Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nikos
#726454
Dimitris_P έγραψε:Χάθηκε λίγο η μπάλα με τις κεντρικές θερμάνσεις.

Στην περίπτωσή που ανέφερα μιλάμε για ήδη αυτόνομη θέρμανση. Έστω λοιπόν ότι αποφασίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες σήμερα να αλλάξει ο καυστήρας και να μπει αερίου, οπότε όποιο διαμέρισμα θέλει να ανοίξει θέρμανση, θα τρέφεται με αέριο. Αν κάποιος σε 1 μήνα, 2 χρόνια ή του αγίου πάψει να χρησιμοποιεί θέρμανση, δικό του θέμα, αρκεί να πληρώνει το αντίστοιχο κοινόχρηστο που του αντιστοιχεί (όπως γίνεται και τώρα με το πετρέλαιο), με τη μόνη διαφορά ότι δεν θα πρέπει να πληρώσει πλέον για παραγγελία πετρελαίου ή να χρησιμοποιηθεί αποθεματικό από την διαχείριση.
Τα λέω λάθος;
Βάζεις ατομικό λέβητα αερίου στο μπαλκόνι σου και τέλος.
Είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι ξεχωριστά με τους υπόλοιπους.
Μη μπλεξετε με κοινό λέβητα αερίου.
Αύριο μεθαύριο ένας ένοικος δε θα θέλει να δώσει το ποσοστό συμμετοχής ή να μη θέλει να πληρώσει όλα τα κοινόχρηστα στη ώρα τους.
Θα τα βάζετε από τη τσέπη σας.
Ατομικό αέριο και ξεμπερδεψες
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#726595 Θέλω να αγοράσω 9άρι air condition για παιδικό δωμάτιο (18-20 τετραγωνικά). Η αγορά θα γίνει από Κωτσόβολο αναγκαστικά, λόγω δόσεων. Daikin, Juro Pro, Mitsubishi, General Electric, Toyotomi? Θα λειτουργεί κατά 99% για ψύξη, θέρμανση υπάρχει καλοριφέρ (εκτός αν κάνει τρελό κρύο, όπου θα μπει για να σπάσει στην αρχή το κρύο).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#726600
Dodger έγραψε:Θέλω να αγοράσω 9άρι air condition για παιδικό δωμάτιο (18-20 τετραγωνικά). Η αγορά θα γίνει από Κωτσόβολο αναγκαστικά, λόγω δόσεων. Daikin, Juro Pro, Mitsubishi, General Electric, Toyotomi? Θα λειτουργεί κατά 99% για ψύξη, θέρμανση υπάρχει καλοριφέρ (εκτός αν κάνει τρελό κρύο, όπου θα μπει για να σπάσει στην αρχή το κρύο).

Από αυτά, μόνον Daikin και Mitsubishi.
EDIT: Από Κωτσόβολο, ένα από τα παρακάτω. Έβαλα και το TCL γιατί είναι φθηνότερο και πιο αποδοτικό.
Νομίζω πως ό,τι και να πάρεις, ευχαριστημένος θα είσαι, να θυμάσαι πάντως πως τα συγκεκριμένα Mitsubishi και Daikin είναι βασικά μοντέλα, άρα δεν έχουν τα πολλά φίλτρα ή λειτουργίες, αν και σπάνια θα τα χρειαστείτε.
https://www.kotsovolos.gr/air-condition ... 01/9dot000
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#726652 Τα toyotomi είναι φασον κινεζιες συνήθως κακής ποιότητας
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#726719 Μου είχαν πει για μια μάρκα που έχει 10 χρόνια εγγύηση σε ΟΛΑ τα μέρη, δεν θυμάμαι ποια. Όχι inventor, tcl ίσως?
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#726739 Όχι, άλλη μου 'χε πει, ίσως δίνει και η Juro.
Πάντως η TCL δίνει απ'ότι βλέπω

https://www.tclgreece.gr/engyisi/

καλύπτει την επισκευή ή αντικατάσταση όποιων ελαττωματικών ηλεκτρικών /μηχανικών μερών
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#726742
Dodger έγραψε:Θέλω να αγοράσω 9άρι air condition για παιδικό δωμάτιο (18-20 τετραγωνικά). Η αγορά θα γίνει από Κωτσόβολο αναγκαστικά, λόγω δόσεων. Daikin, Juro Pro, Mitsubishi, General Electric, Toyotomi? Θα λειτουργεί κατά 99% για ψύξη, θέρμανση υπάρχει καλοριφέρ (εκτός αν κάνει τρελό κρύο, όπου θα μπει για να σπάσει στην αρχή το κρύο).

Daikin, Mitsubishi αν θες ησυχια, αφου μιλας για υπνοδωματιο. Τα αλλα ειτε κανουν θορυβο, ειτε τριζουν στον χρονο, ειτε και τα δυο.

Εχω TCL 18ρι στο μαγαζι, ειμαι πολυ ευχαριστημενος αλλα σε υπνοδωματιο δεν θα εβαζα.
Invertor εχει η πεθερα στο υ/δ, τριζει ομως λιγο
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#726861 https://www.newsit.gr/ellada/ekriksi-st ... a/3366538/

Ανατινάχθηκε λέει δεξαμενή φυσικού αερίου. Ιδιοκατασκευές είναι; Τα έλεγχουν για σωστή εγκατάσταση και συντήρηση;
Άβαταρ μέλους
By 224v
#726889 κανονικά πρέπει να ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. στα αυτοκίνητα πρέπει κάθε 10 χρόνια να την αλλάζουν νομίζω. το τσεκαρουν στον έλεγχο ΚΤΕΟ. σε φίλο που λήγει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, το ΚΤΕΟ του ισχύει μέχρι τη λήξη της δεξαμενής μετά πρέπει να την αλλάξει και να περάσει ΚΤΕΟ πάλι. σωστό το βρίσκω. στο συγκεκριμένο γεγονός κάποια μακακια έγινε στη διαδικασία γεμίσματος με διαρροή. άμα δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας η δεν είναι πιστοποιημένοι αυτοί που το κάνουν .....

< Note >
Άβαταρ μέλους
By fokion
#726893 λογω επαγγελματος παρακολουθω συχνα τα πορίσματα του NTSB του αμερικανικής "διερευνησης ατυχηματων" ή οποια ειριθιστω εν παροδω ΔΕΝ ειναι μονο για αεροπορικά ατυχηματα.

το "κακο" λοιπον με αυτα τα ατυχηματα (αεροπορικά, τροχαια ή οτιδηποτε αλλο) ειναι οτι οκ εγινε πες "σημερα" αλλα "μεθαυριο" που θα βγει το "γιατι" κανεις δεν το μαθαινει ωστε να ξερει τι (πιθανη) παπατζα εγινε ωστε να μην την κανει κι ο ιδιος....
ΠΧ οτι ισως στην παριπτωσή μας δεν γειωθηκαν σωστά ( αν γειωθηκαν κατ' αρχήν) το οχημα μεταφοράς ή ακομα ακομα.... καποιος καπνιζε περιξ.....
Μου κανει εντυπωση δε που πως εγινε η διαρροή υποθετοντας οτι υπαρχουν δικλιδες ασφαλειας ( εδω εχουν τα υγραεριοκινητα μεταξυ δεξαμενης και πνευμονα αν βρεθει διαφορά πιεσης κοβει την παροχή)

Βλεποντας παντως στην φωτό οτι το βυτιοφόρο ειναι............ ολοκληρο, και δε βρισκεται σε τροχιά στον Αρη καπου αλλου εγινε το τσαφ...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#726961 https://www.protothema.gr/greece/articl ... raumaties/
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές το σπίτι, καθώς η δεξαμενή δεν βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο αλλά στο υπόγειο του σπιτιού.
Επιτρέπεται αυτό;