Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#769994
Anonymous Founder έγραψε:Ο υπουργός έδωσε εντολή για Ενορκη Διοικητική Εξέταση για το ενδεχόμενο πειθαρχικών παραπτωμάτων από υπαλλήλους της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων


Τον καλεί να ανακαλέσει την ΕΔΕ, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να σταματήσει τον κατήφορο της λασπολογίας κατά των εργαζομένων γιατί θα τους βρει όλους απέναντί του.
ADVERTISING

Όπως επισημαίνει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων, δίνοντας και το παρασκήνιο της υπόθεσης, η Υπηρεσία Σημάτων του υπουργείου δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο καθώς δεν έχει από το νόμο καμία αρμοδιότητα στην καταχώριση του σήματος, αφού αρμόδιο για τον έλεγχο και την καταχώριση του Ευρωπαϊκού Εμπορικού σήματος είναι το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Παράλληλα καρφώνουν τον Άδωνι Γεωργιάδη και τα άλλα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αποκαλύπτοντας τα εξής:

-Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Σημάτων ουδέποτε έλαβαν σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας, του Υπουργείου Εξωτερικών ή άλλου αρμόδιου για οποιαδήποτε έρευνα σημάτων σε διεθνές επίπεδο, με συγκεκριμένη αναφορά ενδείξεων ιδιαίτερου εθνικού ενδιαφέροντος.
υπάλληλος άλλης ευρωπαϊκής χώρας, η οποία και έκανε δεκτή την αίτηση.

-Μετά τη δημοσίευση της αίτησης, υπήρχε δυνατότητα κατάθεσης ανακοπής κατά της απόφασης της εξετάστριας αλλά η συγκεκριμένη ενέργεια δεν εναπόκειται στα καθήκοντα της Δ/νσης Σημάτων όπως περιγράφονται στον τότε Οργανισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

https://www.avgi.gr/politiki/418698_ton ... ki-eythyni
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#770010 Ρε σεις, γίνεται όλο και καλύτερο:
Μητσοτάκης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για Turkaegean - Ο Ερντογάν τα λέει για το εσωτερικό ακροατήριο
https://www.news247.gr/politiki/mitsota ... 82098.html
Η Συμμαχία και οι ΗΠΑ δε θέλουν εντάσεις στο Αιγαίο διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, αποδίδοντας την επιθετικότητα της Τουρκίας στην προσπάθεια Ερντογάν να απευθυνθεί στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο.

Επικαλέστηκε μάλιστα ότι στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Μπάιντεν- Ερντογάν δεν υπήρχε αναφορά σε αναβάθμιση των τουρκικών F16 και έδειξε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να ποντάρει στο Κογκρέσο για να μπλοκάρει ξανά την πώληση αμερικανικού πολεμικού εξοπλισμού στην Τουρκία.
:s_biggrin :s_sarcastic (ΣΗΜ: Μα είναι δυνατόν να μην μας κάνουν και φίφες στο Κογκρέσο μετά την μνημειώδη ομιλία Μητσοτάκη;)

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα της Turkaegean, αλλά εκτίμησε ότι δεν έγινε ζημιά στον ελληνικό τουρισμό.
:s_sarcastic (ΣΗΜ: Εννοείται σε υπηρεσιακούς παράγοντες, αυτό έλλειπε να φταίει η κυβέρνηση...)

Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ κεντρικό ρόλο είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ήρε το βέτο στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας, αλλά τελικά πάντως δεν αναφέρθηκε σε κανένα ζήτημα που έθετε σε δημόσιο διάλογο το προηγούμενο διάστημα γύρω από τα ελληνοτουρκικά, όπως για παράδειγμα την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε καταρχάς σε δηλώσεις του ότι: “Ο Λευκός Οίκος έκανε σαφές ότι πρέπει να αποφεύγονται οι εντάσεις σε Αιγαίο και Συρία, κάνοντας ευθεία παραίνεση στην Τουρκία να αποφύγει την ακραία ρητορική που έχουμε υποστεί. Σε καμία από τις πολλές συζητήσεις που είχαμε αυτές τις μέρες δεν τέθηκε από την Τουρκία κανένα απολύτως ζήτημα που να αφορά την προβολή των δικών της επιχειρημάτων εις βάρος της Ελλάδος”.

