Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#775813
George_Prix έγραψε: δε σημαινει οτι το ΝΑΤΟ ειναι καλυτερο απο τον Πουτιν. Ο


Ε... ΠΡΟΦΑΝΩΣ και το ΝΑΤΟ είναι καλύτερο από τον Πούτιν, για θύμησέ μου, πότε το ΝΑΤΟ εισέβαλε σε μία χώρα που δεν ήθελε να είναι μέλος του; :hmmm:

Και το ότι ΑΚΟΜΑ και η αθλιότητα που λέγεται ΝΑΤΟ είναι καλύτερο από τον Πούτιν, λέει πολλά για τον Πούτιν... Ο οποίος ηγείται δικτατορικά της μεγαλύτερης κλεπτοκρατίας που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα... Όσα κακά και να πούμε για τους Αμερικάνους (και έχω να πω πάρα πολλά), ο Biden όταν τελειώσει η θητεία του, θα πάει όμορφα και ωραία στο σπιτάκι του και θα αναλάβει ο επόμενος. Και ούτε θα δολοφονηθεί κανένας πολιτικός του αντίπαλος, ούτε θα έχει μία "τροφική δηλητηρίαση" με δηλητήριο που διαθέτει μόνο η CIA...


Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι ΌΛΕΣ οι χώρες στην Ανατολική Ευρώπη έτρεξαν να μπουν στο ΝΑΤΟ μόλις μπόρεσαν...



kostis20 έγραψε:Οι Ροδίτες λένε ότι δε θέλουν καμία σχέση με την Ελλάδα?

< >


Το θέμα είναι αν οι υπόλοιποι θέλουμε να έχουμε σχέσεις με τους Ροδίτες... :lol: :lol: :lol:

(αστείο είναι, μην με φάτε)
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#775817 Μαρκο δε συγκρινω το δικτατορα τον Πουτιν με κανεναν. Προφανως κι ειναι μεγαλυτερο καθικι, προφανως και δεινοπαθει ολοκληρος ο λαος του και περνανε καλα μονο οι κοντινοι του κι οι ολιγαρχες.

Απλα συνολικα στην ανθρωποτητα θεωρω οτι εχουν κανει μεγαλυτερο κακο οι Αμερικανοι. Και φυσικα οχι επειδη ηταν χειροτεροι του Πουτιν σαν ανθρωποι οι προεδροι της χωρας. Ακομα κι οι προεδροι ηταν απλα γραναζια ενος διεφθαρμενου συστηματος που βασικη πηγη πλουτισμου του ειναι η παραγωγη/καταναλωση οπλων.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#775827 'Οπως το έθεσε ο Πούτιν εγώ κατάλαβα οτι δε σκοπεύει να μειώσεις τις ποσότητες που στέλνει στην Τουρκία και οι οποίες στη συνέχεια καταλήγουν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Βουλγαρίας, μέσω συνέχειας των αγωγών. .
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#775832 Στην όλη συλλογιστική σας περί Πούτιν και ΝΑΤΟ, και ότι οι εκατέρωθεν προκλήσεις οδήγησαν στους πολέμους από 2014 και έπειτα, προσθέτω τη γνώμη του δημοσιογράφου / συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο (Γόμορρα, κλπ), ο οποίος με πάθος και προσωπικό κόστος μελετάει και έρευνα πάνω από 20 χρόνια τα πλοκάμια των μαφιών κόκας ανά τον κόσμο, και ο οποίος τονίζει ότι αν δε δούμε αυτόν τον πόλεμο με όρους μαφίας, τότε κάτι χάνουμε.
Είχα παραθέσει και τότε τη σχετική αναδημοσίευση στα ελληνικά μέσα, ορίστε και τα twitter του τότε (Μάρτιος).
https://mobile.twitter.com/robertosavia ... 1181070347

Πρόσφατα διάβασα το από 2012 βιβλίο του "Μηδέν Μηδέν Μηδέν, πώς η κοκαΐνη κυβερνά τον κόσμο", στο οποίο ήδη παραθέτει την άνοδο και επικράτηση της Ρωσσο-ουκρανικής Mafijas κυρίως στους τομείς της κόκας και του αερίου, και πώς έφτασε ο μεγαλύτερος γκάνγκστερ του κόσμου, ο "εγκέφαλος", the brain, Σεμιόν Μογιλεβιτς να κρατάει από τα φουστάνια και τα ..καμπανέλλια τους κυβερνήτες της Ρωσίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας, κλπ, να ελέγχει τις ροές του αερίου, τις μπίζνες των όπλων, τις μάχες στο Αφγανιστάν, κλπ, και φυσικά τη διανομή κόκας στον μισό πλανήτη.
Πούτιν και σια είναι πιόνια των μαφιών.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#775837
markvag έγραψε:Ε... ΠΡΟΦΑΝΩΣ και το ΝΑΤΟ είναι καλύτερο από τον Πούτιν, για θύμησέ μου, πότε το ΝΑΤΟ εισέβαλε σε μία χώρα που δεν ήθελε να είναι μέλος του;


Ρε συ Μάρκο πλάκα μας κάνεις τώρα; Το ΝΑΤΟ δεν βομβάρδισε το 1999 την Γιουγκοσλαβία; Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε όλοι και τα θυμόμαστε, δεν τα διαβάσαμε στα βιβλία της ιστορίας. Εγώ μάλιστα υπηρετούσα τότε και είχαμε τεθεί σε επιφυλακή! Και μην ακούσω για δήθεν εθνοκάθαρση, ένας εμφύλιος ήταν (οι Κοσοβάροι με τις πλάτες της Γερμανίας και άλλων Δυτικών), που το ΝΑΤΟ απλά χρησιμοποίησε για να επιτεθεί σε μια χώρα που ήταν αντιφρονούσα της "Ευρωατλαντικής Συμμαχίας", όταν η Ρωσία ακόμα προσπαθούσε να ξεπεράσει την διάλυση της ΕΣΣΔ και δεν είχε διάθεση να εμπλακεί για να προστατεύσει την παραδοσιακή της σύμμαχο. [Υπάρχει βέβαια η γνωστή ιστορία με τον διάσημο Άγγλο τραγουδιστή James Blunt - επώνυμο και αυτό, "αμβλύς-αργόστροφος"...) που ήταν τότε Δκτης ΙΛΑΝ (Ίλη Αναγνωρίσεως) του Βρετανικού Στρατού και διατάχθηκε από τον Αμερικανό ΝΑΤΟικό Δκτη να εισέλθει στο αεροδρόμιο της Πρίστινα, ενώ οι Ρώσοι ήδη προήλαυαν προς αυτό, ως ειρηνευτικές δυνάμεις. Προς τιμήν του ο Βρετανός Στγος, Δκτης επί του πεδίου, ακύρωσε την Δτγη του ανωτέρου του, Αμερικανού Στγου. Ο Άγγλος Στγος είπε, δεν θα ξεκινήσω εγώ τον Γ' ΠΠ επειδή οι Αμερικανοί είναι καουμπόηδες...] :iconcool:


JarnoT έγραψε:Στην όλη συλλογιστική σας περί Πούτιν και ΝΑΤΟ, και ότι οι εκατέρωθεν προκλήσεις οδήγησαν στους πολέμους από 2014 και έπειτα, προσθέτω τη γνώμη του δημοσιογράφου / συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο (Γόμορρα, κλπ), ο οποίος με πάθος και προσωπικό κόστος μελετάει και έρευνα πάνω από 20 χρόνια τα πλοκάμια των μαφιών κόκας ανά τον κόσμο, και ο οποίος τονίζει ότι αν δε δούμε αυτόν τον πόλεμο με όρους μαφίας, τότε κάτι χάνουμε.
Είχα παραθέσει και τότε τη σχετική αναδημοσίευση στα ελληνικά μέσα, ορίστε και τα twitter του τότε (Μάρτιος).
https://mobile.twitter.com/robertosavia ... 1181070347

Πρόσφατα διάβασα το από 2012 βιβλίο του "Μηδέν Μηδέν Μηδέν, πώς η κοκαΐνη κυβερνά τον κόσμο", στο οποίο ήδη παραθέτει την άνοδο και επικράτηση της Ρωσσο-ουκρανικής Mafijas κυρίως στους τομείς της κόκας και του αερίου, και πώς έφτασε ο μεγαλύτερος γκάνγκστερ του κόσμου, ο "εγκέφαλος", the brain, Σεμιόν Μογιλεβιτς να κρατάει από τα φουστάνια και τα ..καμπανέλλια τους κυβερνήτες της Ρωσίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας, κλπ, να ελέγχει τις ροές του αερίου, τις μπίζνες των όπλων, τις μάχες στο Αφγανιστάν, κλπ, και φυσικά τη διανομή κόκας στον μισό πλανήτη.
Πούτιν και σια είναι πιόνια των μαφιών.


Sorry, αλλά ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας... Φυσικά και υπάρχουν μαφίες, αλλά με την ανοχή του Πούτιν, όχι το αντίστροφοι. Ο Πούτιν τους τελειώνει όποτε θέλει, όπως έχει φανεί με πολλούς ολιγάρχες που τους έφαγε η μαρμάγκα όταν πήγαν κόντρα στο Κρεμλίνο... Σε αυτό έχει δίκιο ο Μάρκος, η Ρωσία είναι δικτατορικά κυβερνώμενη, αλλά διατηρεί την επίφαση την Δημοκρατίας (έστω και Αστικής). Από την άλλη βέβαια το ίδιο συμβαίνει παντού πάνω-κάτω - κι εκεί διαφωνώ με τον Μάρκο. Αλλάζουν τα πρόσωπα, αλλά οι πολιτικές ίδιες παραμένουν. Οι ΗΠΑ κάνουν τα ίδια στον πλανήτη 70 χρόνια τώρα (από Κορέα μέχρι Αφγανιστάν), ασχέτως του ποιος καραγκιόζης είναι ο POTUS. Τουλάχιστον με τους Ρώσους και τους Κινέζους ξέρεις ποιος κάνει κουμάντο (ο εκάστοτε Πρόεδρος και ο εκάστοτε ΓΓ του ΚΚΚ)...


Άσχετο-σχετικό: Ουκρανός με S Class Long με μαύρα τζάμια και περίεργα αντικείμενα. Seems legit Ουκρανός πρόσφυγας... :s_sarcastic https://www.protothema.gr/greece/articl ... 1659689776
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#775862
REALZEUS έγραψε:Sorry, αλλά ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας... Φυσικά και υπάρχουν μαφίες, αλλά με την ανοχή του Πούτιν, όχι το αντίστροφοι. Ο Πούτιν τους τελειώνει όποτε θέλει, όπως έχει φανεί με πολλούς ολιγάρχες που τους έφαγε η μαρμάγκα όταν πήγαν κόντρα στο Κρεμλίνο...

Χαχ, ε όχι και ψεκασμένες συνομωσίες :lol:
Ελέγχουν δυτικά οργανωμένα κράτη και κυβερνήσεις. Στη Ρωσία και στα τριγύρω (Λευκορωσία, Τσετσενία, Ουκρανία) κάνουν πάρτυ.
Μπορεί το "πιόνι" που ανέφερα να μην είναι η κατάλληλη λέξη, ωστόσο η εμπλοκή του Πούτιν με το οργανωμένο έγκλημα έχει περιγραφεί σε wikileaks και σε πλειάδα ερευνών. Να τους τελειώσει "όποτε θέλει" ούτε καν. Ο ένας θρέφει τον άλλον.
Και όταν μιλούμε για Μαφία δεν εννοούμε τους Ρώσους ολιγαρχες, άσχετα αν κι αυτοί εμπλέκονται/έλεγχονται από τους ισχυρούς κύκλους.
Τέλος πάντων, δε θα το λύσουμε εδώ.
Ωστόσο, αν δε λάβουμε και αυτό υπόψη μας στον τρέχοντα πόλεμο, έχουμε λειψή εικόνα. Αυτό λέει ο Σαβιάνο και αυτό πιστεύω κι εγώ.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#775865 Δεν πρέπει να υπάρχει πολιτικός ηγέτης εννοώντας πρωθυπουργός, πρόεδρος, που δεν έχει σχεσεις με οργανωμένο έγκλημα. Είναι αστείο να νομιζει κάποιος ότι μπορεί να εκλεγεί σε τέτοιες θέσεις χωρίς να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις αυτών που ελέγχουν ότι παράνομο κυκλοφορεί. Τα κοζια αλλάζουν όταν κάποιος ζητήσει κατι παραπάνω.

Στο συγκεκριμένο δε βλέπω να δίνεται καποια εξτρα πληροφορια για το παρασκήνιο. Καποιος με γνωση της περιοχής στο Ντονμπας θα μπορούσε να μας πει πχ αν υπάρχει πετρέλαιο ή αλλάζουν οι ναρκοδιαδρομοι. Οι μετακινήσεις ανθρώπων μεταξύ κατεχομένων περιοχών και ελεύθερης Ουκρανίας δεν έχουν απαγορευτεί ας πούμε, καταλαβαίνει κανείς τι πανηγύρι γίνεται στο background με εμπόριο. Για τα οπλα δε, ασχολιαστο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#775866 Στην πρώην ΕΣΣΔ κουμάντο κάνουν οι κυβερνώντες που είναι πρώην Στρατιωτικοί (όπως και ο Πούτιν - Συνταγματάρχης ε.α. της KGB - αν και άσχετος από στρατιωτική τέχνη, της Αντικατασκοπείας ήταν) ή του Κόμματος, που πήραν το Κράτος όταν το έριξε ο ΓΕΛΟΙΟΣ Γκόρμπι. Δεν είναι όμως ολιγαρχία αυτό (για αυτό ο όρος ολιγάρχης είναι αδόκιμος). Υπάρχει απόλυτη Μοναρχία (Πούτιν στην Ρωσία, Λουκασένκο στην Λευκορωσία, στην Ουκρανία τα χαλάσανε και για αυτό έγινε ο πόλεμος - σιγά μην άφηναν οι Ρώσοι στην αυλή τους να μπούνε οι Αμερικάνοι).

Οπότε φίλε μου, ψεκασμένα. :)
Άβαταρ μέλους
By g8777
#775867 Το βιβλιο το εχω διαβασει και ειναι εξαιρετικο ( καποτε ειχα ανεβασει και φωτο απο την εισαγωγη του). :s_howdy

Αλλα.

Whatever το μεγεθος του οργανωμενου εγκληματος, δεν ειναι ικανο να θεσει σε κινηση πολεμους. Αντε το πολυ πολυ να διαχειριστει τα απορριματα. :shifty: να χρηματισει κανα Μακρον :shifty: , το πολυ -πολυ να δινει 2 ΚΡ τριγωνικο. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#775877
REALZEUS έγραψε:Εν τω μεταξύ o Κουλέμπα σκούζει ότι η Διεθνής Αμνηστία είναι ρωσόφιλη... :s_crazy

https://www.naftemporiki.gr/story/18930 ... no-amaxous


Follow up:

Ουκρανία: Παραιτήθηκε η επικεφαλής του τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας
Η Οκσάνα Πόκαλτσουκ ανακοίνωσε την παραίτησή της μετά από μια έκθεση της ΜΚΟ που κατηγόρησε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι θέτουν σε κίνδυνο αμάχους


06.08.2022 • 13:02

Η επικεφαλής του τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ουκρανία, η Οκσάνα Πόκαλτσουκ, ανακοίνωσε την παραίτησή της μετά από μια έκθεση της ΜΚΟ που κατηγόρησε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι θέτουν σε κίνδυνο αμάχους, κάτι που εξόργισε το Κίεβο.

«Παραιτούμαι από το τμήμα της Διεθνούς Αμνηστία στην Ουκρανία», ανέφερε η Πόκαλτσουκ στη σελίδα της στο Facebook τη νύχτα από Παρασκευή προς Σάββατο, κατηγορώντας την έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου ότι υπηρέτησε άθελά της τη «ρωσική προπαγάνδα».

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη της έκθεσής της στην οποία κατηγορεί τον ουκρανικό στρατό ότι θέτει σε κίνδυνο αμάχους στην αντίστασή του ενάντια στη ρωσική εισβολή εγκαθιστώντας στρατιωτικές υποδομές σε κατοικημένες περιοχές.

Η δημοσίευση της έκθεσης την προηγούμενη μέρα είχε προκαλέσει την οργή του Κιέβου. Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τη ΜΚΟ ότι «προσπαθεί να χορηγήσει αμνηστία στο ρωσικό τρομοκρατικό κράτος», «εξομοιώνοντας με έναν συγκεκριμένο τρόπο το θύμα και τον επιτιθέμενο».

«Αν δεν ζεις σε μια χώρα στην οποία έχουν εισβάλει κατακτητές που την κομματιάζουν, μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι είναι να καταδικάζεις έναν στρατό που υπερασπίζεται τη χώρα του», πρόσθεσε η επικεφαλής της Αμνηστίας στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι προσπάθησε μάταια να πείσει τη διεύθυνση της Διεθνούς Αμνηστίας ότι η έκθεση ήταν μεροληπτική και πως δεν έλαβε υπόψη τις απόψεις του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με την Πόκαλτσουκ, η Αμνηστία τελικά «έστειλε αίτημα στο υπουργείο Άμυνας» αλλά «του έδωσε πολύ λίγο χρόνο για απάντηση». «Ως εκ τούτου, η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα χωρίς να το θέλει της μια έκθεση που φαινόταν άθελά της να υποστηρίζει τη ρωσική εκδοχή. Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει αμάχους, αυτή η έκθεση έγινε εργαλείο ρωσικής προπαγάνδας», τόνισε.

Σε παλαιότερη ανάρτηση στο Facebook, η Πόκαλτσουκ ισχυρίστηκε ότι η Αμνηστία αγνόησε τις εκκλήσεις της ομάδας της να μην δημοσιεύσει την έκθεση. «Χθες είχα την αφελή ελπίδα ότι όλα θα μπορούσαν να διορθωθούν και ότι αυτό το κείμενο θα αντικατασταθεί από ένα άλλο. Σήμερα όμως κατάλαβα ότι αυτό δεν θα συμβεί», συμπλήρωσε.

Την Παρασκευή, η Ανιές Καλαμάρ, γενική γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, διαβεβαίωσε ότι τα συμπεράσματα της έκθεσης «βασίζονται σε στοιχεία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών μεγάλης κλίμακας που υπόκεινται στα ίδια αυστηρά πρότυπα και διαδικασία επαλήθευσης όπως όλο το έργο της της Διεθνούς Αμνηστίας».

Στην έκθεση της που που έγινε έπειτα από έρευνα τεσσάρων μηνών, η ΜΚΟ κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι δημιουργεί στρατιωτικές βάσεις μέσα σε σχολεία και νοσοκομεία και ότι εξαπολύει επιθέσεις από κατοικημένες περιοχές, μια τακτική που παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Η Αμνηστία, ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι τακτικές της Ουκρανίας σε καμία περίπτωση δεν «δικαιολογούν τις αδιάκριτες ρωσικές επιθέσεις» που πλήττουν άμαχους πληθυσμούς.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε «εξοργισμένος» από τις «άδικες» κατηγορίες της Διεθνούς Αμνηστίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

https://www.kathimerini.gr/world/561990 ... amnistias/
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#775879 Την "παραιτήσανε", αναμενόμενο. Ψέματα δεν είπε πάντως.

Από στρατιωτικά πως τα πάτε κ. Λάππα;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#775881 Γιατί "την παραίτησαν"; Διαφώνησε με την έκθεση και παραιτήθηκε.
Πιο πολύ ζημιά έγινε τώρα στην οργάνωση με την παραίτηση της παρά αν είχε παραμείνει στη θέση της.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#775883 Η έκθεση ήταν αληθής. Οι Ουκρανοί προφανώς και τάσσουν συστήματα ενός πολιτικών στόχων. Αυτά τα μαθαίνουν οι πρωτοετείς σε όλες τις Στρατιωτικές Σχολές. Για αυτό σας ρώτησα πως τα πάτε από αυτά κ. Λάππα, δεν ήταν προσωπική επίθεση. :roll: