Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#654040
Serf έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Το παίρνεις λίγο από την αρχή;
Απ΄ότι κατάλαβα τώρα έχεις VDSL, από το κέντρο όμως ή από καμπίνα; Στο Καλαμάκι όλες οι καμπίνες είναι ενεργές (VDSL) οπότε ο χαλκός υπάρχει μόνο στη διαδρομή καμπίνα-οικοδομή.

Η μόνη εναλλακτική λοιπόν στην κατάργηση της καμπίνας είναι το FTTH. Θα προβούν σε τέτοια λύση; Κουλό μου φαίνεται, αντί να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.

Για τη voip δεν μπορείς να κάνεις τπτ, είναι σπάσιμο το ξέρω, αλλά αργά ή γρήγορα θα γινόταν.
Μένω Παλαιό Φάληρο σύνορα με Άλιμο. Μου είπε η πωλήτρια ότι καταργείται η καμπίνα Καλαμακίου στην οποία "ανήκω". Έχω 50αρα VDSL της Forthnet (Nova), αλλά δεν έχω εικόνα πραγματικά από που παίρνω, κέντρο/καμπίνα/κτλ

< >

αμα εισαι πανω απο 300 μετρα μακρυα απο το κεντρο τοτε σιγουρα περνεις απο καμπινα απλο ειναι
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#654043
Dimitris_P έγραψε:800 είναι το όριο νομίζω

το οριο για vdsl ειναι στα 800 δηλαδη το ελαχιστο που θα δεις ειναι 28 με 30

για 50 θες 400-300 μετρα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#654048 @Serf μπορείς να βάλεις τα στατιστικά της γραμμής σου από το router όπως είναι τώρα;
Άβαταρ μέλους
By melos86
#654051 Αρχικα τι θα πει "καταργειται η καμπινα" ?
Μαλλον κατι διαφορετικο συμβαινει... Θυμιζει λιγο την αλλαγη της τηλεφωνιας σε "ευρυζωνικη :yahoo: " και φανταζονταν οι πελατες τρελες ταχυτητες στο ιντερνετ ενω απλα σου εκαναν το τηλεφωνο VOIP με συγχρονισμο 5760mbps σε εως 24αρα γραμμη! :lol:
Τελευταία επεξεργασία από melos86 και 03 Ιούλ 2020, 10:05, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#654052
melos86 έγραψε:Αρχικα τι θα πει "καταργειται η καμπινα" ?
Μαλλον κατι διαφορετικο συμβαινει... Θυμιζει λιγο την αλλαγη της τηλεφωνιας σε "ευρυζωνικη :yahoo: " και φανταζονταν οι πελατες τρελες ταχυτητες στο ιντερνετ ενω απλα σου εκαναν το τηλεφωνο VOIP!

αυτο ελεγαν σε οσους περνουσαν σε ftcc χρονια πριν οταν ο οτε τους περναγε στις νεες καμπινες και οι αλλες εταιρειες μιλαγαν οτι οι νεες καμπινες εκαναν """"παρεμβολες"""" :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#654060
Dimitris_P έγραψε:@Serf μπορείς να βάλεις τα στατιστικά της γραμμής σου από το router όπως είναι τώρα;


Το απόγευμα που θα πάω σπίτι θα τα ανεβάσω. Έστειλα πλην λίγο email στη Nova ζητώντας να μου δώσουν γραπτά το ότι είναι τεχνική απαίτηση/μονόδρομος από τον διαχειριστή του δικτύου η αλλαγή σε VoIP και οπτική ίνα.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#654466
Serf έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:@Serf μπορείς να βάλεις τα στατιστικά της γραμμής σου από το router όπως είναι τώρα;


Το απόγευμα που θα πάω σπίτι θα τα ανεβάσω. Έστειλα πλην λίγο email στη Nova ζητώντας να μου δώσουν γραπτά το ότι είναι τεχνική απαίτηση/μονόδρομος από τον διαχειριστή του δικτύου η αλλαγή σε VoIP και οπτική ίνα.


Και η απάντηση της Nova:

Nova Sales Call Center έγραψε:Αξιότιμε κύριε XYZ,

σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας μαζί μας.

Αναφορικά με το μήνυμά σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, η υποδομή του δικτύου της γραμμής σας, η οποία εντάσσεται στο δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του ρέματος Πικροδάφνης, λόγω νομικών και τεχνικών εμποδίων έχει σταματήσει να συντηρείται από τον υπόχρεο πάροχο, όπως μας έχει ενημερώσει επίσημα. Για περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ως εκ τούτου, οι υπηρεσίες του υφιστάμενου δικτύου θα διακοπούν σταδιακά για όλους τους συνδεδεμένους πελάτες, όλων των παρόχων.

Η επικείμενη απώλεια υπηρεσιών μπορεί να αναμένεται οποιαδήποτε στιγμή από εξωτερικούς παράγοντες (ενδεικτικά καιρικές συνθήκες), κατά συνέπεια το χρονοδιάγραμμα είναι άμεσο καθώς όπως σας ενημερώσαμε, δεν είναι δυνατή, για λόγους που δεν αφορούν την Εταιρεία μας, η υποστήριξη των υπηρεσιών μέσω του υφιστάμενου δικτύου.

Για το λόγο αυτό, και καθώς είναι προτεραιότητα για εμάς η αδιάκοπη λειτουργία των υπηρεσιών σας, σας προτείναμε τη μετάβαση στην τεχνολογία οπτικών ινών, μιας και θα είναι η μοναδική η οποία θα υποστηρίζεται στο εξής στην περιοχή σας. Έτσι πλέον, θα μπορείτε να απογειώσετε την εμπειρία internet στο σπίτι σας στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση, είτε μέσω της ιστοσελίδας μας (http://www.nova.gr/gr/exupiretisi-pelaton-/epikoinonia/), είτε τηλεφωνικά στο 13831 (0,0312/λεπτό από σταθερό δίκτυο Forthnet).

Με εκτίμηση,
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#654469 Δεν απαντάει στην ερώτηση αυτό όμως, παίρνεις από καμπίνα ή από το ΑΚ Καλαμακίου;

Σύμφωνα με τα γραφόμενά τους, ο ΟΤΕ θα καταργήσει την υποστήριξη της παροχής VDSL από το ΑΚ (άρα μέσω χαλκού) και θα πρέπει να συνδεθείς στην καμπίνα του. Αν η nova παρέχει σαν ελάχιστο πακέτο την 100ρα αυτό είναι άλλο θέμα. Επίσης την αλλαγή σε voip κάποια στιγμή θα στην έκαναν αργά ή γρήγορα. Δες αν μπορείς να κάνεις υπαναχώρηση συμβολαίου χωρίς ρήτρα και να πας στον ΟΤΕ σε χαμηλότερη ταχύτητα (50) αν δεν θες 100.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#654471 @ serf
Αυτο επηρεάζει κ εμένα;;;; (το λέω γιατί μένουμε δίπλα, εγώ παίρνω από καμπίνα έξω απ το σπίτι)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#654501 Άμα παίρνεις από ενεργή καμπίνα δεν έχεις κανένα πρόβλημα, ό,τι και να σου πουν είναι παπάτζα.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#656906 Τελικά υπεκυψα και αποδέχτηκα την προσφορά για οπτική στα 100Mbps & VoIP. Το ερώτημα είναι: πρέπει να αλλάξω το ρούτερ μου (TD-W9970) με αυτό που θα μου στείλει η Nova; Ή κάνει δουλειά και το υπάρχον;;

By the way, με το υπάρχον βλέπω το εξής max rate χωρίς να έχει έρθει sms ενεργοποίησης της οπτικής.

Εικόνα

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#656908 Απλώς θα σου κάνουν upgrade στην γραμμή, όπως βλέπεις το υπάρχον modem μπορεί να φτάσει στα 111306 kbps, άρα "καταχρηστική" είναι η χρήση του όρου οπτική ίνα, με VDSL θα είσαι και μετά.
Άβαταρ μέλους
By babakos
#656924 Εφόσον θα γυρίσεις σε VoIP θα πρέπει να βάλεις το ρουτερ που θα σου δώσει ο πάροχος για να παιξει η τηλεφωνια...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#656925 Serf, απ'αυτά που βλέπω και αν δεν είχες λόγο που αναβάθμισες και απλώς φοβήθηκες για υποβάθμιση, τότε κάποιος στη Nova κάνει έτσι :svivhaha: :innocent:

Η γραμμή σου είναι vdsl και παίρνεις από καμπίνα του ΟΤΕ στην οποία έχει νοικιάσει κάποιες θύρες η Nova. O χαλκός δεν παίζει καμία ρόλο στην συγκεκριμένη περίπτωση, απλώς να χρειαζόταν να γυρίσεις και τώρα σε voip μένοντας στην 50ρα.