Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#670191 Τραγικο.


Άνθρωπος που δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τις αποστρόφους σωστά.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#670193 Γάμπες πάντως φαίνεται ότι έχει γίνει δουλίτσα.
Ντίμικ, κοβάθε;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#670194
EDDIE_147 έγραψε:Γάμπες πάντως φαίνεται ότι έχει γίνει δουλίτσα.
Ντίμικ, κοβάθε;




Αν παιζει καλα το πικερολ τον θελω στην Παναθα... :protest:
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#670209 Εικόνα

Άβαταρ μέλους
By Serf
#670355 Κι ένα αριστερό άρθρο από μια κατ' εξοχήν κομμουνιστική εφημερίδα... not...

Αυτή η χώρα, η Ελλάδα, δεν σώζεται...
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 07:00

Από την έντυπη έκδοση

Του Πάνου Φ. Κακούρη
pkak@naftemporiki.gr

Αν κανείς έχει ελπίδα, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτή τη χώρα προς κάτι καλύτερο, σύγχρονο, να ξεφύγει από το γνωστό ρουσφέτι και πρακτικές του τύπου «είναι δικός μας» και «θα τα βολέψουμε», άδικα περιμένει.

Δεν χρειάζεται καμιά βαθυστόχαστη ανάλυση για να πειστεί, για τη ματαιότητα της προσμονής. Είναι αρκετό, να διαβάσει το μικρό αλλά περιεκτικό άρθρο 67 του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 4735/2020. Υπό τον τίτλο «Δαπάνες ενταλμάτων γενομένων επί τη βάσει ελέγχων Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου», το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει τα ακόλουθα: «Αίρεται το αξιόποινο των πράξεων αιρετών και υπαλλήλων, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α ‘ και β ‘ βαθμού, οι οποίες αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα μέχρι 31.7.2019 και οι οποίες διενεργήθηκαν επί τη βάση ελέγχων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και παύουν οριστικά οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον των προσώπων αυτών, καθώς και κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος τους». Δηλαδή, οι πληρωμές κονδυλίων από τους Δήμους και τις Περιφέρειες ανά τη χώρα, οι οποίες πέρασαν μεν την «πόρτα» των ελέγχων από τις ΥΔΕ όσο και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτές, και ακολούθησαν πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, με τη συγκεκριμένη διάταξη «συγχωρούνται».

Αν η διάταξη ήταν αθώα, δεν θα είχε λόγο ύπαρξης, αφού εάν πρόκειται για νόμιμες πληρωμές, οι διαχειριστές των συγκεκριμένων κονδυλίων θα αθωωθούν. Επίσης, η επίμαχη διάταξη δεν εντάχθηκε σε κάποιο σχετικό νομοσχέδιο, αλλά επιλέχθηκε η μέθοδος των συνοπτικών διαδικασιών μέσω τροπολογίας και σε άσχετο σχέδιο νόμου (για την ιθαγένεια), προκειμένου να αποφευχθούν τα πολλά-πολλά και οι έλεγχοι.

Η υπόθεση μου υπενθύμισε μια σχετικά πρόσφατη ιστορία, σχετική με την οικονομική διαχείριση των ΟΤΑ. Πρόκειται για μια προκήρυξη του Δήμου Περιστερίου που είχε δημοσιευτεί στη Διαύγεια, τον Νοέμβριο του 2017.

Στο τμήμα της προκήρυξης με τις προδιαγραφές ενός διαγωνισμού είχε προστεθεί μια παρένθεση με την οδηγία: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσε το».

Για την ιστορία, η διάταξη που αθωώνει την κακοδιαχείριση από του ΟΤΑ ψηφίστηκε από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν, μας είπαν «δεν είναι αυτό που νομίζετε» και πως η διάταξη θα αλλάξει. Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε πως θα περιληφθεί διάταξη σε νομοσχέδιο, που κατατίθεται προσεχώς, με την οποία θα ξεκαθαρίζεται ότι το πλαίσιο εφαρμογής της διάταξης εξαιρεί ρητά τις περιπτώσεις θεώρησης των ενταλμάτων που έγιναν με δόλο από τους υπαίτιους.

Ελπίζουμε πριν το συγχωροχάρτι.


Υ.Γ.: Είτε κάτι χάνουμε από τους σκοπούς που εξυπηρετεί η διάταξη είτε έχουμε σύμπλευση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ για ένα πραγματικό πρόβλημα που ταλανίζει την χώρα... not και πάλι

:help:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#670359 ^
10 χρόνια αφότου ο Πίκος Απίκος πήγε στη Φρουτοπία, ρώτησε τον Αιμίλιο το Μήλο "αρχηγέ γιατί κάνουμε κομπόστα τα ροδάκινα και δεν εισάγουμε έτοιμη ώστε να μη διαμαρτύρονται;"
Και ο Αιμίλιος αποκρίθηκε "Γράψτους στα @@ σου Πίκο".
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#670383


ΒΡΕΙΤΕ ΓΚΟΜΕΝΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Η ΑΓΑΜΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΦΟΥΛ ΕΓΚΕΦΑΛΟ
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#670633 τον κώδωνα του κινδύνου για την τροπή που λαμβάνει η Β’ φάση του έργου Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, ενός έργου που μπορεί να παραμείνει ημιτελές για πολλά χρόνια ακόμη, έκρουσε η δημοτική παράταξη «Προοπτική Ζωής».

Όπως αναφέρεται, την αρνητική αυτή εξέλιξη σηματοδότησε η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καλλιθέας, να καθυστερήσει τη δημοπράτηση της Β’ φάσης του έργου και εν τέλει να προσλάβει εταιρεία Χρηματοοικονομικού Συμβούλου για την αναζήτηση χρηματοδότησης, παρότι το έργο είναι εγγεγραμμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής και έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020 με πιστώσεις 175.000.000 €.

Το γεγονός αυτό, δηλαδή η αναζήτηση ιδιώτη επενδυτή, υποκρύπτει και μια αλλαγή στη φυσιογνωμία του έργου, το οποίο από δημόσιο με ελεύθερη πρόσβαση και οικολογικό πάρκο, θα μετατραπεί σε ιδιωτικό με παραχώρηση στον επενδυτή όλων των υποδομών και των ελεύθερων χώρων για εκμετάλλευση.
https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/a ... a-chronia/

αριστεια λεμε :metalo: :metalo: :metalo: :metalo: :metalo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#670721 Έσπασαν τα ισόβια για τους καταδικασθέντες του Noor One

https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/ ... y-noor-one


ρε ειναι ΑΘΩΟΙ ΡΕ , ΑΘΩΟΙ.

τι δεν καταλαβαινετε;;;

μονο η θεια μου η Ποπη ειναι ενοχη, που δεν εχει να πληρωσει την ΔΕΗ και της κοψανε το ρευμα.


ΑΘΩΟΙ ΛΕΜΕ ΑΘΩΟΙ
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#670914 H καλύτερη είδηση της ημέρας.
Ο Μεγάλος Περίπατος γέμισε με χασίς
https://www.efsyn.gr/node/265421
Μία απίθανη ιστορία έστησε στον Δήμο Αθηναίων και τον Κώστα Μπακογιάννη ο «Κόμβος Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία».

Τι έκανε; Πήγε στα κρυφά κι έβαλε σπόρους κάνναβης στις ζαρντινιέρες καθ' όλο το μήκος της Πανεπιστημίου. Κι έτσι, αναπτύχθηκαν, ομορφότατα (αν και μικρά ακόμα) χασισόδεντρα. Το καλύτερο είναι που τα πότιζαν όλο αυτό τον καιρό οι υπάλληλοι του Δήμου.

Οι ακτιβιστές εκφράζουν μεταξύ άλλων τις ευχαριστίες τους και στον Αντιδήμαρχο Ευγένιο Κολλάτο, που αγκάλιασε την πρωτοβουλία τους και κάθε βράδυ πότιζε τις καναβουριές.

«Επιπλέον με αυτή μας της κίνηση υπερασπιστήκαμε την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και το δικαίωμα στην ελεύθερη καλλιέργεια της κάνναβης είτε για ψυχαγωγικούς είτε και για ιατρικούς λόγους, όπως είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα στον Καναδά» λέει ο Κόμβος Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία.

«Ευελπιστούμε ότι με αυτή μας την κίνηση, θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες δράσεις τόσο στο υπόλοιπο της Αττικής όσο και ανά την Ελλάδα».

:s_shout

:s_wacko



:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#670923 Τώρα όντως απέκτησαν πραγματική χρησιμότητα οι ζαρτινιέρες.
Ευχαριστούμε το Δημαρχούλη μας, έστω και από σπόντα έκανε κάτι καλό.