Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#810405
markvag έγραψε:
dimviii έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Μαλαchια που δε σερβίρουν ρανκινς να γίνει φασουλα.

Ωρε bureau μ...


παρε ρανκινς

Εικόνα


Εντωμεταξύ, το χειρότερο είναι πως πριν 20 χρόνια που μπήκαν οι πρώην κομμουνιστικές χώρες, ήμασταν κάπου στη μέση. Πάνω και από χώρες όπως η Πορτογαλία.

Η τεράστια "επιτυχία" της ΤΙΝΑ και των κυβερνήσεων που έχουν περάσει από τότε αποτυπώνεται ξεκάθαρα στη θέση της Ελλάδας σήμερα...


saxon_747 έγραψε:
Μα τα ίδια σκατά είναι όλοι; :shifty:


Σε καμία περίπτωση, υπάρχουν τεράστιες διακυμάνσεις στο πόσο ζημιά έκανε η κάθε κυβέρνηση.

Η μεγαλύτερη ζημιά που έκαναν τα μνημόνια της ΤΙΝΑ, είναι άλλη, αλλά κανείς (σχεδόν) δεν μιλάει ακόμη.
https://www.eea.gr/arthra-eea/sta-47-50 ... n-to-2050/
Επίσης, προκύπτει από την έρευνα ότι ο πληθυσμός των παιδιών σχολικής ηλικίας (3-17 ετών) από 1,6 εκατ. που είναι σήμερα, θα μειωθεί σε 1,4 εκατ. (το αισιόδοξο σενάριο) έως 1 εκατ. παιδιά (το απαισιόδοξο σενάριο) το 2050, αφού όμως πρώτα προηγηθεί μια έντονη διακύμανση τις δεκαετίες που θα μεσολαβήσουν.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Βέττας ανέφερε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat, σε 80 χρόνια ο πληθυσμός της Ευρώπης θα έχει μειωθεί κατά 5% και της Ελλάδας κατά 24%! Επιπλέον παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν μείωση των γεννήσεων από 118 χιλ. το 2008 σε 85 χιλ. το 2020.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο καθηγητής, δεν υπάρχει καμία εμπειρική ένδειξη που να δείχνει ότι η είσοδος των γυναικών στην αγορά εργασίας θα οδηγήσει σε μείωση των γεννήσεων. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη, η γονιμότητα είναι πλέον υψηλότερη σε χώρες με υψηλά ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Βέττας υποστήριξε ότι παρατηρείται αλληλεπίδραση μεταξύ των οικονομικών εξελίξεων και των πληθυσμιακών ροών: «Αν μια οικονομία εξελίσσεται καλά, δεν θα φύγουν από τη χώρα άνθρωποι, θα έρθουν και άλλοι άνθρωποι και όλοι αυτοί θα παραγάγουν. Αυτό που συνέβη την περίοδο της οικονομικής κρίσης ήταν να φύγουν πολλοί μετανάστες από την Ελλάδα και στη συνέχεια να φύγουν και Έλληνες, που είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψουν. Η οικονομία έτσι υποφέρει».

Κοινώς, 100άδες 1000άδες νέες και νέοι Έλληνες, σε παραγωγικότατες ηλικίες, έφυγαν τα τελευταία χρόνια (μετά την απαρχή της κρίσης το 2010 δηλαδή) και οι περισσότεροι έχουν φτιάξει τις ζωές τους έξω και δεν θα γυρίσουν. Ή αν γυρίσουν, τα παιδιά τους λογικά θα μείνουν πίσω, μιας και θα έχουν μεγαλώσει, σπουδάσει εκεί κλπ.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε και δεν πρόκειται να βρεθεί και τρόπος να διορθωθεί.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#810467 υφυπουργος Αναπτυξης. Κοιταξτε τι σκουπιδια διαχειριζονται μαζι με Μπουμπουκο την αναπτυξη της χωρας.
Δεν γνωριζει τιποτα για 1,5 μυριο δανειο.
τι ψηφισατε ρε τριμπουρδελα?
https://twitter.com/Marka2free/status/1 ... 7198345218
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#810473
dimviii έγραψε:υφυπουργος Αναπτυξης. Κοιταξτε τι σκουπιδια διαχειριζονται μαζι με Μπουμπουκο την αναπτυξη της χωρας.
Δεν γνωριζει τιποτα για 1,5 μυριο δανειο.
τι ψηφισατε ρε τριμπουρδελα?
https://twitter.com/Marka2free/status/1 ... 7198345218
Εντωμεταξύ, αν και αυτός υποτίθεται δε γνώριζε λεπτομέρειες για το δάνειο, λίγες ώρες αργότερα έγραψε ο Άδωνις στο twitter πολλές λεπτομέρειες.

