- 18 Σεπ 2023, 10:05
REALZEUS έγραψε:markvag έγραψε:Έβαλες φωτογραφία που υποτίθεται δείχνει τους ναζί στο Maidan ως απόδειξη για τον καίριο ρόλο τους. Δεν ήταν από τότε. Αλλάζεις το θέμα. Η συγκεκριμένη ομάδα ηλιθίων έχει 500 καταγεγραμμένα μέλη, οι ίδιοι ισχυρίζονται 2.000. Και τους θεωρείς βασικό τμήμα της εξέγερσης, εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών σε όλη τη χώρα (όχι μόνο στο Κίβεο προφανώς). Και η κυβέρνηση που προέκυψε από την εξέγερση τους καταδίωξε. Το αγνοείς.
Ήταν αυτοί που έβαλαν Φρουρά μπροστά από Κυβερνητικά κτίρια.
Δεν βλέπω κάτι που να το υποστηρίζει αυτό. Και επαναλαμβάνω, η φωτογραφία που έβαλες είναι μετά το Maidan, όταν η κυβέρνηση (που προέκυψε από την εξέγερση) αποφάσισε να τους αποτελειώσει. Τέτοια μεγάλη επιρροή οι ναζί...
REALZEUS έγραψε:markvag έγραψε:Το Ντομπάς "εξεγέρθηκε", με τη βοήθεια κάποιων στρατιωτών που είχαν ρώσικο εξοπλισμό, ανήκαν σε ρώσικες μονάδες, ήταν Ρώσοι, ήταν ο Ρωσικός στρατός (αλλά στην αρχή "ξέχασαν" τα διακριτικά τους, φαντάζομαι κατά λάθος) αλλά δεν ήταν Ρώσοι, αλλά τελικά ήταν ο Ρωσικός στρατός...
Και φυσικά ο Ουκρανικός στρατός έπρεπε να κάτσει και να δεχτεί την απόσχιση του πιο παραγωγικού τμήματος της χώρας...
Τελικά πιστεύεις στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, ή όχι; Αν η Σκωτία ψήφιζε υπέρ της απόσχισης, θα έπρεπε να στείλει το υπόλοιπο ΗΒ στράτευματα για να το αποτρέψει;
Αρχικά το τι πιστεύω εγώ δεν έχει σχέση απαραίτητα με το τι λέει το διεθνές δίκαιο, που επιτάσει το απαραβίαστο των συνόρων. Κάτι που έχει υπογράψει και η ίδια η Ρωσία, σε ότι αφορά την Ουκρανία...
Σε συνέχεια, είμαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι του Ντονμπάς και της Κριμαίας αποφάσισαν παντελώς μόνοι τους να αποσχιστούν από την Ουκρανία και κάτι πράσινα ανθρωπάκια με όπλα ήταν εκεί τυχαία... Μάλλον από τον Άρη ήρθαν βόλτα να δουν τι παίζει...
REALZEUS έγραψε:Και βασικά δεν άντεξε. Οι Ρώσοι κάνανε επικές χαζομάρες και έφυγαν, όταν ήταν 50 χλμ έξω από το Κίεβο.
Δεν άντεξε;;;

Εγώ θα έλεγα ότι μια χαρά άντεξε και μια χαρά αντέχει, δεδομένων των συνθηκών. Με ξένα δεκανίκια προφανώς, αλλά ακόμα και η Ρωσία χρησιμοποιεί Ιρανικά όπλα...
Πάντως, πριν από 1,5 χρόνο έλεγες ότι οι Ρώσοι υποχώρησαν επίτηδες και πως η εισβολή δεν είχε ποτέ στόχο το Κίεβο (σε αντίθεση με αυτό που έβλεπαν τα μάτια μας και διακύρητε η Ρωσική ηγεσία). Τουλάχιστον είναι μία πρόοδος οτι δέχεσαι το ότι οι Ρώσοι έκαναν τη μία μ@λ@κία μετά την άλλη, ιδίως τους πρώτους μήνες του πολέμου...
HighFidelity έγραψε:Δεν ξέρω αν η Ουκρανία θα συνεχίσει να στηρίζεται από την Δύση όπως τώρα πάντως. Γιατί δεν είναι καθόλου φθηνή αυτή η στήριξη.
Το θέμα είναι πως μάλλον είναι πολύ πιο φθηνό το να στέλνονται όπλα εκεί και να ματώνει ο Ρωσικός στρατός στην Ουκρανία από το να περιορίζει το ΝΑΤΟ τη Ρωσία χωρίς την Ουκρανία να ματώνει και αυτή... Μάλλον, απ' ότι έχω καταλάβει, η ανάλυση cost / benefit δείχνει πως συμφέρει για το ΝΑΤΟ να στηρίζει Ουκρανία...
Σε κάθε περίπτωση, δύσκολα βλέπω τον πόλεμο να τελειώνει σύντομα και δυστυχώς θα πεθάνουν πάρα πολλοί άνθρωποι ακόμα...
Peugeot 206 1.6 110ps => not any more... bye bye...

Citroen C4 Picasso 1,8 => Η (Γουρου)Νίτσα => Πωλήθηκε!
MWB 320i Ε90 => Η μπεμπέκα