Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#662696 Σε καθημερινή χρήση δεν υπήρχαν άλατα, μετά από 16 ημέρες στέγνωσαν και μλοκάρισαν το μηχανισμό, αν μπορείς να τον ανοίξεις βούτηξε τα εξαρτήματα σε Viakal για μερικές ώρες, μετά ξέπλυνε τα και μοντάρισε τα, καλό είναι να βάλεις στα σημεία τριβής ελάχιστη βαζελίνη ή γράσο για θάλασσα, Και το ξύδι κάνει δουλειά στα άλατα αλλά θέλει περισσότερο χρόνο,όλη τη νύχτα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#662697 Δοκίμασε να ψεκάσες με κάποιο απορρυπαντικό αλάτων σαν το Viakal όπου μπορείς και κάνε το αρκετές φορές, πριν την λύσεις. Αν δεις βελτίωση, τότε είναι τα άλατα. Αν η επισκευή κοστίζει τόσο, δεν θα την έφτιαχνα, να έχεις πάντως υπόψιν σου πως και η Grohe εχει ποιότητες, και αγοράζοντας μπαταρία με 60€, δεν σημαίνει πως θα είναι εξίσου καλή με αυτήν των 200€.
Εγώ στο σπίτι έχω μπαταρίες από δύο εταιρείες, που γενικώς δεν είναι πολύ γνωστές, και οι δύο Made in Italy. H μία είναι η La Torre και η άλλη η Eurorama.
https://www.baklatsidis.gr/index.php/sh ... index.html
https://www.baklatsidis.gr/index.php/sh ... index.html
Η La Torre, δείχνει πολύ πιο καλή κατασκευή, κυρίως γιατί είναι όπως την πρώτη μέρα. Η Eurorama έχει σκληρύνει η λαβή της, λίγο μεν, αλλά αισθητά δε.
Και οι δύο ήταν αντίστοιχης τιμής, και οι δύο του ίδιου αντιπροσώπου, αλλά τελικά η μία φαίνεται πως έχει καλύτερα προϊόντα. Η La Torre φτιάχνει και τις μπαταρίες κουζίνας της Carron.
Άβαταρ μέλους
By glf
#662722 Lazarefa έχω ίδια η παρόμοια βρύση στο μπάνιο. Ότι γίνει βγαλε και φώτο και πες μας.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#662730 Και εγω εχω σχεδον ιδια, και ιδιας ηλικιας μαλιστα. Αλλαχτηκε ο μηχανισμος με κοστος 30 ευρω. (Δεν δουλευε ο μεικτης, ενα χιλιοστο αριστερα-δεξια και εβγαζε καυτο/κρυο νερο αντιστοιχα).Για παραπανω οντως δεν αξιζει, παρε ενα καινουργιο.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#662808 Καλημέρα. Δυστυχώς δεν κατάφερα κάτι ιδιαίτερο με τη βρύση χθες που προσπάθησα. Ήμουν βέβαια προιδεασμένος ότι δεν θα έβγαινε και τόσο εύκολα η λαβή μετά από τόσα χρόνια χρήσης, αλλά τελικά παρά ήταν δύσκολο και δεν κατάφερα να την αφαιρέσω.
Εννοείται αφαίρεσα την αλλενόβιδα 3 χιλ. και μετά προσπάθησα επίμονα να ανασηκώσω τη λαβή για να βγει. Ήταν όμως θεόσκληρη στην υποδοχή της. Δοκίμασα και με Viakal που ψέκασα (όσο μπόρεσα) προς την εσωτερική πλευρά της λαβής έχοντάς την σηκωμένη, δοκίμασα και ρίχνοντας πολύ καυτό νερό, αλλά δυστυχώς τίποτα. Η λαβή δεν αφαιρείται (τουλάχιστον όχι χωρίς σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ζημίας). Εκτός αν υπάρχει κάποιο κόλπο που δεν το εφάρμοσα.
Οπότε τελικά έμεινα στο Viakal και στο καυτό νερό, αλλά ουσιαστικά δεν άλλαξαν πολλά ως προς τη δυσκολία κίνησης της λαβής/μηχανισμού αριστερά/δεξιά και πάνω/κάτω.
Δυστυχώς εκτός απροόπτου με βλέπω στο προσεχές μέλλον να πηγαίνω για νέα αναμεικτική μπαταρία. Σε μια τέτοια περίπτωση το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι Grohe (για την ιστορία, η συγκεκριμένη αγοράστηκε 90 ευρώ αν θυμάμαι το 2008, και ήταν από τις τελευταίες που κυκλοφορούσαν ως Made in Germany. Μετά από χρόνια που αγόρασα μια παρόμοια για τον πατέρα μου όπως και μια νιπτήρα που πήρα πριν μερικούς μήνες, είναι όλες Made in Thailand, τρομάρα τους)...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#662818
dimviii έγραψε:
pro έγραψε:
dimviii έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Την επόμενη Πέμπτη επαναφορτιζόμενο κρουστικό δραπανο
https://www.lidl-hellas.gr/el/p/ergalia ... -b2/p72029

