Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#747446 Καλουτσικο είναι το έχω δει κι εγώ.
Μ' αρέσει το κυνικό χιούμορ του gervais αλλά το συγκεκριμένο πολύ κλαψομουνικο..
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#747467 Σήμερα τα ξημερώματα με ξύπνησε η ενόχληση στο μπράτσο από το 3ο μπόλι της modena, και για κάποιο λόγο ήρθε στο μυαλό μου το Lost, αυτή η σειρά των σειρών. Εξηγούμαι:

Η αλληγορία του Lost

Ο Ντέσμοντ που έχει χρέος ζωής να πληκτρολογεί κάθε μέρα τους αριθμούς είναι η ανθρωπότητα που εμβολιάζεται για να στηρίζει την κανονικότητα σ' αυτόν τον πλανήτη. Οι αριθμοί είναι η σειρά του mRNA, είναι το μπόλι.

Ο Λοκ που θέλει να τα τινάξει όλα στον αέρα είναι η προσωποποίηση αρχικά του σκεπτικιστή της πανδημίας, που στην πορεία καταλήγει σε σύμβολο των αντιφρονούντων. Κάνει την επανάστασή του χωρίς να ξέρει ότι έτσι καταλαμβάνεται από τον μαύρο καπνό και οδηγεί το σύμπαν στην απορρύθμιση (το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό, όλα σχετικά είναι).

Ο Μπεν είναι ο Μπουρλά και οι εταιρείες που κινούν τα νήματα σε ανώτατο επίπεδο. Είναι πραγματιστής. Σε άλλους μοιάζει κακός, για άλλους αποτελεί όργανο σταθεροποίησης.

Οι ναυαγοί είναι η ανθρωπότητα, η οποία υφίσταται το δυστύχημα της πανδημίας (πτώση αεροσκάφους) και προσπαθεί να επιβιώσει αρχικά όπως μπορεί, πρωτόγονα. Σιγά σιγά όμως βρίσκει τρόπους, μεθόδους, ανακαλύπτει ψήγματα της κρυμμένης αλήθειας αυτού του κόσμου αλλά και της ίδιας της ύπαρξής της (επιβίωση, κρύπτες, ρόλοι ανθρώπων, κλπ). Συχνά, για να το καταφέρει αυτό, χρειάζεται να ανατρέξει πίσω στον χρόνο, ώστε με τα στοιχεία της ιστορίας να επηρεάσει την εξέλιξη του σήμερα.

Η σταθερά, the constant, είναι οι διαχρονικές ανθρώπινες αξίες (αγάπη Πηνελόπης για Ντέσμοντ και η εκστρατεία σωτηρίας όλων), οι οποίες πρέπει να διαφυλαχθούν ανεξαρτήτως πλευράς που διάλεξε ο καθένας. Κι αυτό γίνεται μόνο μέσω της ενότητας, η οποία είναι το διακύβευμα από την αρχή του Lost και της ιστορίας της ανθρωπότητας.

Τέλος, όταν θα περάσει όλο αυτό, τότε ένα μέρος των ανθρώπων θα χάσει το νόημα της ζωής που -παράξενα πώς- είχε βρει στην πανδημία: είχε ενεργοποιηθεί να μάθει ξανά να επιβιώνει σαν τον πρώτο άνθρωπο, ξέφυγε από τη βαρετή καθημερινότητά του, βρήκε έναν αγώνα στον οποίο πίστεψε και ο οποίος έδωσε πίεση αίματος στις αδειανές αρτηρίες του. Τότε λοιπόν θα ακουστεί από τα τρεμάμενα χείλη τους το..

We have to go back (Kate)!

Καλώς ή κακώς, για πολλούς από τους συνανθρώπους μας κι ανεξαρτήτως του πώς τοποθετούνται έναντι αυτής της πραγματικότητας, πρέπει συνεχώς να φτιάχνονται ιοί, που θα προκαλούν πανδημίες, για να αποκτά νόημα η ζωή τους.

Σε κάθε περίπτωση, κάποτε όλοι μας παρακολουθήσαμε το Lost, τώρα το ζούμε. Enjoy. Survive.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#747471 Είσαι τεράστιος. Προχθές συζητούσαμε με τον αδερφό μου για σειρές και ταινίες που μας τα έχουν δείξει όλα.
Μου έλεγε ότι το Lost ενδεχομένως να είναι τόσο η αγαπημένη του, η καλύτερη, η πιο μπροστά από την εποχή της. Δυστυχώς έχω δει λίγα μόνο επεισόδια και επειδή είναι τεράστια σε όγκο, δεν νομίζω να την δω στο άμεσο μέλλον.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#747474 Μπουσσε αν οι υπόλοιπες σαιζόν του Λοστ έφταναν στο 8.77% του πρωτου κύκλου κατά μ.ο. σήμερα δεν θα μιλούσαμε για τηλεόραση. Θα είχε ολοκληρωθεί η αποστολή της. Τελευταία σαιζόν έπεφταν τα τορενταδικα και τα υποτιτλαδικα μισή ώρα μετά την προβολή του επεισοδίου,δςν έχει ξαναγίνει και ούτε πρόκειται.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#747530 Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερος φαν των σειρών. Καποια στιγμή ξεκίνησα να τα δω και κόλλησα μονορουφι κλασσικά όπως όλοι μας. Κάθε Πέμπτη πρωί έμπαινε το τορρεντ το μεσημέρι που γύριζα από σχολή το έβλεπα. Συζητήσεις επί συζητήσεων με φίλους, φορούμς κλπ.

Όταν τελείωσε για πολλά χρόνια δεν είδα άλλη σειρά παρά τις κάποιες προσπαθειες που εκανα γιατί είχα ταυτιστεί με όλα και είχα και μια μεγάλη απογοητευση για τον τροπο που τελειωσε

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#747539 Και γω 2 κυκλους ειδα μονο γμτ..
Τωρα βαριεμαι .
Ξεκινησα μια ελληνικη στο Μεγκα.
Σκοτεινη θαλλασα

Και μια που βγηκε σημερα στον Νετφλιξ
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#747672 Finale expanse κανεις??
Ποσο γαμησε αυτη η σειρα..... θα ηθελα κι αλλο βεβαια.. ειδικα το στορυ με τους builders, rings, Entities κλπ...
Αραγε θα συνεχισει καποτε? Απ οτι διαβαζω δε θα βγαλουν αλλη σεζον.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#747748
kovathe έγραψε:Finale expanse κανεις??
Ποσο γαμησε αυτη η σειρα..... θα ηθελα κι αλλο βεβαια.. ειδικα το στορυ με τους builders, rings, Entities κλπ...
Αραγε θα συνεχισει καποτε? Απ οτι διαβαζω δε θα βγαλουν αλλη σεζον.
Ο, τι καλύτερο έχω δει στην τηλεόραση σε sci-fi. Κάτι μικροαλλαγές που έκαναν σε σχέση με τα βιβλία ήταν to the point (πχ ο χαρακτήρας Camina Drummer).
Το δε φινάλε άψογο.
Υποτίθεται ότι δεν θα συνεχίσει, αλλά, αν κρίνω από τα σφηνάκια από Laconia στα τελευταία επεισόδια, το πιθανότερο είναι να επιστρέψει σύντομα σε κάνα Amazon. Μακάρι, γιατί έχει ψωμί ακόμα η ιστορία.