Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#763043
Άβαταρ μέλους
By g8777
#763281
dimik έγραψε:Σας τα έλεγαν και δεν ακούγατε ανθελληνες...

Ηλεκτρικά παντού

https://twitter.com/zloneversleep/statu ... -oEjw&s=19

< >Ακομα και με τον συγκεκριμενο εξοπλισμο ασφαλειας, τα 2κυκλα ειναι επικινδυνα.

(Ειμαστε οφφ τοπικ εδω )
Άβαταρ μέλους
By dimik
#763289 Με ένα SCAR-H L κρεμασμένο από τον ώμο δεν σου κόβει τον δρόμο κανείς.

On topic


Νέα διαστημική τεχνολογία του ξανθού γένους που θα βοηθήσει την Ελλάδα μας να απαλλαγεί από την λαίλαπα του κουλη Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#763293 Άμα ρίχνανε καμία 100αρια αρματα στο ποτάμι οι υπόλοιποι θα περνούσαν από πάνω. Έξυπνο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#763295 Αυτοί είναι χειρότεροι από τον ΕΣ, τουλάχιστον τα Μ113 περνούσαν τους παραπόταμους του Έβρου, οκ με μερικές ώρες προετοιμασία και σκηνές από καρτούν να κλείνουν διαρροές με το δάχτυλο αλλά έβγαιναν απέναντι.

Κυκλοφόρησε και βίντεο

https://twitter.com/666_mancer/status/1 ... vjfaw&s=19


< >
Άβαταρ μέλους
By Serf
#763303
dimik έγραψε:Σας τα έλεγαν και δεν ακούγατε ανθελληνες...

Ηλεκτρικά παντού

https://twitter.com/zloneversleep/statu ... -oEjw&s=19

< >
Το έχασα λίγο. Οι Γεωργιανοί που βρέθηκαν εκεί;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#763330 Δεν ξέρω αν έχει γραφτεί παραπάνω. Είναι σε πόλεμο και πάνε Eurovision? Τι προσπαθούν να δείξουν δηλαδή; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά
Άβαταρ μέλους
By mirage
#763331 Εσύ γιατί εξανίστασαι; Θεωρητικα δε ειναι σε κάποια μορφή πολέμου απο το 2014.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#763340
dimik έγραψε:Αυτοί είναι χειρότεροι από τον ΕΣ, τουλάχιστον τα Μ113 περνούσαν τους παραπόταμους του Έβρου, οκ με μερικές ώρες προετοιμασία και σκηνές από καρτούν να κλείνουν διαρροές με το δάχτυλο αλλά έβγαιναν απέναντι.

Κυκλοφόρησε και βίντεο

https://twitter.com/666_mancer/status/1 ... vjfaw&s=19


< >Ε ναι, η Βίαια Διάβαση Ποταμού είναι εύκολη... όταν περνάς μόνος σου, χωρίς αντίσταση. Είχα βγάλει, ως Δκτης Ίλης, κι εγώ ένα σενάριο σε ΤΑΜΣ Χαλύβδινου Θώρακα, με 100% επιτυχία. Τα διαλύσαμε όλα τα βαρέλια, δεν επέστρεψαν πυρά, ούτε εκτέλεσαν ελιγμούς. Πήρα και συγχαρίκια από τον Δκτη του Τακτικού Συγκροτήματος μετά. Κακά βαρέλια και αξιόμαχα κιόλας, αλλά τα κατανικήσαμε... :s_crazy
Χάσαμε "παπάκι" στα Πλωτά του Αξιού, σε άλλη Άσκηση όταν έγινε υ/β, αλλά δεν πειράζει μωρέ... ευτυχώς που ο οδηγός βγήκε ζωντανός και δεν είχε πλήρωμα μέσα. Ήταν καλός κολυμβητής ο Αλχίας και όταν έπεσα μέσα στο νερό, από την όχθη για να τον προσεγγίσω, είχε ήδη βγει στον αφρό. Μούσκεψα και το γεμάτο Μ1911 Α1 μου, αλλά ας είναι, αφού δεν έπαθε άνθρωπος κακό. Το τραβήξαμε με Leo Standard, όταν ήρθε δύτης να το κοτσάρει.

ΥΓ: Επειδή εγώ δεν ξέρω από αυτά, τι βλέπουμε ακριβώς το βιντεάκι που έβαλες μετά; Ακούω τους ειδικούς εδώ μέσα μπας και μάθω τίποτα από operations, tactics and strategies... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#763341 Τι να βλέπουμε, τον Σεβαχ τον θαλασσινό σε απόδοση Αλκίνοου Ιωαννιδη, έναν στην όχθη να νομίζει ότι θα κάνει προπετασμα καπνού, πλήγματα ΠΒ μεγάλης ακριβείας και γενικά τσολο που θυμίζει εποχές μετά τα πέτρινα χρόνια

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#763343 Α εκείνος ο λευκός καπνός ήταν engine smoke? Νόμιζα ότι έψηνε σουβλάκια... Για πες για τις βολές ΠΒ. Θέλω να μάθω ποιο σύστημα ΠΒ έχει τέτοια μικρή διασπορά και ελάχιστο fire for effect. Με το 22άρι μου Browning-FN να έριχνα, πιο μεγάλο splash θα έκανα στο νερό... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#763348 Αν υπολογίσεις kill radius 30-40m για βλήμα 105-120mm και 50-70m για 155mm θα έλεγα ότι μάλλον κανένας ολμος των 120 είναι.

Το splash τώρα εξαρτάται από την γωνία κλπ κλπ εφόσον δεν μιλάμε για εγκαιροφλεγη πυροσωληνα.

Σε ότι αφορά την ακρίβεια βολής, μιλάμε για απόλυτα μηδενισμενη (zeroed in) περιοχή με διάσπαρτα κουφάρια από προηγούμενες βολές δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια.

Τώρα για το πως γίνεται βίαιη διάβαση κωλύματος ας ξεκινήσουμε από τα βασικά με την κάλυψη από αέρος και εδάφους, την τοπική υπέροχη πυρός πριν φτάσει καν το μηχανικό εκεί και μετά ας πάμε σε προπετασματα καπνού κλπ κλπ.

Σε άλλα νέα η ρωσική αεροπορία διαφημίζει τους νέους ασυρμάτους κατευθείαν από το Σενζέν οι οποίοι αγοράστηκαν με crowdfunding.
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Χρουτσωφ με την κατάντια ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#763355
dimik έγραψε:Αν υπολογίσεις kill radius 30-40m για βλήμα 105-120mm και 50-70m για 155mm θα έλεγα ότι μάλλον κανένας ολμος των 120 είναι.Σε ποια βλήματα αναφέρεσαι; Διότι τα διαμετρήματα αυτά είναι Δυτικά. Σε HEP-HESH δεν ισχύουν επίσης αυτά τα blast radia. Υπονοείς ότι οι καλοί Ουκρανοί χρησιμοποιούν πυρ/κα διασποράς; :omg:

Σε σχέση με του ασυρμάτους, σε συνεκπαίδευση με Αμερικανούς και Βρετανούς στο Λιτόχωρο, όντας Δκτης μικτής Ασκούμενης Ίλης (4 Leo 1 A5, 4 M60 και 4 Challenger) είχαμε κάλυψη πύργου (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε) και όταν δόθηκε "Κεραυνός", δεν έγινε τίποτα... με πήραν τηλέφωνο στο κινητό για να δώσουν έναρξη επιχειρήσεων. Οι Ρώσοι σε πείραξαν...

ΥΓ: Στην ίδια άσκηση (ή όχι;, για να δούμε ποιος ξέρει το πεδίο στο ΠΒΑΛ), περνάω μια γέφυρα και λέει ο Αμερικάνος Ουλγος ότι δεν ακολουθεί, διότι δεν υπάρχει στους χάρτες του η Κλάση της γέφυρας. Περπατάω ως εκεί και του λέω: "Listen to me chap, I have just crossed 4 Leo 1s over this bridge, they are 10 tonnes lighter than your M60s, but I have also crossed this bridge with our M60 Pattons." Ο Άγγλος είπε: "Ι Guess the Greek bloke is right, mate." Κολλημένοι Αμερικάνοι... Έπαιξε μάλλον ρόλο και η βρετανική προφορά μου, καθώς έχω σπουδάσει στην Αγγλία και έχω περάσει και ένα φεγγάρι και από το Sandhurst. :iconcool: Τελικά περάσαμε, αλλά σε πραγματικές επιχειρήσεις θα είχαμε φάει κάτι βλήματα αέρος-εδάφους, όλα δικά μας... Βασικά σιγά μην περίμενα τους Αγγλοσάξονες. Ο Κανονισμός άλλωστε λέει ότι η διάβαση πραγματοποιείται με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα.