Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#693615 Με το σφάλμα που έβαλες πάντως ειναι πιθανό να μην πάρει μπρος το αμαξι ακομα και με γεμάτη μπαταρία. Την ελεγξες και ειναι άδεια; Εγω θα κοιτούσα για συνεργείο που ξέρει τι κάνει και οχι απαραίτητα ηλεκτρολόγο.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#693691 Nαι, ήταν άδεια η μπαταρία. Την έβαλα να φορτίσει και μετά από μερικές ώρες (γιατί έπρεπε να βάλω το αμάξι στην αυλή), την τοποθέτησα και δούλεψε κανονικά. Την έχω στη φόρτιση όλη νύχτα. Μου έστειλαν με πμ κάποιον ηλεκτρολόγο και θα πάω. Γι'αυτό ρώτησα εδώ για σοβαρό άνθρωπο.. Οι αντιπροσωπείες είναι μόνο για λάδια φίλτρα κι αυτά κινέζικα.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#721815 Μια βοηθεια απο PSA groupies:

Φίλη εχει το C4 1.6 MY2005. Απ όσο διαβασα ολα αυτά πέραν του οτι ειναι μπουρδέλα στα ηλεκτρικά (γενικώς ειναι μπουρδέλα, αλλά τελοσπάντων :s_crazy ) εχουν ενα γνωστό πρόβλημα με την ασφάλειοθήκη.
Στη Σουηδία της ζητάνε ενα 500άρικο για μια καινούργια ΟΕΜ, και εχω βρει αυτή με 150 λίρες:

https://www.neobrothers.co.uk/car-parts ... paign=Main

Δεν μπορω ομως να καταλάβω αν ταιριάζει. Οπτικά μου φαίνεται σωστή.
Ο συνεργειατζης της της είπε οτι ο κωδικούς του ανταλλακτικού ειναι 65000CK ( :hmmm: )

Υπάρχει κάποιος τρόπος να επαληθεύσουμε αν αυτο που βρήκα ταιριάζει? Ειναι και σουηδικό αμάξι, και φοβάμαι μην εχει τπτ έξτρα λειτουργίες…

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By drdino
#721822 6500ck εννοεί μάλλον (έξυπνη ασφαλειοθήκη στο μηχανοστάσιο, BSM). Αυτές συνήθως την ακούνε από water ingress από τους κοννέκτορες, έχει καθόλου σημάδια νερού; Πρασινάδες, άλατα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#721823 Ναι, εκανε μπανιο. Θελει αλλαγή, δεν τίθεται θέμα, γιατί ο τυπας δεν πρόκειται να κατσει να την καθαρίσει κλπ κλπ. Εγώ έκανα μια προσπάθεια με σπρεύ κλπ μπας και στεγνώσει, αλλά δεν,.(μακαρι να ναι μονο αυτο).

Αυτο που δεν μπορω να καταλάβω ειναι αν υπάρχουν διάφοροι τύποι, μπορείς με κάποιο τροπο να το δεις? Γιατί ειανι και 150 λίρες για να πεις να δοκιμάσεις και βλέπουμε…
Άβαταρ μέλους
By drdino
#721827 Θα ρίξω μια ματιά και θα σου πω. Αν έχεις το VIN εύκολο, στείλτο μου με ένα μήνυμα.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#721861 Δε μπόρεσα να βρω κατι για να ειμαι ειλικρινής, φαντάζομαι πως ναι. Αν εχει κανένας καμία ακρη (μονο για καινούργιο ομως), I’m all ears :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#721862 Βρες τον κωδικό πρώτα και δοκίμασε να μιλήσεις με κάποιο μαγαζί που ασχολείται με γαλλικά.
πχ
https://www.vrisko.gr/details/0i3_72_0a ... ah5a5007dd
Και θα υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια λογικά. Έτσι γλιτώνεις τελωνεία κλπ, το βάζεις σε μια UPS ή DHL και μιας και είναι μικρό και ελαφρύ θα πάει ταχύτατα Σουηδία.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#721994 @rx8_drifter Λοιπόν, 6500CK είναι ο αρχικός κωδικός του συγκεκριμένου ανταλλακτικού (ασφαλειοθήκη Siemens). Yπάρχει και ασφαλειοθήκη της Delphi (6500F*) αλλά εσένα δεν σε ενδιαφέρει από ότι βλέπω γιατί σύμφωνα με το πλαίσιο έχεις το CK. Από κει και πέρα, το 6500CK φαίνεται να έχει αντικατασταθεί από άλλα νούμερα, ένα παράδειγμα των οποίων είναι αυτό στο site που έβαλες.

Αυτή του site (98 070 287 80) φαίνεται να αντιστοιχεί σε "range activity" μοντέλο, το οποίο δεν είμαι σίγουρος τι σημαίνει. Στο πρωτότυπο είναι "animation de gamme" το οποίο μάλλον το εννοούν ως facelift, οπότε ίσως η ασφαλειοθήκη να μην κάνει. Το σίγουρο είναι ότι οι μεγάλες διαφορές είναι μεταξύ (xenon και πλυστικών στα φώτα) vs (πυρακτώσεως και χωρίς πλυστικά) (γιατί τα πρώτα έχουν άλλον τρόπο ενεργοποίησης σε σχέση με τα συμβατικά και τα δεύτερα θέλουν ένα έξτρα ρελεδάκι), άρα σίγουρα πρέπει να βρεις ασφαλειοθήκη για συμβατικά φώτα και χωρίς πλυστικό.

Από προφέισλιφτ θα έλεγα πως κοιτάς για 96 758 794 80 ή 98 097 428 80 (η δεύτερη αντικατέστησε την πρώτη. αμφότερες προφεισλιφτ και χωρίς πλυστικά/ζήνον).

Κόστος για την 6500CK δίνει 300 ευρώ. Γενικά στα ανταλλακτικά ξέρουν τι τους γίνεται, αν μπορείς να μιλήσεις κατευθείαν μαζί τους θα μπορέσουν να σου πουν ακριβώς τι κωδικό να ψάξεις για να ταιριάξει. Οι δικές μου εκτιμήσεις είναι ανασφάλιστες και τα 500/200 ευρώ πολλά To μεγάλο ερωτηματικό ειναι αν κάνει αυτή από το φατσολιφτ.

Ref:
Εικόνα