Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#686613 Αυτός είναι ο... παράγοντας που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου

Εικόνα

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από υψηλόβαθμο και ενεργό μέχρι και σήμερα στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας.

Ήδη σιγά, σιγά κι άλλες αθλήτριες αρχίσουν να εμφανίζονται και να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά, ωστόσο η διαφορά είναι ότι η Μπεκατώρου πριν μιλήσει δημόσια για τον εφιάλτη που βίωσε, είχε βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα όπου κατήγγειλε τον συγκεκριμένο παράγοντα και τον κατονόμασε.

Κι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτήν την θλιβερή ιστορία είναι ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος (όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας) ο οποίος παράλληλα είναι και ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή!!!

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου (η συγκεκριμένη παράταξη έχει 7 διαδοχικές θητείες!!!). Μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες που τον ήθελαν να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, ωστόσο άνθρωποι του χώρου έλεγαν ότι τελικά είχε αποδεχθεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της Νίκης Αναστασίου με τον ίδιο να συνεχίζει ως γραμματέας. Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να συνεχίσει να βρίσκεται στα πράγματα.

Αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα από τη ΝΔ

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προχωράει στην αναστολή της κομματικής του ιδιότητας ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος και αντιπρόεδρου της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στην Ανατολική Αττική.

https://www.protothema.gr/sports/articl ... bekatorou/
Άβαταρ μέλους
By Serf
#686619 Το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι είναι απίθανο να μπορεί να αποδείξει τις καταγγελίες ένα θύμα βιασμού 20+ χρόνια μετά. Οπότε θεωρητικά θα μπορούσε να της κάνει αυτός μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση/κτλ. Επίσης, ποιος μας διασφαλιζει ότι σε μια ανάλογη περίπτωση ο καταγγελομενος είναι πραγματικά ένοχος και δε στιγματίζεται επίτηδες από την καταγγελουσα.

Πάμε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο καταγγελομενος έβγαλε ανακοίνωση με την οποία ΔΕ διαψεύδει τα γεγονότα. Απλά ζητάει να μη διασύρεται το όνομα του μέχρι να ακουστεί η δική του εκδοχή. Αυτό δε δίνει την εικόνα θύματος πλεκτάνης.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#686624
mousatos έγραψε:μηδέν αγωγή στα παιδιά. από τη μάσκα και τα πόδια πάνω στα καθίσματα μέχρι την ανυπακοή , την περιφρόνηση του νόμου και τον βάναυσο ξυλοδαρμό. Προσωπικά θα τους είχα κουβαλήσει-παραδώσει στην αστυνομία εγώ ο ίδιος ως γονιός μετά το βίντεο.


Οτι κατι λαθος εχει γινει στη συγκεκριμενη οικογενεια δεν το συζηταμε καν...

Αλλα στο τελευταιο που ειπες θα συμφωνησω με τον edmond. Ξερω περιπτωσεις που παιδια εχουν κανει τα αισχη κι ενω οι γονεις τους ειναι πολυ σοβαροι ανθρωποι, προσπαθουνε να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα των παιδιων τους. Δεν ξερω αν θελουν να δωσουν δυναμη στα παιδια τους με αυτον τον τροπο, δεν ξερω αν προσπαθουν να κοροιδεψουν τον ιδιο τον εαυτο τους, αλλα συμβαινει στα σιγουρα. Φανταζομαι ειναι αυτο που λεμε "ανθρωπινο". Οποτε ειναι σχετικα απιθανο ενας γονιος να "δωσει" το παιδι του στις αρχες. Θα πεθανει, προσπαθωντας οσο μπορει να το φερει στον ισιο δρομο.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#686625 Ο ανθρωπος γεννιεται αλλα και γινεται.

Μαθετε μπαλιτσα απο τον αρχοντα. :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#686632 Δεν ξερω τι παιζει ακριβως με το νομο, αλλα αν βγουνε καμποσες κοπελες και πουνε πανω κατω τα ιδια, φανταζομαι αλλαζει το πραγμα.

Κι αν ειναι πραγματι τετοιος ο τυπος, πολυ φοβαμαι οτι η Μπεκατωρου δεν ειναι το μονο του θυμα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#686635 Ξυλοδαρμός στο μετρό: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός

https://www.kathimerini.gr/society/5612 ... s-froyros/
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#686637 Αυτό με τους δικηγόρους ισχύει σίγουρα, γιατί θυμάμαι γνωστό μας δικηγόρο, οποίος έλεγε ότι τον σταμάτησε η Τροχαία και τους παρακαλούσε να μην τον γράψουν επειδή θα είχε πολύ πιο αυστηρή ποινή λόγω επαγγέλματος. Και δυστυχώς δεν τον έγραψαν :thumbsdown:
Κάτι αντίστοιχο πρέπει να ισχύει και για συμβολαιογράφους.

Σχετικά με το σκηνικό της Μπεκατώρου, πολύ μπερδεμένη κατάσταση και πολύ δύσκολο να αποδειχθεί ποιος έχει δίκιο μετά από 20 χρόνια.
Όταν ο μπάρμπας γυρνάει και σε φιλάει χωρίς να θέλεις, γιατί να τον ακολουθήσεις στο καπάκι στο δωμάτιο του;

Μου έκανε εντύπωση και το παρακάτω:
"Ο μόνος στον οποίο κατάφερα να ανοιχτώ ήταν ο δεσμός που διατηρούσα τότε, από τον οποίο επίσης ζήτησα να μην αντιδράσει, καθώς ήταν κι αυτός αθλητής".
Είναι δυνατόν να σου πει η κοπέλα σου κάτι τέτοιο και να μην κάνεις τίποτα, επειδή είσαι αθλητής; Καλή η προσήλωση στον στόχο και ο πρωταθλητισμός, άλλα πιστεύω ότι όλα τα πράγματα έχουν ένα όριο...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#686639 Είναι εντελώς διαφορετικό το να συμβεί αυτό σε μια Σάκκαρη η Στεφανίδη πχ ΤΩΡΑ που ειναι σουπερ φτασμενη, έχει βγάλει ένα καλό λεφτά, σε σχέση με το να συμβαίνει σε μια κοπέλα στα ξεκινήματα της.

Είναι πολύ λογικό και να παγώσουν, και να φοβηθούν.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#686640 Δε νομίζω να υπάρχει χώρος που να μην έχει γίνει σεξουαλική παρενόχληση...

Άλλες φορές από γερολιγούρηδες που γουστάρουν φρεσκαδούρα και εκμεταλλεύονται τη θέση ισχύος που κατέχουν και άλλες φορές από άτομα που παρερμηνεύουν τη γυναικεία πρόθεση...

Δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις βιασμών και κάθε είδους διαστροφής ή μανίας...
Τελευταία επεξεργασία από kubiak και 17 Ιαν 2021, 01:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#686641 Ειδικά σε περιπτώσεις που η δυναμική στη σχέση ανδρων-γυναικων είναι τέτοια, σίγουρα οι ευκαιρίες είναι περισσότερες.

Και είναι πλήρως κατανοητό το να φοβηθει να μιλήσει η έφηβη ανερχόμενη αθλήτρια.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#686642 Τέτοιους τύπους συναντάς συχνά, όπου εκμεταλλεύονται την θέση εξουσίας που έχουν ώστε να "κάνουν την δουλειά τους". Μπορεί να είναι πολιτικοί, καθηγητές πανεπιστημίου, σκηνοθέτες, παράγοντες του αθλητισμού καλή ώρα, διευθυντές, κλπ.
Και μάλιστα τις περισσότερες φορές είναι γνωστή η δράση τους στον χώρο.

Νομίζω πως απέναντι σε κάτι τέτοιους τύπους υπάρχουν τρεις τρόποι αντίδρασης.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκει αυτή που γνωρίζει την συμπεριφορά του συγκεκριμένου και επιλέγει να τον αποφύγει, παρά τις όποιες συνέπειες.

Η δεύτερη κατηγόρια αυτή που δεν γνωρίζει την συμπεριφορά του συγκεκριμένου, συνεργάζεται μαζί του και με την πρώτη ένδειξη ότι ξεπερνάει τα εσκαμμένα αποχωρεί άμεσα.

Υπάρχει τέλος δυστυχώς και μία τρίτη κατηγορία που δέχεται την συμπεριφορά του, είτε για να μην δεχθεί τις όποιες συνέπειες, είτε ακόμη χειρότερα για να έχει την εύνοια του και να ανελιχθεί πιο γρήγορα και εις βάρος των υπολοίπων (να πάρει έναν ρόλο, μια θέση στο πανεπιστήμιο, μια προαγωγή, μια θέση στην ομάδα).

Το γεγονός πως υπάρχει ατιμωρησία (με αποτέλεσμα καμιά να μην θέλει να μπει σε μια τέτοια διαδικασία και να καταγγείλει τέτοιες συμπεριφορές γιατί είναι μάταιο), αναξιοκρατία (με αποτέλεσμα να προωθεί ο κάθε μούργος όποια θέλει) και το γεγονός πως υπάρχει και η τρίτη κατηγορία (οπότε ξέρει πως και να τον απορρίψουν οι δύο πρώτες, θα βρει κάποια πιο αδύναμη ή πιο φιλόδοξη για να την εκμεταλλευτεί), έχουν ως αποτέλεσμα τύποι σαν αυτόν να συνεχίζουν την πορεία και την δράση τους για πολλά πολλά χρόνια.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα, ο κόσμος το χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι!
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#686644 Όλοι ξέρουν και κανείς δεν μιλάει γιατί δεν θέλει να πάρει την ευθύνη.
Τι να κάνει ο λέκτορας, όταν η ίδια η κοπέλα δεν κάνει μήνυση. Στην καλύτερη δεν θα εξελιχθεί στην χειρότερη θα φάει και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το καλό βέβαια είναι πως η τεχνολογία σήμερα είναι με το μέρος των θυμάτων. Είναι πολύ εύκολο να βάλεις το κινητό σου να κάνει εγγραφή, αν βρεθείς σε μια ανάλογη περίπτωση.

Είναι άλλο να περιγράφει η Μπεκατώρου το περιστατικό, οπότε να υπάρχει και η όποια αμφισβήτηση και άλλο να υπάρχει το σκηνικό καταγεγραμμένο σε κάποιο κινητό. Ακόμη και αν δεν γίνει δεκτό στο δικαστήριο, σίγουρα πιστεύω πως θα επηρεάσει την ετυμηγορία.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#686650
mousatos έγραψε:μηδέν αγωγή στα παιδιά. από τη μάσκα και τα πόδια πάνω στα καθίσματα μέχρι την ανυπακοή , την περιφρόνηση του νόμου και τον βάναυσο ξυλοδαρμό. Προσωπικά θα τους είχα κουβαλήσει-παραδώσει στην αστυνομία εγώ ο ίδιος ως γονιός μετά το βίντεο.



Λόγω δουλειάς εχω γνωρίσει άπειρες οικογένειες με παιδιά με παραβατική συμπεριφορά...
οικογένειες από Γλυφάδα , Εκάλη κλπ , οικογένειες από Πέραμα , Κερατσίνι κλπ..
Με γονείς πάμπλουτους που δεν ασχολιούνται , με γονείς μεροκαματιάρηδες που ολη μέρα ειναι στην γύρα για να φέρουν κανά φράγκο στο σπίτι..
Μην καταδικάζουμε χωρίς να γνωρίζουμε τι υπάρχει από πίσω..Διαβάζω για παιδιά χωρισμένων γονιών ότι ειναι τα εν λόγω αδέρφια..Ξέρεις αν όλη μέρα η μάνα πλένει σκάλες για να τα μεγαλώσει;;; ξέρεις αν η μάνα ειναι κ αυτή θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον πρώην συζυγο της με μάρτυρες τα παιδιά (πολύ συνηθισμένο) εξού και η συμπεριφορά τους;
επίσης γι αυτό που λες ότι θα τους ειχες παραδώσει εσύ ο ίδιος... :s_no
προφανώς δεν εισαι πατέρας , διότι το πατρικό φίλτρο αλλάζει τον άνθρωπο..Οτι κ αν κάνει το παιδί σου ειναι παιδί σου..Κανείς δεν βλέπει την αλήθεια κατάματα , απέναντι βλέπει το παιδί του...δεν μπορώ να στο εξηγήσω πιο απλά...
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#686656 Παιδοφιλοι, βιαστές, κλέφτες, δοσίλογοι , αχυρανθρωποι, χουντοφατσες, εκβιαστες , υπανθρωποι, όλοι σταυλιζονται στην παράγκα της ΝΔ

https://nd.gr/anakoinosi-toy-grafeioy-t ... otitas-toy

αναστολή. κάτσε να κοπάσει λίγο το πράμα. να τα ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΜΕ οπως ΜΟΝΟ εμεις ξερουμε, και σε ξανα βαζουμε στο παιχνιδι. έτσι δουλευουν οι δοσιλογοι και τα λαμογια.