Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#714417 Eρωτηση προς Θεσσαλονικείς:
Πάρκινγκ στο κέντρο για 3-4 μέρες εχουμε να συστήσουμε?γενικά δε θα το κινώ. Η κάποια περιοχή να το αφήσω σχετικά κοντά στο κέντρο :s_roses
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#714425 Δεν μπορω να σκεφτω λογο να μην μπορεις. Δεν ειναι οτι θα το βαλουν σε θεση που δεν θα κλεινεται απο αλλον.

< >
Άβαταρ μέλους
By thanasisr16
#714438
rx8_drifter έγραψε:Eρωτηση προς Θεσσαλονικείς:
Πάρκινγκ στο κέντρο για 3-4 μέρες εχουμε να συστήσουμε?γενικά δε θα το κινώ. Η κάποια περιοχή να το αφήσω σχετικά κοντά στο κέντρο :s_roses

Στην ΔΕΘ είναι 40€ η εβδομάδα, προς δικαστήρια είναι το μόνο σημείο κοντά στο κέντρο που δεν γράφουν από όσο ξέρω
Άβαταρ μέλους
By xronis
#716455 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΧΩ Κ ΕΓΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΜΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΠΙΛΩΤΗ. ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑΡΩ ΣΤΟΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ, Η ΠΙΛΩΤΗ ΕΧΕΙ 7-8 ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ (ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ) ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ "ΠΙΑΣΕΙ" ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, ΕΝΑΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ, ΜΕΝΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΝΟΚΙΑΖΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΛΩΤΗ;
Καλησπέρα. Θα σε παρακαλούσα να μην γράφεις με κεφαλαία.[Admin]
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#716461 Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Υπάρχουν οι πιλοτές που είναι "ελεύθερες" και υπάρχει απλώς ένας διακανονισμός για το πού παρκάρει το κάθε διαμέρισμα, χωρίς να κατοχυρώνεται νομικά κάτι τέτοιο.
https://www.taxheaven.gr/news/43784/oi- ... yei-sto-e9
Η πυλωτή είναι χώρος κοινόκτητος και κοινόχρηστος από όλους τους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας.

Αν δηλαδή στην πιλοτή σας δεν υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις που είναι παρακολούθημα των διαμερισμάτων, τότε επί της ουσίας, μοιράζονται ελεύθερα στους συνδιοκτήτες.
Το ιδιόκτητο parking απαγορεύεται ρητά στην πυλωτή. Οι συνιδιοκτήτες των διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας, μπορούν να καθορίσουν συγκεκριμένους ανοικτούς χώρους για στάθμευση στην πιλοτή, που θα ανήκουν στην αποκλειστική τους χρήση (όχι ιδιοκτησία). Οι θέσεις στάθμευσης της περίπτωσης αυτής δεν γράφονται στο Ε9.

Αν δεν είναι χωριστή οριζόντια ιδιοκτησία μία θέση, δεν μπορεί να μεταβιβαστεί η χρήση της, ούτε να επινοικιαστεί. Από εκεί και μετά βέβαια, σε μια θέση αποκλειστικής στάθμευσης ενός διαμερίσματος, που αναγράφεται και στα συμβόλαια και στο καταστατικό, ο ιδιοκτήτης μπορεί να παρκάρει μόνον αυτός. Δεν μπορεί να παρκάρει κάποιος άλλος από την πολυκατοικία.
Δεν μπορεί τυπικά να την νοικιάσει βέβαια επίσης σε κάποιον τρίτο και όχι στον ενοικιαστή του διαμερίσματος.
Με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας ή με χωριστό συμβόλαιο μπορεί να καθορίζεται ποιος θα παρκάρει νόμιμα στην πιλοτή και σε ποιον ανήκουν οι θέσεις στάθμευσης ή με χωριστό συμβόλαιο. Αν δεν γίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο, τότε ισχύει ο νόμος, δηλαδή, θα έχουν δικαίωμα στάθμευσης όλοι, όπου να' ναι, χωρίς συγκεκριμένες θέσεις.

Δηλαδή: Ο χώρος της πυλωτής είναι εκμεταλλεύσιμος για παρκάρισμα μόνο από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων (και κατόπιν συμφωνίας) και απαγορεύεται να χρησιμοποιείται από τρίτους.

Μπορεί ένας χώρος της πυλωτής, χωρίς χιλιοστά, να ενοικιασθεί ή να πουληθεί σε τρίτους για να χρησιμοποιηθεί ως parking;

και
Ο χώρος της πυλωτής απαγορεύεται να ενοικιασθεί  ή να πουληθεί  σε όσους δεν είναι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας. Η πρακτική της ενοικίασης ή πώλησης των χώρων της πυλωτής «καταργήθηκε» με την απόφαση 255/5-1-2018 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η απόφαση αυτή συγκεντρώνει και αποδίδει την ισχύουσα σήμερα νομολογία.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#716464 Οπως τα λεει ο HF.
Στην περιπτωση σου αφου αυτος που παρκαρει εκει εχει διαμερισμα με θεση παρκινγκ στην πολυκατοικια, η οποια περιγραφεται στο συμβολαιο και αποτελει παρακολουθημα του ακινητου αλλα μενει απεναντι, μπορει να παρκαρει.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#786610 Φλοίσβο-Τροκαντερό βρίσκουμε να παρκάρουμε Παρασκευή βράδυ; Αν ναι, πού ασφαλώς (κι ας έχει λίγο περπάτημα);
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#786616 Σε αυλη εξ αδιαιρετου που δεν εχει συγκεκριμενο καταστατικο τι ισχυει? Αν δεν τα βρουνε μεταξυ τους οι ιδιοκτητες οπου προλαβει ο καθενας το βαζει και δε μπορει ο αλλος να πει τιποτα?
Άβαταρ μέλους
By Serf
#786741
Scotch έγραψε:Φλοίσβο-Τροκαντερό βρίσκουμε να παρκάρουμε Παρασκευή βράδυ; Αν ναι, πού ασφαλώς (κι ας έχει λίγο περπάτημα);
Μες τη μαρίνα του Φλοίσβου;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#786764
Serf έγραψε:
Scotch έγραψε:Φλοίσβο-Τροκαντερό βρίσκουμε να παρκάρουμε Παρασκευή βράδυ; Αν ναι, πού ασφαλώς (κι ας έχει λίγο περπάτημα);
Μες τη μαρίνα του Φλοίσβου;

Στο parking; Ναι, αν βρίσκεις τέτοια μέρα και ώρα, θα το προτιμήσω μάλλον.