- 18 Σεπ 2023, 19:21
Επιτέλους παρέλαβα το ποδήλατό μου.
Μου έδειξε αυτά που ήθελαν αλλαγή. Βασικά πρέπει να μπήκε νερό ή κάτι που έδιωξε/χάλασε τη λίπανση του μηχανισμού στον πίσω άξονα (freehub), αυτό που παράγει τον ήχο κρα-κρα-κρα όταν κυλάς χωρίς να κάνεις ποδήλατο. Με ρώτησε αν το έπλυνα με πιεστικό είπα όχι, οπότε ενοχοποιείται πολύ επιθετική χρήση degreaser που έφτασε εκεί που δεν έπρεπε, ξέμειναν από λιπαντικό και σκουριάσανε. Η όλη "πρωτοποριακή" σχεδίαση του συστήματος ID360 της Mavic πάντως φαίνεται δεν χαίρει εκτίμησης στον χώρο των ποδηλατο-μαστόρων.
Έχοντας πλέον, μετά από 10 μέρες, συνηθίσει την συμπεριφορά του ποδηλάτου τύπου θείτσας της καλής μου, μόλις πήρα το δικό μου τρόμαξα. Ναι λιγότερο άνετο αλλά το δικό μου είναι φόρμουλα. Όχι από πλευράς ταχύτητας και επιτάχυνσης, δεν πρόλαβα να τα καταλάβω αυτά στα 500 μέτρα αλλά στο θέμα απόκρισης με το τιμόνι, πολύ πιο γρήγορο, πολύ πιο νευρικό, πολύ εύκολο να αποφύγω πχ μια τρύπα. Στο ένα πρέπει να στρίψω, να γείρω και να επανέλθω ενώ στο άλλο με ένα μικρό φλικ τακ-τακ την έχω αποφύγει. Με πολύ λιγότερη προσπάθεια, σκέψη και χρόνο.
Πάω να φάω και μετά βόλτα.
aka onyx !