Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#753062
https://www.istorima.org

Το Istorima είναι ο τόπος όπου μπορείς να ακούσεις τις ιστορίες των άλλων και να πεις κι εσύ την δική σου ιστορία. Ο τόπος όπου οι άνθρωποι μοιράζονται ιστορίες –ιστορίες δύσκολες, ιστορίες αγάπης, ιστορίες που μας άλλαξαν ή μας προσδιόρισαν, ιστορίες σύγχρονες ή παλιές– που μας βοηθούν να γνωριστούμε, να έρθουμε πιο κοντά στους άλλους, αλλά και στην κοινή μας Ιστορία. Εδώ διασώζονται οι σημαντικές ιστορίες ανθρώπων, που οι ζωές κι εμπειρίες τους δεν καταγράφονται στα βιβλία της Ιστορίας.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#764195 Το τελευταίο καιρό εχω κολλήσει με το Last Week Tonight with John Oliver
https://www.youtube.com/user/LastWeekTonight
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#799030 Δεν ξέρω πόσοι ξέρετε την Marine Traffic, αλλά είναι ελληνική εταιρεία και πολύ αξιόλογη.
Μπορείτε να δείτε κάθε σκάφος στον κόσμο. Πολύ ενδιαφέρον βρήκα πόσα σκάφη σουλατσάρουν στην Ανταρκτική αυτή την στιγμή:
https://www.marinetraffic.com/el/ais/ho ... 3.9/zoom:4
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#799035 Αφιερωμένο στον δικό μας bibendum.
https://www.logodesignlove.com/bibendum-michelin-man
In 1898, when looking at an advertising sketch for a brasserie drawn by O’Galop, André Michelin had an idea: why not replace the bearded giant raising his beer mug with a man made of a pile of tyres and holding a cup filled with nails and broken glass. The latin quotation from Horace, “Nunc est Bibendum” (now it is time to drink) declared by the character was also reused by Michelin.

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#803633 όλο λέω να το γράψω κι όλο το αναβάλλω.
μια ιντερνετική ΕΡΓΑΛΕΙΑΡΑ για να βρίσκουμε παλιότερες εικόνες της Ελλάδας από ψηλά είναι αυτές του Κτηματολογίου: https://gis.ktimanet.gr/wms/forestsuspe ... fault.aspx.
μπήκα τυχαία κάποτε και πάτησα το εικονίδιο με το δέντρο και το H πάνω του .. ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ :yahoo:

οι εικόνες είναι ασπρόμαυρες, χαμηλής ανάλυσης φυσικά, και πρέπει να είναι απ' τα τέλη των σαράνταζ ή αρχές πενήνταζ (κρίνοντας απ' τις εικόνες της Σαλονίκης ισχύει το δεύτερο).
θα αρέσει σίγουρα σε όποιον ασχολείται με την ιστορία τόπων και τους χάρτες!
ταίρι της σελίδας είναι αντίστοιχη των αεροφωτογραφιών https://gis.ktimanet.gr/gis/apr/

μπαίνω σχεδόν καθημερινά για να αντιπαραβάλλω διάφορα ιστορικά στοιχεία βιβλίων ή και για χάζι ακόμα.
είναι χρησιμότητο ειδικά για επαρχιακές περιοχές που δεν υπάρχει αρκετό ιστορικό υλικό, πρόσφατα έκανα κορνίζα με την εικόνα χωριού με συρραφή αεροφωτογραφιών από το 1946!

μπορείς να ξεκινήσεις ένα σωρό ιστορίες με μια εικόνα! :)

Εικόνα

Η Σαλονίκη πριν περίπου 70 χρόνια: στο κέντρο, με μεγαλύτερη ευκρίνεια, τα νεόχτιστα κτίρια που δείχνουν την περίμετρο της περιοχής που καταστράφηκε απ' την πυρκαγιά του 1917.
Η τεράστια άδεια περιοχή στην πλατεία Δικαστηρίων που περίμενε να χτιστούν το δημαρχείο, τα δικαστήρια, το αστυνομικό μέγαρο (δεν φάγαμε, είχε γλαρόσουπα). Η πλατεία Ελευθερίας άδεια, περιμένει το κτίριο των ΤΤΤ (γλαρόσουπα). Η ρωμαϊκή άγορα άσκαφτη ακόμα. Η μαρμάρινη πλατεία του Διοικητηρίου στη θέση της.
Οι Συκιές χωριό και τσαϊρια, οι 40 Εκκλησιές άνετη αστική γειτονιά, τα παλιά γήπεδα του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ δίπλα απ' την παλιά Φιλοσοφική, το εβραϊκό νεκροταφείο με ντάνες τις ταφόπλακες απ' τους τάφους που κατάστρεψε η πόλη, έτοιμο να χτιστούν πάνω του τα κτίρια του Πανεπιστημίου.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#810307
Anonymous Founder έγραψε:Δεν ξέρω πόσοι ξέρετε την Marine Traffic, αλλά είναι ελληνική εταιρεία και πολύ αξιόλογη.
Μπορείτε να δείτε κάθε σκάφος στον κόσμο. Πολύ ενδιαφέρον βρήκα πόσα σκάφη σουλατσάρουν στην Ανταρκτική αυτή την στιγμή:
https://www.marinetraffic.com/el/ais/ho ... 3.9/zoom:4


Υπαρχει πολλα χρονια τωρα, μπορεις να δεις μονο σκαφη που εχουν ανοιχτο το AIS.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#811747 Top 10 most rustproof cars. στα αλάτια του Καναδά;
https://www.auto123.com/en/news/top-10- ... 75/?page=1

https://www.sothebys.com/en/buy/luxury/ ... agato-cfae
Στα details έχει την τιμή μαζί με το ιστορικό .
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#818121 https://www.gastronomos.gr/oinos-pota/m ... sa/203532/

Η οινοποιός Ηλιάνα Μαλίχιν δεν έχει κλείσει ακόμη τα 30 κι όμως έχει ήδη καταφέρει μερικά συναρπαστικά πράγματα: να αναβιώσει το Βιδιανό, μια αυτόριζη ρεθυμνιώτικη ποικιλία αμπελιού, να οργανώσει ντόπιους καλλιεργητές και να τους κάνει να στραφούν σε βιολογική αμπελουργία, να αναγεννήσει τους κατεστραμμένους αμπελώνες στις Μέλαμπες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2022–κυριολεκτικά μέσα από τις στάχτες τους– και να παλέψει προσωπικά για τον σχεδιασμό ενός πρότυπου συστήματος πυροπροστασίας στους αμπελώνες της περιοχής. Α! Και να παράγει κορυφαία κρασιά!