Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#768902 Με καλούν την προηγούμενη εβδομάδα από την Vodafone (συνεργάτης) για να με ενημερώσουν για αναβάθμιση γραμμής σε 100αρα οπτική και αλλαγή συμβολαίου σε triple play με Disney+. Συμφωνούμε και περιμένω το συμβόλαιο για να κάνω αποδοχή. Περνάνε 2-3 μέρες, τίποτα. Τους καλώ μου λένε έχει κολλήσει το σύστημα της Vodafone, αύριο θα σας έρθει το συμβόλαιο. Περνάει και το ΣΚ, τίποτα. Τους καλώ αυτή την εβδομάδα δεν απαντάνε!

Παίρνω στα κεντρικά, τους ενημερώνω, κανονίζω να κάνω τελικά συμβόλαιο απευθείας με την εταιρεία και τελικά με ενημερώνουν πως δεν υπάρχει δυνατότητα οπτικής στην περιοχή μου, οπότε δεν μπορώ να πάρω και το πακέτο με το Disney+

Η φάση είναι πως μέσα από το site της Vodafone, μου εμφανίζει ότι υπάρχει διαθεσιμότητα οπτικής ίνας!
Για τα πανηγύρια εντελώς... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By fokion
#769954 Axel, αρα το νου σου... ερχεται οπου ναναι... ( που μπορει να ειναι και κανα 2 μηνες ετσι?)

Σε αλλα νεα
Voila!!! FTTH... ναι η οπτική ειναι ΜΕΣΑ στο σπιτι οχι στο ΚΑΦΑΟ του κτιριου οχι στη "ντουλαπα" κλπ....
Εικόνα

Αν θελετε και πραγματικές φωτο της εγκαταστασης μου το λετε να βγαλω...
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#769975 Μια χαρά!

Άντε και στα δικά μας οι λεύτερες
Άβαταρ μέλους
By glf
#769976 Άντε ξεμπερδεψες διά παντός.
Άβαταρ μέλους
By glf
#770055
glf έγραψε:Και σε μένα στο χωριό απέξω βάζουν ενεργή καμπίνα προφανώς για vectoring.
Εγώ βέβαια υπολογίζω ότι είμαι κάπου 550-600 μέτρα από το ΚΑΦΑΟ που είναι αρκετά μακριά και το καλύτερο που βλέπω σε attainable ειναι 40Mbps στο down αλλά βλέπω 12Mbps στο up.
Μια χαρά, ακόμα με 24αρα ειμαι και ελπίζω να μου δώσουν το διπλάσιο πρόγραμμα


Και ΝΑΙ! :yahoo: Πήρα το δωρεάν διπλασιασμό και στο UP πήγα 5MBps ενώ στο down είμαι όσο φτάνει η γραμμή στα 42-40Mpbs. Από 24αρα πήγα σε 50αρι πρόγραμμα. Το βλέπω που άλλαξε και στη διαχείριση στην cosmote.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#770068
dimik έγραψε:Κύπρο είμαι

https://cablenet.com.cy/purplemaxinternet/

Εγγυημενη ταχύτητα τα 200 κι από εκεί και πέρα όσο πιάνει η περιοχή μέχρι τα 1000.

< >
Έφερε και η Cyta FTTH, τώρα έχω 2 οπτικές να φτάνουν σπίτι

Ένα μήνα σχεδόν μετά που διέκοψα το συμβόλαιο μου κι ενώ στο site τους έλεγε ότι η περιοχή μου θα έχει fiber τον Νοέμβρη του 2022 ξαφνικά τους είδα να περνάνε οπτικές και μάλιστα την έφεραν μέχρι την ρεγκλετα μέσα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#770646 Στη δουλειά μας αναβάθμισαν από 100/10 σε 200/20 αλλά λόγω modem κάνει λινκ στα 20. Δεν έχουμε το modem του οτε πάνω, αλλά ένα tplink σε bridge mode που δίνει σ'ένα mikrotik για routing.

Επειδή έχουμε στατική IP κι επειδή η αλλαγή modem σε 200ρι είναι ακριβή, μπορεί να μπει το router του OTE σε καθαρό bridge mode (χωρίς να ζητάει username/pass για να μην πάρει IP) στη θέση του tplink; Επίσης δεν πρέπει για κανένα λόγο να πάρει τηλεφωνία του οτε, γιατί παίζει από asterisk.
Άβαταρ μέλους
By glf
#770661 Κάπως έτσι έχω το σπίτι, με το router του OTE μόνο για το DSL modulation και έχω πάρει το τηλέφωνο σε asterisk.

Μια χαρά γίνεται.

Θέλει όμως λίγο να ξέρεις να κλείσεις σωστά το δικό τους router ώστε να μην κάνει καθόλου κλήση pppoe.

Ανάλογα το μοντέλο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#775244 Υπάρχει vdsl2 modem στην αγορά που να υποστηρίζει και τα 200 και να μπορεί να παίξει σε bridge mode μέχρι 50€; Δεν έχουμε speedport εδώ, μόνο ένα oxygen το οποίο δεν χρησιμοποιείται. Το tplink που έχουμε τώρα για model έχει κλειδώσει στα 120 μιας και δεν υποστηρίζει >100
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#775248
mousatos έγραψε:Με τον τρόπο τους ( αυτόματη αναβάθμιση σε 100άρα), σε αναγκάζουν .


Τι λες παλι ωρε μουσατε? Ενα καλο δωρο πηραμε στη ζωη μας και θα μας το βγαλεις ξινο?

Μια ωραια πρωια λοιπον, ελαβα ΣΜΣ απο την κοτε "σας αναβαθμισαμε χωρις καμια επιβαρυνση απο τα 50 στα 100, περαστε απο ενα καταστημα να παρετε το νεο ρουτερ".

Το κουμπωσα και συγχρονισα 100+/10+ με 4μς αποκριση. Τις οποιες ταχυτητες πιανω και στην πραξη κιολας. Ειμαι απεναντι απο την καμπινα και μου δινει μεχρι και 200αρα με λιγα ευρωπουλα παραπανω. Μικρη διαφορα αλλα ειμαι πολυ στριμωγμενος τωρα και τα τσιγκουνευτηκα. Οταν φτασει στην περιοχη οπτικη μεχρι το σπιτι και δινουν ακομα μεγαλυτερες ταχυτητες θα το ξανασκεφτω...
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#781056 Cosmote: Στις 15 Σεπτεμβρίου εκτός απροόπτου η εμπορική διάθεση πακέτων FTTH με ταχύτητες έως 1Gbps

Ασύλληπτες ταχύτητες 1Gbps έρχονται για πρώτη φορά στο COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας. H COSMOTE φέρνει την επανάσταση στο σταθερό Internet, καθώς προτίθεται να διαθέσει εμπορικά, από τα μέσα Σεπτεμβρίου, κατόπιν της σχετικής έγκρισης από την ΕΕΤΤ, ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps, σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες, μέσω υποδομής οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home).

O Chief Officer Τεχνολογίας & Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Πριν λίγους μήνες, ανακοινώσαμε την αύξηση των επενδύσεών μας σε πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, με στόχο την αναβάθμιση της χώρας με την εγκατάσταση οπτικής ίνας στα 2/3 των γραμμών της επικράτειας. Κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα, και θα διαθέσουμε εμπορικά ταχύτητες 1Gbps, δηλαδή έως και 5 φορές μεγαλύτερες από αυτές που διαθέτουμε σήμερα, μέσα από την υποδομή μας FTTH. Η απόφαση αυτή αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της θέσης της χώρας στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς δείκτες, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, και στη βελτίωση της καθημερινότητας των σπιτιών και των επιχειρήσεων. Είναι ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για να φέρουμε την Ελλάδα πιο κοντά στην Κοινωνία των Gigabit.»

Οι νέες ταχύτητες COSMOTE Fiber 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps μέσω οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, που θα εμπλουτίσουν το υπάρχον χαρτοφυλάκιο των 100 και 200Mbps, θα διατεθούν εμπορικά μετά την έγκρισή τους από την ΕΕΤΤ. Στόχος είναι η εμπορική διάθεση στις 15 Σεπτεμβρίου. Έως το τέλος της χρονιάς, πρόσβαση σε 1Gbps θα έχουν σχεδόν 1 εκατομμύριο σπίτια κι επιχειρήσεις, ενώ μέχρι το 2027 θα φτάσουν τα 3 εκατομμύρια.

Ο Chief Marketing Officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης, ανέφερε: «Προτεραιότητά μας είναι η συνεχής αναβάθμιση της ψηφιακής εμπειρίας των πελατών μας και η ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Γι’ αυτό μετράμε συνεχείς πρωτιές, διαθέτοντας νέες, καινοτόμες υπηρεσίες που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους. Με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1Gbps για πρώτη φορά στο COSMOTE Fiber, ανοίγουμε απεριόριστες δυνατότητες για τους πελάτες μας, οικιακούς και εταιρικούς, αλλά και για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας. Γιατί ένας κόσμος πιο γρήγορος για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους».

Έκρηξη επενδύσεων στα δίκτυα νέας γενιάς

Το COSMOTE GIGASPEED NETWORK διαμορφώνει τις υποδομές που οδηγούν την Ελλάδα στο μέλλον. Με τεχνολογίες αιχμής, όπως το 5G και το Fiber to the Home, το COSMOTE GIGASPEED NETWORK ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής, ανοίγοντας απεριόριστες δυνατότητες και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Έχοντας δεσμευτεί να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Με περίπου €5 δισ. επενδύσεις την περασμένη δεκαετία και με νέο επενδυτικό πλάνο που ξεπερνά τα €3 δισ. μέχρι το 2027, ο Όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί τις υποδομές για την Κοινωνία των Gigabit.


https://www.adslgr.com/forum/threads/12 ... iber-(FTTH)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#781113 Καλά, υπάρχει μέλλον. Ωστόσο Μ ένα καλό firewall θα μπορεί ο καθένας να στήσει ικανότατο server στο σπίτι του, αν υποθέσουμε ότι το up θα είναι στα 100
Άβαταρ μέλους
By dimik
#781139
Dimitris_P έγραψε:Καλά, υπάρχει μέλλον. Ωστόσο Μ ένα καλό firewall θα μπορεί ο καθένας να στήσει ικανότατο server στο σπίτι του, αν υποθέσουμε ότι το up θα είναι στα 100
Για περνά από το τοπικ με το ρεύμα να δεις κατι

< >
Άβαταρ μέλους
By babakos
#781166
Dimitris_P έγραψε:Καλά, υπάρχει μέλλον. Ωστόσο Μ ένα καλό firewall θα μπορεί ο καθένας να στήσει ικανότατο server στο σπίτι του, αν υποθέσουμε ότι το up θα είναι στα 100



Aν μιλάμε για Cosmote προς το παρόν ξεχνάτε πακέτα με συμμετρικές ταχύτητες στο FTTH/B . Παραμενει η αναλογία 10:1
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#781167 Δεν πειραζει μωρε.
babako ξερεις αν οποιος εχει FTTH θα μπορει να κανει αιτηση για μεγαλυτερη ταχυτητα? Ή ο ΟΤΕ θα δωσει σε συγκεκριμενες περιοχες την ευκαιρια αναβαθμισης? (Παντα σε FTTH συνδεσεις)