Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#732659
kubiak έγραψε:Τους ζήτησαν να σταματήσουν την καταδίωξη, για ποιο λόγο άραγε;


Η καταδίωξη λήγει όταν υπάρχει κίνδυνος ζωής, πρωτίστως για το κοινό. Δεν μιλάμε για πόλεμο και για αυτό υπάρχει η Αστυνομία, η οποία είναι Πολιτικό Σώμα, και δεν επιβάλει τον Νόμο ο Στρατός, ο οποίος θα πρέπει να εκπληρώσει την Αποστολή του, no matter what.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#732663
REALZEUS έγραψε: Κινδύνευαν άμεσα και οι 7; Αυτά θα κληθούν να απαντήσουν στο Δικαστήριο.

Αν έβλεπα συνάδελφο σε κίνδυνο θα έριχνα .
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#732665
REALZEUS έγραψε:
kubiak έγραψε:Τους ζήτησαν να σταματήσουν την καταδίωξη, για ποιο λόγο άραγε;


Η καταδίωξη λήγει όταν υπάρχει κίνδυνος ζωής, πρωτίστως για το κοινό. Δεν μιλάμε για πόλεμο και για αυτό υπάρχει η Αστυνομία, η οποία είναι Πολιτικό Σώμα, και δεν επιβάλει τον Νόμο ο Στρατός, ο οποίος θα πρέπει να εκπληρώσει την Αποστολή του, no matter what.
Μα δε νοείται καταδίωξη σε αστικό περιβάλλον χωρίς κανένα κίνδυνο για το κοινό...
Ούτε είναι λογικό να αφήνουν κλεμμένα οχήματα να αλωνίζουν...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#732669
mousatos έγραψε:Αν έβλεπα συνάδελφο σε κίνδυνο θα έριχνα .


Κι εγώ, αλλά είναι πολύ δύσκολες αποφάσεις αυτές που θα πρέπει να αιτιολογήσεις στην Ιεραρχία και στην Δικαιοσύνη. Σε αντίστοιχη κατάσταση ως ΑΥΔΜ, έλεγα πάντα στους σκοπούς μου να με ενημερώνουν πρώτα, αλλά αν νιώσουν κίνδυνο να ρίξουν χαμηλά, ώστε να χτυπήσουν πόδια (που με βολίδα full metal jacket, από φυσίγγιο 7.62 χ 51 mm "ΝΑΤΟ", σημαίνει θάνατο έτσι κι αλλιώς λόγω αιμορραγικού σοκ, αλλά τουλάχιστον αποφεύγεις την θανατηφόρο πρόθεση στο Στρατοδικείο). Προτιμώ να περάσω Στρατοδικείο λοιπόν, παρά να εξηγήσω στους γονείς του γιατί ένας ένοπλος σκοπός μαχαιρώθηκε, για παράδειγμα. Ο καθένας όμως το κρίνει διαφορετικά. Άλλοι είναι πιο ευθυνόφοβοι, άλλοι είναι πιο gang-ho. Κάποιοι συνάδελφοι έλεγαν στους σκοπούς να κρυφτούν. Ε τότε γιατί τους έχουμε εκεί ρε παίχτη τους σκοπούς; Ας πάνε να κοιμηθούν τα παιδιά, να μην βγαίνω κι εγώ έφοδο 4 το πρωί... :tomato: Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει όμως κι ας είσαι ο πιο προσεκτικός.


kubiak έγραψε:Μα δε νοείται καταδίωξη σε αστικό περιβάλλον χωρίς κανένα κίνδυνο για το κοινό...
Ούτε είναι λογικό να αφήνουν κλεμμένα οχήματα να αλωνίζουν...


Όταν θεωρηθεί ότι η κατάσταση γίνεται πολύ επικίνδυνη για τους πολίτες, πρέπει να σταματήσει η όποια Επιχείρηση. :rtfm: Το πρόβλημα είναι το ποιος το κρίνει αυτό.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 23 Οκτ 2021, 23:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#732672
REALZEUS έγραψε:Κι εγώ, αλλά είναι πολύ δύσκολες αποφάσεις αυτές που θα πρέπει να αιτιολογήσεις στην Ιεραρχία και στην Δικαιοσύνη. Σε αντίστοιχη κατάσταση ως ΑΥΔΜ, έλεγα πάντα στους σκοπούς μου να με ενημερώνουν πρώτα, αλλά αν νιώσουν κίνδυνο να ρίξουν χαμηλά, ώστε να χτυπήσουν πόδια (που με βολίδα full metal jacket, από φυσίγγιο 7.62 χ 51 mm "ΝΑΤΟ", σημαίνει θάνατο έτσι κι αλλιώς λόγω αιμορραγικού σοκ, αλλά τουλάχιστον αποφεύγεις την θανατηφόρο πρόθεση στο Στρατοδικείο). Προτιμώ να περάσω Στρατοδικείο λοιπόν, παρά να εξηγήσω στους γονείς του γιατί ένας ένοπλος σκοπός μαχαιρώθηκε, για παράδειγμα. Ο καθένας όμως το κρίνει διαφορετικά. Άλλοι είναι πιο ευθυνόφοβοι, άλλοι είναι πιο gang-ho. Κάποιοι συνάδελφοι έλεγαν στους σκοπούς να κρυφτούν. Ε τότε γιατί τους έχουμε εκεί ρε παίχτη τους σκοπούς; Ας πάνε να κοιμηθούν τα παιδιά, να μην βγαίνω κι εγώ έφοδο 4 το πρωί... :tomato: Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει όμως κι ας είσαι ο πιο προσεκτικός.
Ανάλογα που βρίσκεται και τι φυλάει ο σκοπός... (που δεν πρέπει αλλά προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα)...

REALZEUS έγραψε:Όταν θεωρηθεί ότι η κατάσταση γίνεται πολύ επικίνδυνη για τους πολίτες, πρέπει να σταματήσει η όποια Επιχείρηση. :rtfm: Το πρόβλημα είναι το ποιος το κρίνει αυτό.
Θα πρέπει να υπάρχουν οδηγίες και διαταγές για τέτοιες καταστάσεις...

Είναι ενδιαφέρον -αν ισχύει- ότι δεν υπάκουσαν στο κέντρο...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#732676 Καλά έκαναν και άνοιξαν πυρ. Όχι θα περιμένουν να τους εμβολισουν και να τους σκοτώσουν πρώτα. Εδώ χρειάζεται μια Αμερική. Είναι ωστόσο λεπτό το ζήτημα.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#732680 Οι καταδιώξεις Ρομά πρέπει να είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο για την Αστυνομία



Η βλακεία των συγκεκριμένων ήταν ότι για να ξεφύγουν έριξαν το αυτοκίνητο πάνω στις μηχανές.

Όσο για τις σφαίρες, με την ένταση της στιγμής, αμφιβάλλω αν ο κάθε αστυνομικός ήταν σε θέση να γνωρίζει ποιος πυροβολεί. Λογικά ξεκίνησε ο πρώτος και στην συνέχεια έβγαλαν όπλο και οι άλλοι μη γνωρίζοντας αν πυροβολεί συνάδελφος τους ή κάποιος από τους υπόπτους. Επίσης, 35 σφαίρες και μόνο ένας νεκρός και ένας τραυματίας σημαίνει είτε ότι είναι εντελώς άσχετοι στο σημάδι, είτε ότι κάποιοι από τους αστυνομικούς μπορεί να έριχναν στον αέρα για εκφοβισμό ή προσπαθούσαν να τους τραυματίσουν. Ακόμη και το αυτοκίνητο, μια σφαίρα φαίνεται να έχει φάει :hmmm:

Σε κάθε περίπτωση, με την γενικότερη ατιμωρησία των Ρομά και την σύλληψη των αστυνομικών, είναι λογικό ο μέσος αστυνομικός να σκεφτεί δύο και τρεις φορές κατά πόσο αξίζει να προχωρήσει σε καταδίωξη την επόμενη φορά που θα υπάρξει αντίστοιχο περιστατικό.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#732687
kubiak έγραψε:Ανάλογα που βρίσκεται και τι φυλάει ο σκοπός... (που δεν πρέπει αλλά προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα)...


Στην περίπτωση στην οποία αναφέρομαι, επειδή ο ΑΥΔΜ της Μονάδος ήταν και υπεύθυνος της Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών της Ταξχιας (ΠΑΠ, η οποία είχε μεν δικό της Αρχιφύλακα (μέχρι Ανθυπίλαρχος-Ανθυπολαχαγός), ο οποίος όμως αναφέρονταν ιεραρχικά στον ΑΥΔΜ (μέχρι Ίλαρχος-Λοχαγός), ο οποίος αναφέρονταν στον Επόπτη Υποστρατοπέδου (μέχρι Επίλαρχος-Ταγματάρχης), ο οποίος αναφέρονταν στον Επόπτη Ταξχιας (μέχρι Αντισυνταγματάρχης). Μιλάμε για μερικές χιλιάδες πολυβόλα, αυτόματα τυφέκια και ημιαυτόματα πιστόλια, κάτι εκατομμύρια φυσίγγια 0,50'', 7,62 mm και 0,45'', και κάτι εκατοντάδες τόνους βλημάτων αρμάτων, πυροβόλων-οβιδοβόλων, ναρκών, εκρηκτικών κλπ. Συν 80 άρματα μάχης Leopard 1 A5 (συστεγάζονταν 2 ΕΜΑ, η 33 με την 34), αρκετά Μ113 "παπιά" και δεκάδες άλλα τροχοφόρα οχήματα, συν φυσικά τα κτίρια, ρεμίζες κλπ. Οπότε καταλαβαίνεις ότι είχαμε λίγο άγχος για να περάσει η βραδιά, ειδικά όταν χτύπησε τηλέφωνο από το ΓΕΣ για "ατύχημα" με όπλο στο κεντρικό Στρατόπεδο και άμεση Έφοδο σε όλες τις σκοπιές για να μην χάσουμε κανέναν ακόμα...

Τι δεν πρέπει όμως;


kubiak έγραψε:Θα πρέπει να υπάρχουν οδηγίες και διαταγές για τέτοιες καταστάσεις...

Είναι ενδιαφέρον -αν ισχύει- ότι δεν υπάκουσαν στο κέντρο...


Υπάρχουν. Η εφαρμογή τους είναι το πρόβλημα.



Dimitris_P έγραψε:Εδώ χρειάζεται μια Αμερική


Σιγά εσύ, Judge Dredd.


axel12p έγραψε:αμφιβάλλω αν ο κάθε αστυνομικός ήταν σε θέση να γνωρίζει ποιος πυροβολεί


Αυτό ονομάζεται "ανεκπαίδευτος" στην γλώσσα μας.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#732706
axel12p έγραψε:Σε κάθε περίπτωση, με την γενικότερη ατιμωρησία των Ρομά και την σύλληψη των αστυνομικών, είναι λογικό ο μέσος αστυνομικός να σκεφτεί δύο και τρεις φορές κατά πόσο αξίζει να προχωρήσει σε καταδίωξη την επόμενη φορά που θα υπάρξει αντίστοιχο περιστατικό.


Aυτό.
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#732712 Επίθεση με αυτοκίνητο με σκοπό να σε τραυματίσει ή σκοτώσει να εχει αντιμετώπιση με πυρ κατευθείαν για θανάτωση !

Αντε έρχονται και Χριστούγεννα θα ανοίξουν και αγορές /παζάρια /πεζόδρομοι/ χωριά του Αγίου Βασίλη κλπ - που θα μας φάνε τα€€€ -να έχουμε και τίποτα τζιχαντιστές που θα μάθουν οτι οι δικοί μας δεν πυροβολούν ... :twisted: :omg:

Αν ήμουν δικηγόρος των αστυνομικών θα έβαζα και λίγο άρωμα τρομοκρατίας μέσα , τόσες επιθέσεις με αυτοκίνητα εχουν κάνει τα ισλαμοφασισταριά :x
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#732717 Ήθελα να δω τι θα λέγατε αν κάποια από όλες αυτές τις αδέσποτες σφαίρες χτυπούσε κάποιον αθώο.
Δεν μπαίνω καν στον κόπο να εξηγήσω το ότι δεν γίνεται να σκοτώνεις κάποιον αν δεν σταματήσει σε μπλόκο ή ακόμη ακόμη κι αν έχει κλέψει αυτοκίνητο.
Γιατί ακόμη και το δεύτερο, δεν το ξέρεις απαραίτητα την στιγμή της καταδίωξης.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#732719
Anonymous Founder έγραψε:Ήθελα να δω τι θα λέγατε αν κάποια από όλες αυτές τις αδέσποτες σφαίρες χτυπούσε κάποιον αθώο.


Aν το συγκεκριμένο Hyundai μέσα στα τόσα κόκκινα που περνούσε κατά την καταδίωξη χτυπούσε το αυτοκίνητο της γυναίκας σου και σκοτώνονταν επιτόπου τι θα έλεγες σε αυτό το σενάριο? Δεν επικροτώ τους πυροβολισμούς αλλά δεν θέλω να ευνουχιστούν και οι αστυνομικοί.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#732725
Anonymous Founder έγραψε:Ήθελα να δω τι θα λέγατε αν κάποια από όλες άρθρα τους αδέσποτες σφαίρες χτυπούσε κάποιον αθώο.
Δεν μπαίνω καν στον κόπο να εξηγήσω το ότι δεν γίνεται να σκοτώνεις κάποιον αν δεν σταματήσει σε μπλόκο ή ακόμη ακόμη κι αν έχει κλέψει αυτοκίνητο.
Γιατί ακόμη και το δεύτερο, δεν το ξέρεις απαραίτητα την στιγμή της καταδίωξης.


Απ' όσα έχουν ακουστεί μέχρι τώρα, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν επειδή το αυτοκίνητο κινήθηκε να τους εμβολίσει (ή τους εμβόλισε, δε μου είναι ξεκάθαρο). Κι όχι απλά επειδή δε σταμάτησε το αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#732730
Dimitris_P έγραψε:Ξέχασες τον Μπάλντουιν. Μα να δώσουν πραγματικό όπλο για γύρισμα; οκ είπαμε αληθοφάνεια στις ταινίες αλλά όχι κι έτσι


Μόνο αθώο δεν είναι το εν λόγω περιστατικό. Ο Μπάλντουιν ανέκαθεν είχε μεγάλο στόμα. Του την είχαν στημένη, όπως λέγεται. Σίγουρα γίνονται σφάλματα και λάθη. Το συγκεκριμένο δεν πιστεύω ότι είναι τόσο αθώο. Θα δείξει βέβαια (και αν...).