Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#685950 @stavrosg Το σκέφτηκα αλλά είναι άγνωστο πότε θα ξανανοίξουν νορμάλ τα καταστήματα ώστε να γίνει μία τέτοια συνεννόηση (και μένω και επαρχία πράγμα που δυσκολεύει την εύρεση τέτοιων καταστημάτων). Πάντως ίσως και να αξίζει το κόστος μία τέτοια λύση γιατί με τις απάτες που παίζουν έξω σε 2 factor authentication, 2πλες SIM κλπ, είναι πολύ εύκολο να την πατήσει κανείς αν πάει να συναλλαχθεί με κάποιον εντελώς άγνωστο από το χ ψ site αγγελιών.

@Sebastian Το έχω υπόψη το κόστος για Sony, αλλά τουλάχιστον εκεί θα έχω το feeling ότι "τα ρίχνω" σε φακούς γιατί από σώμα είμαι πλήρως ικανοποιημένος.
Τώρα με την nikon κολλάω να επενδύσω σε 2-3 καλούς φακούς γιατί το ίδιο το σώμα σαν entry level έχει περιορισμούς. :oops: Φορητότητα δεν με νοιάζει ιδιαίτερα, παρά μόνο ελάχιστες φορές για λόγους διακριτικότητας, θεωρώ δεδομένο πως σε βάθος 3ετίας ό,τι και αν πάρω θα αγοραστεί και μία μτχ RX100 για να βρίσκεται.

Anyway, μπέρδεμα..
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#685997 Αν είσαι ικανοποιημένος από την Nikon γιατί δεν πουλάς την 3500 και να πας σε ένα καλύτερο σώμα Nikon, που να έχει τα χαρακτηριστικά που θέλεις;

Η λύση της RX100 μου φαίνεται η χειρότερη για την περίπτωση σου.

Επίσης, αν αποφασίσεις να αλλάξεις στρατόπεδο θα ήταν καλό να μπορέσεις να δοκιμάσεις την μηχανή που θέλεις (π.χ. Sony A7) πριν αρχίσεις να πουλάς τον εξοπλισμό σου.

Επίσης, τσέκαρε τιμές φακών, γιατί παλαιότερα καλο έβλεπα και εγώ τις Fuji, μέχρι που είδα τις τιμές των φακών και αναθεώρησα! Όπως ανέφερε και άλλος νωρίτερα, αρκετά τσιμπημένες τιμές πρέπει να έχει και η Sony.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#686554
drdino έγραψε:@kilomeater: η 9 σου ήρθε με την σκληρή θήκη; Έχεις βρει τπτ ενθέματα τύπου αφρολέξ για το εσωτερικό αντί για το πρεσπαπιέ που έχει μέσα;
Πήρα κάτι κινεζικές θήκες από Ali .... τις οποίες δε χρησιμοποιώ ... ένα silicon case της έχω μόνο
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#686876 Απίστευτη η gopro, οκ λογικό για την 400άρα που έσκασα σε 877,7 δόσεις. Πολύ στιβαρή, αξιόλογη μπαταρία και διατήρηση της ενέργειάς της στα κρύα.

Σταθεροποίηση από "άλλο πλανήτη", σκέφτομαι πολύ σοβαρά το max lens mode για οριζοντιοποίηση στο χέρι no matter what.


Στα λίγα όποια μείον, καλή η πληροφορία στα 60mpbs (οχι στα 100 της μέγιστης) αλλά κάνει σοβαρό banding στον εντελώς καθαρό ουρανό (δεν αποδίδει καλά το ντεγκραντέ) 28ο λεπτό του κάτω βίντεο
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#686915 Εγώ επειδή δε μπόρω να δικαιολογήσω τα λεφτά της 9 και τα λίγα παραπάνω features πήρα την 7αρα μεταχειρισμένη, που πιστεύω είναι η πιο vfm GoPro αυτή τη στιγμή.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#687338 Όσοι έχουν GoPro 7 και μεγαλύτερη, ας ρίξουν μια ματιά στο GoPro Labs μήπως τους φανεί χρήσιμο...
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#687442 Μάλλον ο πολύ συντονιστικός ήχος ενός 700*25c ελαστικού... Εντελώς τυχαία ειδα οτι στο 28:00 κάτι τραγουδάω :lol:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#687598
Χρήστος Λάππας έγραψε:Α, τώρα το είδα.

