Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#677937 Όχι δεν αντελήφθην το ειρωνικό της υπόθεσης.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#677956
markvag έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Στο παραπάνω ποστ διαβάζω αυτό

Το ίδιο και ο προϊστάμενός του... Μόνο αγιασμό έπαιρνε...


Που ακριβώς είναι το εδάφιο ότι έπαιρνε φάρμακα;
Άλλο ποστ;



Θεώρησα, λανθασμένα προφανώς, ότι μπορεί ένας χρήστης του φόρουμ να καταλάβει την ειρωνεία.

Το συγκεκριμένο ... εδάφιο λοιπόν εννοεί ότι ο αρχιεπίσκοπος είχε υποβληθεί σε φαρμακευτική αγωγή και ΔΕΝ έπαιρνε μόνο αγιασμό (αν και μπορεί να έπαιρνε και αγιασμό, δεν έχει διευκρινιστεί αυτό).

Τώρα, αν εσύ κατάλαβες πως εννοούσα την "πολυδιαφημισμένη" ειδική θεραπεία από ΗΠΑ, ΟΚ, δεν εννοούσα αυτό. Την προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή εννοούσα ή ότι του έδωσαν οι γιατροί του, που δεν νομίζω να ήταν αγιασμός...


Δηλαδη απ οτι καταλαβαινω απο την διευκρινηση, εννοουσες οτι ο τεως μητροπολιτης που ισχυριζεται οτι επαιρνε μονο αγιασμο, ηταν πληρως εκτος λογικης και γραμμης της επισημης Εκκλησιας, εφ οσον η κεφαλη της ελαβε κανονικα την προβλεπομενη απο τους γιατρους φαρμακευτικη αγωγη.
Ή μηπως οχι; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#678049
Y.V έγραψε:
Δηλαδη απ οτι καταλαβαινω απο την διευκρινηση, εννοουσες οτι ο τεως μητροπολιτης που ισχυριζεται οτι επαιρνε μονο αγιασμο, ηταν πληρως εκτος λογικης και γραμμης της επισημης Εκκλησιας, εφ οσον η κεφαλη της ελαβε κανονικα την προβλεπομενη απο τους γιατρους φαρμακευτικη αγωγη.
Ή μηπως οχι; :hmmm:


Ο ηλίθιος που είπε πως έπαιρνε μόνο αγιασμό ήταν προφανώς εκτός κάθε λογικής (και έχω την εντύπωση εκτός γραμμής της επίσημης εκκλησίας, αν και η εκκλησία έχει σταθεί πολλές φορές ενάντια σε μέτρα κατά του covid, επικαλούμενη επιχειρήματα αντίστοιχης ηλιθιότητας). Επίσης, ήταν πολύ τυχερός, γιατί προφανώς ήταν πολύ ελαφρά. Το κακό είναι πως αυτόν τον εγκληματία τον ακούν πάρα πολλοί άλλοι άνθρωποι, οι οποίο ενδέχεται να μην είναι τόσο τυχεροί. Και πιθανώς κάποιοι να αρνηθούν φαρμακευτική αγωγή, μένοντας σε αγιασμό (=νεράκι) επειδή το είπε ο ηλίθιος τράγος.

Από την άλλη όταν η ανώτατη αρχή της εκκλησίας του ηλίθιου, που ο άνθρωπος δεν ήταν τόσο τυχερός και πέρασε τον covid άσχημα, προφανέστατα και έπαιρνε κανονική φαρμακευτική αγωγή. Και καλά έκανε. Η οποία φαρμακευτική αγωγή φαίνεται να έχει αποτελέσματα, ευτυχώς.

Με τα παραπάνω θέλω να δείξω πως οι βλακείες του ηλίθιου περί αγιασμού είναι καλές όταν δεν έχεις κάτι σοβαρό. Όταν έχεις κάτι σοβαρό παίρνεις φάρμακα και ο αρχιεπίσκοπος (Ελλάδας και ο Αλβανίας) το γνωρίζουν και φυσικά παίρνουν κανονική αγωγή. Όχι νεράκι...
Άβαταρ μέλους
By italakias
#678186 Δικιο εχεις Μαρκο αλλα δεν χρειαζεται να τρελενεσαι τοσο ,καθε φορα που καποιος της εκκλησιας λεει κατι.
Στο κατω κατω,καθενας αντιμετωπιζει τα προβληματα του οπως θελει.
Αν καποιος παρασυρθει απο τον συγκεκριμενο και αποφασισει να θεραπευθει με αγιασμο,προβλημα του.
Τον βλακα ,αστον να ειναι βλακας.
Εσενα τι σε κοφτει;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#678261
italakias έγραψε:Εσενα τι σε κοφτει;


Εσένα τί σε κόφτει τι με κόφτει;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#678484 "Ιερό" μπλόκο στην ηλεκτρική διασύνδεση της Πελοποννήσου

Στον αέρα βρίσκεται εκ νέου το έργο επέκτασης του συστήματος 400KV γνωστό και ως Δυτικός Διάδρομος της Πελοποννήσου που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ, προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ.

Αιτία οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται από την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα που έχουν ως αποτέλεσμα το εξαιρετικά κρίσιμο για την ενεργειακή ευστάθεια της Πελοποννήσου που αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκλειδώσουν επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην περιοχή, να παραμένει κολλημένο επί 14 μήνες.

Συγκεκριμένα οι πέντε μοναχές της Μονής επικαλούνται οπτική όχληση" και "προσβολή του ησυχαστικού χαρακτήρα της Μονής" αντιδρώντας στην υλοποίηση του έργου.

Μάλιστα σύμφωνα με πηγές του ΑΔΜΗΕ, οι αντιδράσεις τους είναι εκτός του θεσμικού πλαισίου που προβλέπεται από τη νομοθεσία για τους φορείς ή τους πολίτες που διαφωνούν με το σχεδιασμό ενός έργου υποδομής.

Συγκεκριμένα οι διαφωνίες πολιτών ή φορέων εκφράζονται στο στάδιο της αδειοδότησης ενός έργου και όχι όταν το έργο έχει υλοποιεί σε ποσοστό 98%, όπως συμβαίνει με τον Δυτικό Διάδρομο.

Προ ημερών μάλιστα, ότν τα συνεργεία του αναδόχου του ΑΔΜΗΕ ξεκίνησαν τις εργασίες στην περιοχή, εμποδίστηκαν από τις μοναχές, οι οποίες τοποθέτησαν τα οχήματά τους μπροστά στα οχήματα εκσκαφής εμποδίζοντας την ολοκλήρωση του έργου. Ακολούθησε υποβολή μήνυσης από τον ανάδοχο με αποτέλεσμα οι μοναχές να υποχωρήσουν για να αποφύγουν το αυτόφωρο.

Ακολούθησαν οι διαβεβαιώσεις προς τον ΑΔΜΗΕ από τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμου ότι οι μοναχές θα αποσυρθούν καθώς "οι μοναχές συνειδητοποίησαν το λάθος τους" και έτσι οι εργασίες, ξεκίνησαν ξανά. Η "κανονικότητα", όμως, δεν κράτησε για πολύ: το απόγευμα της Παρασκευής 27/11 οι μοναχές κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλονται οι εργασίες μέχρι τις 16/12 που θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Τα εμπόδια που βάζουν στην υλοποίηση του έργου οι πέντε μοναχές δημιουργούν μια σειρά από σοβαρά προβλήματα όπως:

1. Η μονάδα Μεγαλόπολη 5 της ΔΕΗ μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να λειτουργήσει στην μέγιστη ισχύ των 800 MW.

2. Διαιωνίζονται τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στην εφαρμογή του Target Model και σχετίζονται με τον κορεσμό της Πελοποννήσου, τα οποία έχουν κατά καιρούς διατυπώσει συμμετέχοντες της αγοράς.

3. Η Πελοπόννησος παραμένει "κορεσμένη" για επενδύσεις πράσινης ενέργειας και τα έργα ΑΠΕ που έχουν ήδη πάρει προσφορές σύνδεσης με τον όρο ηλέκτρισης της γραμμής αυτής δεν θα μπορούν να συνδεθούν και να λειτουργήσουν.

4. Για το διάστημα που παραμένει "παγωμένο" το έργο (από τον Σεπτέμβριο 2019) ο Διαχειριστής δεν λαμβάνει έσοδα, καθώς για να γίνει αυτό θα πρέπει η νέα γραμμή να τεθεί σε λειτουργία. Για τον ίδιο λόγο, το Δημόσιο πλήττεται διπλά, αφού δεν εισπράττει ούτε φορολογικά έσοδα για την ίδια επένδυση και αυτές που το συνοδεύουν.

Όπως καταλήγουν πηγές του ΑΔΜΗΕ το πρόβλημα αφορά συνολικά τη χώρα καθώς δίνεται το λανθασμένο σήμα ότι μεγάλα έργα υποδομών, με σημαντικά οφέλη για την κοινωνία και το περιβάλλον, κινδυνεύουν να σταματήσουν ανά πάσα στιγμή, ακόμη και όταν έχουν ολοκληρώσει όλα τα στάδια της αδειοδότησης τους, συμπεριλαμβανομένης της ΑΕΠΟ που αποτελεί τη βασική άδεια για μεγάλα έργα υποδομής στη χώρα.


Source: capital.gr (Link)
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#678490 Έτσι.
Θα προχωρήσω και εγώ σε αντίστοιχη ενέργεια για τα διυλιστήρια Ασπροπύργου για οπτική και ακουστική όχληση.
Λογικά θα σταματήσουν να τα δουλεύουν μέχρι να βγει απόφαση.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#679745 Εμετόc:

Παραλήρημα από τον Μητροπολίτη Μόρφου: "Ψηφιοποιημένη ταυτότητα" τα εμβόλια

Ενάντια στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυπριακή κυβέρνηση για τους εκλησιασμούς τάσσεται ο Μητροπολίτης Μόρφου και ανακοινώνει πως οι ναοί στα όρια της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης που στο παρελθόν έχει απασχολήσει με παραληρήματα κατά των ομοφυλόφιλων και των αμβλώσεων, αναφέρει μεταξύ άλλων πως, «στα όρια της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου, πληροφορώ ως τόπον αρμόδιος Μητροπολίτης, ότι οι ιεροί ναοί μας θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους και δεν θα κλείσουν καθ΄οιονδήποτε τρόπο. Δηλαδή, τόσον οι ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες, όσο και τα ιερά Μυστήρια θα τελούνται κανονικά. Ούτε κορδέλες θα τοποθετηθούν στους σκάμνους, ούτε οποιοσδήποτε ιερές ή επίτροπος θα έχει το δικαίωμα να καθορίζει τον αριθμό των εισερχόμενων στον ναό πιστών, ούτε και να τους απαγορεύσει την είσοδο εν ώρα Ακολουθίας».

Παράλληλα, σύμφωνα με το sigmalive.com, αναφέρει πως, «εάν η απρόσκπτη λειτουργία των ναών μας θεωρηθεί ότι αντίκειται στα σχετικά κυβερνητικά διατάγματα, την ευθύνη δεν θα έχουν, ούτε οι ιερείς, ούτε οι διακόνοι, ούτε οι εκκλησιαστικοί επίτροποι, αλλά την αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου, ενώπιον του Θεού και ενώπιον του νόμου, εγώ προσωπικά, ο Μητροπολίτης σας. Και είμαι έτοιμος, χάριν την απρόσκοπτης λειτουργίας των ιερών μας ναών και της τέλεσης των Ακολουθιών και Μυστηρίων μας, να παραστώ στα δικαστήρια του κόσμου τούτου».

Μάλιστα στην ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Μόρφου κάνει λόγο για "Νέα τάξη πραγμάτων" και "τεχνητὸ γενετικὸ ὑλικό" στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"...τὰ ἀνωτέρω περιοριστικὰ μέτρα εἶναι μέτρα προορισμένα γιὰ νὰ ἀποτύχουν, ὥστε ὁ λαὸς νὰ φθάσει σταδιακὰ σὲ ἀπόγνωση, ἡ κοινωνία σὲ χάος καὶ ὁ συστηματικὰ καλλιεργούμενος ἐκφοβισμὸς νὰ φυγαδεύσει τὴν πίστη. Κι ὅλα αὐτά, γιὰ νὰ ὁδηγήσουν τὸν κόσμο οἱ ἄνθρωποι τῆς «Νέας Τάξης Πραγμάτων» στὴν κατάσταση νὰ ἐκλιπαρεῖ γιὰ τὸ «θαυματουργικὸ ἐμβόλιο», ποὺ ἑτοίμασαν οἱ ἴδιοι ποὺ δημιούργησαν τὴν ὅλη αὐτὴ κατάσταση. Τὰ ἐμβόλια ὅμως αὐτὰ μὲ τὸ ἐμπεριεχόμενο τεχνητὸ γενετικὸ ὑλικό, πολλοὶ ἐπιστήμονες τῆς παγκόσμιας ἐπιστημονικῆς κοινότητας μᾶς παροτρύνουν νὰ μὴν τὰ λάβουμε, γιατὶ οἱ παρενέργειές τους, ἀργὰ ἢ γρήγορα, θὰ ἀποδειχθοῦν τραγικές, καθὼς δὲν ἔχουν δοκιμασθεῖ ὅπως τὰ λοιπὰ ἐμβόλια τῶν ποικίλων μολυσματικῶν λοιμωδῶν ἀσθενειῶν, ἀλλὰ καὶ γιατὶ θὰ ἀποτελέσουν μία «ψηφιοποιημένη ταυτότητα» —κατὰ τὴν ἔκφραση τῶν ἰδίων τῶν νεοεποχιτῶν ἐφευρετῶν τους—, ποὺ θὰ λειτουργοῦν ὡς μέσα πλήρους ἐλέγχου τῆς ὅλης ζωῆς τῶν ἐμβολιασθέντων".


Source: news247.gr (Link)
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#680810 https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/27 ... o-iero-nao

τα δε τυχόν επιβαλ­λόμενα πρόστι­μα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επι­βαρύνουν αποκλει­στικά τα Φι­λό­πτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητρο­πό­λεώς μας. Ό,τι μαζέψαμε από τους εκκλησιαζό­μενους πιστούς για τους φτωχούς, τώρα πρέπει να το δώσουμε σε πρόστιμα.


Προτρέπουμε δε αυτόν που κατήγγειλε ως ποινικό αδίκημα την ευλάβεια των αγνών πιστών, που κανέναν δεν ενόχλησαν, να καταβάλει, αν όχι όλο έστω κάποιο ποσό στον λογαριασμό της Μητροπόλεως για τους φτωχούς, μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!
Άβαταρ μέλους
By markvag
#680979 Αυτό δεν είναι παράνομο;

Να παίρνεις δηλαδή φιλανθρωπικές δωρεές και να τις χρησιμοποιείς για προσωπικούς σκοπούς; Ή για κάτι άλλο από τον σκοπό που δόθηκαν;


Τι λέω τώρα βέβαια... Ποιος θα ασχοληθεί με τους τράγους...
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#681034
markvag έγραψε:Αυτό δεν είναι παράνομο;

Να παίρνεις δηλαδή φιλανθρωπικές δωρεές και να τις χρησιμοποιείς για προσωπικούς σκοπούς; Ή για κάτι άλλο από τον σκοπό που δόθηκαν;


Τι λέω τώρα βέβαια... Ποιος θα ασχοληθεί με τους τράγους...
Εδώ και αιώνες έχουν εξαπατήσει τον κόσμο εκμεταλλευόμενοι την πίστη τους. Από τα καραβοξυλα που πασαρανε ως ξύλο του Τιμίου Σταυρού μέχρι τα συγχωροχάρτια.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Chris
#681039
panos2171 έγραψε:
markvag έγραψε:Αυτό δεν είναι παράνομο;

Να παίρνεις δηλαδή φιλανθρωπικές δωρεές και να τις χρησιμοποιείς για προσωπικούς σκοπούς; Ή για κάτι άλλο από τον σκοπό που δόθηκαν;


Τι λέω τώρα βέβαια... Ποιος θα ασχοληθεί με τους τράγους...
Εδώ και αιώνες έχουν εξαπατήσει τον κόσμο εκμεταλλευόμενοι την πίστη τους. Από τα καραβοξυλα που πασαρανε ως ξύλο του Τιμίου Σταυρού μέχρι τα συγχωροχάρτια.

< Note >


Στα λεει ξεκαθαρα ο ανθρωπος:


Προτρέπουμε δε αυτόν που κατήγγειλε ως ποινικό αδίκημα την ευλάβεια των αγνών πιστών, που κανέναν δεν ενόχλησαν, να καταβάλει, αν όχι όλο έστω κάποιο ποσό στον λογαριασμό της Μητροπόλεως για τους φτωχούς, μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!


Αμα δεν πλερω, δεν συγχωρειται τιποτα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#681060
Chris έγραψε:
Αμα δεν πλερω, δεν συγχωρειται τιποτα


:lol: :lol:

Ακριβώς.

Αλλά εδώ δεν μιλάμε για απλή εξαπάτηση.

Έχω την ισχυρή εντύπωση πως το να χρησιμοποιήσεις φιλανθρωπικές δωρεές για άλλο σκοπό, είναι παράνομο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για προσωπικό σκοπό (το να χρησιμοποιήσεις φιλανθρωπικές δωρεές για να πληρώσεις πρόστιμο, για παράδειγμα)... Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια...