Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#687654 Για πειτε και σε μας που δεν ξερουμε, ο Κουφοντινας τι ζηταει? Να μην παει Δομοκο και να παει Κορυδαλλο πχ?
Για αυτο κανει απεργια πεινας?

https://twitter.com/search?q=%CE%9A%CE% ... cal=trends
τρενταρει καλα και στο τουιτερ βλεπω με τρελο κραξιμο :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#687656 Λογικο ειναι ο Συριζα σαν αντιπολιτευση να δινει εμφαση σε τρανταχτες υποθεσεις ωστε να δειξει οτι παρανομει η κυβερνηση (εφοσον και γνωστη ειναι η υποθεση της 17Ν και γνωστος ειναι ο ρεβανσισμος της τωρινης κυβερνησης στη συγκεκριμενη υποθεση).

Κι αν ειχαμε 20 παρανομες προσληψεις και οι 19 ηταν ΔΑΠιτες που τους καναν ενα 8μηνο συμβαση στο δημοσιο με 800 ευρω το μηνα κι ο ενας ο μανΓκας ηταν δευτερος ξαδελφος του Κουλη που μπηκε σε καλη θεση με 3 χιλιαρικα μισθο, κυριως για τη δευτερη υποθεση θα ακουγαμε.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#687657
gianik έγραψε:η διαφωνία μου ειναι ότι ασχολούνται με τους κρατούμενους που εχουν γκελ , διότι υπάρχουν κ τα ψηφαλάκια...μονος σου τα εγραψες , Δημακης , κουφοντινας κλπ...για τον απλό κρατούμενο που δεν μπορεί να κάνει χημειοθεραπείες και πεθαίνει σε ένα κελί δεν θα μάθουμε ποτέ ονόματα...Για την μάνα που μεγαλώνει το νεογέννητο της επίσης...
πίστεψε με υπάρχουν καμμιά 190289720 σοβαρότερα προβλήματα στο σοφρωνιστικό σύστημα από το που θα κρατηθεί ο Κουφοντίνας..


Καθως εγραφες εσυ, σε αυτο ακριβως απαντουσα...

Δεν ειναι αγιοι οι Συριζαιοι. Αντιπολιτευση ειναι και κανουν τον αγωνα τους. Και ορθως πιστευουν οτι αυτη η υποθεση πρεπει να ακουστει. Εμεις κρινουμε την ουσια του πραγματος ομως και λεμε αν τηρειται ο νομος ή οχι. Δε λεμε ποσες ψηφους θα εφερνε η δημοσιοποιηση της ταδε υποθεσης σε σχεση με τη δεινα υποθεση!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#687669
gianik έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:To ότι είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τι ακριβώς έχει να πει gianik; Γιατί το άκουσα χθες 3 φορές στο μανάβικο από τον Νίκο Χατζηνικολάου, και δεν κατάλαβα γιατί επιμένουν τόσο. Πολύ καλά κάνουν και ενδιαφέρονται οι 58 για τα δικαιώματα των κρατουμένων, είτε αφορούν τον Κουφοντίνα, είτε τον Δημάκη, είτε οποιονδήποτε άλλο. Δεν ζητούν εξάλλου κάτι παράνομο, την εφαρμογή των νόμων ζητούν.
Επομένως, δεν καταλαβαίνω γιατί κράζεις τους ΣΥΡΙΖΑίους εδώ, αφού ουσιαστικά τα νόμιμα ζητούν, κάτι που η κυβέρνηση δεν πράττει. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που δεν το κατάλαβα.

Όσο για ανακοινώσεις για άλλους κρατούμενους, η αλήθεια είναι πως έχουν βγάλει πολλές φορές, πχ:
https://www.iefimerida.gr/news/409309/2 ... ili-dimaki
Και όπως βλέπεις, η ανακοίνωση βγήκε με Υπουργό Δικαιοσύνης επίσης ΣΥΡΙΖΟμαδουραίο.

Άρα, δεν βλέπω ποιο είναι το κακό σ'αυτήν την περίπτωση, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνουν. Η διαφωνία σου πού είναι;




η διαφωνία μου ειναι ότι ασχολούνται με τους κρατούμενους που εχουν γκελ , διότι υπάρχουν κ τα ψηφαλάκια...μονος σου τα εγραψες , Δημακης , κουφοντινας κλπ...για τον απλό κρατούμενο που δεν μπορεί να κάνει χημειοθεραπείες και πεθαίνει σε ένα κελί δεν θα μάθουμε ποτέ ονόματα...Για την μάνα που μεγαλώνει το νεογέννητο της επίσης...
πίστεψε με υπάρχουν καμμιά 190289720 σοβαρότερα προβλήματα στο σοφρωνιστικό σύστημα από το που θα κρατηθεί ο Κουφοντίνας..

