Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#766232
EDDIE_147 έγραψε:Διπλωμάτη τώρα που το λες νομίζω ότι αφού παίζει και να μην βγαίνουν ακριβώς τα νούμερα να κάτσουμε να ξύνουμε παπάρι (Copyright Ντίμης, ούλα τα ράιτς είναι ριζέρβντ) και να συνεχίσει η ίδια φάση χωρίς αλλαγή.

Άλλωστε ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις.
:s_thumbsup


Υπάρχει απόσταση μεταξύ του να μην κάνεις τίποτα
vs
να βρίσκεις έαμωέτώα τέτοια δημοσιονομικά deficit (ενώ βρισκόσουν/βρίσκεσαι υπό εποπτεία διαφόρων βαθμών) και να θεωρείς δαπάνες εκατοντάδων μυρίων στραγάλια.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#766236 Με ταξίδεψες αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα 100% :oops:

Τσπα για μένα είναι θλιβερό το ότι έφυγαν 10 χρόνια (χοντρικά) έτσι.
Όλα αυτά + μέτρα για πληρωμές με κάρτες + διάφορα άλλα αυτονόητα που αφορούν δημόσιο χρήμα θα έπρεπε να έχουν κλείσει μέχρι το '12 το πολύ.
Μιλάμε για '22 και ο Δόκτωρ Μάνης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου (τον ίδιο κώδωνα που βάραγε ο ΠΟΟΥΛ πριν 6 χρόνια και εμείς ξύναμε παπάρι).

:s_hang
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#766237 Αυτό που γράφω και δεν κατάλαβες είναι μάλλον το εξής: όσο δεν είμαστε οι ίδιοι στην θέση να καταρτίσουμε ένα δημοσιονομικά ισορροπημένο relief σχέδιο για τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιστοίχων εσόδων μας (πες με μισθωτοσυνταξιούχοι), θα υπάρχει η εύκολη, θρεπτική και ευκολοχώνευτη θετική και αρνητική κριτική του όλου εγχειρήματος. Συνεπώς, και σχώρα με που βγαίνει ο τροικανός εσωτερικού από μέσα μου, οι κινήσεις εξορθολογισμού της φορ. κατάστασης στους μη μισθωτούς μπορεί να γίνει μόνο ξεχωριστά και αποκομμένα από οποιοδήποτε αντίστοιχο relief στους μισθωτοσυνταξιούχους.

Από κει και pera, εννοείται ότι ο χαμένος χρόνος και ευκαιρίες είναι μεγάλο πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#766673 Για όσους πανηγύριζαν για τα χαμηλά επιτόκια που είχαμε επιτύχει επειδή η κυβέρνηση έχει πρόσωπο πλέον στο εξωτερικό, η εξήγηση συχνά είναι εξαιρετικά απλή:

Ελληνικό χρέος αγοράζαν οι ελληνικές τράπεζες και η ΕΚΤ(ECB).
Για θυμίστε μου, για ποιο λόγο χρεωκοπήσαμε; :s_blush

Αλλά τι λέω, όλα πάνε ΠΕΡΙΦΗΜΑ, όπως μας έχουν πληροφορήσει οι αντικειμενικότεροι των σχολιαστών εδώ και καιρό. Δεν πειράζει που δεν αγοράζουν τα ομόλογά μας, αυτοί χάνουν!
:s_hang :s_shout
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#766675 Δεδομένου ότι το μαγαζί δεν έχει πιάσει ακόμα επενδυτική βαθμίδα, θα ήταν καλή ιδέα μια ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.
Έχεις κάποιον δυνατό υπόψη σου να αναλάβει το project;
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#766679
EDDIE_147 έγραψε:Δεδομένου ότι το μαγαζί δεν έχει πιάσει ακόμα επενδυτική βαθμίδα, θα ήταν καλή ιδέα μια ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.
Έχεις κάποιον δυνατό υπόψη σου να αναλάβει το project;
Των Άδωνι;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#766680
saxon_747 έγραψε:Των Άδωνι;

δεν εχει χρονο τωρα,ειναι φουλ απασχολημενος να κοβει τα μεγαλυτερα προστιμα της ιστοριας για αισχροκερδια.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#766681 Παίδες μίλησα για ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.
Άδωνις και λοιποί δωσίλογοι το πολύ πολύ να σιδερώσουν τη φουστανέλα τους (Copyright Dimis 2015) για να κάνουν τεμενάδες στους Γκαουλάιτερ των Βρυξελλών.

Και αυτή η ζέστη το βράδυ το σηκώνει το ΑΤΜ τώρα.
Ψηθείτε.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#766684 Ε πώς ρε, δεν συγκρούεται ο Άδωνις; Κάθε μέρα τον βλέπω στο ΣΚΑΙ απενταντι σε ολους. Δεν είναι ετοιμόλογος; Δεν είναι σε θέση να αποδομίσει κάθε αντεπιχείρημα για οποιοδηποτε θέμα;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#766716
dimik έγραψε:Εγώ πάντως διάβασα σοδομισει

< >


Νομίζω σωστά διάβασες... :hmmm: Κι εγώ ακριβώς το ίδιο διάβασα...


Νομίζω πάντως πως ήρθε καιρός να ακούσουμε το γιατί αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα είναι οι μόνοι ικανοί να το λύσουν... Καιρό έχει να ακουστεί αυτό... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#768244 Η ΛΑΡΚΟ άνοιξε τον δρόμο για έξοδο από την ενισχυμένη επιτήρηση

Κάτι ενδιαφέρον

Κάν' το όπως ο Σαμαράς
Ο τρόπος που ενήργησε η κυβέρνηση με τη ΛΑΡΚΟ ξυπνά μνήμες από την κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, όταν πιεσμένος από τους θεσμούς για επιπρόσθετες 2.000 απολύσεις (στην κόψη του ξυραφιού) αποφάσισε να κατεβάσει τον διακόπτη της ΕΡΤ. Γράψαμε τότε ότι το «μαύρο» έπεσε ημέρα Τετάρτη (σ.σ. ανακοινώθηκε την Τρίτη) και όχι Δευτέρα. Γιατί; Επειδή Δευτέρα-Τρίτη πραγματοποιούσε επίσκεψη στη χώρα μας ο τότε πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Και η ΕΡΤ έπρεπε να την καλύψει χωρίς προβλήματα. Και χωρίς να καταλάβει κανείς. Μάλιστα το σχέδιο για «μαύρο» στην ΕΡΤ είχε εκμυστηρευτεί ο κ. Σαμαράς στον κ. Γιούνκερ εκείνο το βράδυ της Δευτέρας σε μεταξύ τους δείπνο.

Η επίσκεψη Γιούνκερ ολοκληρώθηκε, το μαύρο στην ΕΡΤ έπεσε, το χαρτί που έλεγε ότι πιάσαμε τους στόχους των απολύσεων στο δημόσιο πήγε στoυς θεσμούς μια μέρα μετά, ο κ. Τόμσεν -που επιθυμούσε διακαώς τη φιλελευθεροποίηση του εργασιακού τομέα- ήρε το βέτο του ΔΝΤ και η Ελλάδα πήρε τη δόση της…


Ήταν που θα έκλεινε η ΕΡΤ για να αναβαθμιστεί. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#768251

Περί ΛΑΡΚΟ, και όχι μόνο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#769494 Μωρέ δεν πάει να λέει η ΡΑΕ και ο νόμος; Αν δεν γουστάρουμε, τ'αλλάζουμε προκειμένου να πουληθεί άρον άρον. Αμ πως!
Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ σε αγαστή συνεργασία για να πουληθεί άλλο ένα τεράστιο και σημαντικότατο κρατικό asset, και εννοείται κερδοφόρο (και μάλιστα εγγυημένα).
:metalo:

Ξηλώνονται αρμοδιότητες της ΡΑΕ για να κλείσει η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών
Με τροπολογία η κυβέρνηση αφαιρεί αρμοδιότητες της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, με στόχο να διευκολυνθεί η μεταβίβαση της ΔΕΠΑ Εμπορίας στην Italgas. Ποιες είναι οι κρίσιμες ρυθμίσεις και τι προηγήθηκε.

https://www.euro2day.gr/news/economy/ar ... i-h-p.html
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καταργεί όχι μόνο κρίσιμες αρμοδιότητες της ΡΑΕ, αλλά και επιταγές του κοινοτικού δικαίου. Προκειμένου να εξυπηρετηθεί η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών στην Italgas, το ΥΠΕΝ, με μία κίνηση που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, αφαιρεί από τον Ρυθμιστή τη δυνατότητα πιστοποίησης των τριών θυγατρικών Εταιρειών Διανομής Αερίου, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η ρυθμιστική εποπτεία και ο συνακόλουθος έλεγχος τυχόν ασύμβατων με το κοινοτικό δίκαιο μελλοντικών ενεργειών από τον νέο ιδιοκτήτη.

Στην τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΕΝ την Παρασκευή το βράδυ στο σχέδιο νόμου για την αδειοδότηση των ΑΠΕ, με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή της Ρήτρας Αναπροσαρμογής για περίπου ένα χρόνο, περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που στοχεύουν «πάση θυσία» σε ένα πράγμα: να ξεμπλοκάρει χωρίς αναταράξεις η ολοκλήρωση της πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών στην Italgas. Κυρίως, καταργείται η πιστοποίηση, όπως ορίζει ρητά ο Ν. 4001/2011, από τη ΡΑΕ των τριών ΕΔΑ ως ανεξάρτητων Διαχειριστών, όπως και η υποχρέωσή τους να τηρήσουν τους όρους που περιλαμβάνει αυτή.