Λοιπόν, γνώμη μου είναι πως οι mirrorless σε σχέση με τις DSLR είναι όπως οι επίπεδες τηλεοράσεις σε σχέση με τις CRT. Στην αρχή δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος γιατί να μην μπορεί μια CRT να έχει την ίδια και (πολύ) καλύτερη απόδοση από μια flat. Σιγά σιγά όμως η τεχνολογία επικεντρώθηκε στον μικρότερο όγκο, βρέθηκαν λύσεις, σταμάτησαν να εξελίσσονται τα κασόνια, και τώρα κανένας δεν θα σκεφτόταν να βάλει ένα κουτί στο σπίτι του όσο καλύτερη εικόνα και αν προσέφερε.

Το ίδιο συνέβη και με τις φιλμάτες, το ίδιο θα συμβεί αργά ή γρήγορα και με τις DSLR.
(The writing was on the wall)
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#687636 Η Nikon τον έπαιξε άγρια και άρχισε να καταλήγει σε niche προϊόν...
Καλή τύχη τώρα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#687698 Τίποτα δεν έπαιξε. Το πρόβλημα των κατασκευαστών, όλων των κατασκευαστών, είναι ότι όλο και περισσότεροι ερασιτέχνες ανακαλύπτουν πως μπορούν να καλύψουν το 90% των αναγκών τους με τα κινητα. Η κατηγορία των compact που τους απέδιδε μεγάλο κομμάτι των κερδών έχει πεθάνει, και τώρα ψάχνονται για το πως θα επιβιώσουν.
Σίγουρα όχι με το να κρατούν στην παραγωγή κασόνια τα οποία προσφέρουν ακριβώς την ίδια ποιότητα εικόνας με μηχανές σχεδόν μισές σε όγκο.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#692528 Δείγμα με το max lens mod. Ουσιαστικά είναι ένα ευρυγώνιο φακίδιο το οποίο αντικαθιστά το μανίσιο φακίδιο. Τοποθετώντας το και βάζοντας τη ρύθμιση max lens έχεις 2 επιλογές μια ultra wide, αυτή το βίντεο και μια wide. Και οι δύο "παραμορφώνουν" μεν (δεν δίνουν το linear αποτέλεσμα του μαμα φακού), αλλα σε λογικό ποσοστό δε.

Η ανάλυση πέφτει στο 2.7Κ και εφαρμόζοντας το καδρο μικρό σε μεγάλο κάδρο effect, διαλέγοντας horizon leveling τα πλάνα μένουν ίσια ως προς τον οριζόντιο άξονα, ακόμα και αν βάλεις την κάμερα να κάνει σβούρες στον αέρα.

Ιδανικό για handheld πλάνα, σαν το κάτω.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#692535 Να αποφασίσουν να βάλουν και κανα καινούργιο soc που έχουν να το αλλάξουν απ' την 6...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#692575 παντως η σταθεροποιηση της 9 ειναι απο μονο του ενα feature που δικαιολογει να την παρεις
εγω τραβαω σχεδον παντα με narrow & horizon leveling γιατι δε μου αρεσουν οι πολλες παραμορφωσεις στα πολυ ευρυγωνια, εχουν ομως τις χρησεις τους

μαλιστα το max mod... πες μας και μετα απο καιρο μαζι του αν αξιζε.
Αμα κανεις πολυ handheld μεσα απο το αμαξι ισως εχει ενα νοημα . Ενα αλλο πρεπει να ειναι υποθαλλασια , εκει πρεπει να ειναι καλο το leveling , αμα το δοκιμασεις καμια φορα γραψε.