Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#678227
Zorz έγραψε:Οι οικιακές συσκευές ψύξης έχουν climate class, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι SN - T (+10°C με +43°C). Αν βάλεις τον καταψύκτη να δουλεύει συστηματικά εκτός του φακέλου λειτουργίας του τότε αρχίζει να πέφτει η απόδοση, μπορεί να μην κρατάει σωστά θερμοκρασία (είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω) και το ιξώδες του λαδιού στο συμπιεστή χοντραίνει υπερβολικά με αποτέλεσμα να μην λιπαίνεται επαρκώς. Επειδή οι βαρβάτες παγωνιές είναι σχετικά σπάνιες στη Θεσσαλονίκη μπορείς να το ρισκάρεις, αλλά το καλύτερο είναι να πάρεις ένα μοντέλο που έχει προδιαγραφές για έως -15°C ώστε να είσαι ήσυχος.

Πρέπει να έχουμε ξανακάνει αυτή τη κουβέντα παρεμπιπτόντως. :hmmm:


Τον έχω ήδη τον καταψύχτη. Είναι ένας Inventor και στη σελίδα του κατασκευαστή βρήκα αυτό:
Κλιµατική Κλάση N/SN/ST/T

Ίσως οπότε στα χοντρά κρύα, όπως του '17, τον πιάνεις αγκαζέ και τον βάζεις μέσα :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#678230 Zorz ναι εγώ είχα ρωτήσει για ψυγείο/καταψύκτη στο μπαλκόνι. Το θέμα είναι ότι δεν αναφέρεται κάπου σαν φίλτρο η κλιματική κλάση οπότε πρέπει να τα ψάχνεις ένα ένα. Προς το παρόν το project έχει μπει στο... ψυγείο
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#678250
egobrain έγραψε:Σε ποια περιοχή είσαι? Δεν έχει πρόβλημα στα χοντρά κρύα του χειμώνα?
Είδα πως στα φυλλάδια τους δίνουν ένα εύρος, πχ +10 με +35 βαθμούς. Δεν έχω δει του δικού μου αλλά αν έχει αυτά τα όρια δεν καλύπτονται οι θερμοκρασίες εδώ..

(απροπό, χρόνια πολλά για προχθές!)


Ευχαριστώ!
Μένω Αθήνα. Κάποιες λίγες φορές που είχαμε παγωνιές δεν είδα κάποιο πρόβλημα.
Πάντως αν έχει παγωνιά, σκέπασε τον με ένα χοντρό νάυλον, θα βοηθήσει.

@Νίκος Παππάς ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
By 224v
#678467
Anonymous Founder έγραψε:
224v έγραψε:Και στην κόρη ήρθε το πλυντήριο, όπως είχαν πει. Εντυπώσεις αφού το συνδέσουν!!!?

Η Candy από το 2018 έχει εξαγοραστεί από την Haier. Η Ηaier πριν 30 χρόνια περίπου ζητιάνευε τεχνολογία και τεχνογνωσία από τους Γερμανούς της Liebherr και τώρα είναι από τους κορυφαίους κατασκευαστές λευκών συσκευών στον πλανήτη.
Το λέω αυτό, ώστε να γνωρίζουμε τι αγοράζουμε και πως ό,τι ξέραμε, μπορεί να μην ισχύει πια...


Χθές προσπαθήσαμε να το βάλουμε να κάνει πλύση,!!
Συνδέσαμε, κατεβασαμε την εφαρμογή συνδέσαμε τα κινητά ώστε να του λες τι θέλεις, όλα εύκολα και φιλικά.
Όμως πρέπει να μελετήσεις τις δυνατότητες και επιλογές που σου δίνει., Έχει μερικά προγράμματα εύκολα για λίγα ρούχα σε 39 λεπτά, για 45, για 59, όλα αυτά και για διαφορετικά υφάσματα και θερμοκρασίες.
Επίσης 3 διαφορετικά στεγνωματα, για φύλαξη για σιδέρωμα, για να μην έχουν ζαροματα. Έχει και τον ατμό για πιο απαλό αποτέλεσμα.
Τελικά έχει και την δυνατότητα να βγάλεις φωτογραφία τον κάδο με τα άπλυτα πριν τα βάλεις και να την στείλεις στη συσκευή και αυτή να αποφασίσει το πρόγραμμα!!!!. Θέλω να το δω αυτό το τελευταίο στην πράξη. Δεν αναφέρω το ζύγισμα της πλύσης, την καταγραφή του αριθμού των πωλήσεων ώστε να σε ειδοποιήσει στο κινητό, να τσεκαρεις τα φίλτρα κλπ.
Θέλει διάβασμα για να το αξιοποιήσει κάποιος και να έχει την οικονομία στο ρεύμα.
Για τα λεφτά του 475 euros combi, μάλλον καλό είναι ο χρόνος θα δείξει.
Ποιοτική κατασκευή δειχνει πάντως

