Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#694143 Καλώς κινούμαι σε ομάδες ηλεκτροκίνησης στο ΦουΜπού, θεωρώ ότι υπάρχουν εξειδικευμένοι εγκαταστάτες. Δεν έχω προσωπική εμπειρία, κρίνω από όσα διαβάζω.
Με το καλό να χαρείς και τα δύο σου οχήματα και να εξηλεκτριστείς τελείως κάποια στιγμή.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#694147 Το ότι κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να χρεώσουν διπλά, δεν σημαίνει πως είναι και σωστό. Δεν χρειάζεται κάποια τρελή εξειδίκευση, πάνω απ' όλα πρόκειται για μια ηλεκτρική συσκευή. Διαβάζεις τις οδηγίες και καλείς έναν ηλεκτρολόγο. Υπάρχουν πολύ πιο πολύπλοκα συστήματα εκεί έξω, ένα Smart Home πιο πολλή δουλειά θέλει. Ο φορτιστής είναι εξαιρετικά απλή δουλειά σε σχέση με άλλες και όπως αποδείχτηκε, με λίγο διάβασμα, λίγη ενασχόληση, το κατάφερε ένας ηλεκτρολόγος και πελάτης χωρίς ειδικές γνώσεις. Και έβαλε και Internet με Wi-Fi στο γκαράζ (που αυτό δεν έχει σχέση με την φόρτιση, είναι έξτρα feature).
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#694149
Dimsabas έγραψε:Καλώς κινούμαι σε ομάδες ηλεκτροκίνησης στο ΦουΜπού, θεωρώ ότι υπάρχουν εξειδικευμένοι εγκαταστάτες. Δεν έχω προσωπική εμπειρία, κρίνω από όσα διαβάζω.
Με το καλό να χαρείς και τα δύο σου οχήματα και να εξηλεκτριστείς τελείως κάποια στιγμή.


Ευχαριστώ. Και στα δικά σου :s_howdy

Στο FB εντόπισα πολύ πρόσφατα πως υπάρχει ομάδα ηλεκτροκίνησης (για την ακρίβεια, με εντόπισαν) και οφείλω να ομολογήσω πως δεν σκέφτηκα πιο πριν να ψάξω.
Άβαταρ μέλους
By glf
#694163 Αυτό ακριβώς. Μόνο που διάβασα το pdf ήξερα το τι και πως. Οκ. Έχω και πτυχίο γι αυτά αλλά είναι ενα κλικ πάνω απο το να συνδέσεις φούρνο στο 3φασικο στο σπίτι.

Εγώ έχω έτοιμη την παροχή τόσο στο γκαράζ όσο και μέχρι την αυλοπορτα..

Οοοοταν αξιοθω και πάρω ηλεκτρικό θα τον βάλω μόνος τον φορτιστή.


Anonymous Founder έγραψε:.... Δεν χρειάζεται κάποια τρελή εξειδίκευση, πάνω απ' όλα πρόκειται για μια ηλεκτρική συσκευή. Διαβάζεις τις οδηγίες και καλείς έναν ηλεκτρολόγο. ...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#694241
dimviii έγραψε:
Dimsabas έγραψε:Πολλά συγχαρητήρια! Θα ήθελα πολύ να είμαι στη θέση σου και να έχω τέτοιο ζηλευτό στόλο οχημάτων.
Μια ερώτηση: έγραψες στο φόρουμ ένα σωρό απορίες. Εξαιτίας ελλιπών γνώσεων, πολλές δεν μπορούσα να τις κατανοήσω. Τέτοιος Γολγοθάς περιμένει όποιον θέλει να βάλει οικιακό φορτιστή; Δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, να αναλάβει την εγκατάσταση από το Α ως το Ω; Ή είσαι μερακλής κι ήθελες να ασχοληθείς, εξοικονομώντας και κάνα φράγκο;


και εμενα αυτες οι αποριες μου δημιουργηθηκαν διαβαζωντας.



Σιγά το γολγοθά, εδώ που είμαστε και πολύ πιο μπροστά στο θέμα ηλεκτροκίνησης, ειναι πρακτικά αδύνατο να εγκαταστήσεις φορτιστή σε κοινόχρηστο υπογειο γκαράζ λόγω φόβου για πυρκαγιές στα ηλεκτρικά. προφανώς θα το αντιμετωπίσουν κι αυτο, αλλά τουλάχιστον στην ελλάδα λόγω γιολαρίσματος φαίνεται να το χουν παρει χαλαρά :lol:

Όσο για το exclusivity των εγκατασταστών, νταξ, έλεος :lol: Μια γραμμή παροχής ειναι, ίδια μ αυτές που φορτίζει τα sex toyz του στο υπόγειο ο τζι :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#694362 Σήμερα με πήραν από ΔΕΔΔΗΕ, αφού τους έχω στείλει mail από το περασμένο Σάββατο, να με απειλήσουν πως θα μου κόψουν το ρεύμα επειδή έκοψε ο ηλεκτρολόγος τις ασφάλειες στο ρολόι χωρίς να κάνουμε πρώτα αίτημα. Μάλλον δίκιο έχουν, αν και ο ηλεκτρολόγος μου διαφωνεί και τους στόλισε σε άπταιστα Γαλλικά μόλις τον ενημέρωσα για το συμβάν. Καταλήξαμε στο να τους πάω νέα ΥΔΕ, μιας και η τελευταία έχει λήξει και θα έρθουν να σφραγίσουν το ρολόι.
Σχετικά με το exclusivity, μάλλον όπως τα λες είναι δρίφτη (το παραδέχτηκε και ο ηλεκτρολόγος ότι δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο). Εγώ ανησυχούσα περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#695811 Toυλάχιστον ηταν ειλικρινής, γιατί αν κάποιος τολμήσει να μιλήσει για exclusivity σε κάποιον που ξέρει, θα πρεπει να φάει γιαούρτι.
Αν θες βγάλε και μια φωτο απ τη διακλάδωση με το ρολόι :s_roses
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#695986 Εγω βεβαια θα επέμενα οτι θα μπορούσε να γίνει και πιο απλή, όπως σου ειχα πει, αλλά δεν ξερω με λεπτομέρειες τον κανονισμών εσωτερικών εγκαταστάσεων, οποτε πάω πάσο
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#696006 Τι να σου πω, δεν έχω ιδέα. Πάντως και σε κάποια σχετικά γκρουπς στο fb που είδα να ρωτάνε κάποιοι για νέα εγκατάσταση, αυτόν τον τρόπο τους προτείνουν. Και 3 ηλεκτρολόγοι που ρώτησα, τα ίδια μου είπαν :s_dunno .