Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#701985 Τέτοιους οβάλ σωλήνες έχουν στις ντουλάπες. Πλαστικούς δεν έχω δει, μεταλλικούς ναι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#702000
Dodger έγραψε:Τέτοιους οβάλ σωλήνες έχουν στις ντουλάπες. Πλαστικούς δεν έχω δει, μεταλλικούς ναι.


οι διαστασεις οντως ειναι πολυ κοντα σε σωληνα που κρεμανε τα ρουχα σε ντουλαπες.


https://www.bestprice.gr/search?q=%CF%8 ... E%B1%CF%82
Άβαταρ μέλους
By sargus
#702109 Σκεφτόμαστε σιγά σιγά να "ντύσουμε" την οικογενειακή αυλή (καμιά 200 τετραγωνικά μέτρα) η οποία περιλαμβάνει και ραμπα-παρκινγκ για αυτοκίνητα και είναι τώρα στρωμένη με τσιμέντο.

Η πρόταση που έπεσε είναι να βάλουμε κυβολιθο. Δεν ξέρω τίποτα για αυτόν πέραν του ότι μπαίνει σχετικά γρήγορα και έχει μικρό κόστος. Δυστυχώς, δε μπορώ να βρω πολλή πληροφορία στο νετ από κατόχους.

Έχει κανείς εδώ μέσα γνώμη για τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτήματα του; Αν είναι και κάποιος κάτοχος, ακόμη καλύτερα. Αν όχι κυβόλιθος, καμία άλλη πρόταση με τι υλικό να ντυσουμε την αυλή;
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#702114 Me έτοιμο "υπόστρωμα" τσιμέντο, πάς κατευθείαν σε πλάκες πεζοδρομίου :
https://www.kaxirismonotika.gr/242-%CF% ... VYQAvD_BwE
20 χρόνια χρήση σε 120 τμ αυλόκηπο, ΑΘΑΝΑΤΕΣ !!!
Προϋπόθεση η πολύ καλή τοποθέτηση: Να μην έχει κενά απο κάτω (κουφώματα) στο στρώσιμο και αρμούς 5χιλιοστά και άνω, οπωσδήποτε.
Με την τοποθέτηση+υλικά, υπολόγισε στα 4.000€ για 200τμ επιφάνεια.
Άβαταρ μέλους
By sargus
#702116 Το θέμα είναι -αν θυμάμαι καλά από πέρισυ που είχα μιλήσει με το μάστορα- ότι ο κυβόλιθος είναι στο μισό κόστος (ή και παρακάτω). Αυτό μετράει πολύ.
Αν τώρα ο κυβόλιθος έχει εγγενή μειονεκτήματα -όπως π.χ. υγρασίες στα σημεία που θα ακουμπάει στο σπίτι ή κάτι άλλο, τότε φυσικά να το σκεφτούμε να τα δώσουμε τώρα για να μην τρέχουμε αργότερα.
(Νομίζω και εγώ ότι οι πλάκες πεζοδρομίου είναι μάλλον η καλύτερη λύση. αν δεν ήταν και το κόστος)
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#702120
sargus έγραψε:Το θέμα είναι -αν θυμάμαι καλά από πέρισυ που είχα μιλήσει με το μάστορα- ότι ο κυβόλιθος είναι στο μισό κόστος (ή και παρακάτω). Αυτό μετράει πολύ.

:hmmm:
https://www.domika-devetzoglou.gr/%CF%8 ... %ACm2.html
και
https://www.lithodomin.gr/wp-content/up ... s-2021.pdf
Δεν υπάρχει περίπτωση ο κυβόλιθος να στοιχίζει λιγότερο απο τις πλάκες, τουλάχιστον τις "φτηνές σειρές". Ειδικά η τοποθέτηση, είναι σίγουρα σαν τα πλακάκια και τη διαφορά τιμής τοποθέτησης, αν τα θλες σε πχ ρόμβο και όχι κλασσικό τρόπο (+2-3 € το τμ διαφορά)
Αφού το είπε ο μάστορας όμως :roll: , πάσο!
Άβαταρ μέλους
By italakias
#702127
sargus έγραψε:Σκεφτόμαστε σιγά σιγά να "ντύσουμε" την οικογενειακή αυλή (καμιά 200 τετραγωνικά μέτρα) η οποία περιλαμβάνει και ραμπα-παρκινγκ για αυτοκίνητα και είναι τώρα στρωμένη με τσιμέντο.

Η πρόταση που έπεσε είναι να βάλουμε κυβολιθο. Δεν ξέρω τίποτα για αυτόν πέραν του ότι μπαίνει σχετικά γρήγορα και έχει μικρό κόστος. Δυστυχώς, δε μπορώ να βρω πολλή πληροφορία στο νετ από κατόχους.

Έχει κανείς εδώ μέσα γνώμη για τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτήματα του; Αν είναι και κάποιος κάτοχος, ακόμη καλύτερα. Αν όχι κυβόλιθος, καμία άλλη πρόταση με τι υλικό να ντυσουμε την αυλή;

Αν θες βαλε φωτο της αυλης.
Μου ακουγεται μεγαλη η επιφανεια και το κοστος πολυ μεγαλο.
Εγω προσωπικα ουτε τσιμεντο δεν θα εριχνα.
Δυο αμαξια 3α αμμοχαλικο,διαμορφωση και τελος.

