Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#812527 Είχα παραγγείλει 3 από τα παρακάτω:
https://itead.cc/product/sonoff-zbminil ... -required/
https://itead.cc/smart-home/
Ήρθαν πολύ γρήγορα, και δεν πλήρωσα και καπέλο ουσιαστικά, χρεώνει κανονικά ΦΠΑ και δεν περνάει τελωνείο. Όταν έρθουν Ελλάδα, μπορεί να μην αξίζει να τα πάρεις απ' έξω.

Πήρα 3 με σκοπό να τα περάσω σε όλους τους διακόπτες αλέ-ρετούρ ενός δωματίου και να δω πώς συμπεριφέρονται. Αν είναι καλά, θα τα βάλω παντού, για να γλιτώσω από το κόστος των Legrand που είναι x3. Επιπλέον η εφαρμογή της eWelink, βλέπει απευθείας και όλα τα φώτα της Yeelight, επιτρέποντας και σενάρια μαζί τους, ενώ παίρνεις και άλλα μπλιμπλίκια και τα βάζεις όλα μαζί πάνω για να κάνεις περισσότερα σενάρια (πχ presence sensors, αν και δεν είναι οι καλύτεροι της Sonoff...).
Πήρα τους Zigbee γιατί παίζουν και χωρίς ουδέτερο για να τα δοκιμάσω, αλλά υπάρχουν και με Wi-Fi αν υπάρχει ουδέτερος. Αυτό συμβαίνει γιατί το Zigbee έχει πολύ χαμηλότερη κατανάλωση άρα μπορεί να παίξει με επαγωγή.
Όλα τα λεφτά είναι το μέγεθος, χωρίς καν να ανοίξεις τον διακόπτη, ξέρεις πως αυτό το σκ@τουλάκι χωράει παντού! :lol:
Εικόνα
Βγαίνει περίπου 50€ με την αποστολή για 3 από δαύτα, άρα με μικρό κόστος μπορείς να εξοπλίσεις όλους τους διακόπτες του σπιτιού. Θα χρειαστεί βέβαια και 1 ή παραπάνω Zigbee gateways.
Άβαταρ μέλους
By glf
#812558 Στο παρα τσακ ήμουν να πάρω το sonoff ZB pro gateway και να ήμουν έτοιμος και γι αυτά. Νια χαρά θα είναι.

Και γω πάντως διάβασα οτι οι sonoff ZB sensors καίνε γρήγορα τις μπαταρίες και τελικά το άφησα για αργότερα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#815675 Τελευταία προσθήκη και πολύ το αργήσαμε, ένα rgb strip.
Εικόνα

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι φυσικά του έβαλα tasmota για να δουλεύει μόνο μέσω LAN και να μη χρειάζεται το κινεζο-app της κάθε εταιρείας.

Και έκανα ξεχωριστή σελίδα ελέγχου για κάθε τέκνο που να έχει μόνο το δικό της δωμάτιο η κάθε μια. Βάζω λοιπόν το ίδιο OpenHab app όπως και στο δικό μου κινητό, όμως πχ η μικρή βλέπει μόνο αυτά.
Εικόνα

Το WAF έκανε limit up και τώρα θέλει κι αυτή δική της σελίδα στο OH και rgb strip.

Α και παίζει και με alexa αν και αυτό θα γινόταν και από το κινεζικό app επίσης.
Άβαταρ μέλους
By glf
#815679 Είχα κάτι AliExpress Arilux LC01, ότι πιο στάνταρ πριν 1-2 χρόνια που τα πήρα για δοκιμές κτλ.

Έχω και 2 gosund που πήρα crazy sundays eshop gr. Γι αυτό λεω, δε κάθομαι να παίζω με τα app απο τον καθένα. Απλά πριν παραγγείλω κοιτάω να παίρνει μετατροπή.

Η πλάκα είναι οτι η ζήτηση για HASS-tasmota είναι τέτοια που στο ali υπάρχουν μαγαζιά που πουλάνε ήδη φλασαρισμενες συσκευές με tasmota για να γλυτώσεις το μπελά.
Άβαταρ μέλους
By glf
#816856 Διαπίστωσα ότι στην αγορά κυκλοφορούν ταινίες RGB LED που έχουν .. αντεστραμμένη τη σειρά στα κανάλια χρώματος! Το πρωτοείδα όταν έπρεπε να αλλάξω τα default κανάλια πράσινο μπλε στο tasmota στην ταινία που είχα τότε. Τώρα που πήρα άλλη μια από άλλο μαγαζί και την.. κούμπωσα εκεί που τελείωνε η προηγούμενη, άναψαν αλλιώς τα χρώματα (όπως δηλαδή το είχε default το tasmota). Άντε τώρα να κάνω και λίγη κοπτοραπτική στα καλώδια για ένα απλό πράμα....
Άβαταρ μέλους
By glf
#816860 Είναι.. ασύμβατες οι δύο λεντοταινίες μεταξύ τους αν τις ενώσω για να κάνω επέκταση! (στον controller με tasmota απλά αλλάζω δυο επιλογές στο WebUI και αλλάζουν τα κανάλια μεταξύ τους)
Άβαταρ μέλους
By glf
#816864 Κάνω διακοπή σε κρυφή γωνία και θα μπει αυτό. Και θέλει να αλλάξω πράσινο με μπλέ καλώδιο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By glf
#819293
glf έγραψε:Μου ξύνεται να πάρω ένα από όλα για zigbee. ως τώρα παίζω μόνο με WiFi και RF συσκευές.


Άντε πήρα 2-3 Zigbee sonoff που τα έχει πάντα προσφορά το eshop.gr Καλή αρχή.
Πήρα το ZB Bridge Pro για coordinator και φυσικά του έριξα tasmota firmware για να το βλέπω στο OpenHab.
Μετά είδε κατευθείαν 2 Sonoff ZB switch που τα πήρα και για ρόλο mesh routers.

Τώρα ιδανικά θα ήθελα τα Aqara door sensors που λένε ότι κρατάνε μπαταρία για μήνες για να αρχίσω κάτι αυτοματισμούς με τα φώτα που θέλω και μετά το σχέδιο λέει να μπουν και λίγα presense sensors.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#819377 Τα Aqara κρατάνε χρόνια! Αλλά το Zigbee τους μόνον μέσα από Openhab/Home Assistant θα δει sonoff.
Τα έχει φθηνά το e-shop.gr γιατί έρχονται τα νέα mini extreme και θέλει να τα διώξει υποθέτω.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#819393
Anonymous Founder έγραψε: αν το έφτιαχνα το σπίτι από την αρχή, αυτό θα ήταν το πρώτο που θα βελτίωνα: αναμονές και καλώδια παντού.


Παθων απο το αρχικο σπιτι μετα στην ανακαινιση εβαλα πριζες παντου,ο ηλεκτρολογος εκανε παραπονα στον εργολαβο "''ρε συ πολυ Μπριζα θελει αυτος" αλλα εγω επεμενα και να που χρειαζονται.

Τι δεν προνοησα;
Ηχομονωση και τωρα ''τραβαω τα μαλλια μου'' με τους απο πανω-απο διπλα που εχουν ερθει.
Αναμονη για μοτερ στις τεντες δεν τραβηξα ο ανοητος λες και θα ειμαι Νεος μια ζωη και θα μπορω να τις δουλευω με το χερι.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#819394
Δημ.Φυλακτος έγραψε:[...]
Τι δεν προνοησα;
Ηχομονωση και τωρα ''τραβαω τα μαλλια μου'' με τους απο πανω-απο διπλα που εχουν ερθει.
Αναμονη για μοτερ στις τεντες δεν τραβηξα ο ανοητος λες και θα ειμαι Νεος μια ζωη και θα μπορω να τις δουλευω με το χερι.


Ο πατέρας μου, ωσάν άλλος Μαγκάιβερ, έχει προσαρμόσει τη μανιβέλα σε ένα απλό δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας... βιδώνει για να μαζέψει την τέντα, αντιστρέφει λειτουργία και ξεβιδώνει για να την ξεδιπλώσει :metalo: