Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#670707
Dimsabas έγραψε:Τι σημαίνει εγγύηση δικτύου; Ότι θα είναι (για πρώτη φορά στα χρονικά) όντως 50;


Κανενας δε μπορει να σου εγγυηθει την ταχυτητα εκτος κι αν πληρωνεις μια περιουσια για μισθωμενη γραμμη.

Παπατζα των εταιριων ειναι αυτη η "εγγυηση". Σου λενε πηγαινε στην 50αρα... ΑΝ πιανεις 40... ΑΝ το παρεις χαμπαρι... ΑΝ δε σου φτανουν τα 40 και προτιμας τα 10 που επιανες πριν... τοτε επιστρεφεις στο παλιο σου πακετο χωρις επιβαρυνση :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#670710
Dimsabas έγραψε:Έχω ήδη 50άρα στα 26. Ώστε είναι μούφα λοιπό, σε ευχαριστώ πολύ!


Ειχες τη δυνατοτητα να κανεις χρηση της "εγγυησης" και να φυγεις χωρις επιβαρυνση, αλλα επελεξες να μεινεις στην "50αρα" δηλαδη :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#670713
Dimsabas έγραψε:Δεν είμαι στη Vodafone. Έχουν κι οι άλλες εγγύηση;


Α σορρυ δεν καταλαβα. Νομιζω οτι εχω ξαναδει να διαφημιζεται αυτη η "εγγυηση" απο αλλες εταιριες. Δεν ειμαι σιγουρος ομως...
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#670749 Όποια εταιρία σέβεται τον εαυτό της θα σε υποβιβάσει στο χαμηλότερο πρόγραμμα χωρίς ρήτρα.
Η cosmote μου το κανε εμένα επί εποχές που υπήρχε και η 30άρα. Την άλλαξα σε 50άρα δεν έπιανε ούτε τα μισά, και με γύρισαν στην 30άρα που είχα ακυρώνοντας το νέο συμβόλαιο.
Άβαταρ μέλους
By babakos
#670786 Δες εδώ

https://www.vodafone.gr/giga-network/eg ... s-diktyou/

Πρσκτικά είναι η απόκλιση 10% που "δικαιολογείται" σε FTTC συνδέσεις. Η πρακτική σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ειτε εκπτωση στο πάγιο είτε υποβάθμιση.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#670798 babakos, επειδή από ό,τι καταλαβαίνω είσαι στον τομέα: ποιοι παράγοντες συνήθως είναι αυτοί που επηρεάζουν τις 50/100αρες συνδέσεις να απέχουν πολύ από το π.χ. 90%; Δεν είναι σχετικά καινούρια τα καλώδια κλπ;
Άβαταρ μέλους
By babakos
#670816 Σε σχέση με το τι ερχεται στην κεντρική μπρίζα του σπιτιού μας , οι βασικότεροι παράγοντες θεωρώ οτι ειναι η απόσταση από την καμπίνα από την οποία λαμβάνουμε την υπηρεσία, η ποιότητα του χαλκού για αυτά τα Ν μέτρα και - κυρίως - η ποιότητα της εσωτερικής εγκατάστασης/καλωδίωσης στην οικία μας.

Αλλοι παράγοντες που επηρεάζουν σε καποιο (μικρό ή μεγάλο βαθμό) τις ονομαστικές ταχύτητες μπορεί να ειναι ο τυπος του DSLAM (τεχνολογια καρτων) η ποσόστωση των ενεργών συνδέσεων στην εκάστοτε καμπίνα (24/50/100/200) και ο τρόπος υλοποιησης και fine tuning τηε τεχνολογίας Vectoring...

Ενας ακόμα εξίσου σημσντικός παράγοντας είναι η υλοποιηση του εσωτερικού μας δικτύου. Με την συνεχή αύξηση των διασυνδεδεμένων συσκευών στο μέσο σπίτι (PC/laptop/Κινητά/TVs/Smart devices/IoT/) έχει γινει προφανές οτι ο stock εξοπλισμός που παρέχουν οι πάροχοι στην Ελλάδα είναι ανεπαρκης και είναι απαραίτητο να επενδύουμε σε ποιοτικότερες λύσεις ανάλογα πάντα με τις ανάγκες μας και το χώρο που πρέπει να καλύψουμε.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την τελική εμπειρια που απολαμβάνει ο χρήστης αλλά δεν μπορεί να τους επηρεάσει.

Αναφέρομαι
1) Στο δίκτυο του κάθε παρόχου
2) Τη συνδεσιμότητα του με τo GR-IX Αθήνας/Θεσσαλονίκης (H Cosmote εχει περισσότερο bandwidth με τους υπόλοιπους να ακολουθούν σε απόσταση (Forthnet, Vodafone, Wind)
3) H διασύνδεση Αθήνας-Θεσσαλονικης διότι οι Broadband Network Gateways των παρόχων στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιούν αυτό το path σαν εναλλακτική οδευση (μεσω Αθήνας) για να βγουν στο Ιnternet.
4) Η χωρητικότητα διασύνδεσης με το εξωτερικό. Η Cosmote έχει το πάνω χέρι και εδώ με κυκλώματα πάνω από 1TBPS και με την Vodafone να ακολουθεί σχετικά κοντά (~780GBPS). Οι υπολοιποι ειναι πολύ πισω..
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#670832 Τις τελευταιες μερες περνανε οπτικη ινα στους δρομους γυρω απο την δουλεια. Ξερει κανεις ποσο καιρο θελει ωστε να γινει χρηση της; Θελει κανα μηνα και μπαινει γειτονια με γειτονια η ολοκληρωνεται η τοποθετηση και μπαινει ολοκληρη η περιοχη; Μιλω για κεντρο Αθηνας.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#670833
Νίκος Παππάς έγραψε:Τις τελευταιες μερες περνανε οπτικη ινα στους δρομους γυρω απο την δουλεια. Ξερει κανεις ποσο καιρο θελει ωστε να γινει χρηση της; Θελει κανα μηνα και μπαινει γειτονια με γειτονια η ολοκληρωνεται η τοποθετηση και μπαινει ολοκληρη η περιοχη; Μιλω για κεντρο Αθηνας.


Σε εμας εκανε γυρω στο εξαμηνο απο τοτε που εβλεπα να γινονται εργα, μεχρι να ειναι διαθεσιμη προς χρηση.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#671089 Ως ανεφερε ο προλαλήσας. Πανω κατω στο 6μηνο ακομα και στο εξωτικό Πικερμι οπου και η εργασία.
και βεβαια ειναι το θεμα ποιανης εταιρείας ειναι η οπτική ινα... μπορει να χρειαστει να αλλαξεις παροχο εννοω...

Η Voda που ειναι η μοναδική που περναει απεξω μας εκανε 2 χοντρες επαγκελματικά κασκαρίκες και κατεβασε "για συντηρηση" τη συνδεση μας ( = ουτε ιντερνετ ουτε και τηλεφωνα) χωρις καμια ειδοποιηση και ειχαμε οργανωμένη σημαντική τηλεδιασκεψη...
Άβαταρ μέλους
By soch
#672010 Έγινε σήμερα ο τελικός έλεγχος και η ενεργοποίηση του σήματος της οπτικής στο σπίτι (Βύρωνας, Cosmote).
Συμβόλαιο για 2 χρόνια στα 100 Mbps με 29,90€ (τηλεφωνία & Internet).
Η προηγούμενη σύνδεση ήταν VDSL 50 και κλείδωνε στα 48 περίπου (συμβόλαιο με 32,90€).

Η μέτρηση με την οπτική:

Εικόνα