Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By alex
#733596 τα asics ειναι τα μονα αληθινα παπουτσια για τρεξιμο ,που φυσικα κανουν και για περπατημα.η μαρκα εξαλου ειναι καθαρα αγωνιστικη ,δεν βγαζει-συνδυαζει την μοδα με την αθληση οπως αλλες.το δε τζελ για μενα ειναι η πιο καλη ταχνολογια αντικραδασμικη ,δεν ειναι ουτε πολυ σκληρη ,ουτε πολυ μαλακη και πολυ σταθερη.αυτο ομως που διαφερει ειναι οι 20-30 τεχνολογιες που χρησιμοποιουνται σε καθε παπουτσι για να ερθει να αγκαλιαζει το ποδι σου και να το τοποθετει εκει που πρεπει για να μην τραυματιστεις.και εχει σνα αληθινη αθλητικη εταιρεια κατασκευης παπουτσιων για αθληση μοντελλα για καθε καμαρα και πατημα,οπως θα επρεπε.
καποτε υπηρχα και η ΝΒ,ομως εχει πλεον αλλαξει προσανατολισμο προς την μοδα.
απο το οικονομικο GT SERIES εως το ακριβο CAYANO και NIMBUS η asics εχιε για τον μεσο αθλητη μια μεγαλη ποικιλια.και φυσικα αγοραζουμε στις εκπτωσεις γιατι ειναι πανακριβα πλεον.
η nike εχει μεινει πολυ πισω σαυτα,αθλητικα,η adidas εχει περασει μπροστα με το boost ,bounce
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#733671 Κι εγώ νομίζω ότι η Asics έχει πιο λεπτή γραμμή. Βέβαια υπάρχουν διαφορές από μοντέλο σε μοντέλο και καμιά φορά αξίζει να δοκιμάσεις, μπορεί απλά να θέλεις μισό νούμερο παραπάνω.
Αυτό που μετράει πιο πολύ για μένα στο τι ταιριάζει στο πόδι μου είναι το τι κάνει η κάθε μάρκα με την καμάρα και σε ένα μαγαζί είχαν τα παπούτσια στα ράφια στον τοίχο χωρισμένα με βάση αυτό το χαρακτηριστικό. Όντως όσα δοκίμαζα από τα δεξιά ράφια δεν τα μπορούσα ενώ από τα αριστερά μια χαρά. Χρειάζομαι παπούτσι με μη έντονη καμάρα.

Όλες οι μάρκες έχουν μοντέλα για τρέξιμο και πολλά άλλα αθλήματα. Ακόμα και το τρέξιμο διαφέρει ανάλογα με ταχύτητα, επιφάνεια κλπ. Αλλά βέβαια αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιεί ένα παπούτσι σχεδιασμένο για τρέξιμο ή για τέννις ή για μπάσκετ σαν καθημερινό γιατί έχει ωραίο χρώμα και ταιριάζει με το παντελόνι του είναι δικαίωμά του. Και είναι πιο λογικό οι lifestyle επιλογές να προέρχονται από τις μεγαλύτερες μάρκες (Nike, Adidas) απλά γιατί έχουν περισσότερα μοντέλα και τεράστιο μερίδιο της αγοράς. Αυτή τη μανία των κοριτσιών με συγκεκριμένο μοντέλο adidas (άσπρο δερμάτινο με μαύρες ρίγες) που καταντάνε να είναι όλες ίδιες δεν την καταλαβαίνω. Αλλά βέβαια δεν είμαι έφηβος πια. Ή τη μανία άλλων για Jordan κι ας μην παίζουν μπάσκετ κλπ.

Δεν νομίζω ότι μόνο η Asics είναι για τρέξιμο. Άλλες είναι οι μάρκες που θεωρώ πιο εστιασμένες στο τρέξιμο όπως οι Altra, Newton, Brooks, Saucony, Mizuno, La Sportiva. Αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. Δεν μπορείς να πεις ότι η Nike ή η adidas δεν φτιάχνουν καλά παπούτσια για τρέξιμο, κάθε άλλο. Σημασία έχει να βρεις τη φόρμα και το μοντέλο που ταιριάζει στο πόδι και στις ανάγκες σου. Και καλό είναι να είσαι ανοιχτός σε απόψεις, τεχνολογίες κλπ χωρίς στεγανά. Περίμενα εγώ πριν από λίγα χρόνια ότι θα καταλήξω σε zero drop παπούτσι της Altra;
Άβαταρ μέλους
By alex
#733723 Saucony, Mizuno σιγουρα ειναι καθαρα αθλητικες απλα με τα πολυ παρδαλα χρωματα που εχουν αυτα τα 10 χρονια τα θεωρω λιγο μακρια μου..ε θες να το φορεσεις καποιες φορες και να πας κανα μαρκετ,δεν ταιριαζουν με τιποτα,οχι η Asics δεν εχιε παρδαλα αλλα εχει μεγαλυτερη γκαμα να διαλεξεις..

απο Asics εχω δοκιμασει 2-3 ζευγαρια και ηταν ολα πολυ καλα.το τελευταιο ηταν το GT SERIES το οποιο η σχεση τιμης σε εκπτωση 70 ευρω και αντοχης ,1 χρονο και κατι αλλα με καθημερινη χρηση ηταν παραπανω απο καλο.

οσο για τα Jordan οταν πρωτοβγηκαν ηταν καθαρα για μπασκετ..ομως πριν 15 χρονια που ξαναρχισε η παραγωγη ολης της σειρας καποια απο αυτα ας πουμε το 4αρι Εικόνα

που ειχα βαλει και εγω σε μαυρο σουεντ για μπασκετ φοριοταν αυτα τα χρονια ανετα με μοντερνο στυλ ντυσιμο στα κλαμπακια..ηταν μια μοδα που εχει περασει πλεον..

μετα απο 40 χρονια μπασκετ και χωρις θεμα καμαρας μετα απο ενα τραυματισμο στους κατω μυες απεκτησα και εγω ενα θεμα ελαφρυ overpronation.ειλικρινα πολυ βασανιστικο και επωδυνο να περιοριζεσαι σε ορισμενα παπουτσια απο εκει που φορουσα οτι ναναι μεχρι χαμηλο γιοτ τιμπερλαντ,αυτο που σχεδον παταει στην γη και νιωθεις το τσιμεντο.και το θεμα ειναι οτι οι 2 μαρκες Nike, Adidas που βγαζουν τα αθλητικα να φοριουνται και λιγο καθημερινα χωρις εξτριμ σχεδιαση εχουν εξαφανισει αυτο το ειδος και πρεπει να παω καθαρα σε αθλητικο που δεν μου αρεσει λογω χρωματων.

με τα asics δεν ειχα ποτε προβλημα εφαρμογης..επισης και με τα nike αγκαλιαζουν το ποδι. εκει που ειχα θεμα ηταν με τα adidas.τα εφτιαχναν χωρις να αγκαλιαζουν το ποδι..απο το 2012 ομως την χρονια που εβγαλαν το boost εφτιαξαν την εφαρμογη τους και ξεπερασαν και την nike και σε εφαρμογη και σε σχεδιασμο.

τα πιο καλα nike που εχω βαλει ειναι. Εικόνα
lunarglide 8 θεωρω το lunar ισως την πιο καλη τεχνολογογια που εβγαλε η nike,δυστυχως την παρατησαν οταν εβγαλε η adidas το boost..

επισης το Εικόνα

air max 1 iconic ! απο τα πιο ανετα στριτ παπουτσια με λιγο πιο σταθερη αεροσολα,οπως μου αρεσε και ηταν το σωστο..

τωρα μονο adidas boost αλλα παντα με ελαφρια ενισχυση στα πλαγια ,να μην πλεει οπως το ουλτρα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#739480 Τι απόψεις έχετε για ρούχα από μαλλί μερινό; Το άκουγα από παλιά σαν καλό μαλλί, λεπτό που προσφέρει καλή ζέστη με μικρό πάχος. Θυμάμαι γνωστή μου γιατρό που ήθελε τέτοια πουλόβερ επειδή μπορούσε να τα φοράει μέσα από την ιατρική της ποδιά.
Πλέον όμως πέραν της παραδοσιακής χρήσης σε πουλόβερ κυκλοφορεί πολύ στον χώρο των τεχνικών υφασμάτων. Πλεονεκτεί επειδή ακόμα και βρεγμένο σε κρατάει ζεστό, απορροφά καλύτερα τον ιδρώτα και σου κρατάει το δέρμα πιο στεγνό, έχει φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες (άρα δεν μυρίζει όπως ο πολυεστέρας) και μάλλον έχει μεγαλύτερο εύρος χρήσης (σε κρατάει ζεστό στο κρύο χωρίς να σε ζεσταίνει όταν το κρύο λιγοστεύει).
Ανάλογα με τη χρήση βάζουν διαφορετικού βάρους ανά επιφάνεια (συνήθως αναφέρεται όπως αναφέρεται και το ποσοστό σε μερινό όταν δεν είναι 100%). Κανονικά το μαλλί προκύπτει από τα ειδικά αρνιά σε Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία αλλά και βγάζουν και αλλού.
Το βλέπω και σαν πρώτο στρώμα (layer) αλλά και σαν T-shirt, ελαφρύ μπλουζάκι για κάθε είδους δραστηριόητα (σε βουνά και λαγκάδια, χιόνια, θάλασσα), ποδηλατικό jersey και ζακετοειδή.
Πήρα ένα μακρυμάνικο με λαιμό για να φοράω στο ποδήλατο σαν πρώτη ή ενδιάμεση στρώση στα κρύα, θα το φορέσω αύριο, λέει 2-3° που θα είναι σαν -2°.
Το έχετε δοκιμάσει, πως σας φαίνεται;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#739485 Έχω μερικά λεπτά πουλοβερακια μερινο, τα προτιμώ γιατί προσφέρουν την ίδια ζεστασιά με λιγότερο όγκο-βάρος.
Νομίζω κιολας τα έχω αγοράσει όλα από αγγλικά καταστήματα τύπου M&S, Charles Tyrwhitt κλπ δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ αλλού εκτός UK.

Είναι και πιο ωραία στην αφή, σαν το μετάξι του μαλλιού ένα πράμα

Για μένα αξίζουν τα έξτρα ευρώ της τιμής.

< >
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#739487 Έχω και 1o layer πανω κάτω σε merino και σκουφιά / περιλαίμια / κάλτσες κτλ. Από ένα καλής ποιότητας fleece δε μπορώ να πω ότι είναι πιο ζεστό, αλλά έχει "τη χάρη" να κρατάει τη ζέστη. Με την ίδια λογική δεν αναπνέει τόσο καλά, οπότε για υψηλή δραστηριότητα (τουλάχιστον προσωπικά) δε με εμπνέει.

Εννοείται υπάρχουν κ διαβαθμίσεις π.χ. ανάλογα με το βάρος / εμβαδό το οποίο έρχεται στα μέτρα του καθενός ανάλογα τι δραστηριότητα κάνει (τρέξιμο , περπάτημα, στατική ..."δουλειά"),

Ο μεγαλύτερος μύθος είναι ότι όταν βραχεί συνεχίζει να αποδίδει. Δε διαχειρίζεται την υγρασία όσο καλά ο πολυεστέρας (την κρατάει παραπάνω) και βαραίνει αισθητά (πάλι σε σχετικά). Η μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι στις ύπουλες περιοχές, μασχάλες, ανάμεσα στα σκέλια (ιχχχ) δεν κρατάει μυρωδιά. Από προσωπική εμπειρία, όσον αφορά τη μυρωδιά, αν ο πολυεστέρας σου βγάλει 1-2 μέρες το merino θα κρατήσει 3 σίγουρα.

Επίσης, θέλει ειδικό πλύσιμο, όπως κ τα μάλλινα, μαλακό πρόγραμμα, χαμηλή θερμοκρασία, hang ή καλύτερα εναλλαξ flat dry

Κοίταξε για την γκάμα της smartwool και της icebreaker.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#739492 Διαβαζα παλια κατι ορειβατες που σχολιαζανε διαφορα κι ενας ελεγε οτι "Οσο και να μην εχεις προβλημα κακοσμιας στα ποδια, μετα απο 3 μερες περπατημα βρωμανε. Μονο με καλτσες μερινο δε μυριζουν τα ποδια μου".

Και τις λοιπες ιστοριες περι ζεστου που δεν κραταει υγρασια κτλ για ολα τα προιοντα μερινο φυσικα...

Βεβαια προσωπικα συμφωνω με τον ΤζιμΚλαρκ. Σε διαχειρηση υγρασιας σαν τον πολυεστερα δεν υπαρχει. Απλα μου αρεσει περισσοτερο η αισθηση του μερινο στο σωμα παρα του πολυεστερα.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#739570
alex έγραψε:τα asics ειναι τα μονα αληθινα παπουτσια για τρεξιμο ,που φυσικα κανουν και για περπατημα.η μαρκα εξαλου ειναι καθαρα αγωνιστικη ,δεν βγαζει-συνδυαζει την μοδα με την αθληση οπως αλλες.το δε τζελ για μενα ειναι η πιο καλη ταχνολογια αντικραδασμικη ,δεν ειναι ουτε πολυ σκληρη ,ουτε πολυ μαλακη και πολυ σταθερη.

Το "τζελ" είναι μια αστειότητα, δεν συμμετέχει σε τπτ, και ουσιαστικά δεν υπάρχει.
Εικόνα

Πιθανότατα βάζουν ακόμα αυτό το "σπυρί" για να λένε ότι έχει όντως τζελ και δεν είναι ψέμματα.
Μπορεί να είναι εξαιρετικά παπούτσια φυσικά, αλλά αυτό δεν έχει τπτ να κάνει με το "τζελ".
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#739572 Εγώ αν και πολύ ευχαριστημένος με τα Adidas, αγόρασα Asics αυτή τη φορά. Επειδή ακόμη δεν έχουν έρθει και δεν τα έχω δοκιμάσει, δεν θα τα γρουσουζέψω, γιατί ήδη τα επέστρεψα μια φορά: το 42 που φοράω κανονικά μου ήταν μικρό/οριακό και παρήγγειλα 42.5 που ήταν το επόμενο νούμερο.
Από μια πρώτη ματιά, είναι πάρα πολύ ωραία σαν κατασκευή και σαν πάτημα, αντίστοιχα με τα Adidas, που δεν κατάλαβα η αλήθεια είναι αν τελικά κάνουν εκπτώσεις στις καλές σειρές τους. Δηλαδή ούτε με 100€ έπαιρνα κάτι από τα "καλά" έπρεπε ν'ανέβω στα 120€. Οπότε, είπα αφού είναι να δώσω τόσα, ας δοκιμάσω την Asics αυτή τη φορά και βλέπουμε.
Γενικώς πάντως, είναι η πρώτη φορά που δίνω τόσα λεφτά για παπούτσια και το σκεφτόμουν για μήνες!
:lipsealed: :help:
Μόλις παραλάβω, θα γράψω εντυπώσεις.
Άβαταρ μέλους
By pro
#739603 Νομίζω ότι από κάποια ηλικία και μετά, ένα από τα λίγα πράγματα που αξίζει και πρέπει να τα χώνει κανείς χωρίς ίχνος σκέψης και ενοχής είναι τα αθλητικά παπούτσι. Εφόσον φυσικά τα χρησιμοποιεί για κάτι περισσότερο από βόλτες στα μαγαζιά.

Ποιο asics πηρες;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#739604
Anonymous Founder έγραψε: το 42 που φοράω κανονικά μου ήταν μικρό/οριακό και παρήγγειλα 42.5 που ήταν το επόμενο νούμερο.


43 το λιγότερο , πιο safe το 44
43.5 ιδανικα, αν εχει

ειναι στενα τα asics.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#739606 Σοβαρά τώρα; Φοράς κι εσύ 42 και το λες; 43 δεν είχε, μετά το 42 πήγαινε στο 43.5 που μου φαίνεται τεράστιο σε διαφορά. Το 42 μου έμπαινε μεν, αλλά ήταν οριακό εμπρός.

@pro
Tri Noosa 13.
https://www.amazon.com/ASICS-Mens-Noosa ... 8M1TZ?th=1
Άβαταρ μέλους
By pro
#739608 Πήγες σε κάτι διακριτικό βλέπω :lol:

Πάντως γενικά η adidas έχει πάντα τις καλύτερες εκπτώσεις. Για παράδειγμα τώρα που μιλάμε αυτό

https://www.adidas.gr/supernova_-shoes/ ... SelSize=42

το έχει από 120 78, και με τον κωδικό EXTRA20 πάει στα 62

Αντίστοιχα, κάποια ultraboost21 από 180 ευρώ πάνε στα 100.

Τέτοιες τιμές σε αυτή την ποιότητα δύσκολα θα βρεις αλλού.

'Οπως και να χει με γεια, μια χαρά παπούτσι διάλεξες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#739613 Για τα Ultraboost 21 πήγαινα, αλλά οι κριτικές ήταν μέτριες προς κακές. Τα Powerboost 20 είδα μετά, αλλά δεν βρήκα κάποιο που να μου αρέσει κοντά στα 100, αυτά που μου άρεσαν, κόστιζαν όσο τα Asics, που όταν τα είδα, κόλλησα!
Όσο για το διακριτικό, στα αθλητικά δεν θέλω διακριτικά, το χρώμα μόνον καλό κάνει! :lol: