίσως και λίγο πιο πέρα προς Ν. Ερυθραία, Εκάλη και Διόνυσο.
:s_yes :s_yes
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:

* Να πω και γω τον καημό μου. Αν είχα τα γκαφρά, μάλλον θ' ανηφόριζα προς Κεφαλάρι μεριά, ίσως και λίγο πιο πέρα προς Ν. Ερυθραία, Εκάλη και Διόνυσο.

Δικός μου είσαι εσύ. Βόρεια ρε φίλε, δροσιά, αεράκι.

Τώρα θα δεχτείς καταιγισμό σχολίων ότι τα νπ είναι καλύτερα, ακριβοτερα και τα προτιμούν οι ξένοι για επένδυση..
Ε και;
Κάτι δισεκατομμύρια μύγες τρώνε σκατα, έχουν δίκιο;

.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
PaNick67 έγραψε:
edmond έγραψε:

Δικός μου είσαι εσύ. Βόρεια ρε φίλε, δροσιά, αεράκι.

Τώρα θα δεχτείς καταιγισμό σχολίων ότι τα νπ είναι καλύτερα, ακριβοτερα και τα προτιμούν οι ξένοι για επένδυση..
Ε και;
Κάτι δισεκατομμύρια μύγες τρώνε σκατα, έχουν δίκιο;

.

εγω παραλια.Μπορω να κοιταζω τη θαλασσα ωρες/μερες.
Στο βουνο βαριεμαι ευκολα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#835684 Πιθανον δεν το γνωριζετε αλλα το προσδοκιμο ζωης απο τον πυργο του ΟΤΕ και πανω ειναι 11 χρονια.

Απο την τοξικη βροχη και τον πυρηνικο χειμωνα λενε.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#835685 Περί το Χαλάνδρι είναι μια χαρά, σε 25 λεπτα Σύνταγμα και σε 10 λεπτά δαχτυλίδι για όπου αλλού. Τα νερά σε Γλυφάδα είναι μια χαρά οπως και στη ανατολική Αττική.

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
HighFidelity έγραψε:Μόλις μπήκαν λογικά, δεν συμφέρει να βάλεις και κάποιο τεράστιο δέντρο. Θα βάλεις αυτά και σε 1 χρόνο λογικά θα έχεις και σκιά.

ΟΚ, λογικό αυτό. Απλά δεν κατάλαβα αν είναι τίποτα δεντράκια που θα ψηλώσουν 1,5 μέτρο και θα κάνουν σκιά στα μυρμήγκια ή κανένα σοβαρό δέντρο που θα κάνει σοβαρή σκιά.

Πάντως πολύ καλή φαίνεται η δουλειά του δημάρχου εκεί κάτω. Ελπίζω να το δει και κανένας εδώ πάνω, γιατί ο απερχόμενος στη Δράμα έκανε 2,5χρόνια να ασφαλτοστρώσει 300μ του πιο εμπορικού δρόμου της πόλης και αντί σκιάς έβαλε κάτι μεταλλικές βλακείες που ψεκάζουν νερό (είχε 1-2 μεγάλα δέντρα, που προφανώς δεν έφταναν, αλλά κάτι έκαναν, τα οποία κόπηκαν... τουλάχιστον μπήκαν αρκετούτσικες ακακίες που θα κάνουν κάποια στιγμή καλή σκιά, αν δεν τις κόψει ο επόμενος ηλίθιος σε 10 χρόνια... θέλουν μια 10ετία βέβαια για σκιά, γιατί είναι πολύ μικρά ακόμα...)
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
edmond έγραψε:Για να καταλάβω...
- αν κάποιος θέλει ν' αγοράσει στην Γλυφάδα*, θα τον νοιάξει ή όχι η νέα παραλία;
- όταν λέμε παραλία, εννοούμε την βόλτα έτσι; και ουχί την ποιότητα του νερού που βουτάς φαντάζομαι. :s_dunno

Σοβαρολογείς; Προφανώς θα τον νοιάξει να έχει ένα τεράστιο πάρκο να κάνει την βόλτα του, να βγει με το ποδήλατο, να παίξει με τα παιδιά του, να κάνει το μπάνιο του χωρίς να πληρώσει εισιτήριο όπως πχ στον Άλιμο που είναι και χάλια τα νερά.
Στην Γλυφάδα μια χαρά είναι η θάλασσα, γι'αυτό και τόσος κόσμος κάνει το μπάνιο του. Προφανώς όσο μακρύτερα, τόσο το καλύτερο, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Επειδή τον συγκεκριμένο δήμαρχο τον παρακολουθώ χρόνια και επειδή στην Γλυφάδα επίσης πηγαίνω χρόνια, έχει κάνει πάρα πολλά έργα ουσίας και όχι βιτρίνας. Πχ ολοκλήρωσε πεζόδρομο γύρω από το γκολφ και μπορείς να κάνεις βόλτα γύρω του, τρέξιμο κλπ.

https://x.com/G_Papanikolaou/status/141 ... 61991?s=20
Δηλαδή, σκεφτείτε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να γίνονται κάτι τέτοια για τους κατοίκους της πόλης και πόσο ανεβαίνει η αξία των σπιτιών αντίστοιχα.
Το Χαλάνδρι που αναφέρθηκε (που το γνωρίζω αρκετά λόγω της δουλειάς μου) δεν έχει επαφή με την Γλυφάδα, δεν μπορώ να σκεφτώ κυριολεκτικά ένα σοβαρό πλεονέκτημα, πλην της εγγύτητας με την ΑΟ, που κι αυτό, δεν είναι πάντα θετικό. Θέλω να πω, το να είσαι δίπλα σε ένα δρόμο με 300Κ διελεύσεις κάθε μέρα, δεν είναι ό,τι καλύτερο για την ποιότητα του αέρα...
:s_dunno

Ξαναλέω, δεν ψηφίζω στην Γλυφάδα, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, αλλά το έργο του μιλάει από μόνο του. Και επειδή και αυτό αναφέρθηκε, είναι δεξιός και ουδεμία σχέση έχει με την αριστερά (νομίζω δεν υπάρχει αριστερός δήμαρχος στα Ν. Προάστια εδώ και χρόνια εξάλλου...).
:s_roses

ΥΓ: Επίσης, δείτε λίγο πώς έχουν βάλει τα δέντρα στο πεζοδρόμιο. Και σκιά, και χώρος να περάσεις ακόμη και με καρότσι ή αμαξίδιο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#835747 Τα δεντρα ετσι μπαινουν παντου. Απλα οταν το πεζοδρομιο ειναι 80 εκατοστα δειχνουν μεσα στην μεση. Εδω που ειναι 3 μετρα εχει και χωρο να περασεις
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#835754 Δεν το έχω δει έτσι παντού, συνήθως στο κέντρο τα βάζουν, ανεξαρτήτως πλάτους νομίζω. Όπως και να 'χει, αν δεν χωράει άνετα αμαξίδιο, να μην μπει ούτε δέντρο, ούτε κολώνα, ούτε ΚΥΡΙΩΣ στάση λεωφορείου με διαφήμιση της Politis Group.
Εικόνα
Δείτε τις στάσεις λεωφορείων που έχει στην πρώτη της σελίδα! Αντί να χαίρονται, θα έπρεπε να τις ξηλώσουν όλες, επειδή εμποδίζουν να περάσει ο κόσμος από το πεζοδρόμιο! :s_shout :s_mad
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#835756 Αυτος ο δρομος ειναι η Ακαδημιας;, αλλα σε καθρεφτη, καλλιτεχνικα και καλα. Εκει που ειναι οι στασεις δεξια πρεπει να περναει αμαξιδιο αλλα εχει και κανονικο φαρδυ πεζοδρομιο και μετα τον παραδρομο αλλα και στην αριστερη μερια του δρομου
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#835757 Μάλλον η Ακαδημίας, αλλά το θέμα είναι πως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τα κάθετα ταμπλό για διαφήμιση, να βρεθεί άλλος τρόπος ή να μπει στην πλάτη κι ας το δουν λιγότεροι. Ειδικά εκεί, σίγουρα αποσπά και την προσοχή των οδηγών.
Άβαταρ μέλους
By markvag
HighFidelity έγραψε:ΥΓ: Επίσης, δείτε λίγο πώς έχουν βάλει τα δέντρα στο πεζοδρόμιο. Και σκιά, και χώρος να περάσεις ακόμη και με καρότσι ή αμαξίδιο.
Εικόνα

Καλά, αυτό το πεζοδρόμιο είναι παράδεισος το καλοκαίρι με ήλιο...