Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#802963 Στην παλια ελλαδα δεν ξεραμε ουτε ειχαμε δει μπουκοβο . Στο δικο μου χωριο οι πραγματικα φτωχοι την ετρωγαν χωρις λαδι , το προβλημα ηταν ναχουν ψωμι να βουτηξουν , οχι το μπουκοβο .
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#803009
dimik έγραψε:Τι φορμαελα ρε otso όταν έχουμε μπατζους και μανούρια.

διάνα!

κατά δω πάνω αρκετοί τρώνε την φασολάδα με τουρσί / αντζούγια
Άβαταρ μέλους
By dimik
#803031
egobrain έγραψε:
dimik έγραψε:Τι φορμαελα ρε otso όταν έχουμε μπατζους και μανούρια.

διάνα!

κατά δω πάνω αρκετοί τρώνε την φασολάδα με τουρσί / αντζούγια
Τουρσί και καπνιστό σκουμπρί.

Ο καπνιστός τόνος ταιριάζει επίσης πάρα πολύ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#803113 Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#803114 λες για την τεχνική που τσίμπησε ο Καρούζο στην πρόσφατη συνταγή του για πανσέτα στο τηγάνι?
θυμάμαι πως λέει ότι ταιριάζει σε λιπαρά κομμάτια
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#803115
dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.


Ισχύει και για μοσχαρίσιες αυτό;
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#803120
dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.


Θα το δοκιμάσω όταν πάρω άδεια, σήμερα είχα απλό ρεπό.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#803126
dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.

κρασί αντί για νερό;Σαν να θυμάμαι κάτι τέτοιο να κάνει η μάνα μου.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#803129
REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.


Ισχύει και για μοσχαρίσιες αυτό;
για μοσχαρίσιες οι Αμερικανοί είναι άπαιχτοι.

.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#803130
Dimitris_P έγραψε:Δική σου δεν είναι επιχείρηση; :hmmm: Από ποιον παίρνεις άδεια ή ρεπό;


Ναι, δικιά μου αλλά δε σημαίνει κάτι αυτό. :lol: Ένα ρεπό το Σάββατο ανα 15 ημέρες και 2 βδομάδες άδεια είναι το max που μπορώ να πάρω.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#803138
egobrain έγραψε:λες για την τεχνική που τσίμπησε ο Καρούζο στην πρόσφατη συνταγή του για πανσέτα στο τηγάνι?
θυμάμαι πως λέει ότι ταιριάζει σε λιπαρά κομμάτια
Ναι ακριβώς, την δοκίμασα το προηγούμενο ΣΚ και δουλεύει όντως, άριστο αποτέλεσμα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#803139
REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.


Ισχύει και για μοσχαρίσιες αυτό;
Αν τις τρως well done λογικά ναι, εκτός κι αν είσαι από πάνω με το θερμόμετρο και μόλις φτάσει εσωτερική θερμοκρασία λίγο κάτω από εκεί που θες να αδειάσεις το νερό και να τους δώσεις χρώμα με τέρμα φωτιά.

Κάτι ανάλογο γίνεται και το sous vide απλά επειδή εκεί η θερμοκρασία του νερού είναι σταθερή είσαι σίγουρος ότι δεν θα παραψηθει.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#803141
bill33 έγραψε:
dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.

κρασί αντί για νερό;Σαν να θυμάμαι κάτι τέτοιο να κάνει η μάνα μου.
Δεν βλέπω τον λόγο να μην δουλέψει, με οποιονδήποτε ζωμό, απλά θα πάρει την γεύση του ζωμου που θα κάνεις το αρχικό βράσιμο.

Για να το πάω παρακάτω θα μπορούσες ίσως να βάλεις νερό με μυρωδικά, σκόρδο, θυμαρι, κρεμμυδι σκονη κλπ κλπ.