Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#706288 Α Σουηδικό σύστημα λόγω Πάσχα ..
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#706336 Πήγαν πολλοί κι από κοκορέτσι...

Όλο τα ίδια μετά από αργίες...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#706338
Same_old_story έγραψε:Α Σουηδικό σύστημα λόγω Πάσχα ..


Για Κυριακή 02/05/2021 και Δευτέρα 03/05/2021 ανακοινώνουμε 2.146 νέα κρούσματα και 134 θανάτους. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 348.568 και των θυμάτων σε 10.587. Παραμένουν διασωληνωμένοι 797 συμπολίτες μας, ενώ 2.146 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν ελεγχθεί συνολικά 4.678.223 κλινικά δείγματα PCR και 3.511.226 δείγματα Rapid Ag. Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#706356
diplomat έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Το GDP per capita δεν λέει και πολλά πάντως για την οικονομική δύναμη του Κράτους. Περισσότερα λέει για το μέγεθος του πληθυσμού και το πόσους πολύ πλούσιους έχει, που ανεβάζουν τον μέσο όρο.


Είναι κυρίως δείκτης ευημερίας και παραγωγικότητας, μα δευτερευόντως και οικονομικής δύναμης. Είναι προφανές το ενδεχόμενο να ευνοεί μικρότερες πληθυσμιακά, πελούσιες χώρες, δε μπορεί όμως να πούμε ότι διαστρεβλώνεται σημαντικά η εικόνα της οικονομικής δύναμης πχ της Νορβηγίας (€56,000 per capita με πληθυσμό 5,328,000) μέσω αυτού.

Η διαφορά επίσης είναι αρκετά σημαντική όταν μιλάμε κατά προσέγγιση για €15,500 (Gr) vs €7,500 (Αrg), ήτοι GPD per capita στο ~48% του μέσου ΕΛ. Προφανώς και σαν συνολικό μέγεθος τα €165bn (Gr) είναι πολύ μικρότερο από τα €350bn (Arg), όμως δεν μπορεί να βγάλεις συμπέρασμα για τον pluto και την οικονομική δύναμη γενικότερα δίχως τον πληθυσμό.


Σημαντικότατα διαστρεβλώνει την οικονομική δύναμη μιας χώρας. Η Νορβηγία είναι μια πορδή που έχει απλά τεράστια αποθέματα πετρελαίου. Δεν θα γίνει ποτέ μεγάλη δύναμη όμως, ακόμα και το μεγαλύτερη GDP per Capita στον κόσμο να φτάσει. Το ίδιο ισχύει για κάτι "Λουξεμβούργα, Ελβετίες κλπ". Να μου μιλούσες για Gini Index, να το συζητούσαμε, αλλά και πάλι είναι αδιάφορο ως προς την δύναμη του ίδιου του Κράτους.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#706357
Dimsabas έγραψε:Κανείς δεν είπε ότι αποκλείεται να γίνει δουλειά σε δημόσιο νοσοκομείο. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι στο ιδιωτικό έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να γίνουν όλα πρέπει/ταχύτερα/καλύτερα.


Δύο φορές έχει κινδυνεύσει η ζωή μου, (μια από ατύχημα-πυροβολισμό εν υπηρεσία και μια από απώλεια αίματος από άλλη αιτία) και τις δύο φορές Δημόσια νοσοκομεία με έσωσαν. Μια εγχείρηση που έκανα για να σταματήσω την αιτία απώλειας του αίματος, την έκανα ιδιωτικά, απλά επειδή δεν υπήρχε αυτή η μέθοδος στα Δημόσια - θα έπρεπε να κάνω την παλιά που και πάλι σε σώζει όμως. Η μάνα μου από μελάνωμα στο Δημόσιο σώθηκε. Σε ιδιωτικό πας μόνο για τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες ή αν δεν καλύπτεται η συγκεκριμένη μέθοδος που επιθυμείς.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#706376 edit mod. off-topic.[Admin]
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#706490 Πήγα τη Μ.Βδομάδα στα μνήματα και σταματώντας στην πόρτα να πάρουμε κανένα λουλούδι πέρασε κηδεία COVID. Φέρετρο σε σελοφάν, σφραγισμένο. Ρωτάω, μαθαίνω ότι δε βλέπεις τίποτα δεν έρχεσαι σε επαφή με τίποτα. Μπορεί να θάβεις παππού και να ανοίξεις και να δεις νεαρή κοπέλα. Η χήρα με ΓΑΝΤΙΑ!!! οι υπόλοιποι μακριά και επίσης μετά από ερώτησή μου δεν έγινε καν χρήση του οικογενειακού τάφου.

