Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#749216
Dimsabas έγραψε:Nevera.
Θα πεταχτούμε όμως μέχρι το Ζάγκρεμπ.


καλα εγω θα ερθω μεχρι τα συνορα και θα ξαναγυρισω.
Λογικα στην επιστροφη καπου θα σας πετυχω οπως θα ανεβαινεται. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#749225 Αχ, τι παθαίνεις όταν δεν ενημερώνεσαι από το CarTalk.gr. To Nevera είναι κροάτικο, θα μας περιμένει στο Ζάγκρεμπ.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#749238 Συγχαρητήρια και καλή αρχή Δημήτρη! :thumbsup:

Μου άρεσε πως παρά το γεγονός πως είναι ένα ολοκαίνουργιο site, υπάρχει ήδη αρκετό υλικό.
Η προσθήκη του ιχνηλάτη εξαιρετική!

Κάποιες φιλικές παρατηρήσεις:
- Θα ήθελα ίσως κάποιο logo ή φώτο στο header banner, γιατί τώρα μου φαίνεται αρκετά άδειο, αυτό το άσπρο στην κορυφή.
- Οι γραμματοσειρές στις φωτογραφίες όπως και στα breadcrumbs θα ήθελα να ήταν ένα click μεγαλύτερες.
- Στο carousel με τις δοκιμές στην αρχική σελίδα, θα ήταν καλό να έχεις πολλαπλάσιες του τέσσερα, γιατί τώρα όπως γυρίζει εμφανίζει κενά (π.χ. έχει μόνο το Fiat 500 και δίπλα τρεις θέσεις κενές).
- Θα συμφωνήσω απόλυτα με τους υπολοίπους, ότι δεν μου φαίνεται καλή ιδέα να υπάρχει το παιδί στις φωτογραφίες. Συν τοις άλλοις μου φαίνεται ότι χαλάει και την επαγγελματική εικόνα που έχει το υπόλοιπο site.
- Στο λίγα λόγια για εμάς, έχω την εντύπωση ότι ο Ξενοφών πρέπει να μπει πριν τον Αναγνώστη.
- Πρόσεξα επίσης, ότι δεν έχεις σε όλες τις δοκιμές συνολική φωτογραφία του εσωτερικού (π.χ. Honda CR-V, VW ID3). Καλές οι λεπτομέρειες στις οποίες εστιάζεις, αλλά νομίζω πως πρέπει να υπάρχει πάντα και μια φωτογραφία του εσωτερικού στο σύνολο του.
- Δεν έχεις αφήσει χώρο για διαφημιστικά banner! :rtfm:

Είχα σκεφτεί και κάτι ακόμη για να προσθέσεις στα δεξιά, αλλά δυστυχώς αυτή την στιγμή μου διαφεύγει.

Υ.Γ. Ξενοφών, στο κείμενο σου ξέχασες να αναφέρεις ότι μπορούμε να σε βρούμε και στο Google Earth, σχεδόν σε κάθε γωνιά (σε κάθε κορυφή σίγουρα) της ηπειρωτικής Ελλάδας. :)
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#749253 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές και την καλοπροαίρετη κριτική. Υλικό υπάρχει γιατί δουλεύω ακατάπαυστα εδώ και μήνες, δεν είναι κάτι που γεννήθηκε από το πουθενά. Το στοίχημα είναι πώς θα συνεχίσω να γράφω τόσο σκληρά κι όταν καταλαγιάσει ο αρχικός ενθουσιασμός κι επέλθει μια κάποια κόπωση. Θυμίζω ότι είναι μία σελίδα που τρέχω ουσιαστικά μόνος μου, ασφαλώς με μπόλικη επικουρική βοήθεια τον Ξενοφώντα κι αναγνώστες, αλλά που δεν είναι καθημερινή.
Στα λοιπά, το logo θα αποκατασταθεί εντός των ημερών. Αυτό για τις γραμματοσειρές στις φωτογραφίες, θα το ψάξω. Τι είναι τα breadcrumbs;
Τo Καρουζέλ θα γεμίσει εν καιρώ, οπότε θα μπορώ να κάνω αυτό που λες. Έχεις δίκιο. Αλλά για την ώρα, θέλω να φαίνονται μπόλικες, γιατί είμαι στην αρχή.
Η Μυρτώ είναι η μασκότ. Νόμιζα ότι δίνει στη σελίδα, όχι ότι αφαιρεί. Θα το δούμε πώς θα πάει.
Ο Ξενοφών αποκαταστάθηκε πάνω από τον αναγνώστη, πολύ σωστός.
Και για το εσωτερικό έχεις δίκιο, ήταν οι πρώτες δοκιμές και δεν είχα βρει ακόμα τα πατήματά μου. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο εξελίσσομαι κι εγώ. Ούτε τα κείμενα είναι όλα άρτια. Του ID.3 ας πούμε, όσο απολαυστικό κι αν είναι, είχε γραφτεί για το παρεϊστικο blog, με άλλες απαιτήσεις από τις σημερινές. Μην ξεχνάς ότι ΟΛΑ περνάνε από τα χέρια μου, από την επικοινωνία με τις αντιπροσωπείες, την παράδοση-παραλαβή αυτοκινήτων, τα νέα, τις δοκιμές, τις φωτογραφίες. Οι υπόλοιπες σελίδες έχουν ένα κάρο άτομα για αυτές τις δουλειές. Υπόψιν ότι εγώ κάνω άλλη δουλειά.

Σε ευχαριστώ πολύ, ό,τι είπες ήταν διάνα! :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#749281 Το site μπορεί να το τρέχεις πρακτικά μόνος σου, σε κάθε περίπτωση πάντως δείχνει αρκετά επαγγελματικό, ειδικά αν σκεφτούμε πως είναι αρχή ακόμη.

Breadcrumbs είναι το μενού πλοήγησης που εμφανίζεται όταν μπαίνουμε σε ένα άρθρο
Εικόνα
Μου φάνηκε απλά κάπως μικρή η γραμματοσειρά (μπορεί να φταίει και η πρεσβυωπία βέβαια :lol: ).

Με την ευκαιρία θα ήθελα να σε ρωτήσω τι προσδοκίες έχεις από αυτήν σου την αξιέπαινη προσπάθεια. Καθαρά χόμπι λόγω της αγάπης σου για το αντικείμενο ή ίσως και κάτι ποιο επαγγελματικό στο μέλλον;
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#749286
NiTse έγραψε:Καλή αρχή!!


Σε ευχαριστώ πολύ, όπως κι όλους τους προλαλήσαντες (αν δεν έχω απαντήσει σε κάποιον).

Alex, ωραία ερώτηση: προς το παρόν κάνω το κέφι μου. Γράφω τη σελίδα που θα γούσταρα να διαβάζω ο ίδιος, οδηγώ και γράφω τα αμαξάκια μου, θυμάμαι τα νιάτα μου (24.1.2000 πήγα πρώτη μέρα στο ελληνικό Autocar, χτες 22 χρόνια μετά ανακοίνωσα τη δική μου προσπάθεια). Κάνω αυτό που μου αρέσει. Μέση ηλικία το λένε; :lol:
Αν μελλοντικά καρποφορήσει, μετά χαράς. Βέβαια, πάντα θα είναι ένα πάρεργο, δε νομίζω να αφήσω ποτέ τα θρανία για χάρη του. Αυτό το δίλημμα τέθηκε προ πολλού, η απόφαση πάρθηκε στα μικράτα μου κι έχει αποδειχθεί σωστή. Βέβαια, μπορεί να υπάρξει κάποια συνεργασία και να έχω επικουρικό ρόλο. Ποιος ξέρει; Όταν πρωτοκυκλοφόρησα το blog, πριν κάνα τρίμηνο, με κάλεσε παλιός συνάδελφος (που είναι εκτός χώρου) για να φτιάξουμε κάτι μαζί. Οπότε κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Πάντως, προσπάθησα να στηθεί σωστά εξαρχής ώστε να είσαι άρτιο και να το γουστάρω, είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά. Καλά, αν πιάσει τόσο πολύ, θα χρειαστεί αναβάθμιση, το γνωρίζω. Αλλά νομίζω ότι απέχουμε πάρα πολύ από κάτι τέτοιο. Πάμε και βλέπουμε πού θα μας βγάλει.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#749325 Μια και το site ασχολείται περισσότερο με τα ηλεκτρικά, προβλέπεται στο μέλλον καμιά δοκιμή Tesla ή κάτι από το Group Hyundai/ Kia (Ioniq και EV6 που πλέον έχουν έρθει Ελλάδα);
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#749332 Το site δεν ασχολείται καθόλου περισσότερο με τα ηλεκτρικά, είναι μια κανονική σελίδα για όλα τα καύσιμα. Δε θέλω να κολλάει η ταμπέλα του ηλεκτρικού, ο καλός ο μύλος...
Εντάξει, ίσως φαίνεται έτσι τώρα στην αρχή γιατί αφενός κουβάλησα κάποιες δοκιμές από το blog, αφετέρου όταν συστηνόμουν στις αντιπροσωπείες και ζητούσα αυτοκίνητο, με νόμιζαν για ηλεκτρικό και μου έδιναν τα αντίστοιχα.
Πλέον ζητάω τα πάντα, μέσα Φλεβάρη θα πάρω ένα Micra σκέτη μπενζίνα. :yahoo: ενώ έχω ήδη παρουσιάσει δύο υβριδικά (XC40, CRV) και τώρα έχω ένα Jazz (επίσης υβριδικό).


Όσο για το αν προβλέπεται δοκιμή Tesla ή κορεάτικων, προφανώς εγώ τα ζητάω όλα, τώρα το τι θα μου δώσουν είναι άλλη υπόθεση. Άσε που δεν έχω αποκτήσει επαφή ακόμα με όλες τις αντιπροσωπείες, το παλεύω, μου λείπουν περίπου το 1/3 αυτών.
Επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι δεν τρέφω αυταπάτες: στην ιεράρχηση του εγχώριου αυτοκινητιστικού Τύπου, είμαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Απολύτως! Οπότε θα πάρω τελευταίος ή δε θα πάρω καθόλου. Αυτό θέλει χρόνια για να βελτιωθεί (ΑΝ βελτιωθεί), δε θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη.

Για δείτε πάλι τη σελίδα, σουλουπώθηκε αρκετά. Σήμερα έστειλα και τις χτεσινές παρατηρήσεις.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#749351 Χρειάζεσαι και ένα λογότυπο. :rtfm:

Έχουμε κανένα γραφίστα εδω; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#749352 Για logo έχεις σελίδες στο internet που σου ετοιμάζουν γραφίστες logo με 5-10€.

Θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσεις και μια στήλη με μεταχειρισμένα. Ειδικότερα, εισαγωγή μεταχειρισμένων από το εξωτερικό.
Έχω υπόψη μου κάποιον που φέρνει κάτι κουκλιά Clio πετρέλαιο :lol:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#749357
axel12p έγραψε:Για logo έχεις σελίδες στο internet που σου ετοιμάζουν γραφίστες logo με 5-10€.


βάλτε ενα συννεφάκι να γράφει car και είναι έτοιμο. :lol:

Εικόνα

Τυχαία χείλια έτσι; :lol:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#749366 Πλάκα πλάκα, μετά το logo εκτύπωσε και μερικά αυτοκόλλητα να τα βάζεις στις πόρτες των αυτοκινήτων που δοκιμάζεις.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#749373 Συγχαρητήρια!Μπράβο φοβερή προσπάθεια!Όπου μπορούμε θα βοηθάμε!

< >