Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bebes
#802380 Περασα προχθές. Θυμαμαι παλιά, πολύ παλιά, οταν ημουν μικρό παιδι και με πήγαινε ο πατέρας μου, ήταν πάλι καλντερίμι.
Δεν το έφτιαξαν όμως ίδιο, το παλιό ήταν σαν αυτό που υπάρχει ακόμα και τωρα ψηλά στα κάστρα στην οδο Αγράφων
https://www.google.com/maps/@40.6441489 ... 312!8i6656
Το καινούριο σίγουρα "ντραγκανάει", αλλά ελπίζω να μη γλιστράει στη βροχή όπως το παλιό :s_mad
Άβαταρ μέλους
By markvag
#802382
egobrain έγραψε:
«Πράσινοι» για αναβολή δίκης αδελφών Ψωμιάδη: Ευτελίζουν τη Δικαιοσύνη!
https://parallaximag.gr/thessaloniki-ne ... dikaiosyni

Μετά από 17 χρόνια από τις πρώτες καταγγελίες του Μιχάλη Τρεμόπουλου, οι κατηγορούμενοι εξασφάλισαν νέα αναβολή της δίκης για τις 23.5.2024! Αρχικά η υπόθεση είχε αριθμό 25 στο πινάκιο της 19.1, με ορατό τον κίνδυνο να αναβληθεί και πάλι. Αυτό αποφεύχθηκε με τη μετάθεση της συζήτησης για σήμερα στις 20.1. Όμως μετά την εκφώνηση της υπόθεσης προβλήθηκε από τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Ψωμιάδη ότι ο δικηγόρος του Γ. Νικολακόπουλος βρίσκεται στο Λονδίνο για επέμβαση στο μάτι του λόγω γλαυκώματος. Η πρόεδρος του δικαστηρίου φάνηκε αποφασισμένη να προχωρήσει η δίκη αλλά τότε προβλήθηκε ως πρόσκομμα ότι ο παρών Διονύσης Ψωμιάδης πάσχει από άνοια και εκπροσωπείται από τον ίδιο απόντα δικηγόρο. Θέματα υγείας έθεσε και άλλο στέλεχος της διοίκησης Ψωμιάδη. Απών ήταν και ο βασικός μάρτυρας υπεράσπισής τους, Αλέξανδρος Καϊλής, επειδή είχε …δουλειά στις Βρυξέλλες..


:dizzy:
Πώς είναι δυνατό να υπάρχει τέτοια ευκολία να σπρώχνεις μια δίκη μέχρι την παραγραφή?


Για εσένα κι εμένα δεν είναι τόσο εύκολο.

όμως, αφέντες, δούλοι τα ίδια σκατά γινήκαμ' ούλοι;;; :x


REALZEUS έγραψε:Το καλντερίμι ήταν η καλύτερη λύση δρόμου πριν 500 χρόνια. Τώρα ανακαλύψαμε καλύτερες μεθόδους. Το να κάνουμε ξανά καλντερίμι, από άποψη, είναι απλά χιπστεριά. :tomato: 2023 έχουμε ρε βιγκανς!


Το καλντερίμι δεν είναι κακή λύση όπου θέλεις να περιορίσεις την κίνηση και την ταχύτητα των αυτοκινήτων. Προφανέστατα όμως και είναι Η χειρότερη λύση σε δρόμο που οδηγεί σε νοσοκομείο, όπου σε καθημερινή βάση πάνε ασθενοφόρα και πολλές φορές μία ζωή κρίνεται από ελάχιστο χρόνο...

Για να μην αναφέρω το κούνημα σε ασθενείς...

Πόσο κλινικά ηλίθιος ήταν αυτός που το σχεδίασε και το ενέκρινε αυτό το πράγμα;; Πόσο πια...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#803074
markvag έγραψε:Το καλντερίμι δεν είναι κακή λύση όπου θέλεις να περιορίσεις την κίνηση και την ταχύτητα των αυτοκινήτων.


Και οι αντιαρματικοί σκαντζόχοιροι ή οι Α/Τ νάρκες επίσης... :lol:
Το μόνο που καταφέρνεις είναι να εκνευρίζεις τους οδηγούς και να καταστρέφεις τις αναρτήσεις και τα λάστιχα. Οπότε αγοράζουν off roaders και απλά πηγαίνουν τέρμα γκάζι. Είναι ο λόγος που στο κέντρο προτιμούσα το Land Rover... Λακκούβα; Ποια λακκούβα; :s_cool
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#804356
Θεσσαλονίκη - Σταύρος Ανδρεάδης στη Voria.gr: Πώς έκταση 3.000 στρ. στην Ευκαρπία θα γίνει υπεραστικό δάσος αναψυχής
https://www.voria.gr/article/thessaloni ... karpia-tha

Η έκταση των 3.000 στρεμμάτων, η οποία έχει κηρυχθεί αναδασωτέα κατά το παρελθόν, βρίσκεται πίσω από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ. Είναι δύο λόφοι οι οποίοι είναι ασκεπείς και ενώνονται μεταξύ τους με το ρέμα των Μύλων που διασχίζει τον χώρο ανάμεσά τους. Δίπλα ακριβώς από τη συγκεκριμένη περιοχή, που θα αναπλαστεί, βρίσκεται το Περιβαλλοντικό Πάρκο Δερβενίου, όπου πριν από πάρα πολλά χρόνια ήταν η χωματερή της Θεσσαλονίκης.

«Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα υποδειγματικό περιαστικό δάσος αναψυχής, ένας πνεύμονας πρασίνου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη και που πονάει από την έλλειψη πρασίνου», αναφέρει στη Voria.gr ο επιχειρηματίας και δωρητής Σταύρος Ανδρεάδης, μιλώντας για το έργο, η υλοποίηση του οποίου θα γίνει υπό τις οδηγίες των δασικών υπηρεσιών αλλά και έχοντας αντίστοιχα παραδείγματα από ευρωπαϊκές χώρες του Νότου.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν και να παρουσιαστούν οι μελέτες για τη δημιουργία του περιαστικού δάσους, το οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο ετών. Το έργο εγκρίθηκε ήδη από το δημοτικό συμβούλιο Παύλου Μελά και θα είναι εξ ολοκλήρου δωρεά του επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη.


εξαιρετική κίνηση :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#804360 Μακαρι να κανουν κατι παρομοιο και με το στρατοπεδο Καρατασιου. Τεραστια εκταση με πρασινο μεσα στην πολη, που καθεται ανεκμεταλλευτη.

Βεβαια εχω ακουσει οτι το συγκεκριμενο φιλετο το γλυκοκοιτανε οι επιχειρηματιες για να το κανουν κανενα εμπορικο κεντρο τερας και να μασουλησουν κι αυτοι...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#804377 Το θέμα δεν είναι τόσο η κατασκευή τους, όσο η συντήρηση τους μετά. Και κατά πόσο μπορούν να είναι επισκέψιμα και δεν φοβάται ο κόσμος να περάσει. Στην Ελλάδα ούτε ένα συντριβάνι δεν μπορούν να συντηρήσουν οι Δήμοι, θα συντηρήσουν τεράστια πάρκα;
Άβαταρ μέλους
By Morx
#804378 Καλα βρασε ρυζι.... αεριτζιδικα λεφτα να κοβουν βολτες σε μελετες, κατασκευες και λοιπες παπαριες!
Άβαταρ μέλους
By 224v
#804434 στην Ελλάδα κοντυλια για συντηρηση δεν βρίσκονται εύκολα σε δήμους, περιφέρειες και το κρατός γενικά. μια πικρή αλήθεια για όλα τα πολιτικά κόμματα.

.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#804453
Ο κ. Ανδρεάδης θα αναλάβει εκτός από την υλοποίησή του και τη συντήρηση του χώρου για πέντε χρόνια.


Οπότε κάπου τόσο θα κρατήσει φοβάμαι...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#804486
George_Prix έγραψε:Μακαρι να κανουν κατι παρομοιο και με το στρατοπεδο Καρατασιου. Τεραστια εκταση με πρασινο μεσα στην πολη, που καθεται ανεκμεταλλευτη.

Βεβαια εχω ακουσει οτι το συγκεκριμενο φιλετο το γλυκοκοιτανε οι επιχειρηματιες για να το κανουν κανενα εμπορικο κεντρο τερας και να μασουλησουν κι αυτοι...
δίπλα στον περιφερειακό θα κανουν το νέο ογκολογικό νοσοκομείο και ένα ακόμα κομμάτι λένε του αγίου στρατού κοκ (βλέπε Κόδρα)

ο Ανδρεάδης δίνει και για την συντήρηση 2 πάρκων στη νέα παραλία.
(που παρότι είναι το κορυφαίο σημείο αναψυχής ο Δήμος το έχει χεσμένο)
Άβαταρ μέλους
By bebes
#805999 Δυτική Θεσσαλονίκη, στον παλιό σταθμό
«Εξαρχής η χωροθέτηση του Μουσείου είχε συμφωνηθεί να γίνει στη Δυτική Πλευρά της Θεσσαλονίκης και μάλιστα πλησίον του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, δεδομένης της σημαντικής ιστορικής και συνειρμικής σύνδεσης και μνήμης του Εβραϊκού πληθυσμού της Θεσσαλονίκης με τις σιδηροδρομικές αποστολές και τη μεταφορά τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της Πολωνίας το 1943».
Άβαταρ μέλους
By 224v
#806016 έχω πάει στο μουσείο για τους Εβραίους στη Βαρσοβία, και είναι πράγματι ένα υπέροχο κτίριο και τα εκθέματα αντίστοιχα. πιστεύω ότι και αυτό στη Θεσσαλονίκη εάν το επιμεληθούν οι ίδιοι οι Εβραίοι, θα γίνει ένα σημείο επίσκεψης για ολους, τους τουρίστες που θα έρχονται από τα βόρεια κράτη.

.