Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#706853 Ζυγοστάθμιση; Μα δε ζανταρει λάστιχα.
Τα αλλάζεις με τις ζάντες τους.
Είναι το καθένα ζυγοσταθμισμενο.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#706857 Διάβασε τι έγραψα παραπάνω. Βεβαια μπορει και να έτυχε.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#706858
mirage έγραψε:Ναι το καταλαβα αυτό και η ερώτηση παραμένει. Τι γίνεται με την ζυγοσταθμιση όταν αλλάζεις απο χειμερινα σε καλοκαιρινα και το ανάποδο. Εχω παρατηρήσει πως κάποιες φορές δεν χρειάζεται τίποτα, αλλες μπορει να χρειαστεί κάποια αλλαγή.
Ζαντολάστιχα εννοώ ναι.
Ζυγοστάθμιση γιατί να κάνω; Το λάστιχο δε μετακινείται πάνω στη ζάντα. Στο μεγάλο bmw που δε θέλω να γρατζουνίσουν τις ζάντες, τα αποθηκεύω το ένα δίπλα στο άλλο εγώ σε ράφια ώστε να μην πατά το λάστιχο 6 μήνες σε ένα σημείο αλλά σε 2, στο κάμπριο που είναι παλιότερο βαριέμαι κ τα περνούν και αποθηκεύουν άλλοι.

Μπορεί να παρατηρείς διαφορές αν τα στοιβάζουν το ένα πάνω στο άλλο ή αν πατά στο ίδιο σημείο 6 μήνες, αλλιώς δε δικαιολογείται.

Εσύ κάνεις και ζυγοστάθμιση κάθε 6 μήνες;

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#706859 Τόσα χρόνια αυτό κάνω και γω. Και ξεφουσκώνει και τα λάστιχα προς αποθήκευση. Δεν χαλάει η ζυγοσταθμιση.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#706861 Nαι μια φορά δεν έκανα και επέστρεψα την επόμενη μέρα γιατι ειχα κραδασμούς στο τιμόνι που λύθηκαν με την ζυγοσταθμιση. Η διαφορά είναι λιγότερο από ένα 5ευρω με ή χωρίς ζυγοσταθμιση και γλιτώνω την φασαρία σε περίπτωση χρειαστεί τελικα.
Τώρα για την σωστή φυλαξη, απο όσο ξέρω και διαβαζω, λαστιχα που ειναι περασμένα στην ζάντα στοιβάζονται το ένα πάνω στο αλλο, δεν τοποθετούνται όρθια. Ενναλακτικα μπορούν να κρεμαστούν από την ζάντα. Αυτο με το ξεφούσκωμα δεν το έπιασα. https://www.oponeo.co.uk/blog/how-to-st ... ter-season
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#706862
mirage έγραψε:Διάβασε τι έγραψα παραπάνω. Βεβαια μπορει και να έτυχε.


μια περιπτωση θα ηταν το σετ αυτο που τρεμει να ηταν ζυγοσταθμισμενο επι αυτοκινητου,οποτε βιδωνοντας το σε διαφορετικη θεση να ξεζυγοσταθμιστηκε.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#706863 Έτσι τα έχω και εγώ

Πάντως δεν υπάρχει κάποιος λόγος να χάσει το λάστιχο τη ζυγοστάθμισή του αν αποθηκευθεί σωστά.

Ίσως μπέρδεψαν αριστερά-δεξιά; Μπρος-πίσω;


< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#706865 Μπορει να μετακινήθηκαν και τα βαρίδια, δεν ξερω. Σίγουρα δεν είχε γινει ζυγοσταθμιση πάνω στο αυτοκίνητο ήταν η δεύτερη σεζόν από τα λάστιχα και το ξέρω. Οπως ειπα δεν κάνει ιδιαιτερη διαφορά στην τιμή το με και το χωρίς και δεν τα αλλάζω μονος μου απλα το είχα απορία.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#706868
mirage έγραψε:Μπορει να μετακινήθηκαν και τα βαρίδια, δεν ξερω. Σίγουρα δεν είχε γινει ζυγοσταθμιση πάνω στο αυτοκίνητο ήταν η δεύτερη σεζόν από τα λάστιχα και το ξέρω. Οπως ειπα δεν κάνει ιδιαιτερη διαφορά στην τιμή το με και το χωρίς και δεν τα αλλάζω μονος μου απλα το είχα απορία.
Καλύτερα που δεν τα αλλάζεις μόνος σου. Είναι και μανούρα, και αν το κάνεις σωστά, τα εργαλεία κοστίζουν κιόλας. Δε γλιτώνεις χρήματα...

Φέτος που δεν κινήθηκε το μεγάλο bmw σχεδόν καθόλου τον χειμώνα, δεν τα άλλαξα καθόλου. Γλίτωσα την ταλαιπωρία. Είχα καλοκαιρινά πάνω.


< >
Άβαταρ μέλους
By fokion
#706892 στα παραπολλα χρονια που αλλαζω λαστιχα χειμωνα καλοκαιρι λογω offroad τρελλας, ποτέ δεν ειχα θεμα με ζυγοσταθμιση. Ποιο πολλές φορες ειχα οταν το πιεστικό ξεκολαγε τα βαριδακια οταν το μπιστολιαζαν σε πλυντηριο, μεχρι που επελεξα τα "κουμπωτα" στο χειλος παρα τα αυτοκολλητα απο πισω κι ας εχανα στην εμφανιση

και βεβαια αντε βαλε 4 ζαντολαστιχα 205/80/16 αναγωμοση σε σιδερενιες ζαντες μεσα στο αυτοκινητο.. θα μου πεις 2 φορες το χρονο, σωστό κι αυτο.

ΟΜΩΣ
το εργαλειο δεν ειναι ΜΟΝΟ για ζαντολάστιχα. Ειναι για οτιδήποτε δουλεύει με καρυδάκια.
Να σας δώσω ενα παράδειγμα. Ηθελα να κανω μια μεταποίηση στη πέργολα οι πολυκαιρισμένες βιδες δεν έλυναν με το "απλό" δραπανο και κόντεψα να το καψω ( για μια που δοκίμασα εβαλα προέκταση σε καστανια τελικά να κανει το πρωτο τακ)..

συν βεβαια οτι εχει την μπαταρια των αλλων εργαλειων του λιντλ και το φορτιστή οποτε μπορεις να αγορασεις με 30 ευρω το σκετο δραπανο και να εχεις και μπαταρια ( που ειναι η μεγαλη) και φορτιστή....

και ναι. ενα ροποκλειδο ειναι παντα στα "θελω" αν και μαλλον ειναι και θα μεινει παντα εκτός μπατζετ
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#707257 https://www.in.gr/2021/05/07/economy/ag ... as-kritis/

Περίπου 15.000 τόνοι ντομάτας από την Κρήτη έχουν καταλήξει τις τελευταίες ημέρες στα σκουπίδια, ενώ οι λίγες πωλήσεις που πραγματοποιούνται είναι σε εξευτελιστικές τιμές των 0,15 – 0,20 ευρώ/το κιλό.
=====================================================================================================================================
και στα super-λαϊκές ζητάνε 1,5 - 2,4e . Έ ρε Στάλιν που τους χρειάζεται.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#711284 Eχει παραγγείλει κανείς από ΑΒ ή Σκλαβενίτη παγωτό? Βλέπω ότι σε αφήνει να αγοράσεις. Φοβάμαι όμως τις συνθήκες της μεταφοράς.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#711295 Καλύτερα, θα σου έρθει και μαλακό κι έτοιμο για φάγωμα :eat:
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#711316 Πόσο να φάμε αν έρθει 3λιτρο οικογενειακό; Το θέμα είναι ότι δεν κάνει το λιωμένο να ξαναπαγωσει.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#711317 Γιατί απλά δεν πετάγεσαιι στο σούπερ / μινιμαρκετ / περίπτερο να το αγοράσεις;