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για την πρόθεση κυβέρνησης Μπάιντεν να πουλήσει στην Τουρκία F16, ο κ. Μητσοτάκης καταρχήν δήλωσε: “Η δουλειά της χώρας μας είναι να ενισχύει τη δική της αποτρεπτική δυνατότητα, κάτι που κάνουμε πολύ συγκροτημένα τα τρία τελευταία χρόνια”. Σχολίασε επίσης: “Δείτε που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα όσον αφορά τις αποτρεπτικές της δυνατότητες και που ήταν πριν τρία χρόνια”. :s_sarcastic

Επιτέθηκε δε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “Όλα αυτά τα κάναμε χωρίς τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που από τη μία κόπτεται γιατί ενδεχομένως να γίνει αναβάθμιση των τουρκικών F16, αλλά δε στήριξε τις επιλογές της κυβέρνησης για την αμυντική θωράκιση της χώρας”.
:s_sarcastic (https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/22 ... i-ton-f-16)

"Για τα F16 απαιτείται και η έγκριση του Κογκρέσου"
Ο πρωθυπουργός δήλωσε πάντως για το θέμα των τουρκικών F16: “Δεν είδα κάποια αναφορά στο δελτίο τύπου του Λευκού Οίκου και θα επαναλάβω ότι η αγορά οποιουδήποτε οπλικού συστήματος από τις ΗΠΑ είναι μία μακρά διαδικασία και δεν απαιτείται απλά η θέληση της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά και η έγκριση του Κογκρέσου”.

Ερωτηθείς για το επίσημο αίτημα της Ελλάδας για την προμήθεια αμερικανικών F35, ο κ. Μητσοτάκης πάντως καταρχήν σχολίασε: “Να αναλογιστούμε εάν είναι προς όφελος της Ελλάδος να είναι η Τουρκία απολύτως απομονωμένη”. Δήλωσε ότι η Ελλάδα θέλει τη στήριξη των συμμάχων της, αλλά θέλει και την Τουρκία συνομιλητή.
:s_shout :s_shout :s_rofl :s_rofl (ΣΗΜ: Κοίτα να δεις, τελικά δεν την θέλουμε απομονωμένη, οπότε όλα καλά, ας πάρει κι αυτή F16 και F35, why not? )

“Εμεις φροντίζουμε τα του οίκου μας”, είπε επίσης ο πρωθυπουργός. “Έκανα μία επιτυχημένη επίσκεψη στις ΗΠΑ, μίλησα στο Κογκρέσο, κάτι που αποτέλεσε μοναδική τιμή για μένα και τη χώρα. :s_wacko :s_sarcastic :s_roses Δε θα σχολιάσω πως η Τουρκία ασκεί τη δική της εξωτερική πολιτική”, συνέχισε και πρόσθεσε:

“Πρόθεση μας είναι να πάρουμε μία μοίρα F35, με οψιόν για δεύτερη. Μέρος της διαδικασίας είναι το Letter of Request. Είναι η αρχή μίας μακράς διαδικασίας. Δεν θα τα πάρουμε πριν το 2027 – 2028. Τότε άλλωστε έχουμε και το δημοσιονομικό χώρο για μία τέτοια αγορά”.

Ερωτηθείς για το “Μητσοτάκης γιοκ” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν λίγο καιρό, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: “Νομίζω ότι έχουμε δει πολλές μεταβολές στη ρητορική Ερντογάν. Νομίζω ότι πολλά από όσα λέγονται από την τουρκική κυβέρνηση έχουν αποδέκτη το εσωτερικό ακροατήριο”. :lol: :lol: :lol:

Δήλωσε: “Δεν θα μπω σε έντονο διάλογο προσωπικών αντιπαραθέσων με Ερντογάν” και επέμεινε ότι “η πόρτα της Ελλάδας σε έναν διάλογο εντός του πλαισίου το οποίο έχουμε προσδιορίσει είναι ανοιχτή και ταυτόχρονα η χώρα μας θα εξακολουθεί να θίγει τα ζητήματα της τουρκικής επιθετικότητας εντός της ΕΕ και διμερώς στους εταίρους μας”.

"Δεν θα έχουμε επανάληψη του καλοκαιριού του 2020"
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε επίσης ότι τα μηνύματα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και δημόσια και πίσω από κλειστές πόρτες ήταν σαφή. “Αυτή την ώρα η προσήλωση της Συμμαχίας είναι στην Ουκρανία. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή εντός της Συμμαχίας για άλλα ενδεχόμενα προβλήματα, ούτε μπορεί να είναι η Συμμαχία το πεδίο επίλυσης οποιωνδήποτε διμερών διαφορών”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Προέβλεψε μάλιστα ότι: “Στο πεδίο δε θα έχουμε κινητικότητα και δε θα έχουμε επανάληψη του καλοκαιριού του 2020”.

"Θα αντιδράσουμε νομικά για τον όρο Turkaegean"
Όσον αφορά στην κατοχύρωση του όρου Turkaegean από τη γείτονα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: “Η κυβέρνηση θα αντιδράσει νομικά και θα εξαντλήσουμε τα νομικά μας περιθώρια. Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες γιατί δεν υπήρξε νωρίτερη αντίδραση. Θα είμαι σαφής. Οι ευθύνες είναι υπηρεσιακές, κάποιοι εντός της διοίκησης δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (ΣΗΜ: Αχ, αυτοί οι υπηρεσιακοί παράγοντες, που δεν στέκονται στο ύψος της αριστείας της κυβέρνησης... :s_crazy )
Εχουμε στη διάθεση μας ένα νομικό οπλοστάσιο για να διορθώσουμε αυτό που έγινε και αφορά την τουριστική εικόνα της χώρας και το τουριστικό μας προϊόν.” (ΣΗΜ: Λίγο σανό ακόμη δεν βλάπτει, φάτε καλοί μου ψηφοφόροι! :s_bye )

Υποστήριξε πάντως ότι: “Αν και βλέποντας τα αποτελέσματα της φετινής σεζόν, αυτή η καμπάνια δεν έχει καμία ιδιαίτερη επιρροή στο πόσο καλά πηγαίνει ο ελληνικός τουρισμός ειδικά στο Αιγαίο και στα νησιά μας”. :s_biggrin :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha:
(ΣΗΜ: Ε πες το ντε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα ΠΟΠΑ - μιας και δεν πρόκειται να γίνει και τίποτε και όλα γίνονται γιατί εκλογές έρχονται και πεινάει ο κόσμος - για σανό)


Μιλάμε, πως μας αξίζει αυτός ο άνθρωπος για πολλά χρόνια ακόμη, μόνον με τον βούρδουλα μαθαίνει του Έλληνα ο τράχηλος.
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By markvag
#770018
Anonymous Founder έγραψε:Ρε σεις, πραγματικά όμως, καταντάει λίγο αστείο, ακόμη και για τα δεδομένα που μας έχει συνηθίσει ο Άδωνις! :lol:

Το «Turkaegean» και το τίμημα της περσινής ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας σημάτων
https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki ... oiisis-tis
Αυτό που παραλείπει να πει ο υπουργός είναι ότι η υπηρεσία που ζητεί να ελέγξει έχει καταργηθεί με δική του απόφαση και με δική του νομοθετική πρωτοβουλία εδώ και έναν χρόνο!

:s_wacko :s_sarcastic


:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

:s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout

Από τον πολύ νεοφιλελευθερισμό την πατήσε δηλαδή ο μπουμπούκος της καρδιάς μας;;; :s_biggrin :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#770047 απομονωμενος πληρως ο Ερντογαν.

