Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#835494 Πολυ βαθυστοχαστη αναλυση ωρε Σκνιππερ :omg:

Εγω κανονικα θα ελεγα "βλεπω εναν τυπο με κολαν".

Επειδη ομως γνωριζω το συγκεκριμενο τυπο θα ελεγα "βλεπω ενα μ@λακα με κολαν"
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#835662 Επιτέλους παρέλαβα το ποδήλατό μου.
Μου έδειξε αυτά που ήθελαν αλλαγή. Βασικά πρέπει να μπήκε νερό ή κάτι που έδιωξε/χάλασε τη λίπανση του μηχανισμού στον πίσω άξονα (freehub), αυτό που παράγει τον ήχο κρα-κρα-κρα όταν κυλάς χωρίς να κάνεις ποδήλατο. Με ρώτησε αν το έπλυνα με πιεστικό είπα όχι, οπότε ενοχοποιείται πολύ επιθετική χρήση degreaser που έφτασε εκεί που δεν έπρεπε, ξέμειναν από λιπαντικό και σκουριάσανε. Η όλη "πρωτοποριακή" σχεδίαση του συστήματος ID360 της Mavic πάντως φαίνεται δεν χαίρει εκτίμησης στον χώρο των ποδηλατο-μαστόρων.
Έχοντας πλέον, μετά από 10 μέρες, συνηθίσει την συμπεριφορά του ποδηλάτου τύπου θείτσας της καλής μου, μόλις πήρα το δικό μου τρόμαξα. Ναι λιγότερο άνετο αλλά το δικό μου είναι φόρμουλα. Όχι από πλευράς ταχύτητας και επιτάχυνσης, δεν πρόλαβα να τα καταλάβω αυτά στα 500 μέτρα αλλά στο θέμα απόκρισης με το τιμόνι, πολύ πιο γρήγορο, πολύ πιο νευρικό, πολύ εύκολο να αποφύγω πχ μια τρύπα. Στο ένα πρέπει να στρίψω, να γείρω και να επανέλθω ενώ στο άλλο με ένα μικρό φλικ τακ-τακ την έχω αποφύγει. Με πολύ λιγότερη προσπάθεια, σκέψη και χρόνο.
Πάω να φάω και μετά βόλτα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#836820 Οι μέρες μικραίνουν και τα φώτα μου έχουν κάπως παλιώσει και δεν κρατάνε πολύ και μια και βρήκα μια καλή ευκαιρία που με έβαλε σε πειρασμό υπέκυψα και πάτησα το κουμπί. Σετ φώτων, Knog PWR Road 700 & Cobber Mid Rear Light Set Black, σε τιμή πολλές φορές πιο κάτω όχι μόνο από την επίσημη αλλά και τις συνήθεις. Το περιμένω αύριο. Συνδέεται στο πλάι της βάσης που σημαίνει ότι αν η βάση ειναι δίπλα στο λαιμό το φως θα είναι στη μέση και μπορείς να το βάλεις ανάποδα ώστε να είναι ακριβώς από κάτω από το ποδηλατοκομπιουτεράκι.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0B ... UTF8&psc=1
Έχουν και εφαρμογή για να διαλέγεις ποια modes φωτισμού θέλεις να έχεις και με ποια σειρά και με δυνατότητα custom ρυθμίσεων για κάθε mode. Πολύ γκατζετοειδές.
https://www.youtube.com/watch?v=E6kA1_AcYJg
Η μπαταρία του μπορεί να συνδεθεί με άλλα πράματα αλλά λειτουργεί και σαν power bank (καλά, το μοντέλο που πήρα δεν έχει μεγάλη μπαταρία αλλά αν μένεις σίγουρα θα βοηθήσει).
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#836823 Έχω και το mid cobber, και το big Cobber. Είναι εξαιρετικά φώτα, αλλά όχι για μέρα. Με ήλιο χρειάζεται κάτι πιο εστιασμένο, όπως το Flare RT.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#836850
Χρήστος Λάππας έγραψε:Έχω και το mid cobber, και το big Cobber. Είναι εξαιρετικά φώτα, αλλά όχι για μέρα. Με ήλιο χρειάζεται κάτι πιο εστιασμένο, όπως το Flare RT.
Δεν έχει πολύ μεγάλη φωτεινότητα, μόνο 90lm αλλά φαίνεται ότι εστιάζει στο ακριβώς από πίσω. Και το ελέγχεις και από το Garmin.
Χαίρομαι που το Cobber είναι δοκιμασμένο και εγκεκριμένο. Αυτό που μου αρέσει στο Cobber είναι το εύρος, σε βλέπουν όχι μόνο ακριβώς από πίσω αλλά και από τα πλάγια. Αλλά λέει 170 lm, είναι πολύ πάνω από τα 90 αλλά προφανώς μοιράζονται. Ιδανικά βέβαια θέλεις και τα 2 είδη, κάτι για μακριά και κάτι για περιφερική φωτεινότητα κοντά.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#836929 Εντελώς τυχαία ανακάλυψα την καλλιτεχνική ποδηλασία. Είναι επίσημο άθλημα με βαθμολογία και πρωτάθλημα. Εϊδα το παρακάτω βίντεο από τις νικήτριες του 2021 και μου έπεσε το σαγόνι, τύφλα να έχουν τα τσίρκα.
https://www.youtube.com/watch?v=hf6AFBZWAY8
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#837001 Γατάκια. Στα 90s υπήρχε το ski ballet, ένα Ολυμπιακό άθλημα που ευτυχώς μας άφησε χρόνους:

Άβαταρ μέλους
By sknipper
#837060 Χμ, τέτοιο άθλημα... καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει πια... :shifty:

Τα φωτάκια ήρθαν, φορτίστηκαν, συνδέθηκαν με τον υπολογιστή και προγραμμάτισα τι και πόσο θα αναβοσβήνει στο καθένα στα διάφορα modes που τους φόρτωσα. Αύριο θα τοποθετηθούν να δούμε τι ψάρια πιάνουν.
Πάντως το εμπρός (Knog PWR Road 700) για να μπει βγει έχει μια μικρή μανούρα, το γλυστράς στην εγκοπή, σιγουρεύεσαι ότι είναι στη μία από τις δύο δυνατές θέσεις και στρίβεις τη ροδέλα με το χέρι. Το οποίο εκεί που θέλω να το τοποθετήσω, ανάποδα, κάτω από το τιμόνι, ίσως μου κάνει τη ζωή δύσκολη.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#837109