https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/sta ... hyLmg&s=19

Επίσης, έχει και προσωπικά δάνεια πάνω από 500000€ , φαίνεται πως τα πάει καλά με τις τράπεζες.

https://www.euro2day.gr/chameleon/artic ... eshes.html
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#810476 Δεν προλαβαίνεις να διαβάζεις , κάθε μέρα βγαίνει και κάτι:


Επιστολή κόλαφος της Μαρίας Φουντοπούλου για κακοδιαχείριση στο ΙΚΥ- Βροντερή παραίτηση!

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/4118 ... diaheirisi

α) η παραβίαση του ευρωπαϊκού οδηγού διαχείρισης του Erasmus, η οποία μπορεί να διαπιστωθεί και μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας καταγραφής και παρακολούθησης της διαχείρισης και να επιφέρει
έκθεση του Ιδρύματος και σοβαρές συνέπειες στη διαχείριση των σχεδίων,

β) οι υλοποιήσεις προγραμμάτων που αξιοποιούν ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω των οποίων πληρώνονται παρατύπως πέντε συνολικά σύμβουλοι του ΔΣ χωρίς προκήρυξη,

γ) η κοινοποίηση των Ημερησίων Διατάξεων του ΔΣ και η επεξεργασία των Πρακτικών από μία από τις συμβασιούχους συμβούλους, χωρίς να έχει κανένα θεσμικό ρόλο, ώστε να διακυβεύεται και να καθίσταται
αμφίβολη η ακρίβεια, η ορθότητα, το κύρος και η εν γένει νομιμότητα των πρακτικών αυτών,

δ) οι μη συμβατές, σύμφωνα με όσα ορίζει ο ευρωπαϊκός οδηγός, αξιολογήσεις των υποβληθέντων σχεδίων από αξιολογητές μη συναφών γνωστικών αντικειμένων, οι οποίοι ορίζονται από το ΔΣ χωρίς σχετική προκήρυξη και χωρίς αιτιολόγηση της επιλογής τους, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από σχετικά Πρακτικά Συνεδριάσεων,

ε) οι μη σύννομες απολύσεις από τη Διοίκηση συμβασιούχων εργαζομένων στο Erasmus, μία εκ των οποίων προκάλεσε αγωγή κατά του ΙΚΥ, η οποία θα εκδικασθεί στις 4 Απριλίου ενώπιον του Μονομελούς
Πρωτοδικείου Αθηνών,

στ) οι συνεδριάσεις του ΔΣ χωρίς διαδικασίες διασφάλισης της εγκυρότητας, όπως η τήρηση χειρόγραφων και μη λεπτομερών πρακτικών, ενός Δημόσιου Φορέα που διαχειρίζεται μεγάλα χρηματικά, ευρωπαϊκά ποσά, και ενώ αυτά θα έπρεπε να ηχογραφούνται,

ζ) η διοικητική και ποιοτική αδυναμία και η υπαίτια παράλειψη του φορέα να ενταχθεί στο πρόγραμμα Ψηφιοποίησης Δημοσίου Τομέα (το ΙΚΥ δεν εντάχθηκε στο εν λόγω Πρόγραμμα, το οποίο έληξε στις
31/12/2022),

η) η ομιχλώδης διαδικασία που υιοθετείται στον τομέα των προμηθειών, όπως διαπιστώθηκε και αναγράφεται και στην Έκθεση Αξιολόγησης του ΙΚΥ από την εταιρεία Deloitte τον Ιούνιο του 2022, με
αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρός κίνδυνος καταλογισμού των ποσών αυτών, δημοσιονομικών διορθώσεων και αναζήτηση τυχόν πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των συμπραττόντων (με ενέργεια ή παράλειψη)
υπαλλήλων και μελών της διοίκησης.


