Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#796443
REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:Είμαστε αυτοί που τον πληρώνουμε για να μας προστατεύει υποτίθεται, κι αν δεν μπορεί να διαχειριστεί μικρές λεπτομέρειες όπως αυτές οι πιθανότητες να μπορεί να διαχειριστεί 100δες προσωπικού κι εκατομμύρια εξοπλισμού σε συνθήκες πίεσης είναι ανάλογες.


Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά δεν συμφωνώ απόλυτα και θα στο εξηγήσω. Είμαι κι εγώ από αυτούς που αγαπούν το attention to detail, βασικά ήμουν τόσο σπαστικός που πάντα με έβαζαν επικεφαλής αγημάτων. Όμως, όπως έλεγε και ο Στρατάρχης Μόλτκε (ο πατήρ), τον έξυπνο αλλά τεμπέλη Αξκο θα βάλεις για να σου βγάλει την ζόρικη δουλειά, καθότι θα βρει τον ευκολότερο τρόπο να το κάνει. :iconcool:


Work smarter not harder συμφωνώ αλλά η εικόνα αυτή δεν είναι έξυπνη.

Πρόκειται να έρθει Α/ΓΕΕΘΑ σε άσκηση και μου βάζεις παραλλαγή προσώπου της κακιάς ώρας όντας ανώτερος αξκος και η εμφάνιση σου δεν συμβαδίζει με τον βαθμό σου;
Να δείξεις τι; ότι είσαι μαχημος; Καλύτερα να μην φορούσε κράνος και να είχε πέντε στυλό στα μανίκια, αφού όλοι εκεί ξέρουν τον ρόλο του.
Πρώτα από όλα θα έπρεπε να είναι παράδειγμα για όλους τους υφιστάμενους του.


Για να έρθουμε και ον τοπικ, βλέπεις και στην Ουκρανία ότι σε επιχειρησιακες συνθήκες οι τύπικοτητες δεν μένουν για πολύ εν ισχύ αλλά τουλάχιστον στην ουκρανική πλευρά μπορεί να έχουν μούσια αλλά τουλάχιστον ο εξοπλισμός τους είναι κατά 99% σωστά και κυρίως ουσιαστικά/πρακτικά φορεμένος για να είναι και αποτελεσματικός. Αυτό αφορά κράνη, εξαρτυσεις, και κάθε είδους προστασία σώματος.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#796524
REALZEUS έγραψε: Απλά λέω ότι δεν είναι ρωσικό φαινόμενο. Στην Αμερική επί Βιετνάμ να δεις τι γίνονταν για να αποφύγουν την στράτευση...


Δηλωναν γκευδες-υπερβαροι-χρηστες-αυτοτραυματιζονταν σε δαχτυλα,ματια-την κοπαναγαν για Καναδα.

dimik έγραψε:τουλάχιστον στην ουκρανική πλευρά μπορεί να έχουν μούσια αλλά τουλάχιστον ο εξοπλισμός τους είναι κατά 99% σωστά και κυρίως ουσιαστικά/πρακτικά φορεμένος για να είναι και αποτελεσματικός.


Μισθοφοροι και ΕΔ.
Οι Πολιτοφυλακες (και απο τις 2 πλευρες) οπως καθε στρατου ειναι λιγο χυμα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#796548
nass έγραψε:
Εγώ πάλι που δεν είμαι ειδικός έχω ακουστά, ότι η επιτυχία μιας στρατιωτικής επιχείρησης δεν κρίνεται απλά από την κατοχή εδαφών του αντιπάλου αλλά από την επίτευξη των περίφημων ΑΝΣΚ της.


Βοηθάει πολύ το να μην ξέρει κανείς αυτούς τους ΑΝΣΚ. :lol: :lol:

Πάντως, ένας εκ των δύο ΑΝΣΚ (η "αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας") έχει αποτύχει παταγωδώς.

Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν πιστεύω πως η επιχείρηση στα βόρεια ήταν αντιπερισπασμός. Αφενός οι δυνάμεις ήταν πάρα πολλές και τα logistics από πίσω υπερβολικά για έναν απλό αντιπερισπασμό και αφετέρου για να πετύχεις τον επισήμως διακυρηγμένο στόχο σου ("αποναζιστικοποίηση" = αλλαγή καθεστώτος) ΠΡΕΠΕΙ να αποκεφαλίσεις την ηγεσία του αντιπάλου σου και ένας πολύ καλός τρόπος είναι η κατάληψη της πρωτεύουσάς του, όπου υπάρχουν όλες οι δομές της εξουσίας.

Βέβαια, είναι πολύ εύκολο να βαφτίζονται όλες οι ήττες αυτού που σ' αρέσει ως "στρατηγική υποχώρηση" και να μην δέχεσαι τους στόχους όπως είχαν δηλωθεί από την ίδια τη ρωσική ηγεσία.


Προφανώς και τον πόλεμο δεν τον κερδίζει αυτός που κερδίζει τις μάχες ή αυτός που σε κάποια στιγμή κατέχει σημαντικά εδάφη του εχθρού. Τον πόλεμο τον κερδίζει αυτός που πετυχαίνει τους στόχους του και είναι ο τελευταίος που στέκεται όρθιος.



drdino έγραψε:Καλά όλα αυτά αλλά οι στόχοι που επιτεύχθηκαν είναι η καταστροφή παιδικών χαρών, νοσοκομείων κλπ. Γιατί κατά τα άλλα από τα ΑΝΣΠΑΝΣΚΑΤΣΚΑΤΩΑΠΤΗΝΜΠΑΡΑ μάλλον Μάλτα γιοκ: https://www.telegraph.co.uk/world-news/ ... -ten-days/


Προπαγάνδα των δυτικών :lol: :lol: . Μπορεί και να είναι, αλλά είναι ως γνωστόν η στάνταρ απάντηση σε οτιδήποτε δεν αρέσει... :lol: :lol:


rafi έγραψε:τραβήξανε οι δυτικοί το αυτάκι του Ζελένσκι και του είπανε να μην τολμήσει να σταματήσει να πολεμάει.


Αυτό από πού προκύπτει;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By glf
#796549 Κάτσε όπου να ναι θα πετύχουν νέο high score στους 100k πόντους. Να 'χουμε κάτι να θυμόμαστε από το Βλαντίμιρ Βλαντιμίεριτς.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#796550 Σας διαφεύγει ο ΑΝΣΚ της ένταξης Φινλανδίας - Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Αυτό μόνο έμπειροι μύστες της στρατιωτικής τέχνης μπορούσαν να το τσιμπήσωνε στην αρχή των επιχειρήσεων.

Όλα τα άλλα αθώα γατάκια το συνειδητοποιήσαμε στην πορεία.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#796553
markvag έγραψε:Βοηθάει πολύ το να μην ξέρει κανείς αυτούς τους ΑΝΣΚ.


Ε ναι, κάθε Επιτελείο βγαίνει και αναφέρει τους ΑΝΣΚ του σε όλες τις συγκρούσεις. Πρώτα τους Στρατηγικιύς και μετά τους Τακτικούς :s_sarcastic Και μετά πάμε για μπύρες. :s_wacko



markvag έγραψε: ήττες


Ξέρεις τι σημαίνει αυτή η λέξη; :s_no


markvag έγραψε:και είναι ο τελευταίος που στέκεται όρθιος.


Ο οποίος εσύ ποιος πιστεύεις ότι θα είναι;


markvag έγραψε:η στάνταρ απάντηση σε οτιδήποτε δεν αρέσει...


'Η η στάνταρ απάντηση αυτών που αρέσει από την άλλη μεριά...
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#796566
markvag έγραψε:Τον πόλεμο τον κερδίζει αυτός που πετυχαίνει τους στόχους του και είναι ο τελευταίος που στέκεται όρθιος.


Ορθιος ηταν και ο Πυρρος σε Ηρακλεια-Ασκλο αλλα μονος του καταλαβε την συνεχεια.

Οι μεν Ουκρανοι περιμενουν τους εκπαιδευμενους εφεδρους (απο αλλες χωρες) συν Πυροβολικο-πυρομαχικα (απο αλλες χωρες) ενω τα αρματα τους ειναι μακραν υποδεεστερα των συνθηκων που επικρατουν για να πολεμησουν τους Ρωσους που εκπαιδευουν δικους τους (περισσοτερους) εφεδρους,εχουν μακραν καλυτερο και μεγαλυτερου βεληνεκους Πυροβολικο,εχουν κυριαρχια στην Αεροπορια και Αρματικο δυναμικο 1ης κλασεως αχρησιμοποιητο και ετοιμο να ριχτει στην μαχη.

Μετα τον διμηνο πολικο χειμωνα οπου στα ενδιαμεσα θα βομβαρδιζονται ολες οι ''κρισιμες'' εγκαταστασεις της Ουκρανιας (ενεργειακες-στρατοπεδα-αποθηκες-οδικοι αξονες) θα ξεκινησει οτι και επι Ναπολεων και επι Χιτλερ, η Ρωσικη επελαση !
Άβαταρ μέλους
By drdino
#796571
Δημ.Φυλακτος έγραψε:
Μετα τον διμηνο πολικο χειμωνα οπου στα ενδιαμεσα θα βομβαρδιζονται ολες οι ''κρισιμες'' εγκαταστασεις της Ουκρανιας (ενεργειακες-στρατοπεδα-αποθηκες-οδικοι αξονες) θα ξεκινησει οτι και επι Ναπολεων και επι Χιτλερ, η Ρωσικη επελαση !


