Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#782935

https://www.tilestwra.com/leventis-mech ... aptWvWyfKU

μετά το 3ο λεπτό
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#783166

Ο Τόλης γεννήθηκε στην Κοκκινιά το 1940. Του προσδόθηκε το "παρατσούκλι" Πρίγκηπας. Κατ' εμέ πρόκειται για τον μεγαλύτερο σταρ που έβγαλε η χώρα ως πακέτο φωνής, τραγουδιών, ηθοποιίας, εμφάνισης-ντυσιμάτων και πέρασης στο κοινό. Πρόκειται για έναν αληθινά ανεπανάληπτο σταρ.

Ο Φοίβος είχε πει μια ιστορία για τον Τόλη:

«Είχαμε κλείσει στούντιο, απόγευμα πρέπει να ήτανε. Έχω βγει έξω και κάθομαι και περιμένω. Φαινόταν πως σε τέσσερα τετράγωνα δρόμου είχε την απόλυτη ερημιά, δεν κυκλοφορούσε κανείς. Και ξαφνικά βλέπω από το βάθος, σκόνες και ένα αυτοκίνητο να έρχεται με τα χίλια, γκαζωμένο! Δεν μπορούσα να φανταστώ ποιος είναι. Και φρενάρει το αυτοκίνητο, «κοκκαλώνει» μπροστά μου! Δεν καταλάβαινα ακόμα τι είχε συμβεί. Ανοίγουν τέσσερις πόρτες, από τις τρεις βγαίνουν κάτι τεράστια «πράγματα», κάτι «ντούκια» και από την τέταρτη, την πίσω πόρτα, βγαίνει ο άρχοντας! Με το που βγαίνει, σαν να μην είχε μιλήσει ποτέ με τα παιδιά που ήταν στο αυτοκίνητο, πιάνει τα παιδιά που ήταν μέσα (τους θεόρατους τύπους) και τους κάνει (δείχνει κίνηση χεριού που τσιμπάει μάγουλο) «Αγοράκι μου, τι κάνεις; Αγοράκι μου, είσαι καλά;». Στο στούντιο, δεν θυμάμαι να έχω βιώσει εμπειρία σαν αυτή. Το πιο τρομερό ήταν όταν είχαμε στήσει τα μικρόφωνα και μάλιστα θυμάμαι πως είχαμε κρατήσει τις ρυθμίσεις στην κονσόλα από άλλο, πολύ γνωστό τραγουδιστή και μπαίνει να μπει το σημείο του στο ντουέτο και με το που λέει το «Κουράγιο…» ένας ηχολήπτης που είχαμε τότε, ένα τροφαντό παιδί, πήγε να πέσει κάτω! Τέτοια ήταν η ένταση και το βάθος της φωνής του».

https://mikropragmata.lifo.gr/aksechast ... oskopoulo/
Άβαταρ μέλους
By g8777
#783184 Εικόνα

Τι θυμηθηκα τωρα ρε συ Μπουσσε.

Εικόνα

Παει, ξεκουτιανα ντιπ. :(
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#783728

θα το'χω στο loop να παίζει και να με νανουρίζει
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#783919
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#784671
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#785605
Giuseppe Busso έγραψε:

Είναι 1977 και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος γράφει τους στίχους και ο Απόστολος Καλδάρας μελοποιεί το τραγούδι "Γιε μου".
Ο Σταμάτης Κόκοτας το ερμηνεύει και αφήνει στην Ιστορία έναν Ύμνο με απίστευτα λόγια. Ένα τραγούδι όπου ο μύθος του λέει ότι αναφέρεται σε δύο περιπτώσεις:

—“Αφιερωμένο στον Αλέξανδρο, υιό του Ωνάση, για τη δολοφονία του μετά από πτώση του αεροπλάνου του και φυσικά σε όλα τα παιδιά που θάψαν οι γονείς τους.”

—“Το τραγούδι γράφτηκε για ένα πατέρα με ναρκομανή γιό. Τότε, τέλη δεκαετίας 70, άρχισε να μπαίνει η πρέζα στη ζωή μας. Και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος τα λέει όλα εδώ….είσαι είκοσι χρονών κι όμως γερνάς………Γιέ μου, είν οι άνθρωποι απάνθρωποι καλέ μου, οι αρχόντοι είν εμπόροι του πολέμου και γελούν όταν το δάκρυ μας κυλά. Ως κι οι φίλοι σου χαρήκανε, Θεέ μου που ’χεις πέσει τώρα τόσο χαμηλά”.

Μια απίστευτη φωνή με ανεπανάληπτα γυρίσματα. Αν και δηλωμένος Παναθηναϊκός, έχει τραγουδήσει πολλά τραγούδια για τον Πειραιά.

ΥΓ: Το τραγούδι αυτό αρχικά ο Παπαδόπουλος το έγραψε με πολιτική χροιά. Αλλά επειδή ο Καλδάρας δεν ήθελε να το ηχογραφήσει όπως ήταν, τον παρακάλεσε ν' αλλάξει κάποιες λέξεις ώστε να γίνει πιο λαϊκό και ηχογραφήθηκε όπως το ξέρουμε
Τώρα δυο λόγια για το δίσκο: Ο δίσκος αυτός, ο οποίος εκδόθηκε στις 9 Μαρτίου του 1977, ήταν ο 2ος ολοκληρωμένος κύκλος τραγουδιών που έκανε ο Καλδάρας σε συνεργασία με το Λευτέρη Παπαδόπουλο μετά το Βυζαντινό Εσπερινό. Σε κάποια τραγούδια τις 2ες φωνές κάνει ο συνθέτης

viewtopic.php?p=739961#p739961


Καλό ταξίδι κυρ Σταμάτη :(
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#787001 Η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Γιώργου Ζαμπέτα στην Μαλβίνα Κάραλη το 1989

Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#794039
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#794050
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#796486
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#796529 Εικόνα

Η αλήθεια είναι οτι είχα "σκυλά" συγκάτοικο στη σχολή του εξωτερικού. :lol: Μ'αυτόν πρωτοάκουσα Καρρά, Γονίδη , Ζαφείρη Μελά. :metalo:

Αφορμή το παρακάτω δημοσίευμα.
https://www.news247.gr/sunday-edition/m ... voag2euNAQ
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#799383
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#799900