Τι (δεν) απαντάει το Ι.Κ.Υ

https://www.iky.gr/el/anakoinoseis/item ... oinosi-iky
Άβαταρ μέλους
By g8777
#810501
dimviii έγραψε: :s_cry :s_cry :s_cry :s_cry :s_cry


saxon_747 έγραψε: :s_cry :s_cry :s_cry :s_cry :s_cry




:s_yes :s_yes :s_yes :s_yes
Άβαταρ μέλους
By markvag
#810505
bebes έγραψε:Φαίνεται να καταφέρνει σ'αυτές τις εκλογές αυτό που είχε καταφέρει και η Παπαρήγα παλαιότερα, να πάρει ψήψους αυτών που δεν θέλουν να ψηφίσουν τα κόμματα εξουσίας, αλλά θέλουν να "μετρήσει" η ψήφος τους.


Εάν ψηφίσει κάποιος το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δεν θα πάει χαμένη η ψήφος του. Χαμένη είναι μόνο η ψήφος που είναι λευκή, άκυρη ή ανύπαρκτη. :rtfm:


Anonymous Founder έγραψε:Κοινώς, 100άδες 1000άδες νέοι και νέοι Έλληνες, σε παραγωγικότατες ηλικίες, έφυγαν τα τελευταία χρόνια (μετά την απαρχή της κρίσης το 2010 δηλαδή) και οι περισσότεροι έχουν φτιάξει τις ζωές τους έξω και δεν θα γυρίσουν. Ή αν γυρίσουν, τα παιδιά τους λογικά θα μείνουν πίσω, μιας και θα έχουν μεγαλώσει, σπουδάσει εκεί κλπ.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε και δεν πρόκειται να βρεθεί και τρόπος να διορθωθεί.


Συμφωνώ στο 100%. Και είναι τελείως ειρωνικό ότι αυτοί που ευθύνονται για τη φυγή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων στο εξωτερικό και μάλιστα τις πιο παραγωγικές τους ηλικίες, μας πασάρονται και ως τρισμέγιστοι πατριώτες... :s_sarcastic

Και μάλιστα, μία ματιά στα σχολεία σήμερα, θα κάνει πολλούς από αυτούς που έμειναν να σκέφτονται σοβαρά τη μετανάστευση. Κυριολεκτώ όταν λέω πως το σημερινό σχολείο είναι από μόνος του λόγος μετανάστευσης, εάν κάποιος έχει παιδιά.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#810539
markvag έγραψε:Εάν ψηφίσει κάποιος το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δεν θα πάει χαμένη η ψήφος του. Χαμένη είναι μόνο η ψήφος που είναι λευκή, άκυρη ή ανύπαρκτη. :rtfm:

+ 1k

Δυστυχώς στην ευρύτερη κοινή γνώμη, ακόμα και μεταξύ μορφωμένων και νορμάλ ανθρώπων, επικρατεί η "εγκλωβισμένη" γνώμη ότι ψήφος εκτός δικομματισμού (ή ας το πούμε κομμάτων εξουσίας -μπορεί κάποτε να είναι παραπάνω από 2) είναι εντελώς χαμένη, ανώφελη, δεν επηρεάζει τις εξελίξεις, δεν κρίνει το αποτέλεσμα, κ.ο.κ.
Είναι σταθερή και συστηματική επιδίωξη των εν λόγω κομμάτων να συντηρούν αυτή την αίσθηση, και ανέκαθεν τα συνδυασμένα ποσοστά τους ήταν ~80%+
Έπρεπε να έρθει το ΣΟΚ της κρίσης για να μοιραστεί η πίτα (μέχρι και 7κομματική βουλή), αλλά σιγά σιγά επανήλθαμε (το 2019) στο ~80% (των 3 κομμάτων).
Τα κόμματα το λένε "συσπείρωση" προδιαγράφοντας ότι εσένα κακόμοιρε ψηφοφόρε σε έχω δεμένο με ένα λάστιχο. Σου επιτρέπω "χαλαρή ψήφο" (όπως πάλι οι ίδιοι έντεχνα διατυπώνουν) στις άλλες εκλογές (ευρωβουλή, κλπ), αλλά στις εθνικές σου τραβάω το σκοινί και σε επιστρέφω "συσπειρωμένο" στη βάση σου. Κι αυτό το πετυχαίνουν με διάφορες γνωστές -διαχρονικά- μεθόδους, αχρείαστες να αναφερθούν.

Καταλήγει, λοιπόν, ο ψηφοφόρος να θεωρεί περίπου άσκοπο το να μην ψηφίσει έναν από τους δελφίνους για την εξουσία. 'Ή θεωρεί μικρότερης αξίας την ψήφο σε ένα άλλο κόμμα. Γι' αυτό τελικά και οι κόντρες, γι' αυτό και ο φανατισμός, γι' αυτό και η αποχή του όταν τελικά τους μπουχτίσει αμφότερους.

Ή, συχνά, ψηφίζει αυτόν που προβλέπει για νικητή, αδιαφορώντας για το πολιτικό χρώμα. Κι αυτό το κάνουν ή λόγω συμφερόντων ή λόγω ..αδυναμίας να αισθανθούν ηττημένοι :lol: Τους συγκεκριμένους τους "σέβομαι" πιο πολύ, γιατί τουλάχιστον δεν είναι αγκιστρωμένοι.

***

Η δική μου συναισθηματική οπτική είναι για ψήφο στα "λοιπά κόμματα" για λόγους αρχής: να σπάσει αυτό το αίσθημα εγκλωβισμού της ψήφου μόνο σε 2 ή 3. Κι ότι οφείλει η δική μου ψήφος να αποτελέσει αντίβαρο της ψήφου του αγνώστου Χ που θα εγκλωβιστεί και θα αναγκαστεί (για τους παραπάνω λόγους) να ψηφίσει έναν από τους 2.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#810541 Στο σχολείο που υπηρετώ είχαμε πάντα τρία τμήματα ένα τάξη. Εδώ και πέντε χρόνια, οι πρώτες είναι δύο, άρα κάθε χρόνο ελαττώνονται τα τμήματα κατά ένα. Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που έχουμε τρεις ΣΤ', από του χρόνου θα είμαστε παντού δύο τμήματα.

Γίνεται και καλύτερο: οι Ε' έχουν πολλά παιδιά, 23-24. Οι φετινές πρώτες και δεύτερες (γεννήσεις που έγιναν στη βαθιά κρίση, 15-16, άρα τεκνοποίηση το 14-15) είναι με 17 παιδιά σε κάθε τμήμα. Σε λίγα χρόνια ίσως πέσουν κάτω από τα 12-13 παιδιά, οπότε θα ενωθούν σε ένα τμήμα. Θα φτάσουμε δηλαδή από τα τρία τμήματα σε ένα.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#810545 Είναι και ζητούμενο και αναπόφευκτο...
Εκτροχιασμένη ακρίβεια, ελάχιστος χρόνος, απαιτητικό λαιφστάιλ...

Ποιά οικογένεια...

τεράστιο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού ζει συγκέντρωμενο σε λίγη έκταση...


reminder
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#810546
Dimsabas έγραψε:Στο σχολείο που υπηρετώ είχαμε πάντα τρία τμήματα ένα τάξη. Εδώ και πέντε χρόνια, οι πρώτες είναι δύο, άρα κάθε χρόνο ελαττώνονται τα τμήματα κατά ένα. Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που έχουμε τρεις ΣΤ', από του χρόνου θα είμαστε παντού δύο τμήματα.

Γίνεται και καλύτερο: οι Ε' έχουν πολλά παιδιά, 23-24. Οι φετινές πρώτες και δεύτερες (γεννήσεις που έγιναν στη βαθιά κρίση, 15-16, άρα τεκνοποίηση το 14-15) είναι με 17 παιδιά σε κάθε τμήμα. Σε λίγα χρόνια ίσως πέσουν κάτω από τα 12-13 παιδιά, οπότε θα ενωθούν σε ένα τμήμα. Θα φτάσουμε δηλαδή από τα τρία τμήματα σε ένα.

Το δημοτικο που τελειωσε ο γιος μου ειχε παντα 4-5 τμηματα ανα ταξη και συνεχιζει ετσι. Τυχαινει καμια φορα να βγει ολοκληρη ταξη με 3 τμηματα, συνεβη στην 2α οταν ο γιος μου πηγαινε 1η, αλλα οκ.

Γεγονος ομως ειναι οτι στο γυμνασιο που θυμαμαι απο 6-7 τμηματα με 30 παιδια, πλεον ειναι τα περισσοτερα σχολεια στα 4-5 με 22-24.

Αλλα πως να κανεις παιδια με αυτους τους μισθους; Αυτην την εξελιξη στον μισθο; Την συνεχιζομενη αναγκη να χρηματοδοτεις τις σπουδες τους απο γλωσσες και αθληματα μεχρι υπολογιστες, μαθηματικα, αρχαια, κλπ;
Μαλιστα δεν τελειωνεις στο λυκειο αφου αν περασει επαρχια θες και ενα σοβαρο κονδυλι καθε μηνα μονο και μονο για στεγη και τροφη;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#810548 Εντωμεταξύ, οι μόνες λύσεις του προβλήματος είναι μετανάστευση (βραχυπρόθεσμα) και (πιο μακροπρόθεσμα) βελτίωση των εισοδημάτων, του συστήματος παιδείας, υγείας και των συνθηκών ζωής για το 90% των χαμηλών εισοδημάτων.

Αλλά όλα αυτά είναι ΑΚΡΙΒΩΣ οι πολιτικές που σιχαίνονται όσοι με την ΤΙΝΑ οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

Δηλαδή όχι μόνο ακολουθούν τις χειρότερες δυνατές πολιτικές για την εξασφάλιση του μέλλοντος της πατρίδας (που υποτίθεται ότι τόσο τους καίει), αλλά και αντιδρούν ενεργά και με πάθος στις λύσεις. Δείχνουμε τον κώλο μας φορώντας περικεφαλαία για την Μακονία κατά τ' άλλα... Είναι πάντως διαχρονικό και παγκόσμιο πως όσοι ντύνονται με την όποια σημαία, κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά στην όποια πατρίδα τους.

Αν οι ψηφοφόροι τους, που τόσο υποτίθεται ότι αγαπάνε την πατρίδα, καταλάβουν πόσο κακό της κάνουν, θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα εμπρός ως κοινωνία. Δεν το βλέπω στα κοντά βέβαια...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#810549
markvag έγραψε:Είναι πάντως διαχρονικό και παγκόσμιο πως όσοι ντύνονται με την όποια σημαία, κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά στην όποια πατρίδα τους.
Οι μεγάλοι σταυροί, οι μεγάλοι όρκοι, οι υψωμενες φωνές...
markvag έγραψε:Δεν το βλέπω στα κοντά βέβαια...
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By bebes
#810647
markvag έγραψε:
bebes έγραψε:Φαίνεται να καταφέρνει σ'αυτές τις εκλογές αυτό που είχε καταφέρει και η Παπαρήγα παλαιότερα, να πάρει ψήψους αυτών που δεν θέλουν να ψηφίσουν τα κόμματα εξουσίας, αλλά θέλουν να "μετρήσει" η ψήφος τους.


Εάν ψηφίσει κάποιος το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δεν θα πάει χαμένη η ψήφος του. Χαμένη είναι μόνο η ψήφος που είναι λευκή, άκυρη ή ανύπαρκτη. :rtfm:


"Χαμένη" ειναι και η ψήψος σε κόμμα που δεν μπαίνει στη βουλή, μιας και επωφελείται κάποιο άλλο, συνήθως το πρώτο.
Αυτό ίσχυε στο προηγούμενο εκλογικό σύστημα, ισχύει και τώρα με την απλή αναλογική.
Με την απλή αναλογική οι έδρες που λαμβάνει κάθε κόμμα υπολογίζονται βάσει του ποσοστού που συγκεντρώνει στην επικράτεια. Για παράδειγμα, με την απλή αναλογική στην καθαρή μορφή της, αν ένα κόμμα στην Ελλάδα λάμβανε 30%, τότε θα έπαιρνε 90 έδρες – δηλαδή το 30% των 300 εδρών. Η βασική αρχή είναι ότι με την απλή αναλογική το πρώτο κόμμα -ή ένας συνασπισμός κομμάτων- θα πρέπει να πλησιάσει το 50% του συνόλου των έγκυρων ψήφων για να είναι σε θέση να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Κυβέρνηση θα μπορεί να σχηματιστεί εάν τα κόμματα τα οποία την απαρτίζουν έχουν ένα ποσοστό το οποίο ξεκινάει από 45% αν περίπου 10% μείνει εκτός Βουλής. Και μπορεί να φτάσει μέχρι το 47%-48% εάν είναι μικρότερο το ποσοστό που θα μείνει εκτός Βουλής» γνωστοποίησε μιλώντας στην ΕΡΤ για την εκλογική αναμέτρηση, ο σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας Ευτύχης Βαρδουλάκης.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#810650 Πάντως, με 48% ή πόσο μάλλον 45%, η πιθανότητα να φτάνουν 2 ή και 3 κόμματα για να γίνει κυβέρνηση δεν είναι απίθανη. Δύσκολη ναι, απίθανη όχι.