Πραγματικά θα βλέπουμε μετά από 2-3 χρόνια τί μέτρα μας είχαν επιβάλλει και θα σιχαινόμαστε τον εαυτό μας, για το πόσο γίδια είμαστε και τα ανεχθήκαμε. ΠΟΙΟΣ έχει αποδείξει ότι οι νεκροί (και μάλιστα 2 ημερών) μεταδίδουν την COVID-19 και με ποιον μηχανισμό; Πώς επιβαρύνεται η δημόσια υγεία αν θαφθεί ένας νεκρός της νόσου COVID-19 σε οικογειακό τάφο με κόκκαλα 20ετίας ενδεχομένως; Δεν αντιλέγω ότι ενδεχομένως υπάρχουν μελέτες που επιβεβαιώνουν αυτά, αλλά σε νόσο που μεταδίδεται με την αναπνοή και το βήχα μου κάνει τεράστια εντύπωση αν κάνει κάποιο από αυτά ο πεθαμένος που το πολύ πολύ να κλάνει (αδιευκρίνιστο ακόμα)
Άβαταρ μέλους
By drdino
#706493 Φαντάζομαι πως αυτά είναι πρωτόκολλα για θανάτους σε περιπτώσεις πανδημίας, χωρίς να εξετάζεται το πώς μεταδίδεται από την σωρό.

Αυτό με τον παππού/κοπέλα δεν το έπιασα, έγινε κάπου;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#706518 Μην πας να το παίξεις έξυπνος edit mod.

drdino σου δίνουν ένα κλείσει κασόνι με σελοφάν. Θα μπορούσε να έχει μέσα τρία σακιά πατάτες, τον Τζίμι Χόφα, τη μεγάλη ληστεία του τρένου. Σοβαροί είστε;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#706525 Η Ελλάδα 31η μεταξύ των 37 χωρών του ΟΟΣΑ στη διαχείριση της πανδημίας τον Απρίλιο

https://www.zougla.gr/greece/article/i- ... on-aprilio
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#706530
Corto Maltese έγραψε:Μην πας να το παίξεις έξυπνος edit mod.

drdino σου δίνουν ένα κλείσει κασόνι με σελοφάν. Θα μπορούσε να έχει μέσα τρία σακιά πατάτες, τον Τζίμι Χόφα, τη μεγάλη ληστεία του τρένου. Σοβαροί είστε;



:vava:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#706531 red κουράγιο
'
'
3 θέσεις κάτω από τη Γερμανία και πάνω από τη Σουηδία , με τόσους νεκρούς ; Το λές και κατόρθωμα έως ύποπτο κατόρθωμα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#706534 @greo: Εσύ είσαι σοβαρός;

Σε ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο, έχει γίνει κάτι τέτοιο ή απλά μιλάμε για υποθετικά σενάρια; Αν είναι το πρώτο τότε προφανώς κάτι έχει πάει πολύ στραβά για να δώσει το νοσοκομείο λάθος σωρό, να την παραλάβει το γραφείο κηδειών, να την ετοιμάσει κλπ και να μην καταλάβει τι έχει γίνει. Αν μιλάμε για υποθετικό σενάριο, φαντάζομαι πως μπορεί να γίνει, αλλά ξέρουμε ότι δεν
υπάρχει κάποια διαδικασία παρόμοια με όταν παραλαμβάνεις ένα νεογνό από την κλινική όπου επιβεβαιώνεται η ταυτότητα με barcode κλπ;

Επίσης, το επίσημο πρωτόκολλο δεν αναφέρει κάτι για υποχρεωτικό περιτύλιγμα στο φέρετρο ενώ φαίνεται να προβλέπεται το να δουν τον αποθανόντα οι συγγενείς:
https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/ ... 202102.pdf

Εικόνα