Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#692938 Το Ντακάρ θα πρέπει να απαγορευτεί ή όχι; Μήπως μόνο οι μηχανές και τα quads ή όλα; Η ελεύθερη αναρρίχηση χωρίς σχοινιά, ή η ανάβαση στο Εβερεστ; Ή εκεί επειδή δεν αναμεταδίδεται live και είναι μόνος του ένας βλαμμένος που θα γκρεμοτσακιστεί και θα το δούμε την μεθεπόμενη μέρα σαν μια είδηση τριών γραμμών στο internet δεν μας πειράζει και τόσο πολύ;; Που μπαίνει το τέλος, ποια είναι τα όρια; Προφανώς ο καθένας μπορεί να έχει το δικό του μέτρο αναφορικά με τα ρίσκα, ρυθμό θανάτου κτλ, αλλά στην τελική είναι οργανωμένος μηχανοκίνητος αθλητισμός ενηλίκων με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, χώρια του ότι κουβαλάει μια ολόκληρη κουλτούρα μαζί του. Πώς να απαγορευθεί λοιπόν;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#692947
NiTse έγραψε:Το Ντακάρ θα πρέπει να απαγορευτεί ή όχι; Μήπως μόνο οι μηχανές και τα quads ή όλα; Η ελεύθερη αναρρίχηση χωρίς σχοινιά, ή η ανάβαση στο Εβερεστ; Ή εκεί επειδή δεν αναμεταδίδεται live και είναι μόνος του ένας βλαμμένος που θα γκρεμοτσακιστεί και θα το δούμε την μεθεπόμενη μέρα σαν μια είδηση τριών γραμμών στο internet δεν μας πειράζει και τόσο πολύ;; Που μπαίνει το τέλος, ποια είναι τα όρια; Προφανώς ο καθένας μπορεί να έχει το δικό του μέτρο αναφορικά με τα ρίσκα, ρυθμό θανάτου κτλ, αλλά στην τελική είναι οργανωμένος μηχανοκίνητος αθλητισμός ενηλίκων με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, χώρια του ότι κουβαλάει μια ολόκληρη κουλτούρα μαζί του. Πώς να απαγορευθεί λοιπόν;


Το Ντακαρ απ' οτι διαβασα εχει κατα ΜΟ 1 νεκρο το χρονο. Αν βαλεις ποσoι πολλοι τρεχουν εκει και τα απιστευτα χιλιομετρα/ωρες που γραφουν οι συμμετεχοντες, παλι η διαφορα με το ΤΤ σε θνησιμοτητα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Δε με απασχολει να συμφωνησετε μαζι μου. Απλα βλεπω απο τις απαντησεις οτι συγκρινετε ανομοια πραγματα. Δηλαδη δεν ειναι ολα τα μηχανοκινητα αθληματα εξισου επικινδυνα. Κατι που ειναι στατιστικως 150 φορες πιο επικινδυνο (δεν επιασα και τη μεζουρα να τα μετρησω ακριβως) πρεπει να καταργηθει κατα την αποψη μου.

Κι οποιος τη βλεπει "μεγαλα αγορακια ειμαστε και μπορουμε να αποφασισουμε μονοι μας" δεν τον θεωρω λαθος. Απλα εγω θα προσπαθουσα να το σταματησω αν περνουσε απο το χερι μου.

Κι ενα ρητορικο ερωτημα:
Αν σας ελεγε ο γιος σας μεθαυριο "μπαμπακο παω να τρεξω στο ΤΤ". Θα σκεφτοσασταν "μεγαλωσα σωστα το παιδι μου, οποτε εφοσον πλεον ειναι ολοκληρος αντρας σεβομαι την αποφαση του". Ή θα σκιζοσασταν να του αλλαξετε μυαλα?

Δεν περιμενω απαντηση :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#692968 Γενικά έχω ένα θέμα με τις απαγορεύσεις αυτού του τύπου, βγάζω σπυριά.
Από την Άλλη, όποιος διαβάσει την ιστορία της οικογένειας Dunlop, δεν γίνεται να μην του σφιχτεί το στομάχι. Είναι απλά ασύλληπτος φόρος αίματος. Και η σκέψη μου είναι περισσότερο σε αυτούς που μένουν πίσω.
Ο Robert Dunlop άφησε ορφανούς τους γιους του και δυστυχώς το ίδιο έγινε και με τον γιο του, William . Δεν το δέχομαι αυτό το πράγμα,πώς να το εξηγήσω;
Δεν τους φταίνε σε τίποτε οι μανάδες που μένουν πίσω να τους κλαίνε επειδή αυτοί είναι άμυαλοι. Joey, Robert, William και ο μόνος που έχει μείνει, ο Michael συνεχίζει να τρέχει. Βάλε ένα τέλος επιτέλους σε αυτή την τρέλα.
Ομολογώ πως μικρότερος δεν το έβλεπα έτσι, αλλά τώρα δεν μπορώ να το δω διαφορετικά.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#692972 Από την άλλη τι είναι αυτό που κάνει τα παιδια και εγγόνια του Dunlop να τρέχουν ακόμα;
Οι μανάδες τους, οι γυναίκες τους δεν τους είπαν τίποτα;

Η γνώμη μου είναι ότι κάποιοι άνθρωποι σκέφτονται διαφορετικά όσο αφορά το ρίσκο. Αν απαγορέψεις να τρέχουν σε αγώνες ΤΤ θα βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Base jump, wingsuit, free climbing, bike downhill, κάτι.

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#693016 Αρκετοί από τους IsleofMannάδες έχουν τρέξει και σε σιρκουί. Ο Hutchinson μάλιστα που πριν κάποια χρόνια (2010) είχε κερδίσει το event, την ίδια χρονιά είχε ένα μεγάλο ατύχημα στο Silverstone σε αγώνα SS600 βρετανικού πρωταθλήματος (έπεσε και ένας άλλος αναβάτης πέρασε πάνω από το πόδι του, διαλύοντας την κνήμη του) και πρέπει να έκανε αμέτρητες εγχειρίσεις για να το συνεφέρει

Δεν ξέρω εάν είναι τα λεφτά που τους τραβάνε ή η περισσότερη αδρεναλίνη αλλά βάζουν τον εαυτό σε τρομερά μεγαλύτερο ρίσκο απ'ότι σε ένα απλό σιρκουί
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#693102
Νίκος Παππάς έγραψε:Από την άλλη τι είναι αυτό που κάνει τα παιδια και εγγόνια του Dunlop να τρέχουν ακόμα;
Οι μανάδες τους, οι γυναίκες τους δεν τους είπαν τίποτα;

Θα τους είπαν, αλλά ποιος τις άκουσε; Ξαναλέω, είναι απλά τραγικό αυτό το πράγμα και δεν πληρώνεται για όλα τα λεφτά του κόσμου. Δεν νομίζω να το κάνουν και για τα λεφτά εν που τα λέμε.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#715700 Jonathan Rea - Ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK μαθητής για δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας :lol:


Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#715709
Anonymous Founder έγραψε:Πέρασε;
Πέρασε το pre test.

Ελπίζω να το πηρε τελικά..

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Morx
#715738 1 εβδομαδα περιφερειακο Θεσ/νικης να μαθει τα κολπα και θα σηκωσει αλλες τοσες κουπες στα Superbike! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#731351