Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#803064
Zorz έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Ο λόγος που δεν στέλνουν άρματα οι Δυτικοί είναι ότι αν πέσουν στα χέρια των Ρώσων, θα μελετηθούν και θα αχρηστευθούν, σε τακτικό επίπεδο. Και άντε να στείλουν 100-200 άρματα. Σιγά τα ωά! Μισή ΤΘ Μεραρχία των Ρώσων. :svivhaha:


Νταβάι, νταβάι Διάκο μου. Στο κουβά και αυτή σου η πρόβλεψη:
https://www.dw.com/en/germany-to-send-l ... a-64503898 :s_empathy



Δεν γνωρίζω τούρκικα Ζορζάκο μου, αλλά "η υπόσχεση ότι θα στείλουμε άρματα σε 2-3 μήνες", μένει να φανεί. Επίσης μίλησαν για 14 άρματα οι Γερμανοί και 31 οι Αμερικάνοι. Να κλάψει ή να γελάσει κανείς; Η Ελληνική Επιλαρχία είναι 40 άρματα. 2 Επλχιες είχαμε εμείς στα σύνορα με την Β. Μακεδονία... :s_rofl
Τελικά το μόνο που δείχνει αυτό είναι την απελπισία των Δυτικών, εν' όψει της Ρωσικής προέλασης των τελευταίων εβδομάδων.
Να δούμε αν θα φανούν αυτά τα άρματα στο πεδίο...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#803065
Anonymous Founder έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
REALZEUS έγραψε: Με MiG 29 οι Ουκρανοί, όχι κανένα σαπάκι!


Θα έπρεπε να το είχα γράψει πριν, αλλά τώρα το θυμήθηκα. Όταν έπεσε στα χέρια των Ισραηλινών το MiG 29 "Fulcrum", είπανε ότι "είμαστε τυχεροί που οι Άραβες δεν ξέροουν να πετάνε". Ακόμα και η εξαγωγική έκδοση του Fulcrum, που δοκίμασαν (οι Σοβιετικοί και μετέπειτα οι Ρώσοι ποτέ δεν δίνουν τις καλές εκδόσεις στους πελάτες τους). Είπε ο test pilot: "Είναι στα περισσότερο σημεία ισάξιο και σε μερικά καλύτερο από τα δικά μας F15 και F16..." Ισραηλινός Ταξίαρχος-δοκιμαστής της IAF. Είχε πει επίσης ότι μπορούσε απλά να το βάλει να γυρνάει στα 9g, μέχρι να τελειώσουν τα καύσιμα, χωρίς καν να έχει βάλει πλήρη μετάκαυση. Τέτοια ισχύ είχαν οι κινητήρες του!
Όταν δε το δοκίμασαν οι Καναδοί, είπαν ότι τα δικά τους F18 θα είχαν πέσει αν πήγαιναν να κάνουν τέτοιες μανούβρες! Ειδικά το tailslide, όπου ο Σοβιετικός πιλότος πήγε τους κινητήρες στο idle και ο Καναδός είπε ότι αν ήταν σε F18, δεν θα είχε την δύναμη να σηκωθεί ξανά και θα τους μάζευαν από το έδαφος... Οι Καναδοί δοκίμασαν Σοβιετικά Fulcrum βέβαια, το 1989.

Φωτογραφία από εκείνη την συνάντηση Σοβιετικών-Καναδών. Η φωτο είναι μέσα από F18, σε 1ο πλάνο το MiG και πίσω του πάλι ένα F18:

Εικόνα


Δεν υπάρχει κάποια πηγή για όλα αυτά;


Υπάρχουν πηγές, έβαλαν μερικοί συμφορουμίτες μερικές. Δεν βρίσκω απλά εκείνο με τα 9g.


dimik έγραψε:Δεν χρειάζεται καμια συμπάθεια για να μην είσαι απλά μαλωμένος με την πραγματικότητα.


Μαλωμένος με την πραγματικότητα είναι όποιος δεν βλέπει ότι και πάλι οι Ουκρανοί χάνουν εδάφη.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 28 Ιαν 2023, 05:02, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#803068
drdino έγραψε:Και 56 οι Ισπανοί (20 αμεσα), 14 Challenger κλπ. Ο Reznikov είπε ότι με 300 MBT μπορούν να σπρώξουν τους Ρώσους πίσω στα σύνορα, οπότε με 100 που μαζεύονται γίνεται κάποια δουλειά.

Στο μεταξύ οι Ρώσοι στέλνουν T-64 του '60 (χωρίς κάποιον εκσυγχρονισμό) αλλά κατά τα άλλα το Mig-29 κάνει tailslides.


Ελπίζω να τρολάρεις, γιατί τίποτα από όσα λες δεν ισχύει. Οι Ρώσοι έχουν άλλα 5000 Τ72. Τα Τ64 ήταν ακριβά. Τ62 λογικά θα στείλουν, αν θέλουν να στείλουν τα αντίστοιχα των Patton ή Leo 1.

Ο Ρεζνίκοφ λέει με 300 άρματα μπορούν να απωθήσουν εισβάλλουσσα δύναμη 2000 αρμάτων; :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#803069
nass έγραψε:Φαίνεται ότι στο αξιακό σύστημα ορισμένων, το να είναι "αριστεροί" (του οποίου σημαντικότατο συστατικό στην Ελλάδα είναι το "αντιαμερικανοί", τα εισαγωγικά επειδή το να είσαι αριστερός είναι κάτι διαφορετικό και μπορείς μια χαρά να είσαι αριστερός χωρίς να είσαι αντιαμερικανός) είναι σημαντικότερο από το να είναι υπερ του κυρίαρχου κράτους, που δέχεται (προκληθείσα ή απρόκλητη, δεν έχει καμία σημασία, το victim blaming δεν είναι θλιβερό :tomato: μόνο σε περιπτώσεις βιασμού) βάρβαρη εισβολή και κατά του κράτους, που ξεκίνησε τον πρώτο πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά από 80 χρόνια. :vava:
Οι ίδιοι "αριστεροί" φαντάζομαι θα είναι κατά της "προκλητικής" Ελλάδας, αν δεχτεί επίθεση από την Τουρκία κατά της (ΗΠΑμερικανοκρατούμενης) Αλεξανδρούπολης και του Καστελλόριζου. :s_biggrin
Από την άλλη, χαίρομαι που βλέπω παλιούς γνωστούς, που το 2003 στο παλιό φόρουμ ήμασταν παρέα κατά της απαράδεκτης εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ και σήμερα διατηρούν την ίδια συνεπή και ανθρώπινη στάση κατά της απαράδεκτης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. :rtfm:

Οσο για το ποιός θα κερδίσει, υπενθυμίζω σε όσους παριστάνουν ότι ξέρουν από Ιστορία και αποδεικνύονται συνεχώς ανιστόρητοι :whistlink: , ότι σε όλες τις περιπτώσεις πολέμων μεταξύ κρατών (και όχι κρατών εναντίον ατάκτων στυλ Αφγανιστάν) τα τελευταία 100 χρόνια κέρδισε στο τέλος το κράτος ή ο συνασπισμός με τη μεγαλύτερη οικονομική - βιομηχανική ισχύ: Ιράκ 2003, Ιράκ 1990, Ψυχρός Πόλεμος 1989, Φώκλαντς 1982 μέχρι πίσω στον Β' ΠΠ το 1945. Μόνος πιθανός game changer η χρήση πυρηνικών, που ελπίζω και νομίζω δεν θα "παίξει" εδώ.

Αρα, αν δεχτούμε ότι πολεμάει η Ρωσία εναντίον του ΝΑΤΟ (δεν συμφωνώ αλλά έτσι λένε οι ως άνω "αριστεροι") τότε πολεμάει το #9 της λίστας εναντίον του συνασπισμού του #1, #4, #6, #7 & #8 :s_whiteflag . Αν πάλι δεχτούμε ότι πολεμάει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, τότε θα κερδίσει η Ρωσία (και οι "αριστεροι" θα είναι χαρούμενοι :s_crazy ). Αν πάλι δεχτούμε ότι η αλήθεια είναι στη μέση και πολεμάει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας με υλική βοήθεια από το ΝΑΤΟ, τότε δεν ξέρουμε και θα δούμε, αυτή τη στιγμή είναι ισοπαλία σε φάση Lose-Lose.


Αχταρμα τα έχειςς στο μυαλό σου. Δες λίγο πόσα άρματα/πυροβόλα και α/φ έχει ο κάθε συνασπισμός. Οι Ρώσοι δεν έχουν τόσα κορμιά μόνο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#803070
markvag έγραψε:
George_Prix έγραψε:Ολα αυτα πηγαζουν απο τη συμπαθεια προς την αμυνομενη Ουκρανια? Αν αυτος ειναι ο λογος, απολυτα σεβαστος και απολυτα λογικο να κερδιζουν οι Ουκρανοι τη συμπαθεια μας.


Πρώτον, όποιος δεν έχει συμπάθεια προς την Ουκρανία, απλά υποστηρίζει μία ημι-θεοκρατική, κλεπτοκρατική δικτατορία.

Δεύτερον, και πολύ πιο σημαντικό, δεν είναι θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας. Και στον ΒΠΠ μέχρι το 1942 κανείς δεν συμπαθούσε τους Γερμανούς, αλλά είχαν φτάσει από τα Πυρηναία μέχρι τα προάστια της Μόσχας... Υπάρχουν λοιπόν οι χάρτες, που όπως τα νούμερα, λένε όλη την αλήθεια. Και, πολλές φορές στους πόλεμους, ο χάρτης του επιτιθέμενου αρχικά μεγαλώνει (συχνά πολύ), αλλά στη συνέχεια ξανα-μικραίνει, κάποιες φορές και περισσότερο απ' όσο ήταν στην αρχή. Προφανώς δεν γίνεται έτσι απλά αυτό, ούτε και υποστηρίζω πως η Ουκρανία θα προσαρτήσει περιοχές της Ρωσίας, αλλά απλά θέλω να δείξω πως πολλές φορές, αν κοιτάξεις έναν πόλεμο από απόσταση, είναι εμφανές ένα "ρεύμα", μία τάση... Δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ν' αλλάξει, τίποτα δεν είναι τελικό σε έναν πόλεμο μέχρι να λήξει, αλλά είναι μία καλή ένδειξη.

Τώρα βέβαια, αν βαφτίζεις τις δικές σου ήττες ως "στρατηγικές υποχωρήσεις" (περιμένω να δω αποδείξεις γι' αυτό), ΟΚ, μπορείς να πεις ότι δεν έχεις χάσει τίποτα...

ArrowsFA1 έγραψε:Διαβάζω ότι τελικά θα στείλουν οι Γερμανοί 14 Leo 2. Είναι σαφές ότι οι Ουκρανοί έχουν λάβει σημαντική βοήθεια που τους έχει βοηθήσει στο πεδίο (ιδίως HIMARS), αλλά νομίζω ότι η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται απλά για λόγους PR...φυσικά καλύτερα να τα έχεις στη διάθεσή σου παρά να μην τα έχεις, αλλά δε νομίζω να υπάρχει νόημων άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο ρους του πολέμου θα αλλάξει με αυτά τα 14 άρματα...


Μέχρι στιγμής τα commitments είναι για 62 τανκς από τους Ευρωπαίους (κυρίως Leopard 2, αλλά και Βρετανικά, Γαλλικά και κάτι Τ72 που έχουν ξεμείνει) + 31 Abrams...

Προφανώς, είναι μικρή δύναμη και θα δούμε αν αυτά υλοποιηθούν και πότε, καθώς και το τι αποτέλεσμα ακριβώς θα έχουν. Γιατί 100-1000-10000000 τανκς είναι ένα θέμα, ένα άλλο θέμα είναι πως θα τα εξοπλίσεις, θα τα ταΐσεις, θα τα συντηρήσεις, κτλ...


drdino έγραψε:
Ελπίζω κάπως έτσι να κοπεί η όρεξη για κινήσεις στην Πολωνία.


Καλά, αν έχει ορέξεις για αντίστοιχες μ@λ@κιες σε ΝΑΤΟϊκές χώρες, θα πρέπει να έχει τάσεις αυτοκτονίας... Δεν νομίζω...


nass έγραψε:σε όλες τις περιπτώσεις πολέμων μεταξύ κρατών (και όχι κρατών εναντίον ατάκτων στυλ Αφγανιστάν) τα τελευταία 100 χρόνια κέρδισε στο τέλος το κράτος ή ο συνασπισμός με τη μεγαλύτερη οικονομική - βιομηχανική ισχύ: Ιράκ 2003, Ιράκ 1990, Ψυχρός Πόλεμος 1989, Φώκλαντς 1982 μέχρι πίσω στον Β' ΠΠ το 1945.


Αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Και ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι η Ουκρανία υποστηρίζεται από μερικές από τις ισχυρότερες βιομηχανικές δυνάμεις παγκοσμίως. Και η Ρωσία έχει υποστεί σοβαρές κυρώσεις σε κρίσιμους τομείς της (πολεμικής και όχι μόνο) βιομηχανίας της και έχει χάσει την πρόσβαση (πιθανότατα οριστικά) στον καλύτερο πελάτη της.

Να σημειώσω εδώ πέρα νέο σχετικά μέλος του φόρουμ, που σε προηγούμενες σελίδες αυτού του θέματος έγραφε με εμφανέστατη χαρά για της εθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες που θα κάνουν οι Ρώσοι εις βάρος των Ουκρανών που απλά έτυχε να βρίσκονται στην λάθος μεριά του Δνείστερου...

Νίκος Παππάς έγραψε:
Εχω την αισθηση παντως οτι με πολιτκο στην ηγεσια και οχι κλοουν δεν θα ειχαμε φτασει εδω που φτασαμε, αλλα δεν θα το μαθουμε ποτε


E, καλά τώρα... Ο Ζελένσκυ έχει τουλάχιστον αποδείξει ότι έχει πολύ βαριά @@. Ενώ θα μπορούσε να την είχε κάνει, και όλοι ήξεραν ότι υπήρχε αμοιβή για το κεφάλι του, έμεινε. Πόσοι θα το έκαναν;



Συμπάθεια στον Ουκρανικά Λαό, μόνο ως αμυνόμενο. Κατά τα άλλα η ίδια κλεπτοκρατία είναι! Και ως δυτικό φερέφωνο, καμία συμπάθεια στην Ουκρανική Κυβέρνηση!
Από όταν το έγραψες αυτό οι Ρώσοι πήραν μερικά εδάφη ακόμα...
Βιομηχανικές δυνάμεις είναι όσες έχουν δυνατότητα να φτιάξουν όπλα από το 0. Μόνοι τους μπορούν μόνον οι Ρώσοι, Αμερικάνοι, Άγγλοι και Γάλλοι. Οι Γερμανοί και οι Ιταλοί στηρίζονται σε ξένες χώρες. Οι άλλοι όλοι δεν μπορούνε καν.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#803071
Zorz έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:Ακόμα και αν δεν γνωρίζεις το όρο tankie, δεν χρειάζεται να πας παραέξω: Έχουμε εδώ μέσα έναν ανοιχτά κομμουνιστή που υποστηρίζει ξεδιάντροπα τη Μόσχα. Ξέρω, ξέρω, είναι απλά ΕΑ στρατιωτικός και τα λέει τσεκουράτα, αλλά συχνά ξεφεύγει ο τυφλόζι μέσα του και αρχίζει τα Έτσι μαμάει η ΣΤΑΒΚΑ, μπιστάει το Mig29 Frenulum λέμε'. :iconcool:


Κοίτα Ζορζάκο, σιγά μη σε ρωτήσω τι θα πω εδώ μέσα. (Your reference was not that subtle, matey). Αν έχεις πρόβλημα με τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ που αναφέρω, ξυδάκι. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#803072
Corto Maltese έγραψε:
Zorz έγραψε:Αλλά και ως Σοβιέτ, δεν απαρνήθηκε τον επεκτατισμό. Ρώτα πχ. Φινλανδούς, Εσθονούς, Λετονούς, Λιθουανούς, Ουκρανούς, Πολωνούς, Γεωργιανούς, Αφγανούς κλπ. Βλέπεις ένα μοτίβο να σχηματίζεται εδώ;

Καλά είναι τα παραμυθάκια πριν πέσουμε για ύπνο, αλλά ακόμα καλύτερα είναι τα γεγονότα. Αν αυτή τη στιγμή υπάρχει Ουκρανικό, Γεωργιανό, Λετονικό κλπ κράτος υπάρχει επειδή συνέβη η ΕΣΣΔ. Πριν η Ρωσία είχε σύνορα με τη Γερμανία και τη Σουηδία. Έστω και στα πλαίσια της ΕΣΣΔ αυτές οι κρατικές οντότητες έγιναν ΣΣΔ και βάσει αυτής της ίδρυσης μετά διεκδίκησαν την ανεξαρτησία τους. Θα μπορούσαν να καταγγείλουν φυσικά την Οκτωβριανή Επανάσταση και να επιστρέψουν στην τσαρική Ρωσία να ζητήσουν την ανεξαρτησία τους από τον απόγονο των Ρομανόφ που πήγε στην κηδεία του Κοκού. Δεν το έκαναν όμως, αυτή η ενέργεια των παρανοϊκών δικτατόρων τους βόλευε και την κράτησαν. Οπότε ένα το κρατούμενο χωρίς την "επεκτατική" ΕΣΣΔ Ουκρανίες, Λιθουανίες, Γεωργίες, Μαρίες και Ελένες δε θα υπήρχαν καν. Πάει αυτό.

Οι δε Φινλανδοί δέχθηκαν εισβολή το 1939 γιατί είχαν το Λένινγκραντ εντός εμβέλειας των πυροβόλων. Δε δέχθηκαν υπέρ τους εδαφική μεταβολή (σχεδόν διπλάσια) για να βγει το Λένινγκραντ εκτός και να πάρει η ΕΣΣΔ τον Ισθμό της Καρελίας, δε δέχθηκαν Σοβιετικούς παρατηρητές για να διασφαλιστεί η ουδετερότητά τους, δε δέχθηκαν να ελέγχει η ΕΣΣΔ κάτι βραχονησίδες προσωρινά στην είσοδο του κόλπου για να αμυνθεί σε ενδεχόμενη γερμανική απόβαση. Από αυτή τη Γερμανία που οι παπατζήδες λένε ότι ήταν σύμμαχοι. Δε δέχθηκαν τίποτα, δεν έκαναν καμία κίνηση ούτε καλής θέλησης ούτε ουδετερότητας, αντιθέτως είχαν ειρωνική αντίθεση στα πάντα του στυλ αν γουστάρετε πόλεμο, ας έχουμε πόλεμο. Ε είχαν. Αυτά τα εδάφη τα έχασαν για πάντα. Και την έξοδο στον Αρκτικό και τον Ισθμό της Καρελίας και τα μεγαλύτερα κοιτάσματα νικελίου παγκοσμίως.

Αναφέρθηκε επίσης η λέξη Ιμπεριαλισμός σε σχέση με την ΕΣΣΔ. Κατά Λένιν ο Ιμπεριαλισμός είναι το ανώτατο στάδιο του Καπιταλισμού. Αυτό που οι αδιάβαστοι ανακάλυψαν 80 χρόνια μετά και το είπαν παγκοσμιοποίηση. Άρα Ιμπεριαλισμός χωρίς οικονομική επιβολή και καπιταλιστική μονοπωλιακή εκμετάλλευση δεν υφίσταται. Τα είπε ο Λένιν πριν την ΕΣΣΔ για να προλάβω τα συνήθη αστεία επιχειρήματα ότι είναι δικαιολογίες για τη Σοβιετική πρακτική. Αυτά γιατί ελλείψει άλλων επιχειρημάτων έχουν γίνει πολύ του συρμού εκφράσεις όπως κόκκινος φασισμός ή κομμουνιστικός ιμπεριαλισμός, που δεν έχουν καμία απολύτων έννοια.

Edit. Είδα επίσης ότι το ζητούμενο είναι ότι οι κακομοίρηδες οι Ουκρανοί και το ΝΑΤΟ απλά θέλανε λίγη δημοκρατία. Τα γεγονότα λένε ότι οι πρόεδροι που επιβλήθηκαν από παρδαλές πορτοκαλιές, ροζ και κίτρινες με μπλε λουλουδάκια επαναστάσεις ουδέποτε εκλέχθηκαν δημοκρατικά και πλην του Ζελένσκι ΟΛΟΙ (μηδενός εξαιρουμένου) αποδείχθηκαν απατεώνες του ποινικού δικαίου, μέχρι και λαθρεμπόριο πετρελαίου από τους αγωγούς έκαναν. Άρα όντως το ζητούμενο ήταν η δημοκρατία;


Ναι, νομίζεις θα βγάλεις άκρη...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#803073
Zorz έγραψε:Εικόνα

Κοντόκανη έκδοση, για CQB. :inlove:

Είναι να αναρωτιέσαι πόσα από τα

Εικόνα

άρματα της Ρωσίας είναι όντως αξιόμαχα. :s_laughat



Εικόνα


Ασχολείσου με πράγματα που έχεις δει από κοντά καμιά φορά...

Αλλά δεν φταίει κανείς άλλος. Εγώ φταίω που συνομιλώ με ανθρώπους που δεν έχουν μπει σε άρμα στη ζωή τους και αν τους ρωτήσω την διαφορά του APDS με το APFSDS θα με κοιτάνε σαν χάνοι... :tomato:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#803081 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#803083 Οι Ιάπωνες κάνουν το ίδιο με κρασί:



Στο ΚΕΤΘ το κάνουμε με σαμπάνια. Έχω κάπου το βίντεο.
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
#803132 Los Grecos also



YG λένε ότι έγινε πολύ αυστηρή επίπληξη από το ΓΕΣ για άσκοπη χρήση άρματος.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#803182
REALZEUS έγραψε:Βιομηχανικές δυνάμεις είναι όσες έχουν δυνατότητα να φτιάξουν όπλα από το 0. Μόνοι τους μπορούν μόνον οι Ρώσοι, Αμερικάνοι, Άγγλοι και Γάλλοι. Οι Γερμανοί και οι Ιταλοί στηρίζονται σε ξένες χώρες. Οι άλλοι όλοι δεν μπορούνε καν.


... Οι Κινέζοι όχι; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#803184
St.Devote έγραψε:Los Grecos also



YG λένε ότι έγινε πολύ αυστηρή επίπληξη από το ΓΕΣ για άσκοπη χρήση άρματος.


Πιο πολύ κόντρα Στεφανή-Καμπά ήταν τότε. Άντε να μην μιλήσω για τον Καμπά... :lipsealed:

Θα σταθώ αλλού όμως, σε κάτι που έλεγα χθες σε αγαπητούς συμφορουμίτες από κοντά, μεταξύ φαγητού και κρασιού. Η επιτόπια στροφή που πραγματοποίησε το άρμα (όπου οι ερπύστριες κινούνται αντίστροφα), είναι κάτι που πάντα αποφεύγουμε, διότι τις ζορίζει πολύ. Ειδικά σε άσφαλτο το αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι... Στο χώμα είναι πιο εύκολο, λόγω χαμηλότερου συντελεστή τριβής και άρα τάσης, αλλά και πάλι προτιμούμε να γίνεται ημίσεια περιστροφή, με την μια ερπύστρια σταθερή (στα Leopard αυτό γίνεται πολύ εύκολα με το ποδόφρενο πατημένο και απλά γυρίζοντας το τιμόνι προς την μεριά που θέλεις να στρίψεις - αντιθέτως η πλήρης περιστροφή απαιτεί ειδικό πρόγραμμα στο κιβώτιο ταχυτήτων, ώστε οι ακραίες μεταδόσεις να περιστραφούν αντίρροπα).


Same_old_story έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Βιομηχανικές δυνάμεις είναι όσες έχουν δυνατότητα να φτιάξουν όπλα από το 0. Μόνοι τους μπορούν μόνον οι Ρώσοι, Αμερικάνοι, Άγγλοι και Γάλλοι. Οι Γερμανοί και οι Ιταλοί στηρίζονται σε ξένες χώρες. Οι άλλοι όλοι δεν μπορούνε καν.


... Οι Κινέζοι όχι; :hmmm:



Οι Κινέζοι τώρα αρχίζουν, αλλά αντιγράφοντας. Αγοράζουν π.χ. Flankers από την Ρωσία και προσπαθούν να αντιγράψουν τους Saturn AL-41, αλλά με περιορισμένη επιτυχία. Κάθε φορά που βγαίνει νέο Flanker, επαναλαμβάνεται το ίδιο. Αγόρασαν πριν μερικά χρόνια το νέο 35άρι, συνολικά 24 τεμάχια. Οι κινητήρες jet είναι μαύρη μαγεία περίπου, όπως θα έλεγε κάποιος πιο ειδικός από εμένα, όπως είναι ο mod Mirage, που έχει πτυχίο αεροναυπηγικής. Είναι πολύ δύσκολο να φτιάξεις σωστό κινητήρα jet, για αυτό μόνον 5-6 εταιρείες υπάρχουν στον κόσμο. Το ίδιο κάνουν πάνω-κάτω με όλα τους τα όπλα. Πρόσφατα π.χ. αγόρασαν Ρωσικούς S400, ενώ τα περισσότερα αεροπλανοφόρα τους είναι μετασκευασμένα παλιά Σοβιετικά. To 2019 έγινε επιχειρησιακό το πρώτο αεροπλανοφόρο Κινεζικής σχεδίασης και κατασκευής, το Shandong. Το ίδιο ισχύει και για την διαστημική τους τεχνολογία.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#803229
REALZEUS έγραψε:Θα σταθώ αλλού όμως, σε κάτι που έλεγα χθες σε αγαπητούς συμφορουμίτες από κοντά, μεταξύ φαγητού και κρασιού. Η επιτόπια στροφή που πραγματοποίησε το άρμα (όπου οι ερπύστριες κινούνται αντίστροφα), είναι κάτι που πάντα αποφεύγουμε, διότι τις ζορίζει πολύ. Ειδικά σε άσφαλτο το αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι... Στο χώμα είναι πιο εύκολο, λόγω χαμηλότερου συντελεστή τριβής και άρα τάσης, αλλά και πάλι προτιμούμε να γίνεται ημίσεια περιστροφή, με την μια ερπύστρια σταθερή (στα Leopard αυτό γίνεται πολύ εύκολα με το ποδόφρενο πατημένο και απλά γυρίζοντας το τιμόνι προς την μεριά που θέλεις να στρίψεις - αντιθέτως η πλήρης περιστροφή απαιτεί ειδικό πρόγραμμα στο κιβώτιο ταχυτήτων, ώστε οι ακραίες μεταδόσεις να περιστραφούν αντίρροπα).


Κάπως έτσι έστριβαν και οι McLaren το 1998, στην μάχη τους με την Ferrari για το πρωτάθλημα κατασκευαστών...

'Εστριβαν ανορθόδοξα με μερικώς "ακινητοποιημένο" τον ένα τροχό για να κερδίσουν κάποια δέκατα στις στροφές, αν θυμάμαι καλά. Αν τα έχω τελείως διαστρεβλωμένα στο μυαλό μου μετά από τόσα χρόνια - μη βαράτε :tomato: :lol: