- 10 Νοέμ 2022, 18:54
#792283
Έχουμε τα τελευταία τρία χρόνια μια Silvercrest από τα LIDL.
Την είχα αγοράσει μόνο για "τηγανιτές" πατάτες και η αλήθεια είναι πως στην αρχή απογοητεύτηκα, οπότε την δουλέψαμε ελάχιστα. Στην πορεία ανακάλυψα τις προτηγανισμένες, οι οποίες ετοιμάζονται σε 20 λεπτά και βγαίνουν εξαιρετικές. Είτε οι κλασσικές, είτε αυτές με την φλούδα και τα μυρωδικά. Δοκίμασα επίσης συνταγή με φρέσκες πατάτες, οπού αφού τις έκοψα τις έβρασα για λιγότερο από 10 λεπτά και μετά τις έβαλα στο airfryer για άλλο τόσο περίπου. Επίσης βγήκαν εξαιρετικές.
Η φάση είναι πως ενώ στην αρχή το είχαμε πάρει μόνο για τις πατάτες στην πορεία ανακαλύψαμε την χρησιμότητα του για χίλια άλλα φαγητά. Πεντανόστιμα κεφτεδάκια τύπου ΙΚΕΑ, φιλέτα κοτόπουλο (και γενικά οτιδήποτε σε κοτόπουλο), ψαροκροκέτες, μήλα με μέλι και κανέλα, κλπ.
Επίσης, πολύ σημαντικό ότι μιας και δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, μπορείς να ζεστάνεις πολύ γρήγορα το φαγητό. Παλιότερα ανάβαμε φούρνο, με ότι μπορεί να σήμαινε αυτό από θέμα κόστους και χρόνου. Έχω ζεστάνει μέχρι και μακαρόνια ογκρατέν, μιας και κλασσικά αυτά την επόμενη ημέρα μπορείς να τα κόψεις με το μαχαίρι
Γενικά όποιοι γνωστοί μας δοκίμασαν φαγητά από το airfryer την επόμενη ημέρα αγόρασαν και αυτοί. Συνήθως το μόνο πρόβλημα είναι η επιλογή του μεγέθους, μιας και με 100€ παίρνεις ένα airfryer με σχετικα΄μικρό κάδο που αρκεί για μερίδες δύο ατόμων, οριακά τριών.
Να σημειώσω επίσης πως είναι πολύ γρήγορο (οπότε μειώνεται η κατανάλωση ρεύματος), δεν μυρίζουν τα φαγητά (χρήσιμο αν έχεις σαλοκουζίνα) και είναι πάρα πολύ εύκολο στο καθάρισμα.
Και φυσικά, το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι πρακτικά μαγειρεύεις χωρίς λάδι, ενώ ακόμη και τα φαγητά που έχουν λίπη, επειδή υπάρχει σίτα στην βάση του κάδου, όλα τα λίπη μαζεύονται εκεί και δεν τα τρως!
Όπως καταλάβατε, συνιστάται ανεπιφύλακτα!
Υ.Γ. Αν είχα την άνεση, θα πήγαινα χαλαρά για κάποιο Philips με μεγάλο κάδο.