Οι κυβολιθοι απαιτουν περισσοτερα εργατικα ,δεν θελουν τσιμεντο για κολημα,στρωσιμο αμμου και απλα στριμοχνωνται μεταξυ τους .
Αντεχουν περισσοτερο σε βαρια φορτια απο τις πλακες πεζοδρομιου και δεν γλυστρανε .
Πολυ βασικο αυτο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#702135 εγω θα προτιμουσα κυβολιθους.Εχω δει σε καποιες αυλες που εχουν και χορταρακι αναμεσα.Πολυ ωραιο αισθητικα το αποτελεσμα,καμια σχεση με την τσιμεντιλα των πλακων.
Άβαταρ μέλους
By glf
#702138 Εγώ στις 3 πλευρές γύρω από το σπίτι έχω ρίξει τσιμέντο για να μπουν 2-3 πλάκες πεζοδρομίου στο φάρδος.
Μπορεί να το κάνω και πλακάκι..
Κυρίως για να μη πιάσει να περάσει νερό κοντά στα τοιχία.
Και μετά ένα μεγάλο μέρος το έχω ετοιμάσει με 3Α αμμοχάλικο για διαμόρφωση να πατηθεί και μετά να πάμε με άμμο και κυβολιθους.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#702140 Δεν ξέρω οικονομοτεχνικά αν αξίζουν, αλλά αισθητικά είναι κατ´ εμέ καλύτεροι οι κυβόλιθοι. Αρνητικό πως με τον καιρό θέλουν ξεχορτάριασμα οι αρμοί. Τα πλακάκια πεζοδρομίου μου θυμίζουν δημοτική αρχή.

Σου στέλνω 2 φωτογραφίες από το συγκρότημα, στην πρώτη στο βάθος έχουν γκαζόν ανάμεσα, στη δεύτερη όχι. Προσωπικά δε με τρελαίνει η διχρωμία με το κίτρινο.

Αν δε βαριέσαι να ξεχορταριάζεις, βάλε εκεί που είναι το αμάξι και το τραπέζι με τις καρέκλες συμπαγείς κυβόλιθους ( πιο ανθεκτικοί και βολεύει για τις καρέκλες) και παραδίπλα για ντεκόρ κυβόλιθους με τρύπες για γκαζόν.

Εικόνα

Εικόνα

ΥΓ: Δεν έχω βγάλει τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια ακόμη... Τουλάχιστον δεν τα ανάβω!


< >
Άβαταρ μέλους
By pro
#702141 3A ακούω, χορταράκι ανάμεσα σε κυβόλιθους ακούω. Τσιμέντο έχει στην αυλή του ο άνθρωπος, τι του λέτε;

Εγώ θα κοίταζα σταμπωτό, ή μια νέα στρώση τσιμέντου με υφή όπως Ακρόπολη - πιθανόν σε συνδυασμό με κάποια κομμάτια κυβόλιθου. Η πλάκα πεζοδρομίου είναι η χειρότερη αισθητικά, προσωπικά θα προτιμούσα να αφήσω το τσιμέντο ως έχει και να κάνω κάτι αργότερα αν δεν με παίρνει.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#702147 Αν έφτιαχνα ξανά την αυλή θα έβαζα κάτι σαν το παρακάτω, ή γυαλισμένο μπετόν ή σταμπωτό.

Τώρα έχω πλακάκι και τους αρμούς δεν τους βλέπω και πολύ καλά με το πλύσιμο με το πειστικό. Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#702151 Στο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας είχε χώμα. Με τις βροχές φυσικά γινότανε λάσπη με τα γνωστά προβλήματα. Κυκλοφορούν δε συνολικά 14+ οχήματα στις θέσεις πάρκιν στη πυλωτη. Αποφασίσαμε να δώσουμε λύση, και πρότεινα να στρώσουμε 3Α 8 πόντους και επάνω τους αυτούς του κυβολιθους που βλέπετε, ακουμπιστους, και γεμισαμε τα κενά τους με φυτοχωμα. Είναι έτσι 20 χρόνια. Το πράσινο δεν αναπτύχθηκε γιατί περνάνε τα αυτοκίνητα. Δεν έχουν δημιουργηθεί καθίσματα στην επιφάνεια,γιατί το πατήσαμε το 3Α με κύλινδρο.
Σε επιφάνεια με τσιμέντο, μονόδρομος είναι το τραβήκτο βιομηχανικό δάπεδο που έκανα στο χωριό ώστε να μην γλιστράει. Θέλει όμως σωστές κλίσεις. Οι απλοί κυβολιθοι θέλουν άμμο κάτω και γέμισμα στους αρμούς με άμμο πάλι. Αυτοί βγαίνουν εάν χρειαστεί εύκολα και ξαναμπαίνουν χωρίς μαστροχαλασιες πολλές.Εικόνα

< Note >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#702153 Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Ένα τσιμέντο-προϊόν που δεν στερεί την ομορφιά του πράσινου. Εύκολη διάβαση ή στάθμευση αυτοκινήτου χωρίς να καταστρέφεται το πράσινο.

Διαστάσεις: 40 Χ 60 Χ 10 cm
Χρώματα: Σομόν & Γκρι
https://www.toutsis.gr/product/diatrito-gkazon