Ελληνοαμερικανοί ρεπουμπλικάνοι βουλευτές κατά Μπάιντεν: «Σοκαριστικό» ότι είπε «ναι» στην Τουρκία για τα F-16

https://www.protothema.gr/politics/arti ... a-ta-f-16/
Άβαταρ μέλους
By nikos
#770062
dimviii έγραψε:απομονωμενος πληρως ο Ερντογαν.

Ελληνοαμερικανοί ρεπουμπλικάνοι βουλευτές κατά Μπάιντεν: «Σοκαριστικό» ότι είπε «ναι» στην Τουρκία για τα F-16

https://www.protothema.gr/politics/arti ... a-ta-f-16/
Όντως είναι τόσο απομονωμένος που τον λυπήθηκε ο Μπάιντεν και τον στηρίζει για αγορά f16
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#770154 τελικα ειχε δικιο η Τουρκια.
https://www.youtube.com/watch?v=DvL96D5pmqw&t=56s
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#770924 Παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον απο την προεδρία των συντηρητικών, παραμένει πρωθυπουργός μέχρι να εκλεγεί νέος ηγέτης του κόμματος.

https://www.kathimerini.gr/world/561945 ... s-tzonson/
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#770930 Λες και ότι θα σταματήσουν να πιστεύουν ότι ακόμα κυβερνούν τον κόΖμο, ή ότι θα σταματήσουν να προσπαθούν να κυβερνήσουν τον κόΖμο επειδή κάποτε το έκαναν...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#770938 Το θέμα δεν είναι τι πιστεύουν οι Βρετανοί, αλλά ότι ξαναμπαίνουν σε περίοδο πολιτικής αστάθειας, το οποίο δεν είναι καλό για την Ευρώπη.

Από την άλλη, ετσι όπως τα είχε κάνει ο Μπόρις και το συνάφι του δεν μπορώ να φανταστώ σενάρια εξομάλυνσης. Είχε υποσχεθεί ένα seamless Brexit, πριν λίγο καιρό παραδέχτηκε ότι πιθανόν να χρειαστεί να αλλάξει μονομερώς (!!!) την συμφωνία με την ΕΕ αναφορικά με την Βόρεια Ιρλανδία.

Πως μπορεί να βρεθεί λύση για ένα πρόβλημα που πολλοί τότε προειδοποιούσαν ότι θα είναι τεράστιο (και αυτό ακριβώς συνέβη), δεν μπορώ να φανταστώ. Αλλά ο διάδοχος του που θα το λουστεί θα πρέπει να το αντιμετωπίσει με τρόπο που θα διασφαλίσει την ειρήνη και το απρόσκοπτο των εμπορικών σχέσεων της Βόρειας Ισλανδίας με την Ιρλανδία και την υπόλοιπη Ευρώπη ενώ παράλληλα θα εφαρμόζει τελωνειακούς ελέγχους στο ΗΒ.

[youtube] https://m.youtube.com/watch?time_contin ... e=emb_logo[/youtube]

Του εύχομαι καλή τύχη και ελπιζω να είναι καλύτερος από την Μέι και τον Τζόνσον στα ταχυδακτυλουργικά.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#770972 Αν συνέβαινε αυτό, θα μιλούσαμε πραγματικά για Θεία Δίκη.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#770997 Εικόνα

Παγκόσμιο σοκ με τους πισώπλατους πυροβολισμούς στον Σίνζο Αμπε -Είναι σε κρίσιμη κατάσταση

https://www.iefimerida.gr/kosmos/pagkos ... -ston-ampe
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#771016 Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

https://www.bbc.com/news/live/world-asia-62088876
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#771076 Πολύ κρίμα και φαινόταν ιδιαίτερα συμπαθής. Εντωμεταξυ φαίνεται να υπήρξε αργή αντίδραση της ασφάλειας του, μια και ο πρώτος πυροβολισμός δεν φαίνεται να τον πέτυχε. Μέχρι να αντιληφθεί η ασφάλεια τι γίνεται και να το καλύψουν ο δράστης πρόλαβε και πυροβόλησε δεύτερη φορά.