< Note >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#678577 Εμάς το Candy μας 9 ετών νομίζω έχει γρήγορο πρόγραμα 14-34-44 λεπτών (οι 3 τιμές για επιλογή από τρία επίπεδα βρώμας).

Πριν 2-3 χρόνια που ψόφησε αρχαίος φούρνος μικροκυμάτων και τους έψαχνα είδα ότι υπάρχουν και χωρίς περιστρεφόμενο πιάτο. Δεν είμαι σίγουρος αν έχουν περιστρεφόμενο κάτι από κάτω, νομίζω υπάρχουν κι άλλες τεχνολογίες.
Τελικά πήραμε καλό και ακριβό φούρνο-γκριλ-μικροκύματα της Panasonic που προέκυψε πολύ καλός και πολύ πιο οικονομικός από τον κανονικό φούρνο που πλέον χρησιμοποιούμε μόνο για αποθήκη ταψιών.
Δεν είναι όλοι οι φούρνοι μικροκυμάτων ίδιοι. Εκτός από τα διαφορετικά Watts και τον χειρισμό το τελικό αποτέλεσμα διαφέρει. Δεν ξέρω τα μυστικά.

Αν πάρεις ψυγείο για χαμηλές θερμοκρασίες θα υστερεί στις ψηλές. Και λίγο σε νοιάζει τι ψύξη θα διστηρήσει στους -5 -10 (που θα κρατήσει για λίγες μέρες και ακόμα και να τον σβήσεις το φαί δεν θα χαλάσει) ενώ το τί θα κάνει στους 35 και πάνω έχει σημασία. Βέβαια στο μεγάλο κρύο θέλεις να τον σκεπάσεις για να αποφύγεις το wind chill factor, αν έχεις -5 και φυσάει είναι σαν -15πχ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#678580 Τελικά πήγα σε ένα κατάστημα γιατί ήθελα και βραστήρα, βρήκα έναν Samsung που ηταν και γκριλ και κανονικός φούρνος 28λτ στα 200 ευρώ και τον πήρα γιατί βαρέθηκα να ψάχνω.

1400w grill, 900 τα μικροκύματα, έχει κανονικά κουμπιά, κεραμική επίστρωση μέσα και δυνατότητα να απενεργοποιεις την περιστροφή.
Το τελευταίο μέτρησε γιατί μπορείς να βάλεις ταψί pyrex.

< >
Άβαταρ μέλους
By Serf
#679030
sknipper έγραψε:
Serf έγραψε:Χθες μπήκε η παραγγελία για την Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop P White. Τη Δευτέρα θα είναι στα χέρια μας. Για να δούμε, καφέ είπαμε δεν φτιάχνει. Αν, όμως, κάνει τα υπόλοιπα ικανοποιητικά, θα είναι σωτήρια :lol:
Μεγειά. Όταν αποκτήσεις λίγη εμπειρία μοιράσου την.


Ακολουθούν κάποιες πρώτες εντυπώσεις. Φοβάμαι ότι δε θα είμαι όσο αναλυτικός θα ήθελες βάσει των δικών σου γραπτών :oops:

Μετά από μία περίπου εβδομάδα κατοχής της xxx ήρθε η ώρα για μια αρχική καταγραφή εντυπώσεων. Οι πρώτες δύο χρήσεις ήταν "αποσπασματικές", η μία στο σαλόνι και η άλλη στο υπόλοιπο σπίτι εκτός ενός υπνοδωματίου. Ο τρόπος που κινείτο η σκούπα, αναγνώριζε εμπόδια, τα απέφευγε, κτλ με εντυπωσίασε. Ένοιωσα "παπούς" σε σχέση με το που έχει φτάσει η τεχνολογία σε επίπεδο καθημερινής-οικιακής χρήσης :) Παράλληλα η απεικόνιση-χαρτογράφηση του χώρου, όπως φαινόταν στο Xiaomi Home app, φαινόταν εντυπωσιακή (σημ.: πρώτη σκούπα-ρομπότ για εμένα).

Όμως, κάτι "έλειπε". Κάτι το ότι μετέφερα με το χέρι κάποια στιγμή τη σκούπα μεταξύ 1ης και 2ης χρήσης και κάτι το ότι το σπίτι σε πολλά σημείο ήταν "γεμάτο", δεν επέτρεψαν την ακριβή χαρτογράφηση του χώρου. Οπότε πάρθηκε η μεγάλη απόφαση και χθες (Σάββατο) οτιδήποτε ακουμπούσε στο έδαφος (πλην κρεβατιών, βιβλιοθηκών, ντουλαπιών και μεγάλων τραπεζιών) βγήκε στα μπαλκόνια ή ανέβηκε πάνω σε καναπέδες-κρεβάτια. Πεδίο δόξης λαμπρό πλέον για τον κο Αλέξανδρο (ο μικρός του έδωσε όνομα!!!): σε 80' χαρτογράφησε ολόκληρο το σπίτι καθαρίζοντας 75τμ (120τμ είναι το σπίτι, αφαιρέστε τα αντικείμενα που δε γινόνταν να μετακινηθούν) και επέστρεψε μόνος του στη βάση για να φορτίσει. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ο κάδος συλλογής της σκόνης γέμισε παρόλο που 2-3 ημέρες νωρίτερα το σπίτι είχε και πάλι σκουπιστεί από τον ίδιο τον κο Αλέξανδρο σε δύο φάσεις (πάλι είχε γεμίσει ο κάδος).

Έχοντας πλέον ολοκληρωμένο χάρτη του σπιτιού, σήμερα έγινε χαρακτηρισμός των δωματιών, των απαγορευμένων χώρων (τραπέζι τραπεζαρίας όπου υπάρχει χαλί με ψηλό πέλος και πολλές καρέκλες) και μεμονωμένος καθαρισμός χώρων με επιλογή ορθογωνίου πάνω στον χάρτη.

Τι πρέπει να προσέξει κάποιος:
(1) Χαλιά με ψηλό πέλος (όχι φλοκάτη) γιατί δυσκολεύεται πολύ να κινηθεί και, προσωπικά, φοβάμαι μην κολλήσει/μπλεχτεί
(2) Μικρά λεπτά χαλιά που δεν έχουν την απαραίτητη μάζα και "μαζεύουν/ζαρώνουν" όταν πάει να τα περάσει. Π.χ., στην κουζίνα τα μαζεύω πριν δώσω το σύνθημα να καθαρίσει.
(3) Μεταλλικά πόδια αντικειμένων με κλίση με μικρή γωνία από το έδαφος: την πρώτη μέρα έφαγε τρελό κόλλημα στο ένα πόδι της σιδερώστρας, το καβάλησε μερικώς και περιστρεφόταν πάνω του για κανά λεπτό, το κατέβασα με το χέρι για να μην χαζέψει
(4) Οριζόντια μακρόστενα αντικείμενα για τον ίδιο λόγο με το (3): έχουμε τραπεζάκι με οριζόντιο σωλήνα να ενώνει τα κάθετα πόδια στα 2-3εκ από το έδαφος
(5) Διαβάζει χώρους μέσα από παράθυρα/μπαλκονόπορτες (π.χ., Balcony 1 στο screenshot)

Τι με δυσκόλεψε/δεν έχω βρει:
(1) Πώς να δηλώσω καθαρισμό συγκεκριμένου δωματίου, και όχι χώρου βάσει ορθογωνίου
(2) Πως να σπάσω χώρο που έχει αναγνωρίσει ως δωμάτιο όταν δε θεωρεί "τοίχο" τα δύο άκρα της γραμμής διαχωρισμού που ορίζω. Π.χ., το εξόγκωμα στο κάτω μέρος του Bedroom 1 είναι μπαλκόνι και δε μου επιτρέπει να το διαχωρίσω. Επίσης, πάνω αριστερά στο Living room το όριο του δωματίου πρέπει να έρθει λίγο πιο κάτω, αλλά δεν το επιτρέπει.
(3) Στο σαλόνι αναγνώρισε ένα μεγάλο χώρο πάνω-αριστερά (βλ. irrelevant), υποθέτω λόγω της ανάκλασης στον καθρέφτη που καλύπτει τον τοίχο!

Συμπέρασμα: σίγουρα δεν αντικαθιστά 100% την ηλεκτρική (ή μη) σκούπα. Σημεία όπως γωνίες, κάτω από καναπέδες, πίσω από πόρτες, κτλ σίγουρα πρέπει κάθε τόσο να γίνονται από άνθρωπο. Όμως, η αξία του να στέλνεις τη σκούπα με δύο κλικ να καθαρίσει έναν χώρο είναι ανεκτίμητη. Ο χρόνος προετοιμασίας (π.χ., να σηκώσω τα χαλάκια) είναι ελάχιστος.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#679154
Serf έγραψε:Τι με δυσκόλεψε/δεν έχω βρει:
(1) Πώς να δηλώσω καθαρισμό συγκεκριμένου δωματίου, και όχι χώρου βάσει ορθογωνίου

Απλά πατάς το/α δωμάτιο/α που θες να καθαρίσει πριν πατήσεις εκκίνηση. Μπορείς να επιλέξεις διαδοχικά όσα θες.

Serf έγραψε:(3) Στο σαλόνι αναγνώρισε ένα μεγάλο χώρο πάνω-αριστερά (βλ. irrelevant), υποθέτω λόγω της ανάκλασης στον καθρέφτη που καλύπτει τον τοίχο!

Και με τζαμαρίες που φτάνουν μέχρι το πάτωμα το παθαίνει, αλλά δεν πειράζει, δεν το εμποδίζει σε κάτι.

edit
Αν ψάξεις για ανταλλακτικά από τπτ bangood/wish κλπ, ψάξτα ως Xiaomi Mijia STYJ02YM.
Άβαταρ μέλους
By SIHCTR
#679219 Έχω μία πολύ βασική ερώτηση σχετικά με τα ψυγεία: Λειτουργούν σε κρύα δωμάτια; Οι γονείς μου έχουν ένα δωμάτιο στο "χωριό" και πηγαίνουν ας πούμε κάθε εβδομάδα. Μόνο που τώρα που έχουν πιάσει τα κρύα το ψυγείο δε λειτουργεί μέχρι να ζεστάνει το δωμάτιο. Σκέφτονται να εγκαταστήσουν ένα air-condition που θα λειτουργεί συνέχεια όταν λείπουν για να κρατάνε το δωμάτιο σε κάποια θερμοκρασία ώστε να λειτουργεί το ψυγείο.... :omg: :lipsealed: :oops: :roll: (εποχές ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ κι έτσι...)

Το έψαξα λίγο χτες και διαπίστωσα πως πολλά ψυγεία έχουν θερμοστάτη μόνο στο χώρο συντήρησης, με αποτέλεσμα όταν η θερμοκρασία δωματίου να πέσει αρκετά, η συντήρηση να μην χρειάζεται περαιτέρω ψύξη. Έλα όμως που τότε δε δουλεύει ούτε η κατάψυξη και πάνε όλα περίπατο...

Χάνω κάτι στην υπόθεση; Ή υπάρχουν συγκεκριμένες συσκευές (με 2 θερμοστάτες π.χ.) που είναι κατάλληλες για τέτοιο περιβάλλον. Βρήκα στην Αμερική ότι υπάρχουν garage fridges αλλά μάλλον στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αντίστοιχες προδιαγραφές.

