Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#636135 Διαφωνώ κάθετα με την ανάλυση για το ποιόν του κυρίου.

Εχει πολύ μεγάλη διαφορά το απλό απ το απλοϊκό, και ο συγκεκριμένος εκτός απ το να αναλώνεται σε γενικόλογες επισημάνσεις, η ανάλυσή του είναι τραγική και επικίνδυνη. Απ το να τσουβαλιάζει όλα βάζοντας ταμπέλες τύπου δυτικού πολιτισμού, μιλώντας για ιστορίες που ειναι καθολικά αποδεκτές (χρήμα, δουλεία) μεχρι να μιλάει για ποιητές οικονομολόγους :s_whiteflag .

Αν εχεις ενα θεωρητικό υπόβαθρο, ξέρεις τί διαβάζεις (εναν υπερσυντηριτικό) κι έχεις και κάποιο βίτσιο ας πώ οτι το καταλαβαίνω. Αλλιώς άνοιξε κοσμοπόλιταν :s_bye

Αν παρ όλα αυτά δεν πτοήθηκες βάλε και δες και την κουβέντα που έκανε με το χριστινιώ

https://www.youtube.com/watch?v=t5Y2CwCsnbA&t=1056s

:s_shout :s_shout
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#641077 Τελείωσα ενα τέλειο βιβλίο καραντίνας το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα
Εικόνα

https://en.wikipedia.org/wiki/Surely_Yo ... r._Feynman!

Τρελή μορφή ο τυπάς, και μεγάλος γκομενάκιας :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#642158 Έφυγε και ο Λούις Σεπούλβεδα από τον ιό, τώρα το διάβασα.
Κρίμα κρίμα..
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#658187 Υπάρχει site του στιλ imdb αλλα για βιβλία;
κριτικές amazon εμπιστευόμαστε;
Άβαταρ μέλους
By Chris
#658195 Εγω στο goodreads κατω απο 4/5 δεν εχω πετυχει ακομα σε βιβλιο που αναζητω πληροφοριες. Σιγα μην εχω τοσο καλο γουστο :lol:


< >
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#658249 Υπάρχει και το φρέσκο bookfriends gr (by public), για ντόπιες κριτικές αναγνωστών.

Ένα σχόλιο μόνο, το imdb φτιάχτηκε και κατεξοχήν είναι μια βάση δεδομένων για το σινεμά και τους συντελεστές του, όχι λίστες, τοπ100 και κριτικές.
Αυτή την πληροφορία για το βιβλίο την έβρισκε κανείς παλιότερα στη biblionet, η οποία μαζί με το ΕΚΕΒΙ πήγε υπέρ πίστεως επί Σαμαρά νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#679475 Τελευταίο ανάγνωσμα (από τα πολλά της καραντίνας) ήταν το του Erik Larson.
Έρευνα και μυθιστορηματική αφήγηση στα γεγονότα γύρω από τον τορπιλισμό του υπερωκεάνιου Λουζιτάνια το 1915, στα ανοιχτά της Ιρλανδίας, από το περίφημο U-20 υποβρύχιο του Γερμανικού Ναυτικού.
Εξαιρετική τόσο η συλλογή στοιχείων όσο και ο τρόπος παράθεσής τους, μέσα από μαρτυρίες και έγγραφα και ντοκουμάντα της εταιρείας του πλοίου, του πλοιάρχου, των επιβατών, του πλοιάρχου του υποβρυχίου, των μυστικών υπηρεσιών της Αγγλίας, του προέδρου των ΗΠΑ Γουίλσον, κλπ. Ειδικά από τη μέση και μετά σου πιάνεται η ανάσα από το πώς ένα μπουκέτο συγκυριών οδηγεί στο μοιραίο.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#679548 Μιας και πιασαμε το goodreads, επειδή έχει και συνοδευτικό υλικό καμιά φορά, να πω οτι θεωρώ must να διαβαστει το βιβλίο του καμπαγιάνη για την δίκη της ΧΑ

https://www.goodreads.com/book/show/51262176

Εχει μεγάλη αξία, αφενός μεν γιατί καταδεικνύει την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν αυτοί οι άνθρωποι, αφετέρου δε την έκταση της δράσης της ΧΑ. Εχει και αρκετά ας πούμε "τεχνικά" κομμάτια που πιθανόν να μην έχουν για όλους τόσο ενδιαφέρον, αλλά χρειάζονται μέσα στο όλο πλαίσιο του δεσίματος της υπόθεσης.

Επιπλέον, ένα ακομα που διαβάζω, The Coddling of the American Mind: How Good Intentions and Bad Ideas Are Setting Up a Generation for Failure

https://www.goodreads.com/book/show/365 ... lLI&rank=1

Eνδιαφέρουσα προσέγγιση για το θέμα του πόσο "προστατευτικός" πρεπει να είσαι απέναντι στα παιδιά, φοιτητές κλπ. Εχω αρκετές διαφωνίες επί του θέματος, κυρίως λογω πολιτικής προσέγγισης, αλλά δεν παύει να σου προσφέρει πολλά στοιχεία