dimik έγραψε:Τι φορμαελα ρε otso όταν έχουμε μπατζους και μανούρια.
διάνα!
κατά δω πάνω αρκετοί τρώνε την φασολάδα με τουρσί / αντζούγια
egobrain έγραψε:Τουρσί και καπνιστό σκουμπρί.dimik έγραψε:Τι φορμαελα ρε otso όταν έχουμε μπατζους και μανούρια.
διάνα!
κατά δω πάνω αρκετοί τρώνε την φασολάδα με τουρσί / αντζούγια
Ο καπνιστός τόνος ταιριάζει επίσης πάρα πολύ.
θυμάμαι πως λέει ότι ταιριάζει σε λιπαρά κομμάτια
dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.
Ισχύει και για μοσχαρίσιες αυτό;
dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.
Θα το δοκιμάσω όταν πάρω άδεια, σήμερα είχα απλό ρεπό.
dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.
κρασί αντί για νερό;Σαν να θυμάμαι κάτι τέτοιο να κάνει η μάνα μου.
REALZEUS έγραψε:για μοσχαρίσιες οι Αμερικανοί είναι άπαιχτοι.dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.
Ισχύει και για μοσχαρίσιες αυτό;
<>
Dimitris_P έγραψε:Δική σου δεν είναι επιχείρηση;Από ποιον παίρνεις άδεια ή ρεπό;
Ναι, δικιά μου αλλά δε σημαίνει κάτι αυτό.

egobrain έγραψε:λες για την τεχνική που τσίμπησε ο Καρούζο στην πρόσφατη συνταγή του για πανσέτα στο τηγάνι?Ναι ακριβώς, την δοκίμασα το προηγούμενο ΣΚ και δουλεύει όντως, άριστο αποτέλεσμα.
θυμάμαι πως λέει ότι ταιριάζει σε λιπαρά κομμάτια
REALZEUS έγραψε:Αν τις τρως well done λογικά ναι, εκτός κι αν είσαι από πάνω με το θερμόμετρο και μόλις φτάσει εσωτερική θερμοκρασία λίγο κάτω από εκεί που θες να αδειάσεις το νερό και να τους δώσεις χρώμα με τέρμα φωτιά.dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.
Ισχύει και για μοσχαρίσιες αυτό;
Κάτι ανάλογο γίνεται και το sous vide απλά επειδή εκεί η θερμοκρασία του νερού είναι σταθερή είσαι σίγουρος ότι δεν θα παραψηθει.
bill33 έγραψε:Δεν βλέπω τον λόγο να μην δουλέψει, με οποιονδήποτε ζωμό, απλά θα πάρει την γεύση του ζωμου που θα κάνεις το αρχικό βράσιμο.dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.
κρασί αντί για νερό;Σαν να θυμάμαι κάτι τέτοιο να κάνει η μάνα μου.
Για να το πάω παρακάτω θα μπορούσες ίσως να βάλεις νερό με μυρωδικά, σκόρδο, θυμαρι, κρεμμυδι σκονη κλπ κλπ.