Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#760056 Sonne χάλκινος, ακριβός αλλά ησυχάζεις για μια ζωή. Μετά πας σε Nobel και Μαλτέζο, αλλά και Diana
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#760065 Πολύ καλή και γνωστή εταιρεία η Calpak. Αλλά κι αυτοί πολύ ακριβοί. Γνώμη μου, δεν υπάρχει λόγος. Παίρνεις ένα φθηνό που κι αυτοί έχουν αρκετή εγγύηση. Αν σου χαλάσει μετά από πολλά χρόνια, μάλλον θα είναι και φθηνή η επισκευή, ή και η αντικατάσταση.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#760066 Ηλιοθερμ τιμια, Αγρινιωτικη εταιρεια. Τετοιον ηλιακο 160λτ εχουμε στο χωριο
Άβαταρ μέλους
By GTS
#760217
Anonymous Founder έγραψε:Πολύ καλή και γνωστή εταιρεία η Calpak. Αλλά κι αυτοί πολύ ακριβοί. Γνώμη μου, δεν υπάρχει λόγος. Παίρνεις ένα φθηνό που κι αυτοί έχουν αρκετή εγγύηση. Αν σου χαλάσει μετά από πολλά χρόνια, μάλλον θα είναι και φθηνή η επισκευή, ή και η αντικατάσταση.


Θελω εννοειται να αποφυγω τους ακριβους, φθηνο αλλα ποιοτικο ψαχνω.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#760223 Μάρκες δεν ξέρω, ο δικός μου είναι solar 30 ετών, αλλά ψάξτε για ηλιακούς που δεν θέλουν κάλυψη όταν φεύγετε το καλοκαίρι πχ

Δεν υπάρχει πιο σπαστικό πράγμα από το σκέπασε - ξεσκέπασε.

RMX3363
Άβαταρ μέλους
By GTS
#763245 Eπανερχομαι στο θεμα. Για δυο λαστιχα το πολυ μεχρι 10 μετρα μηκος το καθενα το ενα φερνει το κρυο νερο στον ηλιακο και το αλλο επιστρεφει το ζεστο νερο, μαζι με την μονωση τους μου ζητουν 80 ευρω. Δεν ειναι ακριβα;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#763250 Αν η τιμή σου φαίνεται ακριβή πάρε κι άλλη προσφορά.
Αυτό που ρωτάς δεν μπορεί να έχει μία απάντηση.

Εκτός αν μπορείς να το κάνεις μόνος αλλά τότε δεν θα φωναζες τεχνικό

RMX3363
Άβαταρ μέλους
By edmond
#763255 Αν είναι πολυστρωματική(λευκή με στρώματα αλουμινίου) με μόνωση εξωτερική(το αφρώδες, λευκό το πιθανότερο), μιλάμε άνετα για 1€+/μέτρο. Πάμε δλδ για 25-30 μόνο οι σωλήνες. Βάλε και τα ρακόρ τους που συνδέονται με ηλιακό και δίκτυο, κάνουν άνετα 1,5 το καθένα.
Χοντρικά, έτσι όπως το λες, είναι κανά 40άρι τα υλικά με άλλα τόσα τα εργατικά. Πιθανών να πρέπει να βάλει και κανά στήριγμα για να μην είναι στον αέρα η σωλήνα-->τρύπες, στηρίγματα κλπ.
Αν είναι ο μαύρος σκληρός σωλήνας( :shifty: σατανά) σε μπλέ ή κόκκινο σπιράλ που φαίνεται πιο πάνω στην λίστα που έβαλε ο Φωκίωνας, χαμηλώνει το κόστος των υλικών με ανάλογη αύξηση προφανώς των εργατικών.
Αν τυχόν ο μάστορας είναι της εμπιστοσύνης σου, προχώρα και μη μιλάς. Σε άλλη περίπτωση, ίσως να γλυτώσεις μερικά €€, ψάχνοντας όμως έως και δυσανάλογα με την αξία που θα κερδίσεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#763866 Τσούκου τσούκου, η Λάμδα σήκωσε κι άλλο τα κτήρια στο Ελληνικό, όσο βλέπει πως έχει ζήτηση. Με ένα νόμο, πάρε 6 μέτρα (2 ορόφους δηλαδή) που σημαίνει και μερικές δεκάδες εκατομμύρια κέρδος. Έτσι γίνονται οι δουλειές. Ούτε πολεοδομίες, ούτε τίποτε, αυτά είναι για τους πληβείους και το πόπολο.
Fast track οικοδομικές άδειες για το Ελληνικό
https://www.capital.gr/epixeiriseis/363 ... o-elliniko
Διαδικασίες εξπρές για την έκδοση οικοδομικών αδειών στο project του Ελληνικού και αύξηση κατά έξι μέτρα στο ύψος των ψηλών κτηρίων, προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε χτες στη Βουλή.
(ΣΗΜ: 6 μέτρα, 2 όροφοι, με μέση τιμή που πουλάει η Lamda κάπου 15Κ το τετραγωνικό, και όλα αυτά με μια τροπολογία. Μια ομορφιά! :s_biggrin :s_shout )

Ειδικότερα μέσα από τις διατάξεις καθορίζονται: ειδική διαδικασία για την έκδοση προεγκρίσεων οικοδομικών αδειών που εκδίδονται από το Γραφείο Ελληνικού καθώς και η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έγκριση τοποθέτησης προσωρινών κατασκευών εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Όπως προβλέπεται, για όλες τις οικοδομικές εργασίες εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού Αγίου Κοσμά απαιτείται η έκδοση αδειών, οι οποίες χορηγούνται από το Γραφείο Ελληνικού ύστερα από υποβολή αίτησης από τον κύριο ή τον έχοντα νόμιμο δικαίωμα.
(ΣΗΜ: Ποιος επανδρώνει το γραφείο Ελληνικού; Λέω εγώ τώρα, δεν πιστεύω να έχουμε τίποτε "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει... ";)

Το Γραφείο Ελληνικού ελέγχει τα υποβληθέντα δικαιολογητικά και μελέτες εντός προθεσμίας 10 ημερών από την υποβολή τους, διατυπώνοντας αιτιολογημένα άπαξ εντός της ίδιας προθεσμίας παρατηρήσεις για ελλείψεις ή λάθη που διαπιστώνονται κατά τον έλεγχο.
(ΣΗΜ: 10 μέρες για να ελέγξεις ολόκληρο φάκελο, σχέδια, κανονισμούς, κλπ κλπ. Όποιος γνωρίζει έστω λίγο από αυτή την δουλειά, θα καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να γίνει σοβαρός έλεγχος. :s_shout )

Πώς θα γίνονται οι προεγκρίσεις
Η προέγκριση εκδίδεται εντός, αποκλειστικής προθεσμίας πέντε ημερών, ενώ σε περίπτωση άπρακτης παρόδου της προθεσμίας, η προέγκριση θεωρείται χορηγηθείσα.
(ΣΗΜ: Αστεία μικρός χρόνος. :s_omg :s_shout )

Η αναθεώρηση της προέγκρισης είναι υποχρεωτική, μόνο εάν τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης, δόμησης, όγκου ή ύψους μεταβάλλονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5% σε σχέση με τα υποβληθέντα διαγράμματα.
(ΣΗΜ: Σε λιγότερο από 5% δεν κάνουμε καν αναθεώρηση, στα @@ μας αν το εγκεκριμένο είναι διαφορετικό! :s_roses :s_sarcastic )

Εφόσον απαιτείται γνωμοδότηση Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής επί των αρχιτεκτονικών μελετών που υποβάλλονται για την έκδοση οικοδομικής άδειας, αυτή παρέχεται από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Οι αρμοδιότητες της έγκρισης των υψομετρικών μελετών οδών για τις εργασίες αυτές ασκούνται από το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η έγκριση της υψομετρικής μελέτης παρέχεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 30 ημερών από την υποβολή πλήρους φακέλου.
(ΣΗΜ: Κάτι μου λέει πως στο τέλος θα ψηλώσουν κι άλλο τα κτήρια, όπως πάμε, θα φτάσουμε να είναι ψηλότερα εκεί από τα Σούρμενα! :lol: )

Εφόσον υπάρχει εγκεκριμένη υψομετρική μελέτη, οι βεβαιώσεις που απαιτούνται για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, χορηγούνται από την υπηρεσία εντός πενταημερών από την υποβολή της αίτησης. Με την πάροδο της προθεσμίας άπρακτης, η βεβαίωση θεωρείται χορηγηθείσα.

Για την έκδοση των οικοδομικών αδειών εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά και μέχρι την αποπεράτωση του οδικού δικτύου η κυκλοφοριακή σύνδεση των εγκαταστάσεων διενεργείται από και προς το υφιστάμενο εγκεκριμένο οδικό δίκτυο στα όρια του Μητροπολιτικού Πόλου μέσω προσωρινών συνδέσεων εντός του Πόλου.

Ο τρόπος σύνδεσης των εγκαταστάσεων με το εγκεκριμένο οδικό δίκτυο αποτυπώνεται σε μελέτη, η οποία εγκρίνεται από το Τμήμα Μητροπολιτικού Σχεδιασμού Αθήνας - Αττικής της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Μητροπολιτικών Περιοχών της Γενικής Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου.

Οι εργασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση των παραπάνω μελετών, όπως περιφράξεις, μικρής έκτασης επισκευές και συμπληρώσεις του υφιστάμενου οδικού δικτύου, κοπή δέντρων και φωτισμός, εγκρίνονται συνολικά για όλη την έκταση στην οποία υλοποιούνται, ή και τμηματικά κατ' επιλογή του ενδιαφερομένου, από το Γραφείο Ελληνικού, το οποίο εκδίδει την αντίστοιχη έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας ανεξαρτήτως προϋπολογισμού.

Σε πέντε ημέρες οι άδειες για τις κατεδαφίσεις
Όσον αφορά τις κατεδαφίσεις εντός της έκτασης του Ελληνικού, προβλέπεται ότι η έκδοση των αδειών κατεδάφισης γίνεται ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου στο Γραφείο Ελληνικού, ενώ η άδεια εκδίδεται εντός 5 εργάσιμων ημερών από την προσκόμιση των δικαιολογητικών για 3 χρόνια από την έκδοσή της και αναθεωρείται με την ίδια διαδικασία με την οποία εκδίδεται.

Κατά τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης στο πλαίσιο έκδοσης των οικοδομικών αδειών για τα έργα του Μητροπολιτικού Πόλου και ειδικότερα στις περιπτώσεις έκδοσης απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ), η απόφαση εκδίδεται εντός προθεσμίας 100 εργασίμων ημερών από την ημερομηνία της συνεδρίασής του.

Επίσης οι άδειες για εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν εντός των ζωνών ανάπτυξης, δύνανται να εκδίδονται τμηματικά για μία ή περισσότερες κτιριακές ενότητες.

Για την εκτέλεση των κατασκευών και εγκαταστάσεων που βρίσκονται εκτός των κτηριακών ενοτήτων των ζωνών ανάπτυξης και του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής δεν απαιτείται η έκδοση άδειας. Προϋπόθεση για την έναρξη εκτέλεσης των εργασιών είναι η έγκριση σχετικής μελέτης, η οποία υποβάλλεται στο Γραφείο Ελληνικού.

Το Γραφείο Ελληνικού εγκρίνει τις σχετικές μελέτες εντός 15 ημερών από την υποβολή του φακέλου, σε περίπτωση δε άπρακτης παρόδου της σχετικής προθεσμίας, οι μελέτες θεωρούνται εγκεκριμένες.
(ΣΗΜ: Ο χρόνος είναι τόσο μικρός, που σημαίνει πως δεν θα γίνεται ουσιαστικά κανένας έλεγχος :s_gamer :s_dance )

Τέλος οι άδειες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού Αγίου Κοσμά, μπορούν να εκδίδονται και τμηματικά ανά εγκατάσταση ή και ως αυτοτελές τμήμα.

Στους χώρους αθλητικών συγκεντρώσεων οι αμιγώς αθλητικές δραστηριότητες καταλαμβάνουν τουλάχιστον 50% των εγκαταστάσεων. Στο υπόλοιπο ποσοστό μπορεί να περιλαμβάνονται συνοδές χρήσεις των αθλητικών δραστηριοτήτων με τους αντίστοιχους διαδρόμους, όπως χώροι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, χώροι αναψυχής και εστίασης αθλητών, χώροι εκπαίδευσης, αθλητικοί ξενώνες, παιδότοπος, εκθεσιακοί χώροι, καθώς και εμπορικές δραστηριότητες με τους αντίστοιχους διαδρόμους, ιδίως, καφέ, εστιατόρια, μαγειρεία, μπουτίκ αθλητικών ειδών, εμπορικά καταστήματα, χώροι ψυχαγωγίας και αναψυχής.

Όσον αφορά στο προσωπικό του Γραφείου του Ελληνικού προβλέπεται η σύσταση 40 οργανικών θέσεων (ΣΗΜ: Πολύ θα ήθελα να δω τα ονόματα αυτών... :s_sarcastic ).
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#764552 σε γραφείο που μ' έχουν συστήσει, διαβάζω έγγραφο για τις προυποθέσεις ένταξης στο Εξοικονομώ.
μία απ' αυτές είναι να αποτελεί κύρια κατοικία του ενδιαφερόμενου.
ισχύει ή υπάρχουν άλλες υποπεριπτώσεις όπου δεν είναι προυπόθεση?
αν πράγματι είναι, μπορεί να δηλωθεί στη φετινή ΦΔ σαν κύρια ή χρειάζεται ιστορικό, τρέχοντες λογαριασμούς κλπ αποδεικτικά πραγματικής κατοικίας?