Και ο Δημάκης απλός κρατούμενος είναι πάντως. Και πολύς κόσμος ασχολήθηκε με αυτόν και τα δικαιώματά του και ο ΣΥΡΙΖΑς αν δεν κάνω λάθος.
Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα λεγόμενά σου ΣΩΣΤΑ κάνει και ζητάει τα νόμιμα για τον Κουφοντίνα, αλλά πρέπει να το κάνει και για άλλους; Γιατί αν κατάλαβα από αυτά που λέει η κυβέρνηση , τα τρολ και οι υποστηρικτές τους, κάνει πολύ άσχημα και ο Τσίπρας πρέπει να... διαγράψει και αυτούς που συνυπογράφουν το κείμενο (για να καταλάβουμε το παράλογο, κάποιοι ζητούν την διαγραφή κάποιων που ζητάνε να εφαρμοστεί ο νόμος :s_biggrin ).

Αν κάποιος παρανομεί εδώ, είναι η κυβέρνηση και όχι οι συριζομαδουραίοι. Το ό,τι δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία και σε άλλους, δεν αλλάζει τίποτε από το παραπάνω: ο νόμος ισχύει για όλους. ΚΑΙ για τον Κουφοντίνα. Τα υπόλοιπα απευθύνονται σε χάχολους και σε ευχαριστημένους ψηφοφόρους (αυτή την μάστιγα :s_no ).
Άβαταρ μέλους
By dimik
#687675 Κλασικά πράγματα όπως η ΝΔ βρέχει βρακάκι για οτιδήποτε σε σχέση με εκκλησία, έθνος, πατρίδα, ασφάλεια, άρματα κοκ αντίστοιχα ο Σύριζα βρέχει βρακάκι για οτιδήποτε αναρχικό, "αγωνιστικό", ακροαριστερο κοκ.

Προφανώς δεν θα μπορούσαν ούτε η μεν ούτε οι δε να υποστηρίξουν ανοιχτά κάποια πράγματα οπότε το ρίχνουμε στην νομιμότητα.

Όμορφα ωραία εμφυλιοπολεμικα

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#687676 Αν δεν το ρίξουμε στην νομιμότητα, πού θα το ρίξουμε ακριβώς δηλαδή;
Καλά πάει αυτό, γίνεται όλο και πιο διασκεδαστικό όπως πάει.
Το απλό ερώτημα αν τελικά για το ποιος έχει δίκιο ή άδικο, δεν το ακουμπάει κανείς βλέπω... Μια χαρά!
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#687678 Ποση υποκρισια να αντεξουν τα ματακια μας.

Δλδ αν σε 2-3 χρονια στην θεση του Κουφοντινα ειναι ο Ρουπακιας, και στην θεση του Μητσοτακη ο Τσιπρας, και γινει κατι μη νομιμο θα βγουν οι γνωστοι εδω να μας πουν για τα δικαιωματα του....Ρουπακια.... :s_laughat
Στην τελικη η ζωη ειναι σκληρη και αδικη.
Εγω ακομα να καταλαβω ομως. Τι διαφορα θα εχει αν ο Κουφοντινας ειναι στον Δομοκο η στον Κορυδαλλο. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#687680 Έχει απαντηθεί το ερώτημά σου. Ρουπακιάς ή Κουφοντίνας ή Κορκονέας, ισχύει το ίδιο. Ο,ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.
Ίσως σου είναι λίγο δύσκολο να το αντιληφθείς αυτό, γιατί βλέπω πως έχεις θέματα κατανόησης και για το τι είναι υποκρισία.
Ό,τι άλλο θέλεις ρωτάς πάντως.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#687685 Εγώ πάντως παρατηρώ μια δυσκολία αφομοίωσης της σημασίας που έχει η απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης, πριν, κατά και κατόπιν απομάκρυνσης από το ταμείο (στο τελευταίο βρισκόμαστε με το εν λόγω επίκαιρο θέμα). Αυτή αποτελεί απαραίτητα (για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν Κράτος Δικαίου) κεκτημένο προς προστασία και συνεπαγωγικά ΔΕΝ επιτρέπεται να υποπίπτει σε εκπτώσεις λόγω του/των ατόμου/ατόμων που αφορούν τα επιμέρους περιστατικά.

