Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By edmond
#764714 Εικόνα
Ότι λένε τα αυτοκόλλητα. Μπροστά έμοιαζε με λονδρέζικο ταξί!
Με τον ηλεκτρισμό θα δούμε κι άλλα "περίεργα" thats for sure.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#764725
edmond έγραψε:Ότι λένε τα αυτοκόλλητα. Μπροστά έμοιαζε με λονδρέζικο ταξί!
Με τον ηλεκτρισμό θα δούμε κι άλλα "περίεργα" thats for sure.


Βασίζεται στο ίδιο μοντέλο, γι αυτό.

https://www.autocar.co.uk/car-news/new- ... n-revealed
Άβαταρ μέλους
By edmond
#765643 Ο dimsabas κλείνει το μάτι στο auto triti :roll: και μας σερβίρει εμπειρία από Αθήνα- Βελιγράδι με ηλεκτρικό. Αντιγράφω εδώ για να μην μαγαρίσω το τοπικούλι του.

Εστιάζουμε κι αντιγράφουμε τα συμπεράσματά τους:

“Το ταξίδι με ηλεκτρικό μπορεί να γίνει υπό τις εξής δύο προϋποθέσεις: Να έχεις αυτοκίνητο με μπαταρία τουλάχιστον 70 kWh που έχει αυτονομία σε αυτοκινητόδρομο κοντά στα 350 χλμ. :s_sarcastic :s_whiteflag κι εκεί που θα πας, να μπορείς να φορτίσεις.


Προγραμματισμός το Α και το Ω. Δεν ξεκινάς ταξίδι αν δεν έχεις σχεδιάσει ακριβώς που θα φορτίσεις. Δύο σχετικές συμβουλές είναι πρώτον πως θα πρέπει να έχεις και εναλλακτικό πλάνο, αν π.χ. κάποιος φορτιστής δεν λειτουργεί και δεύτερον υπολόγισε τις χρεώσεις ώστε να μην βγεις εκτός μπάτζετ.


Να υπολογίσεις το χρόνο της φόρτισης. Υπολογίστε συν μια ώρα για κάθε στάση κατά μ.ο.. Δεν είναι τόσο, αλλά μπορεί φορτίζει άλλος πριν από εσένα. Συμβουλή: Αν δεις άλλο ηλεκτρικό όχημα στο δρόμο, θα θέλει να φορτίσει σίγουρα. :lol: Προσπέρασέ το να προλάβεις τον φορτιστή. :lol: :lol:


Την ώρα που "τρέχει" :shifty: τέσλας με 110χαω στην ΕΟ, πλησιάζει ev6 ξέρωγω και ωσαν άλλος Βέγγος σε φάση "ξέρεις από βέσπα;" κατεβάζει παράθυρο και ξεκινά ουρλιαχτά "ΠΑΣ ΓΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗ?" Και απαντά ο άλλος " άσε, έχω κλείσει ερκοντίσιο και βγάζει-δε βγάζει 10km ακόμα!!"

Ντιμβι εσυ τι υπολογίζεις στο κλιό; αν σε βγάζει 900 ή 1000κμ το μαζούτ; :s_roses


Εντωμεταξύ κάπου στο ταξίδι...

Λίγο πριν την πρώτη στάση μας στην Αταλάντη ξεκίνησε η καταρρακτώδης βροχή. Κανένα πρόβλημα για εμάς, οι αυτόματοι γυαλοκαθαριστήρες έκαναν τη δουλειά τους, ωστόσο η βροχή προκάλεσε ένα μικρό black-out στην περιοχή. Πρώτη ατυχία, η δεύτερη ήταν πως ήδη υπήρχε άλλο όχημα που ήθελε να φορτίσει… Αναμονή λοιπόν μία ώρα περίπου

:s_roses :s_roses
Άβαταρ μέλους
By g8777
#765647 Σαμπας, 26 ημερες πριν την αναχωρηση για Λουτρακι:

Εικόνα

Την ιδια στιγμη , εξω απο μια μαντρα στο Λεβερκουζεν:

Εικόνα

" ΠΟΥ ΙΝΙ ΤΑΜΑΞ;"
Άβαταρ μέλους
By Chris
#765649
edmond έγραψε:Την ώρα που "τρέχει" :shifty: τέσλας με 110χαω στην ΕΟ, πλησιάζει ev6 ξέρωγω και ωσαν άλλος Βέγγος σε φάση "ξέρεις από βέσπα;" κατεβάζει παράθυρο και ξεκινά ουρλιαχτά "ΠΑΣ ΓΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗ?" Και απαντά ο άλλος " άσε, έχω κλείσει ερκοντίσιο και βγάζει-δε βγάζει 10km ακόμα!!"


προσπερνωντας τον τεσλα με 100.001χαω

Εικόνα

g8777 έγραψε:Εικόνα


την κοιτας μια γρηγορη, σκεφτεσαι πως μαλλον ειναι η καλυτερη φωτο ολων των εποχων, αλλα σε εχει ξεγελασει η σακουλα, δεν εχει το σημα του πασοκ πανω
Άβαταρ μέλους
By g8777
#765650 Μεσα εχει ομως τα δεκαυρα/κοσαευρα σε μασουρια.

ΟΥΡΙΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑΜΑΞ. ΜΙΤΡΑΤΙ ΤΑ.


Οποτε υπο αυτο το context, ειναι η καλυτερη φωτογραφια του συμπαντος.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#765652 Εχει.

Ειναι για τα λιανωματα.

ΝΑ ΠΧΙΤΙ ΕΝΑ ΚΑΦΕ
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#765667
g8777 έγραψε:Σαμπας, 26 ημερες πριν την αναχωρηση για Λουτρακι:

Εικόνα

Την ιδια στιγμη , εξω απο μια μαντρα στο Λεβερκουζεν:

Εικόνα

" ΠΟΥ ΙΝΙ ΤΑΜΑΞ;"


:oops: :lol:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#765745 Και εμείς που περιμέναμε να πέσουν οι τιμές των ηλεκτρικών μπας και πάρουμε κανένα παλιότερης γενιάς σε σκοτωμένη τιμή... :(

Dimsabas, βλέπω να αργεί το μεταχειρισμένο Enyaq στα 15 χιλιάρικα. Σίγουρα δεν θέλεις να σου φέρει κανένα περιποιημένο Cliάκι o dimviii μέχρι τότε;

Η χαμηλή προσφορά σε λίθιο ανεβάζει την τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.Το λίθιο που ακρίβυνε περίπου 500% (!) σε σχέση με το 2021 λόγω του ισοζυγίου προσφοράς και ζήτησης, εξαλείφει τις ελπίδες για μείωση της τιμής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

...Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, αυτό όχι μόνο δεν θα επιτρέψει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν το κόστος αγοράς των ηλεκτρικών μοντέλων τους, αλλά αναμένεται να προσθέσει κατά μέσον όρο πάνω από 1.000 δολάρια στο κόστος αγοράς τους.


https://www.drive.gr/news/kosmos/i-hamili-prosfora-se-lithio-anebazei-tin-timi-ton-ilektrikon-aytokiniton