Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#770082
alexandros.K έγραψε:Αισθητηρες παρκαρισματος αφης.


Αυτό δεν είναι το όνομα του προφυλακτήρα στα γαλλικά; :hmmm:

:shifty: :shifty:

:s_biggrin :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By vengas
#770380
Dimsabas έγραψε:...Εικόνα


Άβαταρ μέλους
By markvag
#772121 Χθες και σήμερα είχαμε ωραία σκηνικά...

Χθες λοιπόν το πρωί, πηγαίνω στη δουλειά και λίγο πριν στρίψω από τον κεντρικό πετυχαίνω ένα κονβόι αυτοκινήτων και φορτηγών που πήγαινε με κάπου 50-60... Πρέπει να είχε τουλάχιστον 5-6 ΙΧ και 4-5 φορτηγά διαφόρων διαστάσεων... Έχω την εντύπωση (γιατί δεν προσπέρασα για να δω, αλλά έστριψα για τη δουλειά όντας κάπου στο τέλος της ουράς) πως μπροστά υπήρχε ένα φορτηγό με L (μαθητευόμενος δηλαδή), που πήγαινε με αυτή την ταχύτητα και μάζεψε κόσμο γιατί λόγω κίνησης δεν μπορούσες εύκολα να προσπεράσεις.

Ε... βλέπω την κίνηση λέω, την πατήσαμε, αλλά τί να κάνουμε; Ούτως ή άλλως έστριβα σε λίγο... Υπομονή... Δεν είχε κανένα νόημα να περάσω... Το ίδιο σκέφτηκαν λογικά και όλοι στην ουρά. Όλοι;; :lol: Σχεδόν. Δεύτερος στη σειρά ήταν ένας φορτηγατζής τίγκα φορτωμένος με κορμούς δέντρων. Και επειδή το όχημα ήταν σπορ, δεν μπορούσε να κάνει υπομονή. Μόλις βρήκε ευκαιρία πέρασε. Τί εννοώ με τη λέξη ευκαιρία; Λίγο άδειασε από απέναντι, οπότε μόλις έφτασε ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ, βγήκε πάνω στη διασταύρωση, πάτησε τις λευκές γραμμές - ζέβρα και άρχισε να περνάει αργά και βασανιστικά. :inlove: Και φυσικά μόλις που πρόλαβε να ολοκληρώσει την αριστουργηματική του μανούβρα και να μην τρακάρει μετωπικά με την νταλίκα που εμφανίστηκε από απέναντι... :inlove: Ευτυχώς επίσης η νταλίκα που ήταν στη διασταύρωση είδε τον μ@λ@κ@ και δεν βγήκε στον δρόμο της (στο αντίθετο ρεύμα από το δικό μας) :inlove:



Σήμερα, πηγαίνοντας προς Νευροκόπι (για δουλειά δυστυχώς), πετυχαίνω μπροστά μου λίγο πριν αρχίσει η ανάβαση στο βουνό, έναν Βούλγαρο με ένα SantaFe. Μπροστά του ένα φορτηγό που πήγαινε ψιλο-αργά (κάπου 75-80χαω, το όριο 90 και ο επαρχιακός δρόμος ευεία κατά βάση και ανοιχτός). ΟΚ, περιμένω, θα περάσει αυτός θα έρθει και η σειρά μου. Ο τύπος ήταν υπερβολικά προσεκτικός στις προσπεράσεις και έχασε 1-2 ευκαιρίες, αλλά ΟΚ, υπομονή. Περιμένω, περιμένω, αλλά ο τύπος οδηγούσε πολύ περίεργα. Τη μία πήγαινε κανονικά, την άλλη και χωρίς λόγο επιβράδυνε υπερβολικά και πήγαινε με 60-70... Τέλος πάντων, σε κάποια φάση αποφασίζει να περάσει... Και αυτός πάνω σε διασταύρωση πατώντας τις λευκές γραμμές - ζέβρα... Και μάλιστα δεν επιτάχυνε, παρά ελάχιστα... :inlove: Μιλάμε σαν να έχεις 6η με 1500σαλ σε ανηφορίτσα... τόσο σιγά... Η προσπέρασή του κράτησε πολύ ... πάρα πολύ... Ευτυχώς δεν είχε κανέναν ούτε στη διασταύρωση, ούτε στο απέναντι ρεύμα. :inlove:

Λίγο πιο μετά, κατάφερα κι εγώ να περάσω το φορτηγό και μένω πίσω του στο βουνό. Εντωμεταξύ εγώ ήμουν με Hilux, οπότε αναγκαστικά οι ρυθμοί ήταν νωχελικοί (παρά το ότι βιαζόμουν σαν τρελός, αλλά τί να κάνουμε...) Ε, ο τύπος, ακόμα και χωρίς κανέναν μπροστά του οδηγούσε παρανοϊκά... Υπερβολικά χαμηλή ταχύτητα τη μία (μιλάω τώρα για 40 σε στροφή που δεν πάει με 40 ούτε φορτωμένη νταλίκα), κανονικά, έως σβέλτα την επόμενη στιγμή... χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος για τη συμπεριφορά του... Σε κάποια φάση τον προσπέρασα, σε ένα σημείο που έχει ευθεία (και ήμουν τυχερός να μην έρχεται κανείς από απέναντι) και είδα πως ήταν αρκετά νεαρός, αλλά δεν νομίζω να ήταν τόσο νέος ώστε να έχει μόλις πάρει δίπλωμα και να μην έχει καθόλου εμπειρία...