Αν κι έχω ρεύματος, ίσως το προσθέσω στην εργαλειοθήκη μου για τις εργασίες που βαριέμαι να χρησιμοποιώ του ρεύματος.

Είναι ΧΩΡΙΣ μπαταρία το παραπάνω (έχω μπαταρία από άλλο επαναφορτιζόμενο, λογικά θα κάνει)


εχε υποψιν σου οτι παιρνει μονο sds plus τρυπανια.Για τη δικη σου χρηση θα περιμενα να βγαλει το αλλο κρουστικο δραπανο που παιρνει απλα τρυπανια.
Μπαταριαεαν ειναι απο αλλο εργαλειο μπαταριας της parkside κανει.
Έχει και τσοκ για απλά τρυπανια. Κρουστικό χωρίς sds είναι μεγάλο μείον για μένα.

οντως εχει και δευτερο κανονικο τσοκ στη συσκευασια,τωρα το ειδα.


Μήπως επειδή έχει ως κύριο το σύστημα sds να κοιτάξω για άλλη φορά που θα έχει αντίστοιχο πρωτεύον για συμβατικά τρυπάνια ή δεν παίζει ρόλο; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#662825 Το συγκεκριμένο SDS επαναφορτιζόμενο δεν έχει σοβαρή ενέργεια κρούσης (1 Joule) και προσωπικά δεν θα το πρότεινα σε κάποιον για σχετικά σοβαρή χρήση/ζόρισμα, έστω κι ερασιτεχνικά, εφόσον η φορητότητα δεν είναι απόλυτη προτεραιότητα. Τώρα, αν έχεις ήδη μπαταρίες (κατά προτίμηση 4ΑΗ κι όχι 2ΑΗ) και το θες για τη φορητότητα ή/και επειδή δεν έχεις SDS ρεύματος (που έτσι κι αλλιώς τα επώνυμα κοστίζουν από 100 ευρώ και πάνω - παρεπιπτόντως βγάζει μια στο τόσο και το Lidl ένα SDS ρεύματος με καλά χαρακτηριστικά στα 50 ευρώ αν θυμάμαι), και το θέλεις για να κάνεις μια στο τόσο 1-2 τρύπες σε τοίχο σπιτιού, θα σου κάνει τη δουλειά χωρίς πρόβλημα και καλύτερα από ένα απλό κρουστικό (με μηχανική κρούση), είτε το τελευταίο είναι ρεύματος είτε επαναφορτιζόμενο.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#665073 Έχει κανείς εμπειρία με Honeywell βαλβίδες θέρμανσης αυτού του τύπου;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#665190
glf έγραψε:Lazarefa έχω ίδια η παρόμοια βρύση στο μπάνιο. Ότι γίνει βγαλε και φώτο και πες μας.

Χτες "πάλεψα" πάλι με τη μπαταρία και κατάφερα να αφαιρέσω τη λαβή. Δυστυχώς ξέχασα να βγάλω φωτογραφίες.
Αρχικά να πω ότι για να καταφέρω να αφαιρέσω τη λαβή χρειάστηκε να τη χτυπήσω αρκετές φορές περιμετρικά με μια ματσόλα και με ένα πανί να την καλύπτει εκεί που χτυπούσα για να μην κάνω ζημιά. Μετά από αρκετά χτυπήματα και τράβηγμα προς τα πάνω κατάφερα να την αφαιρέσω (όπως αποδείχθηκε βέβαια, πιο σωστό θα ήταν να τραβάω τη λαβή όχι ακριβώς κάθετα προς τα πάνω αλλά με μια μικρή κλίση προς τα μπροστά, καθώς υπό αυτή την κλίση κουμπώνει στο τετράγωνο στέλεχος της βαλβίδας).
Όταν λοιπόν έλυσα τη λαβή διαπίστωσα το προφανές, ότι είχε πολλά άλατα στο εσωτερικό της, στη θηλυκή υποδοχή που κουμπώνει στη βαλβίδα, εξ ου και η δυσκολία στην αφαίρεση. Έριξα στο επίμαχο σημείο Viakal και ξύδι και απομάκρυνα όσο μπορούσα τα άλατα με τη μύτη ενός κατσαβιδιού.
Από κει και πέρα για να φτάσουμε στο μηχανισμό πρέπει να αφαιρεθεί ένα χρωμέ δαχτυλίδι το οποίο ουσιαστικά είναι το άνω εξωτερικό μέρος της μπαταρίας, ο κατακόρυφος κορμός που στο τελείωμά του βρίσκεται η λαβή.
Αυτό αφαιρείται εύκολα με ανάποδο σπείρωμα, δηλαδή για να αφαιρεθεί/ξεβιδωθεί θα πρέπει να στρέψουμε δεξιόστροφα (και αριστερόστροφα αντίστοιχα για να βιδωθεί).
Αφού αφαιρεθεί κι αυτό βλέπουμε τον μηχανισμό της μπαταρίας. Αυτός είναι ο Νο 46048, ο παρακάτω:
https://www.google.com/url?sa=i&url=htt ... AAdAAAAABA
Αυτός έχει 2 βίδες που με ένα μεταλλικό δαχτυλίδι τον συγκρατούν πάνω στον κορμό της μπαταρίας.
Έλυσα αυτές τις 2 βίδες, τον τράβηξα απαλά προς τα πάνω και τον πήρα στο χέρι.
Εντύπωση μου έκανε ότι ο ίδιος ο μηχανισμός όταν αφαιρέθηκε από την μπαταρία ο μοχλός του κουνιόταν στις διάφορες κατευθύνσεις πολύ ομαλά και γλυκά, καμία σχέση με το ζόρι όταν ήταν κουμπωμένος πάνω στη μπαταρία.
Του έριξα αρκετό Viakal και ξύδι, και το άφησα κάποια ώρα να δράσει. Το ίδιο έκανα και στο στέλεχος της μπαταρίας όπου πατάει το κάτω μέρος του εν λόγω μηχανισμού (εκεί υπάρχουν 3 οπές, 2 εισόδου για ζεστό-κρύο και μια εξόδου, είχαν σχηματισθεί κι εκεί άλατα τα οποία καθάρισα όσο μπορούσα).
Εν συνεχεία πλάκωσα με γράσο σιλικόνης τόσο τα ενδότερα του μηχανισμού (όσο γινόταν) όσο και, κυρίως, την επιφάνεια όπου πατάει η (ελαστική) βάση του για να κουμπώσει στη μπαταρία. Τέλος βίδωσα τις 2 βίδες για να στερεώσω το μηχανισμό στον κορμό της μπαταρίας, πέρασα το εξωτερικό χρωμέ κυλινδρικό κομμάτι με το ανάποδο σπείρωμα και αφού έβαλα γράσο και στο εσωτερικό της λαβής την κούμπωσα.
Ξέχασα να αναφέρω ότι πριν επιχειρήσουμε να αφαιρέσουμε τη λαβή για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο μηχανισμό, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσουμε ένα μικρό γκρίζου χρώματος ταπάκι (αφαιρείται πανεύκολα με μια καρφίτσα ή ένα λεπτό κατσαβίδι) κι εν συνεχεία στη φωλιά που εμφανίζεται θα πρέπει με ένα κλειδί τύπου άλεν 3 χιλιοστών να ξεβιδώσουμε μια αλενόβιδα ή οποία ασφαλίζει την λαβή στο στέλεχος του μηχανισμού της μπαταρίας.
Επίσης, όταν εν συνεχεία και αφού έχουμε αφαιρέσει τη λαβή, αφαιρέσουμε το χρωμέ εξωτερικό κάλυμμα με το ανάποδο σπείρωμα, στη βάση του, εκεί που πατάει δηλαδή, υπάρχει ένα μαύρο ελαστικό o-ring το οποίο στην περίπτωσή μου ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένο/ξεχειλωμένο (λόγω θερμοκρασιών φαντάζομαι). Αυτό στην ανάποδη διαδικασία δεν πατούσε πολύ σωστά και χρειάστηκε να το κόψω λίγο για να αγκαλιάσει σωστά την περιφέρεια του κορμού όπου τοποθετείται (το συγκεκριμένο φαίνεται και στη φωτό που έβαλα).
Μετά από όλα αυτά πέτυχα τελικά να γλυκάνει αρκετά η κίνηση της λαβής και του μηχανισμού, αν και δεν έφτασε σε καμία περίπτωση η αίσθηση της κίνησής της αυτή μιας καινούριας μπαταρίας.
Το παρήγορο βέβαια είναι ότι ο μηχανισμός εξακολουθεί να δουλεύει σωστά με την έννοια ότι όταν τον κλείνω δεν υπάρχει η παραμικρή διαρροή νερού προς τα έξω από την μπαταρία (αυτός άλλωστε είναι ο συνηθέστερος λόγος που ο κόσμος που έχει στα σπίτια του αναμεικτικές μπαταρίες αναγκάζεται να αλλάξει τους μηχανισμούς τους).
Άβαταρ μέλους
By glf
#665331 Απορώ πως δεν έβγαλε ακόμα πρόβλημα το δικό μου. Μιλάμε είμαστε φουλ στα άλατα. Κάθε 6 μήνες βάζω τις τάπες απο τις βρυσες σε κιτρικό οξύ (ξυνό).
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#665347
drdino έγραψε:Έχει κανείς εμπειρία με Honeywell βαλβίδες θέρμανσης αυτού του τύπου;

Εικόνα


Ηλεκτροβαλβίδα με μοτεράκι είναι?
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#666366 Προβλημα σε κεραια...

Υπαρχει μια κεραια στην ταρατσα που εξυπηρετει 2 διαμερισματα (υποθεση) γιατι η εξοδος της (1 καλωδιο) παει σε ενα κουτι και απο εκει βγαινουν 2 καλωδια που πανε μεσα στον τοιχο.

Ενα διαμερισμα ειναι και το δικο μας, υποθετω πως ερχεται ενα καλωδιο και διακλαδωνεται στις πριζες τηλεορασης του σπιτιου.

Το προβλημα τις τελευταιες εβδομαδες ειναι δεν πιανει καποια καναλια, και αυτο συμβαινει σε ασχετες φασεις.
Alpha πιανει παντα, ant1 μερικες φορες, open περισσοτερες απο ant1, skai οποτε θελει κλπ. Μιλαμε για τα HD, αυτα βλεπουμε.

Απο που να ξεκινουσα το σκαλισμα?
Σιγουρα τα καλωδια απο κεραια μεχρι ενισχυτη (βρισκεται στο καμαρακι στην ταρατσα) ειναι χρονια απειρα εκει, πανω απο 12.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#666367 Μηπως ξεκινησε μετα τον Ιανο? Δλδ κουνηθηκε λιγο η κεραια και τωρα καθε φορα που φυσαει χανεται το σημα?
Άβαταρ μέλους
By fokion
#666370 το απο πανω συν
οξυδώσεις στο "διανεμιτή" ( κουτακι )
Καλώδιο που "καηκε" κι "εσπασε" οποτε περασε μεσα υγρασία κλπ κλπ
ακουγεται σαν να "λειπουν" db στο σημα....

προσπαθησε να παρατηρησεις ποτε συμβαινει
Οταν βρεχει? οταν φυσαει??