Έχετε καμία εμπειρία από παρόμοιες καταστάσεις;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#679221 Υποθέτω αν έχεις ψυγείο με 2 μοτέρ να μην επηρεάζεται. Έχω τέτοιο και έχω δει ότι μπορείς να κλείνεις τελείως είτε την ψύξη είτε την κατάψυξη και το άλλο λειτουργεί κανονικά. Πχ λείπεις για καιρό αδειάζεις μόνο την ψύξη και αφήνεις την κατάψυξη να λειτουργεί ή το αντίθετο, έρχεσαι για λίγες μέρες οπότε ανάβεις μόνο την ψύξη αν δεν θέλεις κατάψυξη.
Άβαταρ μέλους
By SIHCTR
#679227 Και το δικό μου έτσι είναι... Είχα κλείσει την κατάψυξη μια φορά που έλειπα, αλλά η ψύξη λειτουργούσε κανονικά. Τώρα πρέπει να βγάλω άκρη τι μοντέλο έχουν οι γονείς... Κάτι σε ΠΙΤΣΟΣ καινούριο μου είπαν αλλά τρέχα γύρευε!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#679284
Anonymous Founder έγραψε:Στην δική μου αγορά, χθες τοποθετήθηκε ο νέος ψυγειοκαταψύκτης και θα περιμένω λίγες μέρες να δω και καταναλώσεις και θα αναφέρω ευπειθώς για να ξέρουν όλοι αν συμφέρει μια τέτοια αλλαγή. Από LG 10ετίας+ 60x190cm πήγα σε LG Α+++ 60x203cm και ομολογώ πως σαν χωρητικότητα είναι πολύ μεγάλη η διαφορά. Κατάψυξη περίπου ίδια , συντήρηση πολύ μεγαλύτερη. 10 πόντοι κάνουν διαφορά, αλλά επιπλέον έχει και μεγαλύτερο βάθος από το παλιό.
Το παλιό made in Korea, το καινούριο made in Poland. Αυτό δεν το λέω για καλό...
Τέλος, το παλιό δεν μπορώ να πω πως μας άφησε πλήρως ευχαριστημένους, γιατί όταν το γέμιζες, στην συντήρηση πάγωνε τα τρόφιμα. Κανένα άλλο no frost που έχουμε δεν έκανε το ίδιο. Θα δούμε αν το νέο έχει τέτοια συμπεριφορά.
Το μόνο που του λείπει είναι Wi-Fi συνδεσιμότητα, που στα ψυγεία γνώμη μου είναι πως δεν είναι κάτι απαραίτητο, αφού απλά το βάζεις και δουλεύει. Μόνον σε καμιά διακοπή ρεύματος θέλεις να παίρνεις status που στο δείχνει και μια έξυπνη πρίζα. Μας βγήκε με δωροεπιταγή και αφαιρώντας και τους Bonus πόντους που είχε δώρο, 390€, θεωρώ πολύ καλό το deal δεδομένων των χαρακτηριστικών του. Α και είναι και Inox αντί για λευκό, για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα. Που ΑΚΟΜΗ αυτό το χρυσοπληρώνεις στην LG τουλάχιστον...
:rant:

Μετά από περίπου μία εβδομάδα χρήσης του νέου ψυγείου, επανέρχομαι με νέες μετρήσεις (θυμίζω, το παλιό κλάσης Α, το νέο Α+++ και το νέο ελαφρά μεγαλύτερο).
Πέραν της πρώτης μέρας που έκαψε παραπάνω για να φτάσει στα setpoint, μετά η ημερήσια κατανάλωσή του παίζει από 0.5 έως 0.7 kWh. Αντίστοιχα, την προηγούμενη εβδομάδα και με αντίστοιχες συνθήκες, το παλιό έπαιζε από 1.6 έως 1.9 kWh.
Είναι σαφές λοιπόν πως η υπόσχεση της LG για περίπου την μισή κατανάλωση σε σχέση με το προηγούμενο, πως τηρείται και με το παραπάνω!
Εύκολα από τα παραπάνω συνάγεται πως υπάρχει μια ημερήσια οικονομία άνω της 1kWh, που σημαίνει πως με κόστος kWh για οικιακό τιμολόγιο περίπου 0.13-0.14€, η ετήσια οικονομία θα είναι κατ' ελάχιστον 50€ από την λειτουργία του. Αυτό σημαίνει πως από την στιγμή που το τελικό κόστος του σε εμένα θα είναι 340€ (αφού αφαιρέσω και τους πόντους Bonus), το ROI είναι στα περίπου στα 6.8 χρόνια, στο χειρότερο σενάριο (και με την βεβαιότητα πως το ρεύμα από εδώ και πέρα θα ακριβαίνει, λογικά θα γίνει και νωρίτερα).
Επομένως, αν κάποιος έχει ένα αρκετά παλιό ψυγείο, να γνωρίζει πως με την αγορά ενός καινούριου, θα αποσβέσει την αξία του αργά μεν, αλλά θα την αποσβέσει. Αρκεί να μην του χαλάσει στο ενδιάμεσο.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#679288 ειναι ορθη η αισθηση που εχω ( εχωντας κοιταξει παλιωτερα καποια Bosch ) οτι γοα να πετυχουν τα όσα +++ τα πιο καινούργια εχουν αυξήσει το παχος της μόνωσης?
Οποτε για τις ιδιες εξωτερικές διαστάσεις (πλάτος) μεσα ειναι πιο μικρά (αναλλογικά)?
Άβαταρ μέλους
By fokion
#679294
fokion έγραψε:Λοιποοοοοοοοον

Ο Κοτσος παρεδοσε στην ωρα του παρά το χαμό.....

Εχουμε και λεμε...
Οταν η Indesit λεει 5κιλο και να χτυπηθεις 5 κιλά θα παρει ο (μικρός) καδος...
Οχι απαραιτητα κακό αν ξερεις τι παιρνεις....
Τα γρηγορα προγραμματα ( της μιας ωρας) ειναι ΓΑΜΑΤΑ ( sorry admins :) ) οντως ξεπετάς τα καθημερινώς βρομικα μπατ κιουτ και πας στο επόμενο .... δε χρειαζεται στο 5κιλο να βαλεις 15 κιλά κι οσο αντεξει....

απο αποψη ηχων ειναι ..... Yugo :) κι οχι Merc... δηλ το πως κλεινει η πορτα το πως ακουγεται η αντλια πως ξεκλειδωνει η πορτα κλπ.... λαταλαβατε

Α! προσωπικά τρομαξα απο το κραου που ακουστικε στο πρωτο νερό και χαμηλωσα την βανα.... σα να "την ακουσε" που λενε.... αρα προσοχή στην πιεση για μακροημερευση ( οπως και σε ολα βεβαια...)

κι ενα τελευταιο
αυτοκολητο πανω λεει 5 χρονια εγγυηση στο μοτερ ( και μονο ) αυτο δε το διαβασα πουθενα ( οχι οτι ειναι κακό αλλα λεω)


Επανερχομαι.
Ο καδος ειναι "μικρός"... απορω πως διαολο το αλλο ηταν κι αυτο πεντοκιλο... ισως φταιει το οτι ηταν "ανω φορτωσης" κι εμεις το ξεχυλίζαμε και τα στουμπωναμε οσο παιρνει...

Οντως για τα φυσιολογικώς λερομενα ρουχα τα γρηγορα προγραμματα αντισταθμιζουν το μικρό φορτιο...

Κι ενα καλό. Εχει προγραμμα για μαλινα με ενδειξη "πλενονται στο χερι".... ιδωμεν μολις εβαλα το πρωτο σετ.

Α! κι ενα τελευταιο. Μονο σε 3 προγραμματα απο τα 10τόσα επιτρεπει το απορυπαντικό σε σκόνη. Ουσιαστικά θελει μονο υγρό ή ταμπλέτα.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#679295
Anonymous Founder έγραψε: που σημαίνει πως με κόστος kWh για οικιακό τιμολόγιο περίπου 0.13-0.14€,


Καλός ο υπολογισμός ROI αλλα τσίμπησα στο quoted γιατι αναγκαστικά ψάχνω ρεύμα/αεριο τελευταία και θυμάμαι τιμές απ'εξω. Γιατι υπολόγισμες με 0.13-4 ενώ στην ΔΕΗ το Γ1 με σταθερη χρέωση ειναι στα 0.11? :hmmm: Μονο εδώ βλέπω για 0.13-14 που πάλι ειναι κλιμακωτή.
Δεν είναι flamebait, σοβαρά ρωτάω.

Με χρέωση εναλλακτικών παρόχων, πέφτει κι άλλο η τιμή kwh οπότε ανεβάζει το χρόνο απόσβεσης. :twisted: