Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#718953 Εγώ τέτοιες μέρες το 2013 ήμουν ΔΕΑ σε μονάδα της Κομοτηνής οπότε λογικά θα έξυνα τα @@ μου :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#718954
panos2171 έγραψε:Εγώ τέτοιες μέρες το 2013 ήμουν ΔΕΑ σε μονάδα της Κομοτηνής οπότε λογικά θα έξυνα τα @@ μου
Πιο ευνοϊκή μετάθεση για εμάς τους ΔΕΑ ΠΖ δεν υπήρχε, Έβρος, Νησιά Αιγαίου, Ροδόπη πήγαινε. Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#718956
Dodger έγραψε:@ g8777 θα πεις εσύ πως ήταν η θητεία στο τιμημένο ΠΒ στη Θήβα;


Τί να πω.
Τα βλέπεις.

Εδώ έχουμε μπλέξει με σκληρά καρύδια. ΠουΖου. :omg:

Θες να με βρούν με κομμένο λαρύγγι αύριο πρωί;; :lipsealed:

Σαν σήμερα λοιπόν γυρνούσα από έξοδο με υπηρεσιακό μαζί με κάτι άλλους . Ξαφνικά, ακούστηκαν τα ταμπούρλα.

Αμέσως τρέξαμε στον ορχο, μιζαραμε το Μ110 που είχε μπαταρία και πήραμε τηλέφωνο τον Διάκο να στείλει καφέδες με τις Ευτερπες του γιατί η νύχτα προβλεποταν μεγάλη. :iconcool:

Αλλά εντάξει. Σιγά το πράγμα. Τρεις βάσεις μαχητικών καταστρέψαμε, δεν είναι ότι πήγαμε και πορεία 87 χλμ με φουλ εξοπλισμό και τον ταξίαρχο να μας σαλαγαει οδηγώντας παπί.

:metalo:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#718958 Στην πορεία είχατε και την φασολάδα σε παγοκολωνες στο Μ71 ή αυτό δεν ήταν μέρος του εξοπλισμού και πήγαινε πακέτο με το τασάκι σαν την παραγγελία του Polo?

< >
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#798083 Κλείνουν τέσσερα κέντρα κατάταξης νεοσυλλέκτων στην περιοχή του Έβρου
newsroom | 14/12/2022 09:50

Έκλεισαν με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έφτασε χθες στις Στρατιωτικές Μονάδες του Έβρου, τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου. Δυστυχώς αυτή η εξαιρετικά αρνητική, για πολλούς και σημαντικούς λόγους, απόφαση που πλήττει άλλη μια φορά την ακριτική και εθνικά ευαίσθητη περιοχή του νομού μας, υλοποιήθηκε χθες Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου που στάλθηκε η σχετική διαταγή από το ΓΕΣ, την στιγμή που στον Έβρο βρισκόταν για επίσκεψη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

ΠΗΓΗ EVROS NEWS

Μια απόφαση που είχε παρθεί το 2018, οι νεοσύλλεκτοι να παρουσιάζονται κατευθείαν στις μονάδες, στα 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), χωρίς δηλαδή να κάνουν το δίμηνο της βασικής εκπαίδευσης στα Κέντρα, όπου και ορκίζονταν, όπως συνέβαινε παλαιότερα, ανάμεσα τους και σε τρία κέντρα κατάταξης νεοσυλλέκτων σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Λαγό, καταργήθηκε.

Η δικαιολογία που προβάλλεται είναι ότι κάποιες Στρατιωτικές Μονάδες στα σύνορα δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά στη μαζική κατάταξη και την αρχική εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων. Κι αυτό διότι είχαν το βάρος της κύριας εκπαίδευσης, της εκπαίδευσης ειδικότητας και τις υπόλοιπες υψηλές απαιτήσεις που έχουν τέτοιες μονάδες της παραμεθορίου.

Αντί όμως να δοθούν λύσεις με το κατάλληλο προσωπικό εκπαίδευσης και να αυξηθούν περισσότερο σε αριθμό τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων στον Έβρο, αντί να έρθουν ακόμα και παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή για βασική εκπαίδευση των στελεχών, έκλεισαν και τα Κέντρα Κατάταξης. Την ίδια στιγμή που ολοκληρώνεται η κατασκευή νέου ουσιαστικά ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Να θυμίσουμε πως αυτά τα τέσσερα χρόνια που ίσχυε η συγκεκριμένη απόφαση, εκατοντάδες νεοσύλλεκτοι παρουσιάζονταν κάθε τόσο στις Στρατιωτικές Μονάδες του Έβρου που είχαν οριστεί ως Κέντρα Κατάταξης. Όλοι αυτοί με τις εξόδους τους τόνωναν την τοπική οικονομία, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε τόσο που είχαμε την ορκωμοσία τους, επίσης εκατοντάδες γονείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας έρχονταν στον Έβρο για να βρεθούν κοντά στα παιδιά τους σε αυτή την στιγμή της ζωής τους.

Όλα αυτά φυσικά τώρα θα εκλείψουν και η τοπική οικονομία και κοινωνία της περιοχής μας που καθημερινά σβήνει, δέχεται ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα, από μια Κυβέρνηση που στα λόγια εξήγγειλε μέχρι και ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης του Βορείου Έβρου δια στόματοος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, αλλά οι αποφάσεις είναι εντελώς διαφορετικές. ΝΤΡΟΠΗ….
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#798098 Το ότι αναφέρονται στο ίδιο άρθρο η θητεία και η τόνωση της τοπικής οικονομίας λέει πολλά για το πως βλέπει η πλειοψηφία της χώρας τους φαντάρους
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#798110 Ήρθε χθες εν τω μεταξύ στο πατρικό καινούργιο φύλλο πορείας. Από Θέρμη που ερχόταν τα τελευταία χρόνια τώρα στα γεράματα Ν. Μάκρη Αλεξανδρούπολης.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#798112
BARHonda έγραψε:Το ότι αναφέρονται στο ίδιο άρθρο η θητεία και η τόνωση της τοπικής οικονομίας λέει πολλά για το πως βλέπει η πλειοψηφία της χώρας τους φαντάρους
.. και τους φοιτητές..
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#798121
Νίκος Παππάς έγραψε:
BARHonda έγραψε:Το ότι αναφέρονται στο ίδιο άρθρο η θητεία και η τόνωση της τοπικής οικονομίας λέει πολλά για το πως βλέπει η πλειοψηφία της χώρας τους φαντάρους
.. και τους φοιτητές..


"Κάθε πόλη και ΤΕΙ, κάθε χωριό και στρατόπεδο."
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#798384
BARHonda έγραψε:Το ότι αναφέρονται στο ίδιο άρθρο η θητεία και η τόνωση της τοπικής οικονομίας λέει πολλά για το πως βλέπει η πλειοψηφία της χώρας τους φαντάρους


Δεν θυμασαι πως εκαναν μερικοι για τους πεζοναυτες στον Βολο;
Ξαφνικα ''αγαπησαν'' τους στρατιωτες και δεν μπορουσαν να τους αποχωριστουν.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#799054 Το πόσο κοστίζει στις οικογένειες να στέλνουν τα παιδιά τους μακριά και να πηγαίνουν εκεί να τους δούνε δεν το μετράνε. Η τοπική κοινωνία όμως μετράει αλλιώς; Απαιτώ λοιπόν να στέλνονται όλοι οι φαντάροι που έχουν προέλευση από τη Θράκη στην Καλαμάτα και στη Ρόδο. :twisted:

Συνειδητοποιώ ότι είναι πολύ πιθανόν να μην χρειαστεί να ασχοληθώ ποτέ πια στη ζωή μου με θητείες, φύλλα πορείας, πιστοποιητικό τύπου Α κλπ. Είμαι σε ηλικία που μόνο σε πολύ σημαντική επιστράτευση θα με πιάσουν και έχω μόνο μία κόρη. Εκτός αν η κόρη τα φτιάξει με φαντάρο και ψάχνουμε για μέσο να τον φέρουμε κοντά.... Φτού, όπως λέει και το τραγούδι, για όλα φταίνε οι γκόμενες!
Άβαταρ μέλους
By dimik
#799055 Άλλο πράγμα η Θράκη και η Ρόδος και άλλο η Άρτα, η Κόρινθος και η Σπάρτη.

Είναι προφανές ότι στρατόπεδα πέρα από κεντρικές διοικήσεις σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις κυρίως της κεντρικής και Β. Ελλάδος δεν χρειάζεται να υπάρχουν πουθενά αλλού πέρα από τα σύνορα.

Εξαιρούνται ειδικές μονάδες αεράμυνας, ειδικών δυνάμεων κλπ.