Το πολιτικό κομμάτι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και σηκώνει κουβέντα από όσους έχουν όρεξη να ασχοληθούν (εγώ δεν).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#687687 Ακριβώς αυτό. Ή έχουμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και είμαστε σοβαρή δημοκρατία ή όχι. Η γνώμη μου είναι πως ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ έχουμε και μια από τις αποδείξεις είναι και ό,τι γίνεται τώρα με τον Κουφοντίνα.
Είναι φανερό πως ό,τι γίνεται τώρα, ξεκινά, είτε από την κυβέρνηση με σκοπό να τιμωρήσει τον Κουφοντίνα (για τους γνωστούς λόγους), είτε από τους δικαστικούς και τους υπευθύνους των φυλακών, που πουλάνε εκδούλευση στην κυβέρνηση για να κερδίσουν κυβερνητική εύνοια σε προαγωγές, θέσεις κλπ.
Στα @@ τους ο νόμος. Όλων.

Και κρίνοντας και από τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς, του τύπου, "τι γυρεύουν οι ΣΥΡΙΖομαδούροι στο παζάρι" και "για την Μαρφιν και τα θύματα του Κουφοντίνα δεν λέτε τίποτε", η μπάλα έχει πεταχτεί στην εξέδρα και δεν την βλέπω και να επιστρέφει από εκεί.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#687690 Αν όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι στην χώρα που έχουν το δικαίωμα να είναι σε φυλακές κοντά στο σπίτια τους το απολαμβάνουν τότε κακώς ο Κουφοντίνας όχι.
Εάν υπάρχουν όμως κι άλλοι που δεν είναι δίπλα στα σπίτια τους τότε ο Κουφοντίνας όντας μεταξύ άλλων και αμετανόητος θα περιμένει την σειρά του.
Με βάση τις πεπερασμένες δυνατότητες του σοφρωνιστικού συστήματος το 2 είναι σχεδόν στανταράκι.


Το δυστυχές είναι ότι για τους υπόλοιπους δεν υπάρχουν κόμματα να τους κάνουν σημαία λες και έριχναν τρικάκια με ΤΝΤ :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#687718 Κι όσο κάποιοι ασχολούνται με τους συριζομαδουραίους που τολμούν και κάνουν πλάτες στον μακελάρη Κουφοντίνα ( :innocent: ), γίνονται πραγματάκια (ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων που βάζω λινκ από την βρωμο-Εφ.Συν, το έγκυρο Πρώτο Θέμα δεν είχε κάτι σχετικό... :s_mad :s_shout ).
Τρία στρέμματα γραφεία για τον «στρατό» της Νικολάου...
https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi ... s-nikolaoy
Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής θα στεγαστεί σε κτίριο 3.000 τ.μ., με υπέρογκο κόστος, όπως φαίνεται από τη διακήρυξη μειοδοτικής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου που εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
Ατελείωτη είναι η λίστα κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής που υπάγεται πλέον στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μετά τον έκτακτο νόμο των αρίστων που προβλέπει άλλες 130 μόνιμες προσλήψεις διοικητικού προσωπικού στο «υπερ-υπουργείο», μετά τη δημιουργία από τη γενική γραμματέα Σοφία Νικολάου τριών νέων γενικών διευθύνσεων, κρίθηκε αναγκαία τώρα και η μεταστέγαση της Γενικής Γραμματείας σε κτίριο παρακείμενο του υπουργείου με μίσθωμα 300.000 ευρώ τον χρόνο και εμβαδόν 3.000 τ.μ.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη μειοδοτικής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου, που έχει λάβει την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών, «η διάρκεια της μίσθωσης είναι δώδεκα (12) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου παραλαβής του ακινήτου από το Δημόσιο. Ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό των είκοσι έξι χιλιάδων πεντακοσίων (26.500) ευρώ.

Το μηνιαίο μίσθωμα που τελικά θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα παραμείνει σταθερό για μία τριετία και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως και από την έναρξη του τέταρτου έτους της μίσθωσης, κατά ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του μήνα της αναπροσαρμογής, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους (απλή δωδεκάμηνη μεταβολή), όπως αυτή (η μεταβολή) υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή».

Ακόμα και αν το μίσθωμα παραμείνει στα 26.500 ευρώ/μηνιαίως πέραν της τριετίας, η μετεγκατάσταση της γενικής γραμματείας θα κοστίζει 318.000 τον χρόνο και 3.816.000 ευρώ την πρώτη δωδεκαετία. Είναι άραγε τόσο επείγουσα αυτή η μετεγκατάσταση με δεδομένο το ανεπανόρθωτο πλήγμα στην ελληνική οικονομία από τα αλυσιδωτά λοκντάουν, τη βαθιά ύφεση για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς και υπό την απειλή μαζικών λουκέτων και απολύσεων στους κλάδους του λιανεμπορίου και της εστίασης;

Δεν μπορεί, άραγε, να διατεθεί κάποιο από τα ανεκμετάλλευτα ακίνητα του Δημοσίου για να στεγάσει τη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής; Αυτή η λύση προφανώς δεν αναζητήθηκε, αφού, όπως διαβάζουμε στους όρους της μειοδοτικής δημοπρασίας, «το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται σε μέγιστη ακτίνα τριών χιλιομέτρων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Π. Κανελλοπούλου 4), όπου στεγάζεται η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 800 μέτρων από σταθμό ΜΕΤΡΟ (γραμμές 1, 2 και 3)», καθώς επίσης «το προσφερόμενο ακίνητο πρέπει να διαθέτει χώρους μικτής επιφάνειας (εξαιρουμένων των χώρων κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, πλατύσκαλων και κοινοχρήστων διαδρόμων) 2.941 τ.μ. περίπου, ήτοι ωφέλιμη επιφάνεια γραφειακών-αρχειακών χώρων 2.353 τ.μ., όπως οι χώροι αυτοί αναλύονται στο συνημμένο κτιριολογικό πρόγραμμα. Το ακίνητο πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού, αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης, ψύξης κλιματισμού, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς».

Οπως γίνεται κατανοητό, το ακίνητο έχει ήδη βρεθεί και απλώς περιγράφεται στη διακήρυξη μειοδοτικής δημοπρασίας, η οποία πάντως θα διεξαχθεί την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 στο κτίριο της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών-Ανατολικής Αττικής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σοφία Νικολάου κάνει πάρτι με χρήματα του Δημοσίου. Η «Εφ.Συν.» έχει δημοσιοποιήσει τις απευθείας αναθέσεις για απεντομώσεις και προμήθεια καθαριστικών στις φυλακές σε δύο νεοσύστατες ως προς το αντικείμενο αυτό εταιρείες, με συμβάσεις συνολικής αξίας 739.000 ευρώ, αλλά και «τη δέσμευση ποσού 24.800 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης θεμάτων που αφορούν τις δημόσιες σχέσεις του γραφείου της. Ειδικότερα οι υπηρεσίες αφορούν την προβολή δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, την προώθηση αλλά και συμβουλές-προτάσεις σε θέματα επικοινωνίας, των θεμάτων ημερήσιας διάταξης με σκοπό να προβληθούν ευρέως όλες οι δράσεις της»...

Ακολούθησαν οι 130 μόνιμες προσλήψεις στη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι οποίες αφορούσαν διοικητικό προσωπικό, λογιστές, γραμματείς και οδηγούς, όταν καλά καλά η κυβέρνηση δεν είχε ακόμα διαθέσει χρήματα για τη διεξαγωγή τεστ για τον κορονοϊό στις υπερπλήρεις φυλακές, όπου οι κρατούμενοι συνωστίζονται σε άθλιες συνθήκες και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για προσλήψεις. Και όμως, σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση των αρίστων δίνει προτεραιότητα στη μίσθωση κτιρίου 3.000 τετραγωνικών μέτρων για να στεγάσει τη γενική γραμματέα, τους συμβούλους και τους υπαλλήλους της.


Συμπληρώνω:
Η κα Νικολάου έγινε διάσημη λόγω των αλλοπρόσαλλων αποφάσεών της για την περίπτωση του Βασίλη Δημάκη, αναγκάζοντάς τον να κατεβεί σε επανειλημμένες απεργίες πείνας, διεκδικώντας απλώς την συνέχιση των σπουδών του.
https://www.news247.gr/politiki/xesikos ... 54724.html

Αριστεία, τι να λέμε τώρα. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#687728 Φωτογραφικες προκυρηξεις για τους κολλητους. Ξεδιαντροπη ρεμουλα,
Στη μαπα σας.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#687757
Anonymous Founder έγραψε:Έχει απαντηθεί το ερώτημά σου. Ρουπακιάς ή Κουφοντίνας ή Κορκονέας, ισχύει το ίδιο. Ο,ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.


Αυτό, το αυτονόητο δηλαδή, βλέπω πως είναι αδύνατο να το καταλάβει όποιος κάνει σημαία του το "νόμος και τάξη"... :hmmm: Θα έπρεπε να προβληματίζονται μερικοί, αλλά δύσκολο το βλέπω...


Καλά, το κράτος δικαίου στην Ελλάδα πηγαίνει καρφί για να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς δεν είναι αστείο και τις συνέπειες θα τις νιώσουμε όλοι στο πετσί μας πολύ σύντομα. :(