Τι άλλαξε τώρα σε σχέση με τον Φεβρουάριο που είχαν ως στόχο την κατάληψη σε δέκα μέρες του Κιέβου και θα γίνει η Ρωσική επέλαση;
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#796575
drdino έγραψε:Τι άλλαξε τώρα σε σχέση με τον Φεβρουάριο που είχαν ως στόχο την κατάληψη σε δέκα μέρες του Κιέβου και θα γίνει η Ρωσική επέλαση;


Για κοιτα τις τακτικες εκεινων των 2 πρωτων μηνων και τις τωρινες.
Το κομματι που ενδιαφερει τους Ρωσους ειναι γεματο με βιομηχανιες πληρωμενες απο αυτους,ποιος ο λογος να τα κανουν ολα ισωμα;
Αυτο το μερος θελουν να ξαναγινει κρατος-δορυφορος τους.

Επι τη ευκαιρια να σου θυμισω πως οι Αμερικανοι εκαναν δηλωσεις στον τυπο αλλα και στην τηλεοραση της εποχης πως ''ο πολεμος στο Βιετναμ ειναι υποθεση μερικων εβδομαδων για μας''
1962-1975 και μετα απο χρονια εφυγαν με την ουρα στα σκελια πανικοβλητοι και ηττημενοι ενω ακομη τους ''καιει'' το ζητημα στο εσωτερικο.
Άβαταρ μέλους
By glf
#796598
Δημ.Φυλακτος έγραψε:Το κομματι που ενδιαφερει τους Ρωσους ειναι γεματο με βιομηχανιες πληρωμενες απο αυτους,ποιος ο λογος να τα κανουν ολα ισωμα;
Αυτο το μερος θελουν να ξαναγινει κρατος-δορυφορος τους.


Στη Μαρούπολη η μεγαλύτερη πόλη-εργοστάσιο χάλυβα της Ευρώπης ισοπεδώθηκε.
Άβαταρ μέλους
By glf
#796599
drdino έγραψε:Τι άλλαξε τώρα σε σχέση με τον Φεβρουάριο που είχαν ως στόχο την κατάληψη σε δέκα μέρες του Κιέβου και θα γίνει η Ρωσική επέλαση;


Α αυτό το ξέρω. Τότε το πηγαίνανε για πλάκα, έλα μωρέ ένα τσου ρε Λάκη θα τους κάνουμε και θα καταθέσουν τα όπλα και οι κάτοικοι θα μας χαρίζουν τα κλειδιά των πόλεων. Και φυσικά η Δύση θα έκλανε μέντες (που μάλλον κατά κει θα πήγαινε η δουλειά).

Ε τώρα θα το πάνε στα σοβαρά. Περίμενε. Η.. επέλαση έρχεται (από μεθούκες κατσαπλιάδες).
Άβαταρ μέλους
By glf
#796601 Λοιπόν βλέπω δεν το ανέφερε κανείς ως τώρα. Οι Ουκρανοί έκαναν το επόμενο highlight χτύπημα. Νομίζω ότι έχουν πρόγραμμα ένα κάθε δύο μήνες για να μας κρατάνε σε ενδιαφέρον στο τι γίνεται στον πόλεμο.
Το λοιπόν κατάφεραν να στείλουν πυραύλους να χτυπήσουν 2 αεροδρόμια βαθιά μέσα στη Ρωσιά.
Εικόνα

Το ότι ήταν πύραυλος φαίνεται από βιντεάκια
https://twitter.com/Euan_MacDonald/stat ... 7937623041

Το απίθανο με τους Ουκρανούς είναι ότι προαναγγέλουν αυτά τα χτυπήματα (όπως πχ με το Μοσκβα).
Χθες είχαν βγάλει ανακοίνωση ότι δοκίμασαν πύραυλο με ακτίνα 1000 χλμ.
και σήμερα μπουμ.
Νταξ τρολάρουν ασύστολα τα ομοεθνή αδέρφια τους.

Οπότε αυτή την ώρα βρέχει πυραύλους σε όλη την Ουκρανιά. Που φυσικά έχει έτοιμη την αεράμυνα για το προβλεπέ χτύπημα και αναμένεται να καταρίψει πάνω από τους μισούς πυραύλους.

Α και μιλώντας για την αεροπορική υπεροχή των Ρώσων, χθες μόνο είχαμε κατάριψη Ka-52
https://twitter.com/bayraktar_1love/sta ... 4993225729
και οι Ρώσοι στα κανάλια τους λένε ότι ήταν και άριστο πλήρωμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα σε μια κατάριψη Ρωσ μαχητικού, οι Ρώσοι στείλανε ελικόπτερο SAR και την έφαγε κι αυτό..
Μιλάμε για υπεροχή στον αέρα, όχι αστεία...
Άβαταρ μέλους
By otso
#796624 Ο Πούτιν χτύπησε στον κόκκυγα, έπεσε πέντε σκαλιά, στη συνέχεια γύρισε στο πλάι και γλίστρησε από άλλα δύο. Η απότομη πρόσκρουση του προκάλεσε ακούσια αφόδευση συνεχίζει το δημοσίευμα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#796649
REALZEUS έγραψε:
markvag έγραψε:Βοηθάει πολύ το να μην ξέρει κανείς αυτούς τους ΑΝΣΚ.


Ε ναι, κάθε Επιτελείο βγαίνει και αναφέρει τους ΑΝΣΚ του σε όλες τις συγκρούσεις. Πρώτα τους Στρατηγικιύς και μετά τους Τακτικούς :s_sarcastic Και μετά πάμε για μπύρες. :s_wacko


Ποιό επιτελείο;;; Ο στρατός πρέπει να επιτύχει τους στόχους που θέτει η πολιτική ηγεσία (τους οποίους γνωρίζουμε). Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά... Ούτε αλλαγή καθεστώτος είχαμε στην Ουκρανία (η λεγόμενη αποναζιστικοποίηση), ίσα ίσα ο Ζελένσκυ είναι πιο ισχυρός από ποτέ στο εσωτερικό με μηδέν αντιπάλους, ούτε έχει "απελευθερώσει" όλα τα εδάφη των Ρωσόφωνων, μάλιστα έχει φύγει άρον άρον από μερικά "απελευθερωμένα" εδάφη...

Τώρα, αν η Ρωσία περιμένει να έχει αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία με κάποιο πιο φιλικό σε αυτήν βομβαρδίζοντας τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος και παιδικές χαρές, μάλλον δεν έχει διαβάσει πως έχει αντιδράσει ο πληθυσμός σε ΟΛΕΣ τις προηγούμενες περιπτώσεις που έγινε αυτό.


REALZEUS έγραψε:
markvag έγραψε:και είναι ο τελευταίος που στέκεται όρθιος.


Ο οποίος εσύ ποιος πιστεύεις ότι θα είναι;


Δεν γνωρίζω και δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Αυτό που βλέπω όμως στους χάρτες είναι πως οι Ρώσοι δεν πάνε καθόλου καλά. Μετά τα αρχικά και μεγάλα (εδαφικά) κέρδη των Ρώσων, πλέον ο πόλεμος έχει μπει σε φάση attrition και (με κάποιες εξαιρέσεις) Ρωσικής υποχώρησης από εδάφη που είχαν καταλάβει. Και απ' ότι φαίνεται οι Ουκρανοί έχουν πλέον σταθερά την πρωτοβουλία κινήσεων στο μέτωπο.

Θα αλλάξει αυτό; Πιθανώς, αν και δεν θα έβαζα και στοίχημα.

Θα κερδίσουν οι Ουκρανοί τον πόλεμο αύριο; Όχι (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου).

Θα το χάσουν οι Ρώσοι; Πιθανώς

Το πιο πιθανό είναι να κρατήσει για καιρό και να στείλει ακόμα περισσότερες χιλιάδες ανθρώπων στον τάφο τους πρόωρα, καταστρέφοντας την Ουκρανία, αλλά προκαλώντας και σημαντικές ζημιές στην ίδια τη Ρωσία, η οικονομία της οποίας ήδη υποφέρει (όπως παραδέχεται και η ίδια η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας). Να σημειώσουμε εδώ πως τα μισά ρευστά διαθέσιμα της Ρωσίας είναι σε δυτικά ιδρύματα και ως εκ τούτου αδύνατο να χρησιμοποιηθούν από τη Ρωσία.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#796650
glf έγραψε:Λοιπόν βλέπω δεν το ανέφερε κανείς ως τώρα. Οι Ουκρανοί έκαναν το επόμενο highlight χτύπημα. Νομίζω ότι έχουν πρόγραμμα ένα κάθε δύο μήνες για να μας κρατάνε σε ενδιαφέρον στο τι γίνεται στον πόλεμο.
Το λοιπόν κατάφεραν να στείλουν πυραύλους να χτυπήσουν 2 αεροδρόμια βαθιά μέσα στη Ρωσιά.


Το BBC αναφέρει εκρήξεις στα δύο αυτά αεροδρόμια.

Explosions hit two military airfields in Russia - reports

Several people have been killed in explosions at two Russian military airfields, according to reports.

A fuel tanker exploded killing three and injuring six in an airfield near the city Ryazan, south-east of Moscow, Russian state media is reporting.

Another two people are reported to have been hurt in an explosion at an airfield in the Saratov region.

It is not known what caused the blasts. Both areas are hundreds of kilometres from the Ukrainian border.


Ανεπιβεβαίωτα βέβαια ακόμα...