Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#810209 Γερμανία και Βρετανία έλυσαν το πρόβλημα με τις κλοπές χαλκού από τις σιδηροτροχιές με το «αόρατο DNA»
Τα μεταλλικά τμήματα ψεκάζονται με σωματίδια που είναι «δείκτες», οι οποίοι είναι πολύ εύκολο να «διαβαστούν» και να εντοπιστούν

https://www.protothema.gr/world/article ... orato-dna/
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#810427 Νομίζω το 108 στα ράνκινκς είναι πολύ κολακευτικό.

https://www.news247.gr/koinonia/synente ... 86535.html
"Μου ζητήθηκε από την εκπομπή να θέσω κάποια ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό. Αφιέρωσα περίπου 1,5 μέρα από τη ζωή μου, για να βρω κάποια που αντιπροσωπεύουν εμένα και τη νεολαία της χώρας μας. Έστειλα περίπου 16 ερωτήματα και είδα ότι απαντήθηκε ένα το οποίο δεν έχει τεθεί καθόλου. Σαν να ρώτησε κάποιος τον εαυτό του", ανέφερε χαρακτηριστικά ο επιβάτης, εξηγώντας πως το ερώτημα που διαβάστηκε και που του αποδόθηκε, δεν είχε τεθεί από τον ίδιο.

"Όχι, δεν ήταν δικό μου. Επικοινώνησα με την παραγωγή μετά και τους είπα, μου απάντησα "τι να κάνουμε τώρα, δεν μπορεί να διορθωθεί κάτι". Δεν ενοχλήθηκα μόνο για το ότι δεν τέθηκε η δική μου ερώτηση, αλλά και από το ύφος της εκπομπής. Δηλαδή είναι πράγματα που δεν νομίζω ότι είναι ωραίο να τα πούμε στον αέρα", είπε ο Στέργιος Μιναέμης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το ερώτημα που του αποδόθηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη ήταν το εξής:

"Στέργιος Μιναέμης, προγραμματιστής. Γιατί η Πολιτεία δεν βοήθησε κανέναν από του πληγέντες τις πρώτες κρίσιμες ώρες; Από ρούχα μέχρι εισιτήρια για να επιστρέψουμε στα σπίτια μας. Και το λέει και ο Άγγελος αυτό, ότι στις πιο δύσκολες στιγμές η Πολιτεία τους άφησε στο έλεος της καταστροφής. Δεν υπήρχε σχέδιο αντίδρασης στη Λάρισα".


Επίσης, μπορεί κάποια δυστυχήματα να είναι τυχαία, μπορεί και όχι.
Νεκρός σε τροχαίο ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Χρυσάγης
https://www.news247.gr/koinonia/nekros- ... 86621.html
Τροχαίο δυστύχημα με θύμα 66χρονο έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (26/03), στο 38,5 χιλιόμετρο της παραλιακής Αθηνών- Σουνίου στο Λαγονήσι.

Θύμα είναι ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της κυκλοφορίας συνολικά όλου του σιδηροδρόμου.
Σύμφωνα με την Τροχαία, το δυστύχημα έγινε στις 13.55, όταν η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ο 66χρονος, με κατεύθυνση προς Σούνιο, κατά την διάρκεια προσπέρασης προπορευόμενου βαν, χτύπησε στο πίσω μέρος του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά και οι οδηγοί των δύο άλλων οχημάτων και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Γεννηματά. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως έγγραφα που είχε υπογράψει ο ίδιος ως Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#810428 Καλό είναι να μην καταπίνουμε αβλεπι οποια θεωρία μπουρδολογίας σερβίρεται στα μουκουδου. :adminpower:

Κατά τα φαινόμενα και σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτων Μαρτύρων μιλάμε για ένα τροχαίο με αποκλειστική υπαιτιότητα του μοτοσικλετιστή.
:rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#810431 Είπα, μπορεί να είναι όντως τυχαία, μπορεί και όχι. Υποθέτω, πως αν υπάρξει και δεύτερο τροχαίο, μπορούμε ν'αναρωτηθούμε για το τυχαίο ή όχι. Προς το παρόν, μάλλον δεν σημαίνει τίποτε.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#810435 Ε καλά τώρα, αυτά εμπίπτουν στην κατηγορία " Δεν ξέρω, εγώ απλά ερωτήσεις κάνω".

Ακόμα και αν για κάποιο (αδιευκρίνιστο ) λόγο έπρεπε να φύγει από τη μέση, δεν θα γινόταν τώρα , και όχι με αυτόν τον τρόπο.

Τα θυμάσαι τα παρατράγουδα με την υπόθεση Μπίκα;;;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#810436 Ο τρόπος μια χαρά είναι, γι'αυτό λέγονται ατυχήματα/δυστυχήματα. Θεωρούνται τυχαία γεγονότα.
Στην παρούσα φάση, απλώς το σημειώνεις και πας παρακάτω πάντως, δεν γίνεται να δοθεί περισσότερη σημασία ή να γίνει οποιαδήποτε σύνδεση με τίποτε άλλο.

Την σύνδεση με την υπόθεση Μπίκα δεν την κατάλαβα πάντως. Μπορεί να αθωώθηκαν οι πάντες, αλλά ούτε αυτό λέει κάτι στην Ελλάδα είμαστε και η δικαιοσύνη δεν είναι πραγματικά ανεξάρτητη δυστυχώς.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#810439 Η υποθεση Μπικα διακινηθηκε στα μηντια με περιτυλιγμα συνομωσιας, ΚΛΑΚ Φιλμς και ΜΤΣΤΚ ΓΜΣ.
Γι αυτο και εκανε τοση θραυση. Αλλο που αν η ιδια η υποθεση και ποσο μαλλον η ιδια η Μπικα ειχαν παρει διαζυγιο με την αληθεια και την λογικη. :iconcool:

Ε, κατι αναλογο διαφαινεται και στο τρεχον συμβαν. Το μονο "ατυχημα" ειναι η επαγγελματικη ιδιοτητα του θυματος, θα χτιστει ανετα αφθονη σπεκουλα πανω του.


( Βγηκαν και τα βιντεακια, nothing to see here, αλλος ενας που προσπερναει εκει που δεν πρεπει).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#810443 ΟΚ, να πω την αλήθεια, είχα άλλη εντύπωση αρχικά για την Μπίκα, η οποία θόλωσε πολύ μόλις πήγε στον Τριανταφυλλόπουλο. Νορμάλ άνθρωπος δεν θα πήγαινε στον Μάκη για κάτι τέτοιο, άρα κάτι στραβό υπήρχε σίγουρα.
Εδώ, θα ξαναπώ πως το πιθανότερο είναι πως είναι ένα δυστύχημα που δεν συνδέεται με κάτι, απλώς είναι λογικό να πάει το μυαλό όλων μήπως υπάρχει κάτι άλλο πίσω του, λόγω των τραγικών γεγονότων.
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να σκοτωθείς στην Αθηνών-Σουνίου, αν δεν προσέξεις.
Συμφωνώ πως είναι μια σύμπτωση, που προς το παρόν μόνον ως τέτοια μπορεί να καταγραφεί.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#810457 Δεν πήγαινε με το τραίνο ο άνθρωπος να νιώσει ασφαλής...

.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#810496 Αυτοκτονία;
Λέω εγώ τώρα.. :s_no
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#810498
JarnoT έγραψε:Αυτοκτονία;
Λέω εγώ τώρα.. :s_no


Χαζός τρόπος να αυτοκτονήσεις κινδυνεύοντας να μείνεις ανάπηρος, αλλά οκ. Όσοι φτάνουν ως την αυτοκτονία δεν έχουν λογική :s_sad
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#810530
Anonymous Founder έγραψε:Είπα, μπορεί να είναι όντως τυχαία, μπορεί και όχι. Υποθέτω, πως αν υπάρξει και δεύτερο τροχαίο, μπορούμε ν'αναρωτηθούμε για το τυχαίο ή όχι. Προς το παρόν, μάλλον δεν σημαίνει τίποτε.
Στις 24 Μαρτίου σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Βόλο και ένας συνταξιούχος σταθμάρχης του ΟΣΕ...

Κατά τη γνώμη μου είναι άσχετα αυτά αλλά μαζεύονται...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#810848 Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί είναι εκτός φυλακής ο Λιγνάδης, ο μεσίτης που κλώτσαγε τον Ζακ Κωστόπουλο, αλλά πρέπει να πάει φυλακή αυτός εδώ, πριν καν ακόμη ολοκληρωθεί κάποια έρευνα;
Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ
https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/ ... as-toy-ose
Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ μετά την εξάωρη απολογία του στον εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τεμπη. Στο πολυσέλιδο υπόμνημά του φέρεται να σημείωσε ότι εκείνος προτείνει βάρδιες, τις οποίες εγκρίνουν οι ανώτεροί του, και ότι δεν είναι στα καθήκοντά του η επαγγελματική κατάρτιση των σταθμαρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν ευθύνεται εκείνος και δεν γνώριζε το γεγονός ότι οι δύο σταθμάρχες έφυγαν πριν ολοκληρωθούν οι βάρδιές τους, ενώ ο ίδιος είχε φροντίσει να υπάρχουν περισσότεροι εργαζόμενοι σε ώρα αυξημένης κίνησης, μεταξύ 10 και 11 το βράδυ.

Έχει κάποια λογική, ή απλώς είναι για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα και επειδή εκλογές έρχονται και πρέπει να πέσουν κεφάλια (άλλων);
:ninja: