Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#678318 Εμείς καταλήξαμε να ψωνίζουμε από το κοντινό μας Bazaar Cash&Carry (ναι, δίνει και λιανική κανονικά)... καθόλου κόσμος, έχει ουσιαστικά τα πάντα, αν και όχι στην συνήθη ποικιλία ετικετών, οικονομικές συσκευασίες χονδρικής ( :shifty: ), αρκεί να ξεπεράσεις ότι μπαίνεις σε αποθήκη ουσιαστικά και όχι σε κανονικό μαγαζί :lol:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#678322 Λόγω καραντίνας, δοκίμασα τις τελευταίες μέρες τα delivery των Σ/Μ
Δεν ξέρω ποσό αξιόπιστα είναι στην Αττική και Θεσσαλονίκη, αλλά στην επαρχία ο μόνος τρόπος για να εξυπηρετηθείς αυθημερόν είναι μέσω efood (Σκλαβενίτης).
Α-Β και myMarket που δοκίμασα (και είχαν δικό τους ντελίβερι), έφερναν μετά από 2-3 ημέρες.


< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#678326 Ο Σκλαβενίτης που έφτιαξε δικό του site πλέον, όχι το caremarket, κι εκεί μετά από μέρες δίνει παραγγελία. Μόνο τηλεφωνικά ή efood γι'αυθημερόν.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#678440 Στην Αττική (οκ, δεν παίρνω όρκο για όλες τις περιοχές) AB και MyMarket στέλνουν και αυθημερόν, αν κάνεις νωρίς την παραγγελία. Σε κάθε περίπτωση βρίσκεις slot για την επόμενη εργάσιμη.
Ο Σκλαβενίτης μέσω efood στέλνει κι αυτός άμεσα, ενώ μέσω του site θέλει 3-4 μέρες (αυτό γιατί άραγε)

Το πρόβλημα που έχω εντοπίσει είναι ότι δεν μπορείς να επιλέξεις υποκατάστημα αποστολής, οπότε αν θες συγκεκριμένο κωδικό που έχεις εντοπίσει ότι υπάρχει σε συγκεκριμένο υποκατάστημα, την πάτησες. Πχ έχω 2 υποκαταστήματα Σκλαβενίτη κοντά μου (που και τα δύο συμμετέχουν στο σύστημα), αλλά μόνο το ένα έχει έναν συγκεκριμένο τύπο πίτες για σουβλάκια: ε, σε αυτό πρέπει να πάω αυτοπροσώπως γιατί μου στέλνει αποκλειστικά από το άλλο, που έχει τσεκαρισμένα μικρότερη ποικιλία. Μάλιστα, αυτό που προτιμώ είναι στα 200μ. από το σπίτι μου, ενώ το άλλο απέχει 2χλμ :dizzy:
(αυτό παίζει και με τα ΑΒ: έχω σε λογική απόσταση 4 υποκαταστήματα, το ένα σε λιγότερο από χιλιόμετρο και ένα άλλο το μεγαλύτερο και με την μεγαλύτερη ποικιλία της Αττικής, αλλά μου στέλνει από ένα τρίτο που είναι το πιο μακρινό (οκ πες αυτό λίγο με αφορά, αλλά για τα logistics τους πρέπει να είναι μανούρα)και με την μικρότερη ποικιλία :s_crazy )
Άβαταρ μέλους
By GTS
#678446 Aν ενω εχεις σουπερ στα 200μ προτιμας λογω μοδας να παραγγελνεις απο το ιντερνετ πρεπει να δεχτεις οτι την επιλογη την κανουν αλλοι. Σε αλλα σουπερ μαρκετ αν παραγγειλεις γιαουρτια θα σου στειλουν αυτα που εχουν την κοντινοτερη ημερομηνια ληξης και αν παραγγειλεις λαχανικα αυτα που την επομενη μερα θα πεταξουν.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#678447 Τι εννοείς; Λες να παραγγέλνω λόγω μόδας κι όχι γιατί δεν προλαβαίνω να πάω ή ξέρω γω για να αποφύγω το συνωστισμό και τις πολλές επαφές σε περίοδο λοκνταουν, που είναι και το ζητούμενο; :dizzy: Άλλο πάλι και τούτο :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#678465 Εμείς έχουμε να μπούμε σε σουπερμάρκετ από την αρχή της πανδημίας και εννοείται τα θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνα μέρη, από την στιγμή που μπαίνει τόσος άγνωστος κόσμος. Βέβαια, παραγγέλναμε και από πριν, απλώς κάποιες φορές, πηγαίναμε και σε κάποιο συνοικιακό αν υπήρχε ανάγκη, τώρα για κανένα λόγο.
Από την σύγκριση μιας και είμαστε γραμμένοι σε όλα, ευπειθώς αναφέρω:
-ΜyMarket, avoid, πολύ κακή οργάνωση, τουλάχιστον την άνοιξη. Δεν ξέρω τώρα αν βελτιώθηκαν. Επίσης βέβαια, έχει τα χειρότερα χαρτικά, και είναι βασικό μέρος της παραγγελίας μας.
-Ε-fresh. Ούτε κι αυτοί πολύ οργανωμένοι και είχαν ελλείψεις. Παραδίδαν και Κυριακές βέβαια, αλλά φαινόταν πως ήταν στα όριά τους, ακόμη και οι οδηγοί. Γενικώς, δεν έχουν και ποικιλία. Μπορεί τώρα να έχουν φτιάξει.
Σ'αυτά τα δύο γραφτήκαμε στην πρώτη καραντίνα γιατί μέχρι τότε παραγγέλναμε μόνον από ΑΒ, αλλά είχε πήξει και δεν βρίσκαμε slot ελεύθερο εύκολα! Τότε γραφτήκαμε και στο caremarket.gr του Σκλαβενίτη, που ουσιαστικά έτρεχε με λίγους κωδικούς, αλλά ειδικά για τα χαρτικά του, είναι αναντικατάστατος, τα Γλάρος είναι μακρά ό,τι καλύτερο και οικονομικότερο έχουμε βρει.
Πλέον, από την στιγμή που έγινε κανονικό e-shop του Σκλαβενίτη, έχει την μεγαλύτερη ποικιλία απ' όλους και δουλεύει ακόμη καλύτερα. Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση, γιατί μία παραγγελία έχουμε βάλει.
-ΑΒ: Ήταν το καλύτερο μέχρι τώρα. Εμείς έχουμε κοντά μας και μεγάλο κατάστημα και μας τα φέρνει από εκεί. Το μόνο κακό είναι πως έχει περιορισμένους κωδικούς, ειδικά σε τυριά (που δεν σου κόβει) αλλά κυρίως κρασιά, δεν έχει καμία σχέση με την πολύ καλή κάβα του ΑΒ.

Όπως και να 'χει, καθόλου δεν μου λείπει η διαδικασία να πάω στο σουπερμάρκετ, ενώ τα τρόφιμα (τυριά, αλλαντικά, κρέατα, ψάρια) τ'αγοράζω από μικρά μαγαζιά της γειτονιάς, ενώ πάμε και λαϊκή μία φορά την εβδομάδα για φρούτα και λαχανικά, μιας και οι ποιότητα και οι τιμές της δεν υπάρχουν στο σουπερμάρκετ και μιας και είναι ανοιχτός χώρος, θεωρώ πως δεν είναι και μεγάλος ο κίνδυνος για τον ιό.
Άβαταρ μέλους
By theo13
#678471 Δε ξέρω αν είναι θέμα οργάνωσης ή συνδυασμός οργάνωσης και όγκου παργγελιών αλλά στη Πάτρα η τοπική αλυσίδα του Ανδρικόπουλου ο οποίος είναι και ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σε τιμές ακόμα και με τους μεγάλους έχει παράδοση μαξ 1-2 ώρες μετά την παραγγελία. Όποτε και αν έχω παραγγείλει, ανεξαρτήτως ώρας τα έφεραν πολύ γρήγορα
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#678589 Ανδρικοπουλος και Κρόνος το κάνουν 20 χρόνια αυτό. Ο δεύτερος χαιρετησε αλλα έχουν κ τεχνογνωσία κ κίνηση που τους το επιτρέπει.

< >
Άβαταρ μέλους
By nascar1
#678595 Είναι καθαρά θέμα όγκου παραγγελιών. Επειδή έχω τύχει πολλές φορές να βλέπω πως ετοιμάζουν την παραγγελία είναι παραπάνω από εμφανές ότι αν εσκαγαν πολλές παραγγελίες απλά δεν θα μπορούσαν να τις ικανοποιησουν σε τέτοιους χρόνους...

< Note >
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#678647
Anonymous Founder έγραψε:Εμείς έχουμε να μπούμε σε σουπερμάρκετ από την αρχή της πανδημίας και εννοείται τα θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνα μέρη, από την στιγμή που μπαίνει τόσος άγνωστος κόσμος.



Anonymous Founder έγραψε: ενώ πάμε και λαϊκή μία φορά την εβδομάδα για φρούτα και λαχανικά, μιας και οι ποιότητα και οι τιμές της δεν υπάρχουν στο σουπερμάρκετ και μιας και είναι ανοιχτός χώρος, θεωρώ πως δεν είναι και μεγάλος ο κίνδυνος για τον ιό.


Το αντίθετο ακριβώς βλέπω εγώ. Λαϊκή δεν πάω ωστόσο επειδή το πάρκινγκ είναι ακριβώς εκεί άρα πρέπει να διασχίσω τουλάχιστον ένα κομμάτι της, παρατηρώ συνωστισμό, μάσκες στο πηγούνι, ομιλίες μεταξύ πολιτών με τους πωλητές (που λόγω βαβούρας πρέπει να μιλήσουν δυνατά και άρα βγάζουν τις μάσκες την ώρα που δίπλα τους κάποιος άλλος ψωνίζει) κάτι που στο SM δε βλέπεις.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#678650 Σουπερμάρκετ όσο και να προσέχεις, την ώρα που περιμένεις ουρά στο ταμείο και αυτοί που ψωνίζουν περνούν ανάμεσα, δημιουργείται πρόβλημα. Στην λαϊκή το ελέγχεις εσύ και αν πας νωρίς το πρωί έχει λιγότερο κόσμο. Συν ότι είναι έξω.

Δεν έχω ψωνίσει ηλεκτρονικά από σουπερμάρκετ λόγω χρόνων παράδοσης όπως ήταν από την προηγουμενη καραντίνα. Πηγαίνουμε νωρίς το πρωί και είναι καλύτερα από κόσμο. Ασε που βρίσκεις σίγουρα πιτες καλαμποκισιες Αλεξάκη.


Από το Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#678655 Αν θέλεις φρέσκιες καθόλου σίγουρα νωρίς το πρωί, γιατί φέρνει μέρα παρά μέρα και τις μέρες που φέρνει τις βάζει στο ράφι μετά τις 11.
Το ίδιο ισχύει και για άλλα πράγματα με σύντομη ημερομηνία λήξης
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#678669 Δειτε και το eshop του Μασουτη. Καθε Σαββατο βαζουμε παραγγελια για παραλαβη Δευτερα.
Οτι δεν εχει απο την παραγγελια σε παιρνουν τηλεφωνο και προτεινουν αντικατασταση και οτι τους πεις.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#678672
Νίκος Παππάς έγραψε:Στην λαϊκή το ελέγχεις εσύ και αν πας νωρίς το πρωί έχει λιγότερο κόσμο.


Το ίδιο γίνεται και στο ΣΜ. Αν πας ώρες που δεν πάνε οι περισσότεροι δεν έχεις θέμα. Αν πας Σάββατο μεσημέρι που αναγκάστηκα μία φορά να πάω, γίνονταν χαμός. Δεν είχε καν θέση πάρκιγκ για το ΙΧ.